Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meissa

3 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyelvesztelen Bestia curvafia! 2008.12.15 06:00:00
Valahányszor a kezem ügyébe kerül egy olvashatóan átírt középkori nyelvemlék szövege, újra és újra megdöbbent, hogy ma is milyen könnyen érthető a hat-hétszáz évvel ezelőtti magyar nyelv. Ha létezne egy időgép, amivel visszarepülhetnénk, mondjuk Nagy Lajos korába, Buda…..
 Az io9 készített egy összeállítást a valaha volt tíz legmenőbb űrhajóról, ami scifikben szrepelt. Nézzük a listát, a kommentekben meg lehet vitatkozni, hogy melyik maradt ki és melyik került érdemtelenül előkelő helyre. A másik kérdés, hányat ismertek a felsorolt…..
Sorház 1910-ből. 1909-ben Karl Schmidt bútorgyáros új gyárat terveztett építeni az akkor még külön falu, Klotsche mellett. Mivel elkötelezett híve volt a Lebensreform ("életreform") mozgalomnak, úgy dönött, hogy az alkalmazottak-munkások, közép-és…..
8ker Rejtvény 2010.07.31 02:40:00
 Az alábbi videó a kerületben készült, idén januárban. Aki megmondja, hol, örök életre szóló Józsefváros újság előfizetést kap! ..
Múlt héten félbehagytam a rozébeszámolót, pedig a kóstolást még egy lendülettel sikerült letudnunk. Nagy meglepetéssel a második nyolcasban sem találkoztunk, mégsem fáradtunk bele annyira, mint előtte tartottunk tőle. A kitartóbbak (vagy türelmetlenül legörgetők) a poszt…..
Frissítve: A Vision Graphics ideiglenes eltávolította honlapjáról a képeket és erre kért meg engem is. Remélem hamarosan visszakerülhetnek! - dáLegutóbb tavaly nyáron, a tervtanácsban volt szó a Rendőr-palota mellé épülő "tűtoronyról", és Finta József terve már…..
meissa 2010.03.10 10:45:23
@Káposztakukac: igazad lehet.. gondolom, sokaknak nem fért bele a millió körüli/fölötti garázs. Az eredmény így az, hogy a "régi", hibái és elavultsága ellenére is (eddig) igen élhető lakótelepre jár mindenki parkolni (sokan kutyát sétáltatni is, mert az új részen zöldterületet sem igen hagytak).
A helyet meg benéztem, a tényleg nemigen használt nyitott parkoló + a buszvégállomás helyére tervezték, a metrómegállóhoz, ám legyen. De hol lesz a buszvégállomás?
______________________________________________________________________________ Az értőnek:   An amateur assassin slits a throat from ear to nose. It's the Onion Radio News, this is Doyle Redland reporting. Noted assassin mentor, Ivan Gregovich felt humiliated today as he watched his…..
One of my favourite movies, Scent of a Woman tells the tale of a young and pure preparatory school student who takes a job as an assistant to a flamboyant, blind and retired army officer. It also brought a long-awaited and much-deserved Academy Award for the best actor in a leading role to Al…..
In case you don't know, Marie Claire D'Ubaldo is a successful Argentinian singer and songwriter. Being a number one hit in Italy for five weeks in the summer of 1994, it's little wonder that this song was also included in the soundtrack of Leonardo Pieraccioni's  awesome comedy, Il Ciclone (The…..
  Az elmúlt két nap csíkospöttyös cserepek rajzolgatásával telt, ipari méretekben; arányaiban elenyésző mennyiséget sikerült tisztába tenni manuáléból, de szépen kerekedik a mintakatalógus, így még bírom hinni, hogy van vége az alagútnak, és ott lesz majd a fény. (A…..
Futóblog Amikor minden összejön 2009.03.31 10:12:00
Mintha egy kicsit elpártolt volna tőlem mostanában a szerencse, valahogy minden összejön és nem pozitív értelemben.Március van, a szakdolgozat írás és leadás ideje. Nekem is most esedékes a diplomamunka, ami nem megy olyan egyszerűen, hiszen napközben dolgozom, ezért éjszakánként…..
Szó szót követett: a közösségi hovatartozás első manifesztuma lehet egy személyre szabott Futóblog póló. Hölgyeim és uraim, sporttársak! Elkészültek azok a póló dizájnok, amikből ki kéne választanunk, melyik legyen a végleges Futóblog póló. Három design és a háta:…..
  A mennyország középkori cseh kisváros. Esetleg német. Apró, szürke bazaltkockás utcák, hatalmas piacterek, virágos ablakú, mosolygós házakkal; aranyozott számlapos-mutatós, égigérő óratornyok, napfényben fürdő, monumentális várfalak és a kötelező katedrális, amin…..
A kissé önellentmondásos Elegant Grunge sablon vezeti a WordPress toplistáját, remélem, a blog.hu-s felhasználóknak is tetszeni fog. Mi mindenesetre ezt választottuk mára az egyre növekvő ruhatárból. Tulajdonságai: két oldalsó hasáb (a balnak nevezett alul, a jobb a jobboldalon),…..
getaway corner máktorta miérttel 2008.10.29 08:24:00
miért   Egy hete lassan, hogy befejeződött az idei vándorcirkusz és hazaköltöztem a télre. Azon túl, hogy szembesülnöm kellett a ténnyel, miszerint két különálló élet asszeszoárjai a legjobb indulattal sem férnek be egy lakásba, illetve már megint kevés a könyvespolc, a…..