Regisztráció Blogot indítok
Adatok
túlbuta

3 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
azbasznabe terítés 2011.06.23 21:51:00
Széles spektrumú felszíngyalázó lézerrel pásztáz. Vadhajtásokra hajt, mert illetlen a viselkedésük. Nem generál konfliktust magával, ezért oly bölcs. Megveti a lábát. A pénzt. Sorsot csereberél. Nem akad párja, csak még pár szamár. Kinek a bajsza, kinek a szája jár. Nem…..
A hétvégén végre sikerült befejeznem egy írást, amely az újabb választáskutatási kötetben jelenne meg, s amelyben a pártok 2010-es stratégiáit próbálom meg leírni és elemezni. Miközben ezzel foglalkoztam, olvasgattam a parlamenti választás előtti anyagokat, nézegettem az…..
w Elnöki pornó 2011.01.03 06:45:00
A köztársasági elnöknek, komolyabb jogosítványok híján, egy feladata van tulajdonképpen: hogy legyen rendes ember. Tudjon viselkedni, látsszon tisztességesnek, és ha van is pártkötődése, legalább úriemberségből ne mutogassa úton-útfélen.   Igazán nem kérnek tőle sokat.…..
w Davaj csaszi 2010.11.25 00:09:00
Egyszer még választást is lehetett nyerni azzal a csekkel, amin a nyugdíjasoktól állítólag elvett 19 ezer forint szerepelt. Az akkori váltópárt lobogtatta, harsányan hirdetve, hogy ők majd megadják, amit a Fidesz nem - mert amúgy az a pénzt nem elvették, csak nem adták meg az…..
túlbuta 2010.11.25 02:33:16
@Tóta W. Árpád: b+ mondom g-c, a főkolompos növesztette ki azokat, de inkább elnöke 2 millának, és ellenkez, mint 2 kilának, be őszintén.

Csak amit alkot, az nem amire figyelsz, hanem a mégjobb.
A nemrég kinevezett új U16-os szövetségi edző, Risto Kurkinen jövő szerdán és csütörtökön tartja az első összejövetelt. Az első napra az 1995-ben, a másodikra az 1996-ban született játékosokat hívta meg. Mindkét napon két jeges edzés lesz.1995-ben születettek:Kapusok:…..
túlbuta 2010.09.11 00:27:10
Az első Mol Liga-forduló mind a négy mérkőzésén vezettek az elvben kevésbé esélyes csapatok, ám végül az összes helyszínen érvényesült az úgynevezett papírforma. A szezon első gólját a Steaua Rangers veterán csatára, Viorel Nicolescu szerezte Csíkszeredában, a bukarestiek…..
túlbuta 2010.09.08 01:23:19
Az MJSZ elnöksége döntött a novemberi EIHC-torna helyszínéről. A Telenor Hoki Kupát Székesfehérváron rendezik, november 12. és 14. között. A sorsolás is elkészült, pénteken Ausztria–Franciaország és Magyarország–Japán, szombaton Ausztria–Japán és…..
Szeptember 5-én 10.15-kor Bp. Stars 2–Erzsébeti Farkasok kölyökbajnoki selejtezővel kezdődik a magyar bajnoki idény. A serdülő (U16), a kölyök (U14) és az előkészítő (U12) bajnokságot kétcsoportosra írták ki, egy erősebbre és egy gyengébbre. A jelentkezők szeptember…..
túlbuta 2010.08.27 23:16:36
@w21: nézz rá hokikori idézetére. aki a 2-es csapattal selejtezőn játszik, az csak az alapszakasz végén kerülhet föl az 1-esbe. én ebben érzek valamit, ami sok gyereket motiválhat.
A Laredo Bucks bejelentette, szerdán aláírt hozzájuk a magyar válogatott csatára, Kóger Dániel. A CHL-ben, azaz a negyedik számú észak-amerikai ligában játszó texasi csapat nagy reményeket fűz új támadója ponterősségéhez. Mint megírtuk, a fiatal csatár négy ajánlata is…..
túlbuta 2010.07.10 01:09:40
@FrankK: a többi lehet kapus?
"Harminc fölött már a kicsit idősebb játékosok közé számítok, gondoltam, hogy nem a Starsban fejezem be a pályafutásomat. Nekem is furcsa volt az elején, hogy a Ferencváros játékosa lettem, de már kezdem megszokni" – beszélt klubváltással kapcsolatos érzéseiről…..
túlbuta 2010.07.07 23:42:55
@Sundin: az idézett cikkből, hol játszott eddig Kóger:
"Austria’s Szekeshfehervar Alba Vola. Fehérvári Titánok."
van itt némi mess-up! :D
Megint nagy fába vágtuk a képzeletbeli fejszét, elhatároztuk, hogy összerakjuk kedvenc sportunk világtérképét. Összeszedtük a szerintünk tényleg rém fontos linkeket, ezeket kategóriánként rendszerezve ajánljuk olvasóink figyelmébe. A napokban minden élesedik apránként, és…..
Több mint két éve alaposan szemügyre vettük a magyar jégkorong-utánpótlás helyzetét. Jelentős változások történtek azóta, így a következő idényről határozó döntések előtt időszerűnek látjuk, hogy ismét számot vessünk a múlttal, rögzítsük a jelenlegi helyzetet, és…..
túlbuta 2010.06.23 03:24:47
"Tisztán látszik, onnantól, hogy megszűnik a kétéves generációkra épülő korosztályi logika, elfogy a hely a játékosok többsége elől."
- Ezt hogy tetszik érteni?

"a fiatalok és családjaik 10-15 évig – a nyilvánvaló előnyökön túl – a sportág nettó befizetői voltak, anyagi és fizikai hozzájárulásuk mindvégig segítette a legjobbak érvényesülését, és ez nem csak holmi üres ideologizálás."
- Igaz! És a legdurvább utánpótlásszülői konfliktusok forrása is éppen ez!

"A Székesfehérváron induló mellett a sportág középtávú fejlesztési koncepciója még két ilyen intézmény felállítását tartalmazza, egy budapestit és egy kelet-magyarországit, utóbbit miskolci székhellyel."
- Én megszerettem Miskolcot, amikor ott jártam, de felteszem, Debrecenből kevesen fognak átköltözni kollégistának. A budapesti pedig nyilván az örök bizalmas, ám eredményeket jóideje felmutatni képtelen fradi ha-kadémia lenne. Hajrá fradi!

"A gyengébb lehetőségekkel rendelkező klubok háza táján felhalmozódik a frusztráció, mert egyszerűen képtelenek lesznek legjobbjaikat megtartani. Ugyanakkor fontos azt is elmondani, hogy nemcsak akadémiai rendszerben lehet minőségi munkát végezni, illetve az akadémiákon is lehet rosszul dolgozni."
- Adj egy ötöst!

"Tudjuk, hogy ők idén nem tervezik az indulást, a határozott véleményünk azonban az, hogy a juniorbajnokságra nélkülük is szükség van."
- Lemaradt a felkiáltójel.

"A kölyökbajnokságban (...) a lebonyolítási rendszer megtartását javasoljuk, de a tavalyi évhez képest azzal a módosítással, hogy az év közben az alapszakaszt a gyengébb csoportokban megnyerő csapatoknak legyen lehetőségük a rájátszásba bekapcsolódni, méghozzá a kiemelt csoport leggyengébbjeivel versenyezve a felső osztály helyeiért. Így a generációváltás miatt megerősödött és meggyengült csapatok közti erősorrend a bajnokság végére helyreállhat."
- A cikk legragyogóbb gondolata!

"Crossrock 2010.05.30. 21:34:52
Kéz , láb , fej ! Ezekből az utóbbi hiánya a legnagyobb baj , mert azt a legnehezebb fejleszteni . Ezért már a kiválasztásnál azokat a gyerekeket kellene favorizálni akiknek megvan az eszük ehhez a játékhoz ."
- Teljesen nyilvánvaló. Sőt, az akadémia mellett olyan egyesületek, amelyek eddig óvodának tűnhettek, szintén bevezetik a többszintű képzést - hogy a fejek jó helyre kerülhessenek. ;)

"Crossrock 2010.05.30. 21:34:52
a 18-20 éves láthatóan fejlődésképtelen játékosoktól szigorúan el kell köszönni mert ők a feladatra alkalmasak elől veszik el a drága jégidőt . Itt jön el az a pillanat amikor a szülő beleszólhat , bele kell szólnia és egy új jövőképet kell felvázolnia kedvenc gyermekének . Még ha nehéz is "
- Ezt hogy tetszik érteni?
w A törvény nevében! 2010.06.18 00:45:00
Azt ajánlom, kedves kolléga, hogy írja ki magából a gennyet jó alaposan és mielőbb. Egyrészt az megelőzi a további üszkösödést, és akkor talán a csontok még megmenthetők. Másrészt meg ha lesz új médiatörvény és benne vélemény-helyreigazítás, akkor eljön az én napom.…..
w Antiklimax 2010.04.12 07:00:00
Megvan a győzelem, és valószínűleg megvan a kétharmad. Csak a gólöröm, az maradt el. Ebben jelentős szerepet vállalt az OVB, illetve a választást szervező bürokrácia korszakzáró slusszpoénja. A meghosszabbított kampánycsend szétverte a liturgiát. Elmaradt a szavazatok –…..
A döntetlennel végződött első harmad után a következő kettőt megnyerte a hazai jégen játszó Vasas Bp. Stars az OB I. bronzpárbajának harmadik mérkőzésén. Fekete Szabolcs még a vendég Ferencvárosnak szerzett előnyt, ám ezt néhány percen belül kiegyenlítette Szirányi Bence.…..
túlbuta 2010.03.26 02:21:58
@pótöcsi: @Bpstars: Hacsek és Sajó
Arról már szóltunk, hogy nyakunkon a 14 év alatti korosztály magyar bajnoki döntője, sőt jó előre beharangoztuk a többi utánpótlás-bajnokság végső szakaszának menetrendjét is. Az idő múlik, aki időt tudott rá szakítani, az már tanúja is lehetett a MAC Népstadion A csapata…..
túlbuta 2010.02.27 00:23:06
@hokisok: B+, az "aktuális sztárgyerekek" mindig azok, akikkel meccset lehet nyerni. A többiek aggódó szüleinek persze lehet nyávogni.
@zalai ember: Te felfedted magad "gerincesen"?
@sem-leg-s: Ebbe a csapatsportba is egyéni teljesítmény alapján válogatják a játékosokat. Aki ezt kicsiknél csinálja, az csal, vagy mi?
Akkor is sírunk, ha a "selection"-be (vagy Dima, Batóti, Keresztury stb. első két sorába) nem kerül be a kölykünk? Vagy csak Kercsóval összefüggésben?

Egyébként - ne legyen igazam -, az az érzésem, hogy nem lesz három meccs az első helyért...
@háromszög: csak a képességeivel(?)
túlbuta 2010.02.27 00:42:40
w No megállj csak! 2010.01.21 07:00:00
„Egy gyerek fejlődését két dolog tudja tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia.” Para-Kovács Imre, Klubrádió „Könyörülj meg Szűz Mária országán, hiszen az ateizmus miatt sokan nem tudják, mit cselekszenek. Add meg nekik a megtérés kegyelmét, hogy…..
w A sztrájktörő köszöntése 2010.01.15 07:13:00
Hülyeországban a BKV-sztrájk a kormány elleni felkelés, tehát a sztrájkolók aranyosak, szépek és hazafiasak, míg a sztrájktörők és a sztrájkot ellenzők viszont büdös kommunisták. A valóságban viszont az egyik legnagyobb sztrájktörő nem más, mint Széles Gábor, a Magyar…..
Jégkorong Fehérvár–Linz 3-2 2010.01.01 20:50:00
Óriási meccset nyert meg 2010 első napján a Sapa Fehérvár AV19. A meglehetősen zavaros első harmadban furcsa góllal szerzett vezetést az ellenfél, a másodikban két gólra nőtt a hátrányunk, pedig előtte több lehetőségünk volt az egyenlítéshez. Palkovics révén a 37. percben…..
túlbuta 2010.01.02 20:41:07
@kocek94: tudod-e, ki az a Pire?
Régi tartozásunk, hogy összefoglaljuk, hol és kik játszanak külföldön a magyar hokisok közül. Posztunkban elsősorban a junior, az ifjúsági és a serdülő korú hokisokkal foglalkozunk, tehát az 1990 és 1995 között születettekkel. Azt reméljük, teljes képet adunk, de ha bárki…..
Kiérkezésem után derült ki, hogy négyen pályázunk a két légióshelyre, rajtam kívül két finn és egy kanadai hokis, mondta blogunknak a csütrötök délután, 15 órás utazás után hazaért fiatal válogatott csatár, aki augusztus végén a Sapa Fehérvár AV 19 ajánlata helyett…..
A költségvetés jégkorong-utánpótlásnevelési támogatása alapján a magyar jégkorngszövetség (MJSZ) ötmillió forintos értékhatárig pályázatot hirdet jégkorongos sportiskolai osztályok támogatása céljából. További részletek a pályázati kiírásban olvashatók. A…..
túlbuta 2009.09.22 02:29:02
@F. Kapus: , @KCs:
Vicces, hogy a nyelvtannak van olyan része, ami a fogalmazó "szépérzékére" van bízva.
Vannak szabályok - mint a nyolcszótagos, ami nemrég még tíz volt (e fölötti összetett szavak kötőjellel írása) -, amelyeket követni kell, de az, hogy a jégkorongutánpótlást vagy az utánpótlásnevelést tartjuk-e összébb tartozónak, azt helyettünk szabály nem dönti el.

Írásra az késztetett - bár nem vagyok lektor, munkám cikkek, szövegek nyomdába adása előtti tisztázása, tördelése -, hogy a túl sok elfolytott negatív reakció után megörültem egy ilyen tiszta szerkesztői fogalmazásnak. :)
Több cikket írtunk már a magyar utánpótlásról. Ezek általában nagy vihart kavartak. Áttekintő jelleggel még nem foglalkoztunk a helyzettel. Ezúttal foglalkozunk.A jégkorong utánpótlás-nevelés kérdése blogunkon markánsan először a Hári János svédországi sikereiről…..
azbasznabe Jobbik az EU-ban? 2009.06.06 02:40:00
No csak az jutott eszembe, ha a Jobbik egynéhány képviselője bejut az EU-palamentbe – ami elég valószínű –, akkor ők hová ülnek. Mert ugyanis nincs tudomásom fasiszta frakcióról odakint, s az általam eddig megismert vélemények nem valószínűsítik, hogy a Néppártba…..
A Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) elnökségi ülésén nem született döntés a felnőtt válogatott szövetségi kapitányi kinevezéséről. Pat Cortina megbízatása a svájci világbajnokság után lejárt. Információink szerint a 2009-10-es szezonra ő volt az első számú jelölt. Az…..
túlbuta 2009.06.17 00:29:49
@MecKenna: fejben jók lehettek flash-ben, de a játékotok sz@r, játszhatatlan.
Egy weboldal ne flash legyen, hanem érdekes. A flash pedig csak szórakozatásra jó.