Regisztráció Blogot indítok
Adatok
roomann

5 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
.prezi-player { width: 550px; } .prezi-player-links { text-align: center; }Mini Filmtörténet III. on Prezi..
8. osztályosok filmekKincs, ami nincs (1981), olasz – akció-vígjáték (3) Csonthülye (2001), amerikai – vígjáték (2) Alkonyat (2008), amerikai – filmdráma (2) Alkonyat – Újhold (2009), amerikai - fantasy (1) Szárnyát vagy combját (1976), francia…..
.prezi-player { width: 550px; } .prezi-player-links { text-align: center; }Mini Filmtörténet II. on Prezi..
.prezi-player { width: 550px; } .prezi-player-links { text-align: center; }Mini filmtörténet 1. on Prezi..
"Digitális forradalom vagy zsákutca?" címmel jelent meg egy poszt a könyvesblogon, mely szerint svéd tudósok hada próbálja kideríteni, hogy mennyiben változtatja meg olvasási szokásainkat a digitális kijelzőről való olvasás.Nem csak a számítógép képernyőjét, hanem…..
roomann 2009.01.18 18:04:52
@Sloow: nem hiszem, hogy cinikus lenne a cikkíró, inkább arra a természetes folyamatra hívja fel a figyelmet, amit az emberiség története során kismilliószor megtapasztalhatott, vagyis azt hogy kulturák, generációk jönnek és mennek, mindig jön vmi új és mindig elveszik vmi a régiből, ami vkinek fontos mivel az életét jelenti vkinek meg nem, mert nem tapasztalta meg vagy mert tukmálták rá, vagy mert máshoz, az újhoz vonzódik jobban... stb. a konkrét problémára átültetve a dolgot, arról van tehát szó, hogy a digitális kultúra legalább annyi izgalmas lehetőséget rejt magában, (rituálékat is) mint a papíralapú könyv olvasása. Én legalábbis mindkettőt szeretem. Pusztán nyitottság kérdése, hogy ki mennyit enged be belőlük.

Én például imádok az udvarunk diófája alatt, csöndes délutánokon, madárcsicsergés mellett, laptopomon olvasgatni, de ha éppen arra vágyom, leemelek egy beckettet vagy kafkát a könyvespolcról és átadom magam a papíralapú műélvezetnek. :)

Legyünk hát nyitottak és szedjük ki magunknak a világból azt, ami hasznos és próbáljuk meg eltávolítani belőle azt ami nem, legalábbis a saját világunkból, a szomszéd lelkét nem kell megváltanunk.

Nyitottság, nyitottság, nyitottság..
roomann 2009.01.18 18:07:04
@C10H12O6: elég leegyszerűsítő hozzáállás, legalábbis én a környezetemben teljesen mást tapasztalok, van persze az is amiről írsz, de a valóság szerencsére összetettebb ennél.
meskete Magyar népmesék: A só 2008.10.27 21:56:00