Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arton

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy korábbi hozzászólásomban azt írtam, hogy "...a Medgyessy-Gyurcsány kormányok teljesítménye az elmúlt húsz év legrosszabb teljesítménye volt. Pont. Nincs de, nincs egyrésztmásrészt, mihezképest. Abszolút rossz volt, ever. Személy szerint kétlem, hogy a következő húsz…..
  Végre egy olyan tetőtér-hasznosítás, amitől a legkényesebb ízlésű városvédők sem fognak aláírásgyűjtésbe kezdeni, és azok a trendkövetők sem fanyaloghatnak, akik szerint csak az elfogadható az építészetben, amihez hasonlót már láttak egy külföldi magazinban.…..
Szolgálati közleményünk következik. Ezen a héten csütörtökön, január 27-én a Margitszigeten hivatalosan is felavatják a közvilágítást. Akik futnak arrafelé, tudhatják, hogy milyen kényelmetlen és kellemetlen volt éjjel futni, a csajok különösen prüszköltek rá, az én…..
Újabb médiatörténelmi pillanathoz érkeztünk, a Demokrata egykori munkatársa, akinek logikai hibáktól, véres szájú kommunistázástól és zsidózástól hemzsegő jegyzeteit az előző Orbán-kormány idején a Magyar Rádió is lehozta, ma újra visszatért a közmédiába. Lovas…..
Arton 2011.01.13 19:01:13
@sibenik: A kommunista az kommunista az kommunista az kommunista az kommunista.

Akad a lemez, mi?
A nagy vagyonnal, bevételekkel rendelkező kerületekben, városokban botrányosan nagymértékű lenyúlások tudnak történni. Így van ez Esztergomban, az ötödik kerületben és a következő oknyomozó videó-riport szerint így van az I. kerületben is. Itt nagy kedvencünk, a Berzsenyit…..
A közgazdászok között nagyrészt konszenzus van arról, hogy az adócsökkentés, a szociális kiadások szinten tartása és a költségvetési egyensúly közül kettő normális esetben viszonylag egyszerűen megvalósítható, mind a három egyszerre viszont nem. Adót csökkenteni úgy…..
laciii79 futóblogja megfázás 2010.09.21 19:47:20
Elkapott valami megfázásos, torokfájásos, végtagfájdalmas valami, úgyhogy most hanyagolom a futást (pedig nagyon hiányzik), és hagyom, hogy a szervezetem a gyógyulásra koncentráljon.....
Arton 2010.09.22 15:41:40
@laciii79: Vak vezet világtalan :-)

Nehéz kihagyni az edzéseket, mert utoljára szeptember elején, a Budapest Félmaratonon futottam húsz kilométernél hosszabb távot. Előtte volt több edzés-félmaraton, a Velencei-tó körbefutása 28 km-en, de múlt héten kellett volna lefutni egy harmincast, hogy most nyugodt legyek. Helyette az aggódó várakozás.

Mindenesetre kimegyek most egy átmozgató 10-12 km-es futásra, meglátjuk, hogyan reagál a szervezetem. Állapot: torokfájás, enyhe száraz köhögés, kis orrnedvesedés, némi makacs hátfájás, érzékenység a hidegre.
Arton 2010.09.22 19:29:16
@norcsifut: A vakok tapogatóznak, aztán hátha találnak valami jó megoldást...

Végül úgy 11 kilométert futottam, ötperces kilométerátlaggal, de azért fokozatosan lassuló tempóval. A lényeg az volt, hogy ne szivacsként működő pamuttrikóban fussak, hanem izzadtság-elvezető futómezben. Így nem gyűlt össze túl sok nedvesség, ami hűthette volna a hátamat és tovább erősíthette volna a megfázás tüneteit.

Találkoztam okos emberekkel, akik azt mondták, hogy fölösleges most már futni, nem kell tesztelni az állóképességet, két nappal a maratoni előtt elég egy 5-6 kilométeres átmozgató futás, azt hadd szóljon. Ha nem is 50-60 kilométerről, de úgy 30-40-ről zuhant le a heti penzum nullára, ez gondolkodtatott el.

Viszont az állapotjelentés kedvező: futás után hazabiciklizés, forró fürdő, jó közérzet. Kis köhögés van még, de inkább felszabadító érzés, nem az a száraz, reménytelen. Vagyis egyelőre a konklúzió: kutyaharapást szőrével -- a kis megfázás, nem túl durva tünetekkel, nem lehet akadály, sőt a futás inkább használ. Norcsinál a pont.
   Meglep, hogy a magyar sajtó nem szentel különösebb figyelmet annak, hogy a parlament emberi jogi bizottságának 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottságának tevékenysége milyen tanulságos következtetésekre látszik vezetni. Nem vagyok híve…..
Arton 2010.09.17 16:19:31
@arconfosom: Gyurcsány körei meg a HírTV-nek szóltak először, ugye? Mert hogy a HírTV az elejétől egyenesben közvetítette az ostromot, és ezzel lett országosan ismert hírcsatorna.
Bár az önkormányzati választás – ha lehet egyáltalán fokozni - az áprilisi parlamenti voksolásnál is lefutottabbnak látszik, a pártok önmagukhoz képest azért okozhatnak meglepetéseket. Most éppen az LMP nehézségeivel van tele a sajtó, az Index egyenesen készülő…..
  Ez a különös kép Claus blogjából való. A rengeteg témát érintő blogger ennyit fűzött a képhez: elkészítettem a Roosevelt tér rekonstrukcióját. Megszüntettem az ún. "Elizélt palota" nevű ovjettumot és helyette odaépítettem a Gresham második szárnyát (föld alatti…..
 A cseh és most már a szlovák választási eredmény kapcsán szokás a jobboldal győzelmét emlegetni, helyesebb azonban a liberalizmus és a gazdasági ráció előretöréséről és a szociális demagógia bukásáról beszélni.Csehországban a jobboldal a masaryki hagyományoknak…..
Arton 2010.06.13 20:55:31
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..