Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Archimédesz

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1976 fontos év volt a budapesti villamosokról készült képeket illetően: akkor látogatott ide először Ab van Donselaar, Tim Boric, és akkor kezdett rendszeresen idejárni Heinz Heider. Ez egyszerűen fogalmazva azt jelenti, hogy innentől kezdve vannak rendkívül jó minőségű képeink meghökkentően komoly…..
Mostanában néha beletúrok a régi képeim közé, és hagyom magam meglepni, hogy annak idején mi mindent lekattintottam csak úgy, apropó nélkül. Néha olyan dolgokat is, amik már nincsenek meg. Például a "klasszikus" Kökit. Kicsit sajnálom, hogy amikor megnyílt, még nem fotóztam,…..
Láttunk már tőle azóta megszűnt villamos- és HÉV vonalakról készült képeket, vonatokat (többször is), villamosokat, trolikat, még több villamost, HÉV-et, városi tehervonatokat, Úttörővasutat, középbejáratú és koszorús tujákat - most kicsit a fotósról is legyen szó: Geoffrey Tribe-ról. Geoff olyan…..
És akkor anyu hazajött a melóból és hozott egy hatalmas nájlonzacskót magával, ami tele volt könyvvel. Így kezdődött. Jó, hát nem túl lélekemelő történet, tudom, de a szépséget és a nájlonzacskót eddig csak az Amerikai szépség c. filmben sikerült szerencsés módon…..
Rég játszottunk már olyat, hogy mutatok egy képet, és ti kitaláljátok, hol járunk, mi van rajta - persze a "villamos valami utcán" szintnél komolyabb válaszokat várok :) Hogy ne legyen túlságosan könnyű, kitakartam a villamosok tábláit; de ezzel együtt meg kell kérjem a téma…..
A Nagypolszki - rendes nevén Polski Fiat 125p - gyerekkorom rejtélyes "prémium kategóriás" autója volt. '75-ös évjáratú gyerekként még láttam belőlük eleget, de azért az ezerötös és ezerhatos Lada akkoriban már dögösebbnek számított. Aztán a nyolcvanas évek második…..
A múltkor eszpresszókat, bisztrókat (is) ábrázoló képeket válogattam össze Ab van Donselaar felvételei közül, a mostani apropó hasonló: boltok, üzletek portáljai - természetesen villamosos utcaképeken. Nagytétény, a 43-as villamos végállomása. Kopottság, füstös falak,…..
Gyerekkoromban viszonylag kevés kávéház és pub jött szembe az emberrel a budapesti utcákon, viszont annál több eszpresszó és bisztró. Sose tudtam, hogy színvonalilag vagy kínálatilag pontosan mit jelentettek ezek a megjelölések (vagy hogy jelentettek-e egyátalán valamit), úgyhogy…..
HamPLÓ Ezerötszázas - a villamos 2013.02.08 17:30:00
Az "Ezerötszázas" egy legenda. És most nem a Ladáról beszélek, bár érdekes (jellemző?) módon a bejegyzés tárgyául szolgáló villamostípusnak is van egy kicsi szovjet vonatkozása: a járművek beceneve "Rata" volt, az ország légterében akkoriban megjelenő szovjet vadászgépek (melyek közt valódi "Rata"…..
Ma lenne hetven éves Cseh Tamás, aki legendás albérletlakó volt egész életében, s nem is tudom hány ilyen témájú dalt írtak Bereményivel (nekem talán a fenti a kedvencem - kiváltképp a videóval együtt). Úgyhogy ma vegyünk elő mi is egy "jó kis" albérletes…..
Felújítják az Újszász utcát. Ez gondolom keveseket hoz lázba, mert a Cinkotáról Mátyásföldön át Sashalomra tartó út nem Budapest legismertebb közterülete, de akik erre laknak, azok biztos boldogok: az itt élőknek igen fontos gyűjtő ez. A munkáknak nem csak azért lehet…..
Archimédesz 2013.01.02 11:04:41
@Lajosforras: Azaz, pont a Pálya utcai kereszt jutott eszembe nekem is rögtön. Orosz rulett ott balra kanyarodni.
Belsőség Maserati a vízilónak 2012.12.16 15:21:30
A kisgyerekben az a jó, hogy bármivel képes eljátszani: a legmeglepőbb tárgyakkal hosszú ideig elbíbelődnek, nem érdekli őket, hogy nem tízezrekbe kerültek – dolgozik a kis kéz, világot teremt a fantázia. Stump Bandi tudja, az autók aránylag hidegen hagynak, de a Maseratit…..
Archimédesz 2012.12.18 16:33:45
@1kutya: Egykori Maserati klubosként két magyar Shamalról tudok, persze attól még lehet több is. Azért ezek elég ritka autók voltak újkorukban is.
Belsőség Na, ki jön? 2009.04.25 11:30:00
Engem tavaly kapott el a gépszíj, azóta is várom már, mikor lehet megint kanyarogni, autózni egyet a szerpentineken, jót bulizni a barátokkal és nem utolsó sorban versenyezni. Hogy miért? A dicsőségért persze, kit érdekelnek a díjak? Ráadásul nem a gázpedált leginkább tiprók…..
Archimédesz 2009.04.26 22:45:35
@Tie:
Há' bólintottam...
(Naná, majd a rendes nickemet beindásítom, nem?)
Akkor most a többieknek jelezném, hogy ez a Yogi indanikkje.
Archimédesz 2009.04.26 22:46:59
@streetsta:
Nekem úgy rémlik, hogy tavaly az Alfa-szerelő Zoli egy P rendszámos rendőralfával volt. Akinek van képje, nézzen esetleg utána.
Archimédesz 2009.04.26 23:02:45
@morphine:
Fejenként.
Mert az úgy történt, kérem, hogy hideg lett, és kiderült, a Pandában nincs fűtés. Aztán nekiálltam jól megcsinálni, erről már írtam egy másik posztban. És közben mindenféle kacskaringók során eljutottam oda, hogy a karburátorból ömleni kezdett a benzin. A tankba visszafolyó…..
Egy utolsó posztot még idetolok a Párizsi Autószalonról, nem aktuális dolgokról szól, hiszen ezeket az autókat egy jó darabig még nem forgalmazzák nálunk, mégis talán a legizgalmasabbak valamennyi közül. A GM-területtel szemben, azzal azonos pavilonban találtam a Brilliance…..