Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tofalvyt

83 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A CEU ellehetetlenítési kísérlete jól illusztrálja a kormány demokráciához való sajátos viszonyát, de sajnos nem csak azt. Az a gondolkodásmód és felsőoktatási stratégia, ami a támadás mögött áll, bár tud okozni átmeneti problémákat a CEU-nak is, hosszú távon a magyar oktatást és tudományosságot…..
Sokan úgy vélekednek az újságírók online zaklatásáról, hogy aki a közvéleménnyel kapcsolatba lép, az vállalja is annak minden következményét, így a folyamatos bullyingot, agressziót és fenyegetéseket. Sőt, még az újságírók közül is sokan azt gondolják, hogy ez egy természetes, a munkával járó dolog.…..
Egykoron több, mint 21 millió méternyi rézkábellel, ma optikai kábelek végtelen kötegeivel van teletömve a Hudson Street 60 alatt lévő vöröstéglás torony, az internet hálózatának egyik központja. A Hudson Street 60 kívülről, háttérben a New York-i Midtown felhőkarcolóival... Az internet nem egy…..
Gyakran mondogatjuk, hogy az internet nem felejt, de amikor fel akarjuk tárni az internet történetét, nagyon gyakran éppen ennek az ellenkezője derül ki. Az, hogy szinte alig-alig vannak nyomok a web korai időszakából, vagy akár pár évvel ezelőttről. Mit jelent ez az egész, és hogyan lehet tenni…..
Poszt, amit tilos megírni: "Miért nem írtam a blogra az utóbbi időben?". Poszt, amit lehet, sőt illik írni: "10 cikk, amit muszáj elolvasnod 2016-ban".  Ezért szemérmetlenül ez utóbbi formátumhoz nyúlva, de egyértelműen az előbbi mentegetőzési szándékot leplezni próbálva ajánlom figyelmetekbe a…..
Az MTA BTK Zenetudományi Intézet konferenciát szervez az állam, a hatalom és a populáris zene viszonyáról - és várják a jelentkezéseket. A konferencia meghívott előadói György Péter és Standeisky Éva.Amikor Magyarországon a politika és a populáris zene lehetséges…..
2014 Novemberével összevonjuk az MTE eddig külön vezetett blogját és honlapját, mindkettőt az mte.hu cím alatt, ez a blog nem frissül többet. A régebbi blogbejegyzések továbbra is elérhetőek lesznek a mte.blog.hu, illetve a régi oldal tartalmai is az archiv.mte.hu címen...
Hogyan és miért vált a mobiltelefon a kilencvenes évek közepi bunkofonból rádiótelefonná majd csak simán telefonná? És az egész sztori mit mond el a kultúra és technológia viszonyáról? Talán 1997 tavasza lehetett, amikor egyik gimnáziumi osztálytársnőm egy meglepően…..
Ha azt a szakmát keresed, aminek a struktúrája a leginkább hasonlít a tudományos kutatói és oktatói világ munkaerőpiaci szerkezetéhez, akkor nem is kell messzebb menned a drogdílerekénél - állítja Alexandre Afonso, a londoni King's College tanára. Afonso nem viccel: adatok…..
Az internettől elszigetelt és a szegény népesség jelentős átfedést mutat az egész világon. De a korreláció nem mindegyik irányba jelent okságot. Aki a legszegényebbek közé tartozik (az adott régió mércéi szerint), az nagyon nagy valószínűséggel nem internethasználó, a jobb…..
Steve Jobs 2010. január 27-én, az Apple szokásos szertartásán mutatta be az első iPadet. A táblagép valamivel később, április 3-án került a boltokba, rövidesen az Apple legsikeresebb termékévé, később a teljes személyi számítógép kategória felforgatójává vált. Ebben a…..
A győztes sokszor nem a járt út szerinti jobb, hanem az ismeretlen, de jelenlegi igényekre rezonáló másik. Tófalvy Tamás publicisztikája az augusztusi Forbesból. Június 30-án bezárt az iWiW, a világ egyik első és jó ideig Magyarország piacvezető online közösségi hálója.…..
tofalvyt 2014.08.10 13:44:21
@A nép fia: És mi van akkor, ha már megvolt az igény, csak épp más nem ismerte fel? (Értem amit mondasz, de én az igényteremtést mint olyat egy elég nehezen megragadható / magyarázható fogalomnak érzem.)
Az iWiW – akkori nevén WiW – 2002-es indulásakor a világ egyik első online közösségi hálója volt, egy később előre nem láthatóan monumentális méreteket öltő szemlélet, fejlesztési irány és iparág korai képviselőjeként. 2014-es bezárása is részben az idők…..
Az Alkotmánybíróság május 27-i döntése szerint egy blogposzt alatt megjelenő kommentekért jogi felelősséggel tartozik a blog gazdája. Az Ab egy korábbi, jogerős, az MTE által már kifogásolt és alkotmányellenesnek tartott ítéletet erősített most meg, amely aránytalanul…..
Amikor mintegy fél éve egy félig viccelődő, félig szakmai beszélgetésben felmerült, mi lenne, ha megrendeznénk Magyarország, de meglehet egyben a művelt világ első cukiság-tanulmányok konferenciáját, még nem tudtuk, hogy akkor már több műhelyben gőzerővel dolgoztak az…..
A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) társszabályozási megállapodásának keretében elkészített tanulmány azokat a legfontosabb médiapiaci, infokommunikációs körülményeket vizsgálja, amelyek Csehország,…..
Miközben folyamatosan követjük a legújabb amerikai vagy nyugat-európai médiapiaci fejleményeket, a közvetlen szomszédságunkban lévő országok piacaira gyakran alig figyelünk oda. Pedig a közép-kelet európai régió online piaci trendjeiből sokat tanulhatnak a magyar…..
"Média a törvényen túl? Önszabályozás a magyar írott médiában: elõzmények, kontextus, lehetõségek" címel jelent meg a Médiakutató legutóbbi, 2013 téli számában a tanulmányom, ami megkísérli felvázolni, milyen kulturális és társadalmi háttere lehet annak, hogy…..
Tudod-e mekkora az a Yottabájt? A Magyar Narancsban nemrég megjelent, immár online is olvasható cikkemből megtudhatod ezt is, meg még szinte mindent arról, hogyan működik a világ legnagyobb kémügynökségének, az NSA-nak a technológiája. (Ez itt az NSA fort mead-i központja) "A…..
Technológiák nem csak megfogható, látható dolgok vagy tárgyak lehetnek, hanem gyakorlatok, eljárások, folyamatok és menedzsmentek is. Két ilyen új technológia jelent meg néhány hónapja a magyar társadalomban: az elosztó típusú sorok kialakítása néhány áruházban, és az…..
A hazai online tartalomszolgáltatói iparág számára jelenleg az eltűnés, a vegetálás, vagy a radikális modellváltás, átalakulás is lehetséges forgatókönyvek – állítja az MTE megbízásából a PwC Magyarország által készített tanulmány. Egy ideje zajlik a vita arról, hogy…..
A PriceWaterhouseCoopers Magyarország (PwC) a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) megbízásából elkészített tanulmánya azt vizsgálja, hogy a globálisan jelenlévő online közösségi médiavállalatok, tartalomaggregátorok hogyan hatnak a magyar piacra. A szakmai…..
A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) szerint aggályos az IP-címek és más azonosítók, tartalmak tárolása a felhasználók jobb azonosítása érdekében, ráadásul mindez teljesíthetetlenül nagy terhet is róna a szolgáltatókra. A koncepció a Közigazgatási…..
A frissen induló Zenei Hálózatok Szeminárium első előadója Geoff Stahl lesz, egyenesen Új Zélandról, és Wellington zenei színteréről fog beszélni nekünk. Az angol nyelvű előadás ingyenes és jó lesz, ne hagyjátok ki! Idő: 2013 Október 24, 18.30 Hely: BME E épület, 604…..
"Most megmutatom neked a Google legcsúnyább szobáját" - mondja Schuster Richárd, a vállalat kommunikációs vezetője, és betessékel egy ajtón. A Google budapesti központjában vagyunk, az Árpád fejedelem útjának egy kétezres évek elején épült, fém-üveg-tégla homlokzatú…..