Regisztráció Blogot indítok
Adatok
opelgeza

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit érdemes tudni, mielőtt bevállalod, hogy ott leszel a gyereked születésénél? Érdemes egyáltalán bevállalni? Milyen érzés ott lenni?  Nem fogok hazudni: a szülés kegyetlen, véres és fájdalmas thriller, de az a fajta, amit érdemes végignézni...
A francia fővárosnak rengeteg arca van, a csillogó belváros, a mindenki által (legalább képről) jól ismert nevezetességek mellett ott vannak a gettók és a kevésbé fényűző kerületek is. Laurent Kronental fotós egy egészen különleges oldaláról mutatja be Párizst...
Egy gyereket nem lehet rángatni, szidni, mint a bokrot, szenvedést okozni neki, legalábbis normális ember ilyet nem tesz. Egy orvos pedig főként nem tehetne, ilyet, mert őt egy eskü köti, amely a gyógyításhoz és az emberek egészségének megőrzéséhez köti őt. Tisztelt Praxis…..
opelgeza 2015.11.15 15:31:34
@neduddki21: Mert az olyan természetes, ugye, hogy a tanító néni rákiabál a gyerekre? Nálad talán igen. Nekem nem. Ahogy az sem természetes, hogy a gyerekorvos üvölt az anyukával. Elvileg az orvos egy intelligens, művelt, magasan képzett ember, aki csuklóból leszerelhetne egy normális megjegyzéssel egy ilyen anyukát. Persze üvöltözni sem rossz...
opelgeza 2015.11.15 16:19:33
@neduddki21: Lehet, hogy nem én jártam kimagasló iskolába, hanem te jártál rosszba :) Komolyan mondom, az általános iskolában egy, azaz egy velem kiabáló tanárra emlékszem. Szerinted mennyire nevelő hatású az, hogy a földrajz tanárom, aki képtelen volt egy 13-14 éves gyerekkel kulturáltan vitatkozni, azzal zárta le a diskurzust, hogy "kiváglak az ajtón tokostul!"? Szerintem semennyire. Az osztályfőnököm mosolygott rám, mikor bevéste az intőt az ellenőrzőmbe, és megnyugtatott, hogy a hiba nem az én készülékemben volt. Ja, persze ő _igazi_ _tanár_ volt.

@csakmotyogok: Nem teljesen értem, hogy a kommented utolsó, alpári megjegyzése hogyan kapcsolódik a tárgyhoz. Azt sem értem, miért lenne baj, hogy rákérdez, kimegy-e a doki házhoz. Hozzánk bizony kijött nem egyszer, csak sima időszakos vizsgálatra is, persze nem azonnal, hanem mondjuk nap végén, vagy ahogy be tudta osztani. Lehet, hogy ennek a dokinak is jót tett volna egy kis friss levegős séta :)

@kfgabri: Én hallottam már olyan vad elképzelésekről, melyek szerint sokan úgy tartják, hogy a gyógyítás nemcsak testi, hanem bizony lelki dolog is. Az üvöltözés az anyukával, azt hiszem :), nem tartozik a pozitív dolgok közé.

Mégegyszer, azért, mert valaki kiabál velem, még nem feltétlen muszáj rá kiabálással válaszolni. Az ilyen reakció csak tovább hergeli a feleket, és általában ritkán lesz konstruktív. Ez ilyen egyszerű. Egy orvostól pedig elvárnám azt, hogy képes legyek emberekkel bánni. Pont.
opelgeza 2015.11.15 16:42:13
@neduddki21: Nem hiszem, hogy bizonyosan meg tudnád mondani, hogy bármelyik gyereknek lett-e fóbiája attól a pofontól, azt meg méginkább nem tudod megmondani, hogy milyen érzéseket és reakciókat váltott ki belőlük (a nyilvánvalóan láthatókon kívül).

Ezek szerint neked a kiabálás, és a pofon elfogadható nevelési eszközök. Nekem nem. Remélem a gyerekeid is így gondolják majd, 10-20 év múlva is. Azt nem tudom, hogyan gondolhatod, hogy ha az orvos, vagy a tanár kiabál a gyerekkel, az felkészíti őt az életben való boldogulásra, és a konfliktuskezelésre. Sajnos ez elég sok mindent elárul arról, hogy egyáltalán miért születnek ilyen posztok, és miért fognak még sokáig ilyenek születni. Én a magam részéről igyekszem a gyerekeim egész máshogyan felkészíteni mind a konfliktuskezelésre, mind úgy általában véve az életre.
Kicsit eljátszottam a gondolattal, hogy a „mindent Svájcról” címet adom a mai posztnak, aztán persze nem akartam kitenni a mai szerzőt, Andyt annak, hogy emiatt kritika érje, ám már a gondolat is jelzi: igencsak alapos, amolyan „klasszikus határátkelős” posztot olvashattok ma az…..
Bizonyos szempontból egy virtuális párbeszéd első felét olvashatjátok ma. Iván korábban írt már a blogra, nem kis vitát kavarva, most újabb írást küldött arról, hogy szerinte mi a legnagyobb gond ma Magyarországgal. Lássuk. „Nemrég írtam egy posztot az angliai…..
opelgeza 2014.03.31 21:17:51
@svájci sapka (ch):

"Svájcra, ami pillanatnyilag a világ legversenyképesebb állama és talán legbiztonságosabb helye?"

Ez bizony egyáltalán nem vicces, mert tényleg az. Mégpedig évek óta.

en.wikipedia.org/wiki/Global_Competitiveness_Report#2013.E2.80.932014_rankings

A teljes jelentés: www3.weforum.org/docs/WEF_GlobalCompetitivenessReport_2013-14.pdf

Persze más tanulmányok is vannak, de elég valószínű, hogy mindegyikben előkelő helyen szerepel.
Ezek szerint senki sincs biztonságban, aki külföldön dolgozik, ottani autót tart fent és néha hazalátogatna? Mai cikkünk blogposztja...
opelgeza 2012.01.11 10:40:13
@triumphator:

www.police.hu/nyitooldal/cikkek/orf20110909.html

"rendelkezik bejelentett külföldi tartózkodási hellyel és ezt a tényt külföldi hatóság által kiállított igazolvánnyal (közokirattal) igazolni tudja, vagy"

Na ilyen igazolványa teljesen biztosan van minden Svájcban élőnek, szóval akkor nem tudom hogy milyen alapon foglalták le az autót...
opelgeza 2012.01.11 10:46:33
@Tímár Mihály: +1. Ráadásul a bevont magyar jogsit a svájci hatóság visszaküldi a magyar hatóságoknak (gondolom valami indoklással ellátva).
opelgeza 2012.01.11 10:58:02
Szintén innen:

www.police.hu/nyitooldal/cikkek/orf20110909.html

Az ellenőrzés során átadott közokiratokkal és magánokiratokkal kapcsolatosan az alábbi szabályokat kell alkalmazni:

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) 52. § (2) bekezdése szerint

„A külföldön kiállított közokirat, illetőleg a külföldi bíróság, közigazgatási szerv, közjegyző vagy egyéb közhitelességgel felruházott személy által hitelesített magánokirat - hacsak az ügyfajtára vonatkozó jogszabályból, nemzetközi szerződésből, illetve viszonossági gyakorlatból más nem következik - a magyar törvény szerinti bizonyító erővel csak akkor rendelkezik, ha azt a kiállítás helye szerinti államban működő magyar külképviseleti hatóság diplomáciai felülhitelesítéssel látta el. A nem magyar nyelven kiállított okirat - ha az ügyfajtára vonatkozó jogszabály másként nem rendelkezik - csak hiteles magyar fordítással ellátva fogadható el.”
Kósza törvényjavaslatok röpködnek az Egyesült Államok keleti partján: New Jersey-ben épp visszavonták a kerékpárok kötelező regisztrációját előíró javaslatot, amikor New Yorkban újabb változatban bukkant fel az ötlet. Egy queens-i tanácstag, Eric Ulrich komolyan – bár…..
Genf  - Genfi-tó, szökőkút, diplomáciai képviseletek, órák, síterepek stb.Genf kanton 120 km-es határából 4km határos Svájccal, a többi Franciaorszaggal, igazából egy kis zseb az egész. Genf kanton egyben igen népszerű, az alacsony adózás miatt számoltalan cég…..
Gyurcsány Ferenc vásárolni volt, és ezt egy blogbejegyzésben is megírta. A boglári Tescoban nagybevásárlást tartott, és a tejeknél érdekes választás elé került: most melyiket vegye meg, az olcsó, 120 forintnál alig drágább szlovák tejet, vagy a 240 Ft-os magyar tejet? Te…..
opelgeza 2010.08.12 12:26:38
@klarky off: én a magam részéről azért nem veszek magyar kisipari bútort, mert mikor az első gyerekem született, elkövettem egyszer ezt a hibát. Kombi kiságyat, járókát, baldahinvasat is onnan vettük. Na ebből: - a kiságyat nem lehetett összerakni, mert centis eltérések voltak a szerelvények és a fiókok között, az ágyrács az újszülött súlya alatt is több centit behajlott, olyan minőségű/méretű anyagból volt. kb. egy napig barkácsoltam még utána, hogy nagyjából összeálljon. csak azért nem vittem vissza, mert iszonyat komplikált lett volna.
- a járóka állítató magasságú, de állítása eszméletlen körülményes, és hetente utána kell húzni a csavarokat, mert különben lejjebb csúsznak. csoda egy design.
- a baldahin-tartó vas rögzítője olyan vékony acélból készült, hogy vagy nem húzod meg a csavart és eldől az egész. meghúztam, persze akkor rögtön el görbült a vas, lehet kidobni.

Ehhez képest az utóbbi években háromszor költöztünk legalább, az összes ikeás bútorunkat minden alkalommat szét- és összeraktuk, szinte egyiknek sincs semmi különösebb baja.
Szóval lehet hogy kicsit gyúrni kellene a minőségre is. Egyebekről nem is beszélve.

ON:
Amúgy én is a házitejet venném, ha megoldható. Hihetetlen lenyúlást nyomnak a felvásárlók, de ez sajnos szinte az összes kistermelőre/mezőgazdasági termékre is igaz.
BTW, itt svájcban a helyi boltban lehet helyi termelők termékeit kapni (tej, zöldséget, stb.) , normális áron, szoktuk is venni őket.
Share | Designhoteleket bemutató sorozatunk mai állomása Zug, egy svájci kisváros Vorstadt 14 nevû designapartmanja. A három szintes - korábban magánház -, exkluziv hotel stílusát a modern és a rusztikus elemek harmónikus összesimításával alakították ki. Az alsó szint,…..
Proszektúra Polanski felelőssége 2009.09.29 10:23:00
Azt egyelőre még nyomozástaktikai okokból nem árulhatom el, hogy a nejem hány botütést érdemelne, ha történetesen Malajziában élne, de az biztos, hogy fél tucatnál jóval többet sózhatnának a hátsójára. Mindez onnan jutott eszembe, hogy olvastam a hírt, miszerint a Kuala…..
Életminőségem jelentősen javult, amióta lakóhelyem közelében megnyílott az Aldi. Azelőtt alig hallottam róla, sőt összekevertem a Lidllel, amiről viszont annyit tudtam, hogy terrorizálja és kukkolja az alkalmazottjait. Baloldali érzelmű állampolgárként tehát eleve gyanakvóan…..
Külföldön tényleg kolbászból van a kerítés, vagy csak azoknak érdemes "dobbantani", akik a hiányszakmákban kívánnak elhelyezkedni?Vasárnap lévén várom a BB-díjra jelöltek névsorát!Külföldi munkavállalás?Elég gyakran elhangzik itt a blogon hogy ki lehet menni…..
Zoltán fiait alaposan megviselte a nyári tábor. Az egyiküket ellepték a kiütések, a másik hazaindulás előtt úgy beverte a fejét, hogy kettőslátása lett. Mint mindenki sejtheti, profi egészségügyi szakemberek jól szervezett szolgáltaást nyújtottak nekik, így órákon belül…..
w Balfenéken 2009.04.22 00:45:00
Hét évük elszelelt. Ha valaki olyat talál mondani, hogy ez a hét év nem része a rendszerváltásnak, a történelemnek, akkor felháborodnak. Közben a hét év vívmányait saját kezükkel bontják vissza tövig, a száznapos programig. A családi pótlék, a nyugdíj, az összes…..
Bár hivatalosan Magyarországon sosem lehetett dalokat vásárolni az Apple online zeneáruházában, azért volt egy rakás trükk, amivel ki lehetett játszani a rendszert. A legegyszerűbben úgy, hogy gift cardot vásároltunk, a regisztrációkor megadtunk egy amerikai címet, aztán már…..
Őszintén mondom, nagyon szeretnék végre végignézni egy olyan kormányülést, amelyen éppen a gazdaság kifehérítéséről tárgyalnak. Ugyanis már halálosan kíváncsi vagyok, hogy vajon kik lehetnek azok a "közgazdasági (vagy egyéb) szakértők", akiktől a kormány az…..
  Pár napos ausztriai nyaralásunk hozott végképp kedvet a szelektív hulladékgyűjtéshez, de egyelőre nem ment minden simán. A lenti levél olvasása előtt épp egy dupla környezettudatos megmozduláson voltunk túl, mivel a Péter által is hivatkozott oldal szerint a Lövölde…..