Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joungen

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állítólag Kínában mindenki ismeri azt a mondást, miszerint, aki még nem járt a kínai nagy falon, az nem is igazi férfi. A kínaiak számára nagyon fontos a nagy fal. Minden külföldi, így az állam- és kormányfők is, mindig megtekintik a fal valamelyik részét, ha elmennek Pekingbe. Mindig csodálattal…..
joungen 2017.06.15 09:03:57
Nagyjából két éve találkoztam először a dán Iben Sandahl pszichoterapeuta nevelési elméleteivel. Egy kis kutatás, sok olvasás, illetve előadások meghallgatása után tudtam, hogy ez az az irány, amelyet szeretnék én is kipróbálni, alkalmazni saját családomban. Dánia rendszeresen ott szerepel a világ…..
joungen 2017.04.24 08:04:49
@Kishableany: Nem tudom, annyira szánalmas, hogy egy bármilyen random magyar nyelvű cikk alatt csak idióták irogatnak....ki a fenének képzeled te magad, hogy egy egész népet egy kalap alá véve általánosits meg okoskodj, ráadásul tökre látszik, hogy még ezt a rövidke cikket sem értetted meg. Amit irsz az olyan mintha én most azt irnám belőled kiindulva, hogy minden magyar funkcionális analfabéta, pedig csak te vagy.
         Miután elolvastam Almási Miklós filozófus-akadémikus cikkét a bunkók világuralmának eljöveteléről, elhatároztam, hogy megírom, hogy miben téved, aztán még egyszer elolvastam és rájöttem, hogy sokkal érdekesebb lenne arról írni valamit, hogy mégis miben van igaza.         Almási a francia…..
A Fekete Péntek az USA-ból induló hülye mozgalom, amely - mint minden hülyeség - szép lassan elterjed a nagyvilágban. A karácsonyi nagybevásárlások kezdetét jelölő nap ott ez a Fekete Péntek, amely a Hálaadás napját követő péntekre esik, a "fogyasztás ünnepe". Ilyenkor mutogatják a tévében a sok…..
Folytatjuk a beszélgetést Bodó Árpád Zsolttal, a Sprint Consulting alapítójával. Az interjú első részében a Scrum szoftverfejlesztési modell működéséről és sajátosságairól esett szó. (Akik nem annyira jártasak a témában, mindenképpen olvassák el az interjú első…..
Egyáltalán nem triviális és nem is egyszerű hatékonyan vinni egy projektet, megszervezni a munkát, menedzselni a feladatokat. A szoftverfejlesztés sokszor rapid döntéshozatalt és rugalmas projektszemléletet kíván meg. Az elmúlt években egyre kiforrottabbá váltak az úgynevezett…..
Setlist: - Goliath - Roulette Dares - Cotopaxi - Drunkship Of Lanterns - Viscera Eyes - Wax Simulacra - Cygnus... Vismund Cygnus Sok kép itt...
                  Tegnap este lejött egy olyan cikk az Indexen, amitől még a a legvisszafogottabb embernek is fröcsögő nyállal kommunistázni támad kedve. Megint az ügynökügy került elő, az 1956-os intézetnek sikerült azonosítania a Nagy…..
A liberálisoknak sok farkuk van, és mind azokat üldözik. - Henry Louis MenckenEurópába készülő pártjaink kampányszemléjén már jócskán megkopott górcsőnket ezúttal az SZDSZ médiaüzeneteire irányítjuk.A liberálisok (oppardon: ez már maguk között is mellőzött kifejezés)…..
Proszektúra Majdnem rendőrállam 2009.06.01 12:11:00
Egy majdnem fogatlan oroszlán címmel számol be Fekete Gy. Attila (NOL) a több mint egy éve működő Független Rendészeti Panasztestület tevékenységéről. Ez az interjú sok mindent elmond a mai hazai közállapotokról. Mindjárt az első kérdés, és az arra adott válasz is nagyon…..
joungen 2009.06.02 06:17:09
A hozzászólásokból látszik, hogy az a legnagyobb baj ebben az országban, hogy maguk az állampolgárok nincsenek tisztában azzal, hogy mit is jelent "állampolgárnak" lenni, ezért ilyeneket irogatnak:

"Kicsit sem vagy partatlan mi? Az bezzeg teljesen normalis, amikor a csűrhe nekiesik a rendőröknek? Vagy ha igazoltatás elől el akar hajtani valaki, a rendőr meg ne lőkjjön utána, mert az állásával játszik? Aki szerint rendőrállamban élünk, az valószínűleg azt szeretné, ha békében hagynák a rendőrök hogy kocsikat gyújtogasson, részegen ne álljon meg igazoltatáskor és grefitikkel firkálja össze a várost."

Egyszerűen sem te, sem a rendőrök nem értik, hogy mi a jogkörük. Az, hogy a rendőrök egy állampolgárral jogszerűen, törvényszerűen bánnak még nem jelenti azt, hogy nem védhetik meg magukat vagy nem védhetnek meg bárkit. Miért kell szélsőségekben gondolkodni? Ettől még elkaphatják az összes "grefitizőt", gyorshajtót vagy bárkit. Magyarországon pont azért tehet meg mindent a rendőr, politikus, állami bürokrata mert az emberek ilyen szélsőségesen gondolkodnak, összekeverik az erőt a visszaéléssel, nem tudnak különbséget tenni jogszerű és jogtiprás közt. Egy ennyire tájékozatlan, tudatlan tömeggel pedig bármit el lehet hitetni, legyen az korrupció vagy hatalommal való visszaélés. Aki meg picit tájékozottabb és zavarja ez az vagy elmenekül vagy szenved és undorodik. Sajnos a kommunizmus 50 éve megtette a hatását, itt még mindig a helyi kiskirályok, a rendőr haverok és a pártkatonák irányítanak mindent, ők a megmondó és elintéző emberek, közben meg azt hisszük, hogy fű de fene nagy civilizált ország vagyunk...a háttérben meg rohad az egész úgy ahogy van. Lehet mosolyogni meg büszkének lenni.

 "Hülyeséggel szemben hülyeséget kell felvonultatni" - tanította mentorom, idézve édesapját. Hogy a kedélyeket megnyugtassam, kiegészítem a címben feltett kérdést: ...egyetlen napra. (Ahogy a Sárdobáló blog szerzője viszont nem lesz.)Miért e…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
Orbán Viktor nem hülye, valószínűleg pontosan tudja, hogy mi az az off-shore. Orbán Viktor nem tájékozatlan, tehát valószínűleg azt is pontosan tudja (hacsak a gonosz tanácsadói át nem akarták verni), hogy Simor Andrásnak milyen cége van és milyen nincs.Orbán Viktor torkig van…..
Mandiner blog Balkán 2009.05.31 17:01:00
  Ez a poszt nem született volna meg, ha a kétezres évek elején nem a Lágymányosi híd budai hídfőjénél működött volna Budapest, s egyben az egész tejútrendszer legkúlabb szórakozóhelye. De ott működött. Az első West Balkánba kivilágítatlan, a somogybabodi offroad…..
Tisztelt Páva Zsolt! Tudom, hogy elfoglalt ember, ezért gyorsan a levél lényegére térünk: Tiszelettel azt kérjük, hogy Ruzsa Csabát, a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatóját legyen kedves gyorsan leállítani. Konkrétan Ruzsa úr következő nyilatkozatával van…..
A nyolv évvel ezelőtti egy hónap politikai eseményei között is sok érdekes akadt. Megtudhatjuk, hogy egy "felfüggesztett börtönbüntetésnek" a fideszes vezető szerint nincsenek konzekvenciái. Visszaemlékezhetünk, hogy milyen luxusvonatozás járt a polgári, plebejus,…..
joungen 2009.05.30 15:16:22
"Hazugabb duma annál nincs, minthogy a politika békéljen ki, fogjunk össze. "

Ez féligazság, mert abban igazad van, hogy a nagy egyetértés gyanús és elveszi a töppártrendszer lényegét, de ne haragudj ami Magyarországon folyik az iciri-picirit túlmutat a kultúrált és még a kevésbő kultúrált nem-egyetértés határain...Ez itt egy vadkeleti szarfröcskölés. De mivel erre van igény, ezért ezt adják a piacon... Olyan vicces ebben az országban, hogy a mádiában is ugyanolyan stílusban fogalmaznak mint a politikai beszédekben - nem mernek még kérdezni sem, hozzá vannak a riporterek szokva ahhoz, hogy csak óvatosan kell kérdezni... Nézz meg egy sajtótájékoztatót pl. Angliában vagy Amerikában és nézz meg itthon...szánalmas. Egy ilyen blogbejegyzés mint ez itt, szerintem sehová nem vezet - miről is szól ez?, hiszen szerintem a Fidesz potencionális szavazói nagyon is jól tudják, hogy a Fidesz politikusai nem szentek, ez nyilvánvaló - mondhatni evidens. De ettől még azt is érzik az emberek, hogy ami itt folyik az nem mehet így tovább, a Fidesz ilyen-olyan módszerekkel, és igen: vitatható módszereket is bevetve elérte, hogy az MSZP kinyiffanjon, szerintem ennek rendszerváltáskor kellett volna megtörténnie... És teljesen oké, hogy most lehetőség van arra, hogy eltűnjenek a klozet mélyére a volt komcsi káderek, a háttérben sertepertélő "bástya elvtársak". Csakhogy... és ez az ami szomorú a történetben, szerintem legalábbis - nagyon félek attól, hogy a Fidesz képes lesz-e arra, hogy legyőzze saját magát, a saját árnyékát és ne csak az ellenfelet... Ezt viszont már csak spekulativ eszmefuttatásokkal lehetne körbeírni...az meg semmire se jó. Én abban látom ennek az egésznek a legnagyobb hozadékát, hogy ha a Fidesz most nyer és képes lesz átalakulni egy egészséges jobboldali erővé akkor az maga után vonhatna végre egy megtisztulást minden oldalon. De ebben túl sok a "ha"...ha ha ha :) Majd kiderül mi lesz. :) Mert a Fidesz egyelőre nem egészséges, inkább csak egy olyan gyűjtőtégely, ami apró-cseprő hazugságokkal és lelkesítő propagandával magába szívta mindazokat akik utálják azt amit elkövetett, elcseszett az MSZP vagy amit nem, de rá lehetett fogni, hogy elkövetett...és ez nem egy túl konstruktív szövetség, inkább csak érzelmi. De legalább valami amiből ki lehet indulni :) majd meglátjuk, hogy a Fidesz mit tud kezdeni a hatalmával, jó lenne ha tényleg az ország érdekében ezernyi dolgot megváltoztatnának és vége térne a hazudozás meg a lopás :D de ez csak egy álom...