Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_JoE_

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
szamárSágok felháborító 2011.12.13 18:25:00
Nem ezt akartam ma blogolni, de ezt muszáj volt kiraknom.Hát vannak bajok... El kell innen menni, nincs mese //itt is megjelent barikad.hu/node/18779 // hirdetés ..
Jelentős kedvezményekkel utazgatni és ezért még pénzt is kapni – ezzel csábít a TVI. Kár, hogy az utazásokról szinte egy szó sem esik, nem úgy a jutalékokról.A TVI Expressz rendszerében 250 dollár a beugró, ami az egyéb költséggel együtt 55-60 ezer forintot jelent. Ezért…..
Pár napja - hete - megy egy ismert hazai internet (kábeltévé és telefon) szolgáltató reklámja egy "vadonat új" szolgáltatásról. A fájberpáver, ami optikai kábeles adattovábbítású rendszer, valóban új és eddig itthon - az átlagpolgár számára - elérhetetlen…..
Az iskola beavatkozásának következményeként, levélírónk nevelt lánya majdnem intézetbe került, egy nagyon rosszul sikerült és egyébként is otromba diák tréfa miatt. Az iskola vezetése úgy gondolta, hogy most aztán megmutatja, tudja ő, mi  is a gyerekvédelem.Bár ne tette…..
Válságban lakáshitelt igénylő ügyfelekért minden bank kezét-lábát törné, nem úgy az Erste. A fiók dolgozói 1 óra várakozás után, közvetlen stílusban küldték haza Hajnalkáékat. Gyors leszek, senki idejét nem szeretném rabolni, nem úgy, mint az Erste rémkedves munkatársa…..
_JoE_ 2009.03.10 13:58:24
@lótumfaktum:
komolyan kérdezem, hogy mi a baj a tegezéssel?

Vagy talán nem lehet tegezve kifejezni a kellő tiszteletet?

Vagy magázódva nem lehet sértegetni a másikat?

Nem szégyen a fejlődés, és remélem előbb utóbb a mi szép magyar nyelvünk is elkorcsosul annyira, hogy ne kelljen szerencsétlen fiataloknak "bunkóvá" válniuk, mert nem tudják eldönteni az íratlan szabályok közül, hogy rájuk most mi vonatkozik?

Láttam én már 50 évesnek kinéző 20 éves srácot. és 30-mak kinéző nőt is! nakkor melyiket tegezhetem le annélkül, hogy megsérteném?

Ha én igazán meg akarok sérteni valakit akkor magázom le igazán!

Ja és a mostani hozzászólásombn se nem tegeztem se nem magáztam senkit! :)
_JoE_ 2009.03.10 14:28:57
@hagyma:
Az igaz, hogy nevelés kérdése!
De tegezve könnyebb szót érteni!

Íme egy vicc a példa kedvéért:

Magázva vagy tegezve?

A főnök aggódik a beosztottja miatt, mert délben mindig elmegy valahova, 14:00 órakor megérkezik, és újra leül dolgozni. Felbérel egy detektívet, hogy kiderítse, mit csinál közben.

A nyomozó másnap jelenti:

– János ismét elhagyta az irodát, beszállt a kocsijába, a házához hajtott és bent lepihent. Utána megebédelt a hűtőjében talált ételből és lefeküdt a feleségével. Ezután elszívott egyet a legjobb szivarjai közül és visszajött dolgozni.

– Én már azt hittem valami baj van. Ez nagyon egészséges!
– Khm... Megengedi, hogy tegezzem?
– Természetesen.

– Akkor elmondanám még egyszer: János elhagyta az irodát, beszállt a kocsidba és a házadhoz hajtott. Ott megebédelt a hűtődben talált ételből. Ezután lefeküdt a feleségeddel, elszívott egyet a legjobb szivarjaid közül, és visszajött dolgozni.
_JoE_ 2009.03.10 16:23:18
@Balance Of Power:
egyetértek veled!
Főleg a "szülő-nagyszülő-tegezés-magázás" okozta későbbi problémákkal...

Cikkhez még annyi:

Egy biztonsági őrnek (tisztelet a kivételnek)-akik nem a modorukról híresek és ugye nem is azért vannak ott, hogy nyájaskodjanak- meg simán beleféhet ettől még csúnyább figyelmezetés is, az értetlen ügyfeleknek felé, zárás előtt pár pecel! Mostanában minden ügyfél egyben potenciális bankrabló! Miért ne lehetne ingerült szerencsétlen őr, hiszen egyszer már elküldte őket és ők mégis vissza mentek zárás előtt kicsivel!