Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blint587

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bikegirls Vanessa Kolumbiából 2013.04.29 06:00:00
Mostánában a kolumbiai lányok domborítanak. A múlt héten a szuperszexi Angelica Camacho került porondra, most pedig egy szintén a dél-amerikai országban élő lánnyal kedveskedünk nektek. Charytin Vanessa a szeretett Specialized bringájával állt a fényképező…..
Szinte mindenki tudja, hogy a C-vitamin mennyire fontos dolog. Nekünk magyaroknak különösen közel áll a szívünkhöz, hoszen Szent-Györgyi Albert, az egyetlen olyan tudós, aki Magayarországon végzett kutatásaiért kapta Nobel-díjat, fedezte fel. Felfedezése óta a C-vitamin egészen…..
blint587 2010.08.04 17:06:26
Az hogy 55°C-on bomlik a C-vitamin tény, de hozzátenném a fényre érzékenyebb mint a hőre. A napi 100-200 mg kb arra elég hogy ne kapjunk skorbutot, viszont az ilyen 8-10g adagokat egyszerre felesleges bevenni mivel csak egy jó kis hasmenéssel ajándékozzuk meg magunkat, miközben jó ha 2-3 g felszívódik, tehát felesleges pénzkidobás is. :) Ennek oka a rendkívül nagy "só" koncentráció különbség (nem konyhasó, hanem oldott anyag), minek okán nagy az ozmotikus nyomáskülönbség... Ugyanezért szárad ki az ember ha sok sós vizet iszik...
Sajnos az ember azon szerencsétlen gerincesek közé tartozik akik nem képesek maguknak megtermelni az aszkorbinsavat. A glükózból kiinduló szintézis utolsó lépéséhez szükséges enzim valahogy szépen eltűnt az evolúció során. Ez valószínűleg arra vezethető vissza hogy anno még a kőbaltás korszakban nem csak az ősember ment át az őserdőn hanem fordítva is, és így már nem volt életbevágó a szintézise. Szóval ha C-vitamin fogyasztásról van szó akkor azt természetes forrásból tegyük..

musi: Ami az antibakteriális dolgot illeti, megkérdezném hogy ezt honnan vetted, mert én eddig egy biokémia könyvben nem olvastam ilyet. Mellesleg egy teória: a C-vitamin antioxidáns, tehát megköti a szabadgyököket . Nos a terminális oxidáció során a szervezetbe keletkezik hidrogén-peroxid amely képes szabad gyök képzésére. Az immunrendszer néha azzal dolgozik amilye van. Így akár szabad gyököket is alkalmazhat az idegen szervezetek elpusztítására. Mivel mint korábban említettem mi nem de más szervezetek képesek saját maguknak megtermelni a C-vitamint, így be tudják állítani maguknak a szükséges egyensúlyt.
Mellesleg ha antibakteriális lenne akkor elég komoly problémáid lennének az emésztéseddel.
Szívós spammelésükkel hívták fel magukra a figyelmet a nanobionikusok. Biztos bennem van a hiba, de nem szeretem az aktuálisan elcsépelt marketingdumát. Manapság minden cucc nano vagy bio, ez pedig mindkettő egyszerre, szóval, a maileket kitartóan töröltem. Ám Nanobionikus Elvira…..