Regisztráció Blogot indítok
Adatok
P.W.H.

35 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Kiáltsd: Pusztítás! és oldd el a háború kutyáit" (Shakespeare:Julius Caesar)Nem Pesten történt, amit hallotok. Ott ily regényes dolgok nem történnek.Vessük tehát vigyázó szemünket a végekre, konkrétan Tótkomlósra. Sokáig azt gondolhatta a fővárosi acsarkodásban…..
Nem volt jó válsztás ez a P.W.H. név. Nehézkes is, nem is jelent semmit és van is hasonló, amivel véletlenül sem szeretnék asszociatívkapcsolatba kerülni. Csináltam tehát egy új blogot. Amit nem szeretnék elveszíteni, azt átmásoltam, ezt pedig lassan, könnyes szemmel…..
Salgótarján városában a polgárok bizalmából a Fidesz számos jelese veszi ki részészét a közügyek irányításából. Egy volt e jelesek közül H. Mónika, ki a város pénzügyi bizottságát erősítette. Esetében a múlt idő azért indokolt, mert az érdemdús keblű hölgyről…..
P.W.H. 2009.09.04 14:37:06
@Vérszegény éjszakai dúvad: Álszent, szemforgató banda vagyunk, de ez a kisebbik baj. A Hölgy nagykorú állampolgárként döntött, ahogy döntött, tudhatta, hogy az adott társadalmi közegben mi lehet a megítélése. A nagyobb baj, hogy tudatlanok is vagyunk. Amit tett nem törvénytelen, tehát egy politikai posztról ezen az alapon nem lehet felmenteni (technikailag persze lehet). Majd ha a legközelebbi választáson nem tetszik a választóknak, nem szavaznak rá. Esetleg maga határoz úgy, hogy személye árt az Ügynek, amiért harcol és lemond. Még nagyobb baj, hogy tényleges köztörvényesek (pl. az összes pártpénztárnok) ülnek politikai posztokban és ez senkit sem zavar. De a legnagyobb baj, hogy ez a kis színes árulkodik arról, hogy milyen minőségű emberek mennek el politizálni. A Hölgy nem tudott máshogy pénzt keresni, csak a micsodája mutogatásával. A nyilatkozata alapján sem egy észlény. Jobbat nem találtak a pénzügyi bizottságba? Egy több tízezres városban! Az már csak hab a tortán, hogy én speciel nem hiszem el, hogy az ismerősei, elvtársai mit sem tudtak anyagi vonzatú kitárulkozásáról.
Ja, és még biztosra veszem, hogy az eltávolítása a munkahelyéről törvénytelen is. A Hölgy perelni fog, nyer és jogos erkölcsi fölénnyel tér majd vissza. Papírja lesz róla, hogy morálisan különb, mint a főnöke. :) Valószínűleg így is van.:)
Inkább gyanút keltő, mintsem tisztázó iratot adott át Kocsis István július végén a BKV felügyelőbizottságának az MVM horvátországi szállodaügyében játszott szerepéről. Az irat  szakértőnk szerint alkalmatlan a valóság bizonyítására, csak laikusok megvezetésére…..
P.W.H. 2009.09.03 13:43:44
@cegez: De legalább látnánk, hogy komoly szellemi potenciál lapul az ügyei mögött! Akkor dagadhatna a honfiúi kebel, mondván: Nálunk is lehet lopni, de ahhoz azért ész kell! De így?! Ég a pofámról a bőr, miközben szétesik alattam a villamos.
Tudom én, hogy a téma másodlagos frissességű. Lerágott gumicsont után lövök. A hír haszna mind a bulvár, mind a politikai térben ki lett aknázva. Mindazonáltal, van egy olyan érzésem, hogy valami nagyon fontos sikkad itten el. Egy kicsit más fényben valami esszenciális, már-már…..
      Korábbi megnyilvánulásomban már kifejtettem, hogy a magyar honfiúi kebel egyik legnagyobb fájdalma, hogy a szlovák államnak egynehány röpke év alatt sikerült ótvarabb, ergyább, redvásabb politikai elitet kigennyedzenie magából, mint nekünk ezer év alatt. A…..
Hát ez nem jött be. A gondok már ott elkezdődnek, hogy mi az a nulladik nap minden évben. Aztán minuszegy! Egy ötnapos rendezvény öt napig tart. Két fő attribútuma (ötnapos + rendezvény) közül ez az egyik. Kivételek, rendkívüli alkalmak persze vannak, de ezek meg arról…..
magyar-magyar szótár hejjhittler 2009.08.04 07:42:00
"Mr. Bean egy szörnyeteg!"/Mrs. Rowan Atkinson kifakadása/Nem csak angol hercegfi , de sok-sok nevesincs nyugati fiatal is szivesen pózol náci egyenruhákban, gyűjt nácirelikviákat. (Kedvenc blues énekesem Chris Farlowe egykori nácirelikviagyűjtési szenvedélye még a Colosseum…..
Szepessy Zsolt, Monok polgármestere akkor vált ismertté, amikor pár éve kitalálta azt a vérlázító és felháborító dolgot, hogy munkát vár el attól, akinek pénzt ad. Szerencsére az ország vezetői hangos szóval felléptek ellene, ám az idő végül mégis csak őt igazolta, s…..
P.W.H. 2009.07.31 12:30:53
Magister, Loge!

A rendszer szerintem is nagyon rossz. Biztosan kezdeni kell vele valamit. A jószándékotokat sem vitatom egy percig sem.
De az inkriminált ötletek csak tovább rontják, azt, ami már most is rossz. Ráadásul: aljas indokból fogantattak. Nem vesztitek észre, hogy itt nem a segélyezettekről és a segélyezetteknek szól a történet, hanem rólunk, nekünk? A magyar társadalom rosszkedvű, dühös és elkeseredett. Nem tudom miért, amióta én látom, rendszer- és kormányfüggetlenül az. Namármost, valaki kitalálta, hogy keres egy önvédelemre kevéssé képes, könnyen búnbakká tehető csoportot és rávezeti a dühünket. Hátha hálából, hogy pillanatnyi kielégülést nyer a (z általános) gyűlölködésünk, reája adjuk a szavazatunkat. Ezért az sem nagy kár, ha a meglévő rosszat tovább rontjuk.
Mert, azt ugye ti sem gondoljátok komolyan, hogy emberek százezreit le lehet szoktatni a kocsmázásról (egy olyan társadalomban, ahol a részegeskedés teljesen elfogadott), ha pénz helyett kenyérjegyet adunk nekik! Ki fog alakulni a másodlagos piac, a korrupt beváltók és kifizetők rendszere. Ennyi. A pénzünk még nagyobb része jut oda, ahová egyáltalán nem szántuk.
A rendes portákról, már írtam az előző kommentben.
Ha mindenkit berendelsz látszatmunkára, akkor kialakul a meggyőződés, hogy ez csak kibaszás. Akkor az értelmes munkára sem mennek el, azt sem csináljákl meg. Mint a takarítás a hadseregben. Állandóan takarítottunk és soha olyan mocsokba nem éltem. Mert a szívatást nem csinálja meg rendesen az ember.
Természetesen, számtalan dolgot kellene tenni. Csakhogy, azok bonyolultak, néha nem is kapcsolódnak közvetlenül a problémához és főleg:tavaszig nem hoznak szavazatot.
Pl. talpára kellene állítani a mezőgazdaságot, rendbe rakni az aórendszert, a legális munkavállalást ... Hogy lehessen tudni: egyáltalán ki jogosult valójában a segélyre, hogy lehessen támogatni, azt aki munkát ad az igazi rászorulóknak, hogy legyen munka.
Pl. Rendet tenni a bürokráciában, hogy tudjuk: mire mennyi pénz megy és, ne dagadt seggű hivatalnokokat fizessünk.
Pl. rendet tenni az iskolarendszerünkben, hogy legalább a következő generáció piacképes legyen. Mert ha elveszem a CsP-t attól, aki nem járatja iskolába a gyerekét, akkor még csak ott tartok, hogy kiéltem a dühömet. Arról semmit sem mondtam, hogy a gyerek jár-e ezután iskolába! gyerek és főleg, hogy milyenbe!
Pl. Elhiszem, hogy Monokon rossz a közbiztonság. Megértem, ha sokaknak ez elviselhetetlen. De a bűnözőt vigye el a rendőr! Ha erre a rendőrség alkalmatla, akkor a rendőrséggel kell valamit kezdeni, nem a segélyezéssel! Ha megalázok és megszívatok néhány embert az alvégen, attól a tolvajok nem fognak kevesebbet lopni!
Sok mindent kellene rendbe rakni. Csakhogy ez hosszú folyamat - persze, ha 15 éve csinálnánk, már lennének eredmények és ha most sem kezdjük el, akkor 15 év múlva sem lesznek. És főleg, erős édekérvényesítő képességű csoportokkal kellene szembemenni. Orvoslobbi, pedagóguslobbi, MÁV-lobbi, közalkalmazotti lobbi, rendőrlobbi, gazdalobbi ... Szegénylobbi viszont nincs!
Ennek ellenére nem kevés ember próbál agyalni megoldási módokon, jószándékkal és nem is kevés szakértelemmel. De ezek nyilvánosságot se nagyon kapnak, mert a monoki csillag lángeszéről cserélünk eszmét! Na ettől nyílt ki a bicska a zsebembe és ezért folytam bele a vitába. Kicsit már sajlnálom, látva a hozzászólók töbségének emberi nívóját. De annak, akinek értelmet és jószándékot olvasok ki a szavaiból, természetesen válaszolok.
Részemről ennyi.
P.W.H. 2009.07.31 20:14:00
@Vidéki: Szóval rosszindulatúan, eleve feltételezem a rosszat és pesszimista vagyok, továbbá elefántcsontornyban lakom a Rózsadombon és nem ismerem az országot. Szemben Veled.

Íme a valóság visszaigazolása egy határozott, életismerő világmegváltó tevékenységéről:
index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/31/monok_szepessy/

Gondolom, ha a tények nem illenek az elméletedhez, annál rosszabb a tényeknek.
Írja az index, hogy elkaptak egy ügyészt, amikor a kenőpénzt akarta átvenni valami parkolóban. Az ügyészek körül gyanús csönd volt, de most megnyugodhatunk: ők sem különbek a Deákné vásznánál. Írják még, hogy egy korábbi vádlottal szexuális kapcsolatot részesített…..
A szociális kártya bevezetésének szükségessége mellett érvelt Szepessy Zsolt, Monok polgármestere. Eddig a hír. A jövőjobbító elképzelés szerint, ilyen kártyát kapnának a rászorultak – nyilvánvaló; legjobban egy kártyára szorulnak rá, főleg ha rá van írva:Tavasz,…..
Szun Ce óta tudjuk, hogy egy-egy sikeres csata, hadjárat vagy akár háború hátterében az esetek többségében ott lapulnak az eredményes kémek (vagy ha sikertelen volt, akkor a másik oldalon). Azt, hogy Napóleon elsősorban hadserege, a híres Grande Armée segítségével taposta végig…..
P.W.H. 2009.07.28 12:14:34
@tiboru: "Valamikor a hetvenes évek elején a franciák készítettek egy tévéfilm-sorozatot róla. Én láttam is pár epizódot sráckoromban, a román tévé leadta."
A magyar tévé is leadta, sráckoromban sok epizódot láttam belőle és már akkor is furcsa volt, hogy milyen már egy francia Schulmeister. Most már tudom. Hála és köszönet. :)
Nagy dolgok ha találkoznak ... Július elseje a köztisztviselők napja. A köznek az ő megfáradt tisztviselői ezen a jeles napon nem viselik tisztüket, levetik vállukról a terhet és megpihennek. Munkaszüneti nappal tisztelik meg a tisztviselők az ünnepet; melyet, tisztüknél…..
A héten már másodszor szaladok bele abba az érvelésbe, amelyik úgy próbálja bizonyítani a „Magyarország a magyaroké” szlogen tarthatatlanságát, hogy továbbviszi a gondolatmenetet, és oda konkludál – feltehetően a honfi lélek elborzasztásának céljával: akkor…..
P.W.H. 2009.06.16 11:39:17
@Vérszegény éjszakai dúvad: Érdekes, mintha Etiópiáért nem lenne akkora tolongás!:) Kihagytad az angol lótenyésztést és a brazil focit.
Elindult a HVG nagy éves versenye, a GOLDENBLOG 2009. A komplex blog kategóriájában - amelyben magam megméretem - a nevezések száma is fontos: a versenyben nem indulhat minden nevezett blog, csak a 100 legtöbb nevezést kapott. E 100-as listából választja ki a szakmai és a…..
Az Úr kegye nem sztochasztikus. Bizonyos égi adományok csomagban érkeznek. A legrégibb megfigyelt árukapcsolás a magas hivatal és az IQ közötti. Lépten-nyomon belebotlunk, most például a sertésinfluenza kapcsán töltheti el lelkünket a megnyugvás: jó kezekben vagyunk.Megszólalt a…..
Ki volt az az eszement, aki kitalálta a Nemzeti Vágtát? Nem is az a baj, hogy valami belvárosi aszfaltvirágnak életidegen gondolatai támadnak a lovaglásról. Ilyen van. Feltehetően Woody Allennek is voltak már ötletei az észak-amerikai faunával kapcsolatban, de senki sem látott neki…..
Olvasgatom a hírekben a részleteket a Jobbik-Tettrekész szövettségről és eltöprengek: hogy rohan az idő!. A tájékozatlanok kedvéért: a Tettrekész egy rendőr szakszervezet, amelyik együttműködési megállapodást írt alá a Jobbikkal és egyik vezetője a párt EP-listáján is…..
Téma: Az alábbi interjúrészletben Spiró György, kortárs író az irodalomolvasás és az írás mai helyzetéről fejti ki véleményét. „ A nyelvvel kapcsolatban különben az jut eszembe, hogy a magyar irodalom veszélyben van, mert rohamosan csökken az olvasók száma a fiatal…..
P.W.H. 2009.05.15 11:09:32
@spajzcetli: Hengerbucskát veték az örömtől. Köszönöm! :)
P.W.H. 2009.05.16 11:45:02
@spajzcetli: Mint a legtöbben, kik a nyilvános megszólalást - legyen bár annak formája ilyen sajátos, mint a blogolás - vállalják, arra ösztönzést éreznek: én is hiú vagyok és exhibicionista és ennek okán hálás minden reakcióért. Még a ledorongolókért is - rossz hírnév nincs -, az elismerőkért pedig mondhatatlanul. Plusz: a krémest is szeretem. :)
 Ma a magyar nyelv és irodalom írásbelivel megkezdődtek a felvételi vizsgák közép és emelt szinten egyaránt. Nézzük meg ezt a két adatot: a feladatsorokat ma 94276 diák írta meg középszinten, az emeltet 1429 tanuló választotta. Ez utóbbi az összes mai érettségizőnek…..
P.W.H. 2009.05.05 09:53:29
@szelephézag:
"És amíg ilyen magabiztosan hiszed, hogy igazad van, ahelyett, hogy a saját határaidon kívül eső gondolatokra is szánnál idő"
Parancsolsz, kérlek?
Oda vagyon írva: "Ez persze, csak egy kósza ötlet és még az is lehet, hogy ordas baromság."
Mi kell még? Előre ismerjem el, hogy amit írni fogsz az az igazság?
P.W.H. 2009.05.05 09:57:22
@sasika61: Én sem vagyok biztos benne, hogy egyetértek önmagammal. :) Csak azt gondolom, hogy valahol, valami nem jó ezen a területen. Pontosan azért töprengek el ezen, mert én is szeretem az irodalmat. Érte haragsom, nem ellene. :)
P.W.H. 2009.05.05 15:29:19
@Joe Forster/STA: "Aki tanár akar lenni, BA képzésen megtanulja azt a tudományt, amelyet tanárként tanítani akar, majd továbblép mesterképzésre és megtanulja, hogyan kell tanítani. A BA diploma tanárjellegű tudást nem tartalmaz."

És az aki (tanárjelölt) nem tud továbblépni a mesterképzésre (nem veszik fel), abból vajon mi lesz? Kap piacképes tudást és papírt?
Tű. Te tű. Te tűs. Tetves. Tetű. Tű.   Szót se szólj, ha lovat látsz! Szavat se szólj, ha lovat látsz! Szót se szólj, ha lót látsz! Szavat se szólj, ha lót látsz!   A tetves lábas teteje. A tetűs lábas teteje. A tetűs lábas tetője. A tetves lábas…..