Regisztráció Blogot indítok
Adatok
(F)ordító

103 bejegyzést írt és 2266 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életemben nem láttam még ilyen nyugtalanító stratégiai helyzetet – ideje figyelmünket egy lehetséges összecsapásra fordítani  Miközben a brit politikai osztály figyelmét egy Downing Street-i buli (a járványügyi korlátozások ellenére a miniszterelnöki hivatalban társas összejövetelt tartottak, ami a…..
Az Olaf Scholz kancellár által vezetett új kormánynak tervei vannak – amiket máris próbára tesznek. A London-München Lufthansa-járat stewardesse egy nagyon kicsi, sárga csomagolású csokit adott nekem – a szokásos ellátmányt. Amikor látta, hogy egy hosszú, német nyelvű dokumentumon próbálom átrágni…..
Nyugaton az árak évek óta nem látott gyorsasággal emelkednek, de a klímaváltozás, a COVID és a kulturális háborúk által megszállott politikusok és média nem igazán foglalkozik azzal, hogy milyen nehézségeket okoz a hétköznapi embereknek az infláció. Nézzük az Egyesült Királyságot! Nagy-Britanniában…..
Válságot okozni szörnyű dolog. A texasi Del Rióban látott hihetetlen jelenetek, amelyek során egy 15 ezer főt számláló menekülttábor alakult ki a múlt héten az Egyesült Államok területén, a Biden-kormányzat felelőtlen határvédelmi politikájának egyenes következménye.  A kormány és támogatói a…..
A német kancellár szabadjára engedte az autoritereket az EU-ban. Vajon az utódja más lesz? Angela Merkel 16 évig tartó német kancellársága tanúja volt az Európai Uniót sújtó mindhárom XXI. századi válságnak: a 2008-as pénzügyi és államadósság válságnak, a 2015-ós migrációs válságnak és a jelenleg…..
A brit kormány bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban újra engedélyezik a vállalkozásoknak, hogy árucikkeiket a hagyományos, brit mértékegységek – mint például a font és uncia – szerint árusítsák, a metrikus rendszer helyett. Ez az intézkedés győzelem minden szabadságszerető ember számára, és…..
Ha a közvéleménykutatási adatok még két hétig kitartanak, akkor a legnagyobb erő a német parlamentben és a következő kormány fő oszlopa egy corbynista párt lesz.  Nem sok minden képes megváltoztatni Európa állandó rendszerének jellegét. A neoliberális-korporalista struktúrát lényegében az európai…..
Ausztrália COVID-ra adott válasza figyelmeztető jel arra, milyen könnyen enyészhetnek el az alapvető szabadságjogok még egy szilárd demokráciában is.  Jeremy Bentham, egy XVIII. századi angol filozófus állt elő a panoptikum ötletével, amely egy olyan börtön, ahol az összes elítéltet egyetlen őr…..
A NATO egységének kérdésessé válásával egyidőben az ellenséges rezsimek buzgón keresik a Nyugat gyenge pontjait  Elnöksége kezdetén Donald Trump ledobta „minden bombák anyját” Afganisztánra, amely – mint később kiderült – nem a tálibokkal szembeni keményebb fellépés, hanem a velük való megegyezés…..
A liberálisok, akik azt hiszik, bárhova exportálhatják értékeiket, csak veszélyesebbé teszik a világot  Az afganisztáni vereség sok klisét és felszínes következtetést váltott ki. A kommentátorok bölcs bólintással a „birodalmak temetőjét” emlegették. Minden ellenkező bizonyíték dacára, a politikusok…..
Aligha képes egyetlen kép ennél tökéletesebben – és a maga teljességében – elkapni egy elnökség pillanatát.  A kora miatt megzavarodott, a rémes döntések nyomán kialakult zűrzavar miatt dezorientált és a megválaszolandó kérdések miatt tanácstalan Joe Biden elnök állt a Fehér Ház Keleti Termében,…..
Ma a média bűnbakokat keres, de 20 éve segített végrehajtani a katasztrofális intervenciót Mindenkit okolnak az afgán katasztrófa miatt, kivéve azokat, akik elkezdték a háborút. Igen, Joe Biden elcseszte, mert ilyen kaotikus gyorsasággal vonult ki. Igen, Boris Johnson és Dominic Raab kudarcot…..
Már verik a tamtamot a 25. alkotmánykiegészítésnek, mert az afgán kudarc fényében az elnök alkalmatlannak és elveszettnek tűnik  Joe Biden kapálódzik. A szóbeli és fizikális csetlés-botlások után Kabul eleste nem az utolsó csepp, hanem az utolsó hektoliter volt a pohárban.  Az elnök, miután…..
(F)ordító 2021.08.27 11:30:28
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Javítottam, köszönöm.
Az Egyesült Államok minden fronton visszavonulóban van és alkalmatlan politikusai képtelenek megállítani a hanyatlást  Egyetlen birodalom sem örök: végezetül mind elbukik, önhittség és megalázottság közepette. Az elfuserált afganisztáni kivonulás szívszorító emberi szenvedéstörténete pusztán csak a…..
(F)ordító 2021.08.24 10:17:43
@Le a spammerekkel: eddig is tiltottam, azaz reagáltam. Most csak egy kicsit részletesebben kifejtettem, mi a játékszabály. Hogy ne legyen kétsége senkinek felőle. Hát, ennyi.
(F)ordító 2021.08.24 10:33:01
@Le a spammerekkel: Ja, értem. Nos, nem akartam hozzászólással reagálni, mert egy bizonyos szint felett nem megyünk egy bizonyos szint alá. Gondoltam, elég a tiltás.
(F)ordító 2021.08.25 13:06:26
@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Le a spammerekkel:
Felvettem a kapcsolatot az üzemeltetővel, akik szerint az érintett több száz(!) IP-címet használ, ennyit nem tudnak tiltani, továbbá miatta kellett bevezetni a capchát is és természetesen közreműködnek a hatósági eljárás során. Szóval, egyelőre marad mindenkinek a kézimunkás moderálás.
Biden azt ismételgeti, hogy kötötte őt Trump kivonási terve. Valóban? Az elmúlt 20 évben az Amerika által nevelgetett afgán hadsereg, amely már korábban több ezres veszteségeket szenvedett, Kabul körülzárása során pár óra alatt elpárolgott.  A sorkatonák nyilván úgy számoltak, hogy csekély…..
Tucker Carlson: A bolondok hajója Susie-nak Bevezetés A mi bolondjaink hajója Képzeljék el, hogy utasok egy hajón. Az óceán közepén járnak, hetekre a szárazföldtől. Történjék bármi, nem tudnak kiszállni. De ez nem izgatja magukat, mert profi tengerészek a főnökök. Tudják, hogy mit csinálnak. A…..
A héten elutaztunk Magyarország déli csücskébe a határ mellé. Hat éve ezen a helyen észak-afrikai és közel-keleti migránsok százezrei hatoltak be Magyarországra, abban a reményben, hogy eljutnak a híresen nagyvonalú jóléti nyugat-európai országokba. Érkezésünk időpontjában a határszakasz csendes és…..
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
3 éve írtam először az internetes "képlopásról" a blogban, aki szeretné elolvashatja itt. Röviden a kerettörténet: 9 éve indult az első blogom, egy gasztroblog, amit akkoriban a családon kívül nem olvasott senki. Apám főzött egy jó halászlét - ahogy azt Baján szokták, tésztával- amit szépen…..
Csak most kezd igazán értelmet nyerni a Fidesz vezérkarának savanyú ábrázata a párt által fölényesen nyert uniós választás estéjén. Az ötven százaléknál jobb teljesítményt nyújtó állampárt ugyanis itthon csatát nyert, Európában viszont háborút vesztett. Kérdés, hogy érdemes volt-e ragaszkodni a…..
(F)ordító 2019.07.02 22:25:57
A vérbeli politikus arról ismerszik meg, hogy a vereségben is meglátja a győzelmet. Jó volna tudni, vajon 2014. október 19-én mit mondott Kunhalmi Ágnes az MSZP választmányi ülésén. Azt viszont az Index megörökítette az utókor számára, hogy az elnöklő Botka László így intette le a pályakezdő…..
(F)ordító 2019.06.05 11:59:50
@Minden ballib bérretteg: rossz helyre címezted ezt a hozzászólást.
(F)ordító 2019.06.05 12:38:45
@Minden ballib bérretteg: megtisztelő, hogy elvégezted ezt a kis background checket, de azért felhívnám a figyelmedet a hozzászólásaimra is, amelyekből sokkal megalapozottabb következtetést is le tudnál vonni. ami pedig azt a blogot illeti, ott szándékosan azokat az elfogult véleménycikkeket fordítgatom, amelyekre idehaza olyan lelkesen hivatkoznak a haladár erők. értő olvasást kívánok, továbbá óvakodj mások hirtelen megítélésétől.
  Már az is figyelemre érdemes, hogy kiemelkedett az éhes kihívók mezőnyéből egy kék lovag a csapatával. Ez a csapat azonban az én meglátásomban inkább az ügyesen bűvészkedő lovag miatt sikeres, ám a csapat maga üres. Leírni semmiképpen nem lehet őket, hisz' vezetőjük…..
A címben olvasható jelző nem tetszik. Bangóné Borbély Ildikó azonban ragaszkodik a tökösséghez. Már hét éve is kacérkodott vele, mondván: „Tökösebbek vagyunk, mint sok-sok férfi ebben a pártban.” (YouTube.com, 2012. május 3.) Ezt még lehetne úgy értelmezni, hogy voltaképpen nem is önmagára értette,…..
Tiltott szavak kari aji 2010.02.10 08:13:00
Most már lényegében elmúlt a szezonja, úgyhogy megelőző jelleggel szólunk. Kisgyereknek gügyögni és ~-t vásárloni idén már tilos lesz.Vannak dolgok, amik a társadalmi nyomás következtében lényegében megkerülhetetlenek. Ilyen pl. a karácsony. Viszont mivel mindenki részt vesz…..
(F)ordító 2019.04.23 20:41:26
Az emberek többsége szereti a meglepetéseket, pláne ha ezek kellemesek. Számos szolgálati nyugdíjas (illetve szolgálati járandóságban részesülő) egykori rendőr, vámos, bévés, tűzoltó és (talán) egykori titkosszolga azonban nem kellemes meglepetésben, hanem konkrétan pofáraesésben részesült, amikor a…..
(F)ordító 2019.04.11 12:26:16
@Untermensch4: épp hasonló gondolatok járnak a fejemben... de mégis, hol a fenében lehettem a hiányzó időszakokban? közben jobban átböngészem és jóval több idő nincs "fedve", vannak fél évek, amik csak úgy hiányoznak. igazi kupleráj lehet az egész nyilvántartás.
(F)ordító 2019.04.11 21:56:36
@szs.: és tényleg!