Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pantagruel

1 bejegyzést írt és 3598 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőnk, Sayfo Omar írása   Fontos leszögezni: a magyar néplélek nem rasszista, antiszemita vagy iszlamofób. Meggyőződésem, hogy az ennek ellenkezőjét állítókat rosszindulat, sértettség, de legjobb esetben is túlzott érzékenység, esetleg a néplélek félreértése vezeti. Tény viszont, hogy a…..
Az egri vár filmdíszletének maradványa a Pilisben Oscarra jelölték a Saul fiát, és a Golden Globe-győzelemmel a háta mögött esélye is van Nemes Jeles László filmjének elnyerni a legrangosabb amerikai filmdíjat. Ritka pillanat egy-egy ilyen siker a magyar filmtörténelemben manapság, így úgy is…..
Sose gondoltam volna, hogy Tarlós főpolgármester ekkora csibész is tud lenni. Azt tudjuk egy ideje, hogy a szópárbaj elől nem ugrik el, tökmindegy neki a lázárjános vagy horváthcsaba. De amikor csalódottságában Orbánt is együtt leckézteti a többiekkel, az más minősége a szájkaraténak. Az Index…..
Pantagruel 2016.01.14 21:11:09
@Imola Helyesi: na mit gondolsz? :)
Pantagruel 2016.01.14 21:29:37
@Imola Helyesi: "Eszterházi" - Igazán nem nyelvtannáciságból mondom, de ez a névalak egy picit buzerálja a szememet.
A kormány boldogságot nem tud adni, de mindenki léphet egyet előre - mondta Viktorunk, és fölmerült bennem a kérdés: akkor innentől az IKSZ fiataljai is fognak végre dugni? Nagy lépés lenne ez, és régóta adós is vele a kormány. Szegényeknek hiába adott már párkapcsolati/párválasztási tanácsot a…..
Pantagruel 2016.01.11 14:51:36
@parti_giano: alighanem belátható, hogy szakmailag többet ér egy méltató szó, ha az a Coen-fivérek szájából hangzik el (Cannes), mintha Návai Anikóéból (GG). Van, aki másként gondolja? Ha rendezők zsűriznek, az már valami. A hogyan maszturbáljunk Angelina Jolie karitatív szlogenjeire rovat, az meg akármi. Na mindegy. Örüljünk a sikernek. :)
Pantagruel 2016.01.11 14:54:36
@jaegtoer: jaja. tényleg. hajlamos vagyok elfelejteni. akkor hajrá egyik, ne hagyd magad másik! :)
Jókora késéssel került nyilvánosságra, hogy arabnak mondott fiatalemberek − közülük egyes előállítottak, eddig nem cáfolt német lapértesülések szerint menedékkérők, de kétség nélkül migrációs hátterűek − tömegesen garázdálkodtak és nőket molesztáltak szilveszterkor Kölnben, a Hauptbahnhof előtti…..
Varánusz Hé, Viktor! 2015.12.10 13:53:55
Dear prime minister, kedves Viktor!   Hóvarjú? Igazán nem táncolni vagy rodeózni akarok harcokban megfáradt idegrendszereden, de a napokban történtek után úgy érzem szólnom kell: EZ ÍGY NEM JÓ!  Jú nó, bogaram, minálunk Júeszében az nem úgy megy, hogy a közbeszerzésen…..
A magyarok nem spórolnak, nem tesznek félre és nem mobilisak – gyakran hangoztatott vádak ezek. A mobilitás túlhangsúlyozásával vannak gondjaim, de mostanában nem érzékelem, hogy olyannyira egy helyben akarnánk maradni: inkább az elvándorlásra szoktunk panaszkodni, nem a helyben…..
Vendégszerzőink, Békés Márton és Kepe Nóra írása   „A feladatom a közrend szolgálata. Az ártatlanok védelmezése. A törvény betartása.”(Robotzsaru, 1987) „Én vagyok a törvény.”(Dredd bíró, 1995) Napjainkban önfelszámoló terrorizmus bontakozik ki, amelyet…..
Pantagruel 2015.11.30 13:19:38
Sajnos, ahogy az előzmény-poszt is, ez az írás is teljes figyelmen kívül hagyja a tényeket, a valóságot. Szemtanúk szerint a Bataclanban azt kiabálták a merénylők: "Szíriáért", tehát az üzenet politikai, bosszúról, megtorlásról van szó. A hely szimbolikus volt, zsidó szórakozóhely, politikai tartalmú műsorok helyszíne. Az arab-izraeli konfliktus kapcsolata egyértelmű. A CH elleni merényletre a Mohamed-karikatúrák miatt ugyanígy kézenfekvő magyarázat a megtorlás. Az, hogy hülyegyerekek a merénylők, a terrorcselekmények eszközei, az egy dolog, az meg egy másik, hogy mit üzen a szervezet, amely szakértők szerint is minden korábbi elődjénél hatékonyabban használja fel a média eszköztárát. A politikusok, notabilitások elleni merényletekkel azt üzenik: "ha a fejeseitek sincsenek biztonságban akkor ti..."; a tömegrendezvények, forgalmas helyszínek, közlekedési csomópontok elleniekkel: "életünk fokozottan ellenőrzött helyszínei, csomópontjai sem biztonságosak, instabil az egész világunk", "a vezetőink tehetetlenek"; a karikatúrák, és egyéb Mohamed-gyalázó tartalmak szolgáltatói ellen intézett merényletekkel pedig azt: "nem tehetitek büntetlenül". Nyilván sokkal jobb, ha egész Európa fél, ha agyatlan, irracionális, megfoghatatlan, bizonytalan ellenségképet rajzolunk, mert akkor befolyásolhatóbb a lakosság, és nem kell néven nevezni az okokat, és keresni, megnevezni a felelősöket. Ügyes.
Mandiner blog A Halál Kalifátusa 2015.11.27 07:01:00
Vendégszerzőnk, Békés Márton történész írása   „Az umma turizmusa a dzsihád.”(Iszlamista jelszó) „Muszlim testvéreim [ummati], hajnalodik már, várjátok a végső győzelmet!Az Iszlám Állam az igazak véréből születik,A jámborak szent háborújából [dzsihad] ered.Ők…..
Pantagruel 2015.11.27 14:12:50
@Haloperidol: Szerintem? Miért? Szerinted ez egy ilyen "szerintem-szerinted"-téma? Egy "szerinted-kérdés"? Miért, szerinted szerintem mi a célja? Járjuk alaposan körbe. // Eddig csak olyan szakértői véleményt lehetett olvasni, hogy ezeknek a merényleteknek komoly üzenetük van, így lettek a helyszínek, az időpontok kiválasztva. Ezek a vélemények teljesen logikus, világos érvekkel voltak alátámasztva, vagy meggyőzően voltak adatolva. Erre itt az a cikk, ami mindjárt ezzel indít.
Pantagruel 2015.11.27 15:59:29
@Aston Kanál: Igaz, csak én nem "magam" véleményét kívánom propagálni, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy mire alapoz a kifogásolt állítás. Egyébként is: attól, hogy egy random akadékoskodó hozzászóló képtelen a maga állítása alátámasztására, még nem lesz a cikk megalapozottabb. Ettől eltekintve persze idézhetnék itt akármit: Nemzetbiztonsági Szolgálat Szakmai Szemléjét, Israel Todayt, talán Mandiner-posztot is... tökmindegy: maga ez a kajlafaszú, kecskebaszó, rongyfejű sivatagi cigány kompánia (a politikailag korrekt kifejezést keresve találtam erre a meghatározásra, mert olvastam minap, hogy kommunikációs problémát jelent az újságíróknak, minek nevezzék ezt a szarfaszú bandát) terjeszti - ÜZENI - baromságai közt, hogy 60 ország, az "ördög koalíciója" kiemelt célpont. Keressünk ehhez egy idézetet: "...Kis-Benedek József szerint ha valóban az Iszlám Állam felelős a párizsi merényletekért, azok oka a "bosszú" lehet a terrorszervezet elleni akcióban való intenzív részvétel miatt." A megtorlás vajon nem egy üzenet? Mit torolnak meg vajon? Kiken? Nehéz összerakni. Azért ehhez nem kell Cálámbónak lenni.
A pé cé ideje lejárt! - mondotta tegnap Kedves Vezetőnk miután megtanácskozta vitrinárpáddal és pasatónival, hogy ezt mondani lesz a legcélszerűbb. Meg'há ugye Európa süket és vak, mer' ő felismerte a bajot már rég és meg is mondta a felismerési pillanatban izibe. De Őrája nem…..
Pantagruel 2015.11.20 15:18:52
@Sir Bates dö Hól: Már miért cinkelnék? Tanulságos ez az eszmecsere. Azért veled beszélgetek, mert mást gondolsz. Nem nem értettem, amire hivatkoztál (liberális válasz), ezért csatlakoztam a threadhez.
Pantagruel 2015.11.20 15:19:48
@Pantagruel: na, "_nem_ értettem".
Pantagruel 2015.11.23 07:46:02
@Sir Bates dö Hól: "liberális-naīv/védtelen, konzervatív-kemény/kötelességtudó/vallásos"

Én nem sokat adok az ilyesmire.
BRÉKING! Nagy örömmel jelentjük be minden drága olvasónknak, hogy a Geekz költözik. 7 év kemény és páratlanul nagyszerű munka után sikerült végre eladnunk a lelkünket, így holnaptól kezdve már a 444.hu alatt, a geekz.444.hu oldalon fogjátok elérni az írásainkat. Te, aki most…..
Aszongyák a hírek, hogy ma megérkezik a következő szerelmetes levél Brüsszelből, amiben az Európai Bizottság a paksi bővítés beszerzéseinek felfüggesztését kéri. Hiába mondta a lézerjani, hogy "Nincs olyan ok, amely miatt fel kellene adni a nukleáris energetikai…..
Pantagruel 2015.11.18 18:04:49
@látjátok feleim szümtükkel: őő, én úgy tudom, a törvényt sokféleképp lehet értelmezni, csak a fanatikus hívek szerint lehet egyféleképpen, akik szerint éppen az ő olvasatuk az igaz, ezért van annyi sarus meg korsós szekta, alkotmánybíró, legutóbb melegházasság témában, ahány alkotmánybíró volt, annyifélét mondott, és csak azért szavaztak kétféleképpen, mert csak ez a két lehetőség volt adott. máskülönben értelemszerűen a törvény olyan, amilyen, illetve a joggyakorlat.
Pantagruel 2015.11.18 19:37:33
@látjátok feleim szümtükkel: abban egyetértek, hogy a jog a nyelvtanról szól, nem a logikáról vagy az igazságról, épp a minap említettem meg valakinek, a nyelv azonban pontatlan, és másodpercről másodpercre változik, ráadásul a jog szaknyelv, és csak a jogászok beszélik, vagy ők sem, csak róluk gondoljuk, hogy beszélik, azaz elméletileg sem érti minden polgár, részben ebből élnek az ügyvédek. szép dolog, hogy úgy kezded, a törvényt egyféleképp lehet értelmezni, és három bekezdéssel lejjebb úgy folytatod, hogy amikor a bírók eltérően értelmeznek valamit... aztán egyszer azt írod, hogy minden magyar anyanyelvű állampolgár érti, később meg azt, hogy értelmezniük sem szabad és előfordul, nincs is mit, tehát elviekben mind értünk valamit, ami pontatlan, és ezért értelmezhetetlen, vagy nem közérthető. nagyon érdekes.
Pantagruel 2015.11.18 19:46:10
@Mariann19: Szerintem azért van, mert az egész ország érintett benne. A korrupcióval egy baj van, hogy nem terjed ki mindenre s mindenkire. A földhivatalban semmi probléma. A rendőrrel azonban már nem tudod, hogy ha pénzt kínálsz neki, elfogadja, vagy megbüntet. Ez az igazi probléma. Az nem baj, hogy Viktor elveszi, ami jár, legalább nem a büdös kommunisták nyúlják le, nekem is ebből van trafikom, vagy Lázár kockáról kockára összekuporgat magának egy megyét, ha azt én világíthatom ki vagy a fiam, vagy ha stadionok épülnek, ha az én vállalkozásom szállítja a biztonságtechnikai berendezéseket. Aki nem vesz részt ebben, az lúzer, vezstesek mindig lesznek, a verseny az verseny. Az ilyenekkel nem kell törődni, menjenek csak mosogatni Londonba meg riksázni Rotterdamba, ahogy Gyurcsány mondta, el lehet menni. Az ingerküszöböt pedig természetesen eléri a lopás, ilyen esetekre van a fagyálló.
Párizs lenyúlta a show-t – ez tömören összefoglalva a fekete jogvédő mozgalom, a Black Lives Matters mozgalom véleménye a párizsi terrorista támadásról. A polgárjogi aktivisták amiatt aggódtak, hogy az előző héten sikerrel felfuttatott kampányuknak szánt címlapos helyeket…..
Varánusz Pray for Paris! 2015.11.14 09:10:55
153 halott, 200 sérült amiből 80 súlyos. Képek, szemtanúk beszámolója, teljes döbbenet. De a legmegdöbbentőbb túl a borzalmon, hogy a híradások, beszámolók, kommentárok alapján minden oldal le fogja tudni ebből vezetni a saját igazát. Tehetetlen dühömben nekem is összejött.…..
Pantagruel 2015.11.17 12:11:30
A pénteki tragédia után a hétvégén nem tétlenkedtek se a kontinens se a világ vezetői. Összedugták a fejüket, Obama még Putyinnal is leült négyszemközt megbeszélni a helyzetet, így nem meglepő, ha tisztújító kongresszus helyett Viktor politikai stábja tartott…..
Viktorkám, köszbazmeg, erre már tényleg akkora szükségünk volt, mint egyszervolt jóbarátnak a földárverésre! Nem  elég az arcunkba tolt néphülyítő plakátkampány, el kellett hozni a migráns - kvótavitát egész az ajtónkig. Fotó: rosszkifogas.tumblr.com Tegnap délután…..
Pantagruel 2015.11.13 14:04:52
@Sir Bates dö Hól: értem. s akkor? világosíts fel, kérlek, mi az álláspontod! mi következik mindebből számodra?
Pantagruel 2015.11.13 14:42:59
@Sir Bates dö Hól: ugyan már! nyilván nagy-nagy szükség narkós alkoholista tolvajokra, és úgy szép a világ, ha ezek a narkósopk a mozgássérültek akadálymentesített várakozóhelyén dekkolnak rendszeresen. aki pedig olyat szól, hogy nincs szükség ilyenekre, azt, reméljük, egyszer tévedésből torkon szúrja egy parkolóőr! :) gratulálok az egészséges lelkivilágotokhoz
Pantagruel 2015.11.13 15:51:50
@vakapad: 1./ "Az én példám NEM narkós fosztogatóról szólt..."

Valóban. Csakhogy: "ha a nekünk nem tetsző eseményeket jogos lenne megtorolni..." - ki beszélt ilyesmiről? - "...akkor az önbíráskodás egy idő után nem ismerne határt" - lehetséges, csakhogy részemről szó sem volt önbíráskodásról. A szóban forgó esetet sem úgy értelmeztem. Sőt, igazából, úgy tudom, a bíróság sem. Nem önbíráskodásért ítélték el. Akkor ez hogy jön ide? Sehogy. Ezért kozmetikáztam adekvátra a példádat.

2./ "itt nem erről van szó, hanem egy"

Feltételezés. Fikció. Regényes narratíva. Feltételezem, kitalált valamit a védelem, kitalált valamit a vád, előadták a maguk történetét a maguk és a jog bejáratott narratív struktúráiba rendezve a történeti események általuk ismerni vélt vagy figyelembe vett morzsáit, majd a bíró ezek alapján költött egy harmadik sztorit, arról, hogy szerinte mi történt, amit te elfogadtál. Majd valamelyik rendező forgat róla egy filmet, amit megkönnyezünk.

3./ "az orvos a "téves diagnózis" felállításakor nem direkt állította fel azt..."

Ez egy állítás. Állítasz valamit, mivel támasztod alá, mire alapozod?
Azért szeretem én ezt a mi baloldali ellenzékünket, mert vagy néma kussban szemlélik Viktorunk ügyködését - lásd: pozitív semlegesség - vagy ha életjelet adnak magukról akkor is egymással vesznek össze. Azzal az ábránddal, hogy ezek egyszer valami értelmeset is fognak csinálni,…..
Pantagruel 2015.11.10 15:30:34
@Mariann19: "Írásaidból felsejlik, hogy védelmedbe veszed a stadionok létesítését..."

Jézus Mária, Úristen :D, dehogy! - kikérem magamnak. :) Ez amolyan reductio ad absurdum volt, afféle maró gúny részemről. Szívás, hogy úgy tűnik, komolyan mondom. A stadionnak politikai racionalitások mentén van hozadéka, ott térül meg, gazdasági szempontból irracionális. A magam pragmatista szemszögéből kérdés, hogy e kettő, gazdasági és politikai racionalitás a gyakorlatban elválasztható-e, elválik-e egymástól úgy, mint elméletben, de nincs olyan univerzum, alternatív valóság, párhuzamos idősík, amelyikben ne max az ördög ügyvédjeként zengenék róla dicshimnuszokat egy Orbániászban a kortárs stadionépítésekről. :) Na mindegy, ennyit a stadionokról.
Pantagruel 2015.11.11 09:31:53
@Mariann19: Kedves Mariann, minthogy megtiszteltél azzal, hogy kifejtetted az álláspontodat a németek általad vélt stratégiájáról, leírom, ahogy én látom:

Három témát említettél, ebből egy közvetlenül Magyarországra vonatkozott, amelyhez képest a stadionépítés kérdése marginális:

1) "a kvóta rendszer elutasítása nem lesz-e öngól gazdaságilag?"
2) "Merkel asszony az európai értékekre és a humánumra hivatkozva évi 500 ezer migráns befogadását tervezi"
3) "emögött kőkemény gazdasági megfontolások húzódnak"

Egyértelmű, hogy egyfelől adott a gazdasági kényszer: szükség van munkásokra, másfelől adott demográfiai agresszió. E kettő világosan megkülönböztethető egymástól: tekintve, hogy Németország tömegesen utasít és toloncol ki bevándorlókat, ha azok biztonságosnak minősített zónákból (Balkán) érkeznek. Tehát tagadhatatlan: _szelekció_ zajlik. Mert szelekcióra szükség van. Vagyis: a kvóta nem magyarázható gazdasági érvekkel. Belátható: Németország gazdasági problémáját nem oldja meg az, ha más országok befogadnak X számú muszlim konkvisztádort. Ennél bonyolultabb a képlet: adott egy, a világháborús szövetséges megszállók népirtó népesedéspolitikájából fakadó gazdasági kényszer, és adott egy népirtó politika ösztönözte demográfiai agresszió. Ezek mögött nem Németország, nem Európa, hanem régi vágású atlanti gazdasági érdekek húzódnak meg. Merkel asszony ennek a politikának az eszköze. Ha Magyarországnak szüksége van munkásokra, és tegyük fel, hogy összeadtuk, és az jött ki, hogy tizenötezerre, akkor álláshirdetésekre van szükség. Gazdaságilag, emberi erőforrás-gazdálkodás szempontjából az öngól az, ha nyakra-főre, szelekció nélkül vállalod, hogy eltartasz embereket, hátha van köztük olyan, aki beszéli a nyelved. Ezt egyetlen vállalat sem tartaná hagymázas őrültségnél többre. Itt látszik, hogy mennyire nem gazdasági, hanem politikai megfontolásokról van szó. A politikai cél pedig az, hogy a nemzeti eszme ne lehessen többé a világpiaci kapitalizmus kihívója. Azzal együtt, hogy ha nem hagyjuk, hogy a természet végezze a dolgát, akkor nekünk kell, ami napjaink gyakorlata: oltások, fogamzásgátlók, művi terhességmegszakítás, eutanázia, társadalommérnöki elképzelések: "kell évente ötszázezerrel több lakos, és akkor ha majd abból ennyi használható valamire, akkor másfél eurócenttel beljebb vagyunk."
Pantagruel 2015.11.12 11:08:05
@Mariann19: "Felmerül a kérdés, hogy miért lett ez a kérdés pont most annyira aktuális, amikor megindult a népvándorlás?"

A 2000-es évek elején jelentkeztek először a válság tünetei, mármint a munkaképes korú lakosság (20-64) zsugorodása, de ezt tudták orvosolni az elmúlt 10 évben a nők munkába állításával, idősek részmunkaidős munkavállalásával és a munkanélküliség csökkentésével. Ma már ez kevés. A népvándorlás ezért indult meg. Világba kürtölték, hogy Németország üres, nyitott: gyertek! A nemzetközi körülmények, a feltételek adottak: megdőltek szilárd ütközőállamok, túlszaporulat van, klímaváltozás, kiépült csempészhálózatok, nagyhatalmi érdekek, szavazatimportra szoruló európai baloldal, minden egybevág.
Viktor megbukott. Mielőtt nagyon örülni kezdenél, nyájas olvasó, nem a mi Viktorunk hanem a szomszédoké. De a mi Viktorunk helyében én elgondolkodnék az eset tanulságain egy kicsit, mert lenne mit megfontolni. Viktor Pontát ugyanis minden látszat ellenére nem az utca népe buktatta…..
Pantagruel 2015.11.06 07:48:47
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
@ZX: azaz nem a fingadó a megoldás, ill. a fingadó nem megoldás: az ember túlszaporodásának megakadályozása, megelőzése lenne a megoldás
Pantagruel 2015.11.06 11:04:25
Visszatérve a tegnapira: itt van ez a neokonzervatív politikai ideológia a maga doktrínáival; amely három szóban: „America über alles”; dióhéjban az USA (azaz az USA javait birtokló szűk érdekcsoport) gyakorol hegemóniát a Föld felett; a doktriner propaganda dal úgy szól, hogy Oroszország lerohanta és annektálta Ukrajna területeit, Putyin a Szovjet Birodalom restaurálására törekszik; Oroszország antidemokratikus gengszter-állam, veszélyt jelent a Baltikumra, Lengyelországra, és egész Európára, ezért szükséges az orosz határokra US/NATO alakulatokat telepíteni; Kínát pedig, minthogy Oroszország szövetségese, új tengeri és légibázisokkal kell körülkeríteni, a kínai tengeri útvonalak ellenőrzésére; mert utóbbi két ország csak vazallus államként elfogadható, ahogy Európa, UK, Japán, Kanada és Ausztrália. Na... aztán itt van még Orbán és Imola - egyik diktátor, a másik hülye picsa, ezzel el is intéztük az egész problémát, könnyű győzelem, fasza, pipa. Szóval lehet Orbánt szidni, mert kit érdekel, mit mond, ha Ő mondja, akkor csak faszság lehet, Imolát meg hülyézni, mert ugyanazt mondja a maga módján, mint Orbán. Azt meg végül is el lehet fogadni, hogy valaki egyetért egy szűk washingtoni elitnek az amerikai lakosság és a vazallus államok számára előirányzott médiakampányában foglaltakkal. Ettől azonban mások még úgy látják, hogy a háborús uszító jelenleg Sam bátyó, s katonai szövetsége (USA-NATO-Izrael) a globális katonai agenda égisze alatt akciózik Afganisztánban, Pakisztánban, Palesztinában, Ukrajnában, Szíriában és Irakban - ami jó a legfelsőbb 1 százaléknak, de rajtuk kívül senkinek. Afganisztán és Irak, két egykori USA-szövetséges, utóbbi volt hivatott képviselni az USA (elitjének) érdekeit a térségben, miután a Sah kiesett Iránban, s hogy végezte Szaddám? S bin Láden? S nekünk, Magyaroknak ehhez végképp semmi közünk. S akármilyen veszélyes Putyin és Oroszország, a nagyhatalmi politika gusztustalansági versenyében pillanatnyilag nem utcahosszal vezet az USA, hanem köröket ver mindenki másra. Persze: hülye Imola, geci Orbán - most már nekem is igazam van.
Pantagruel 2015.11.06 11:34:37
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nálunk ez az eset az ajkai vörösiszap-katasztrófa lehetett volna. úgy emlékszem ebből is Orbán jött ki jól.
Varánusz Orbán Vezér retteg 2015.10.31 12:05:38
Fénylő Csillagunk misét celebrált a minap híveinek. Ők meg ültek ott Batthyány körös professzorostól, itták szavait meg tátott szájjal csodálkoztak az elméjét gyötrő látomások kivetítésén. A főni formában volt, naná, nehéz annak ellenállni, mikor a hallgatóság…..
Kedves asszonyom! A minap meglepődéssel olvastam országunkat érintő kritikáit. Nem csodálom, hogy a Királyi Központi Hírszolgálat nem számolt be róla, szerintem tartottak egy nemzeti irritációhullám kitörésétől. Én óvatlan és kíváncsi voltam, ám olvasva az Ön gondolatait…..
Olvasom, hogy a közrádió nem adja le a Rainer M. Jánossal készült interjút, mert az túl "nagyimrés". Meg azt is, hogy Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő és médiaszereplő, az orbáni migránsretorika bástyája morálisan ingoványos terepre tévedt az önéletrajzában…..
Migránsrugdosó világhírességünk, Kungfu Petra ismét hallatott magáról: ő bizony beperelné a gyerekével elhasaltatott fickót, majd télakot venne és meg sem állna a baráti Putyinisztánig. Jó utat, Petra, ne nézz vissza haraggal, sőt, vissza se nézz! Ez a nő és ezek szerint a…..
Európa a múltról szól és hanyatlik, a jövő a Távol-Keleté és az amerikai nyugati parté – vallja Kömlődi Ferenc jövőkutató, író. A világutazó Kömlődi libertáriusnak tartja magát: nézetei szerint állam és egyén hagyja egymást békén; az emberek nem egyenlőek, de a…..