Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NagySanya

176 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a blog.hu platformon nem frissül tovább a blog. Természetesen marad a helyén, de az új bejegyzések, már a csak facebookon jelennek meg. Párhuzamosan készül az új oldal, ami a szó klasszikus értelmében nem (csak) blog lesz már. Továbbra is #egyetekrendesen! Üdv, S  ..
Márton-nap, vasárnap = későn ébredés és brunch. Vagy ágyban reggeli. Inkább ez. Többre nincs is szükségünk!..
Nem tudtam neki jobb címet adni, de a színek miatt azt hiszem illik rá...
Egyszerűen nem tudok ennél jobb címet adni ennek a bejegyzésnek...
Csodálatos napsütéses reggelt mindenkinek!!! Oh wait.....
Ha másért nem, hát csak ezért megéri fél órával hamarabb kelni! ..
Én a fejemet teszem rá, hogy bár baromi olcsó bármiféle belsőség, de valahogy mégis állandóan (mindenki) ragaszkodik a jól bevált dolgokhoz, mint  a csirkeszárny, csirkecomb, csirkemell, a klasszikus hosszú karaj (meg a rövid). No meg maximum a csirkemáj. De valahogy a belsőségek kimaradnak,…..
Mindig a legegyszerűbb dolgok a legjobbak...
Mindenkinek megvan a tojás-serpenyő emoji ikonja, ugye? Itt egy trükk, hogy hogyan tudjátok reprodukálni ugyanezt - csak ehető formában - a konyhában!..
A Casa Pomo Doroban készített reggeli receptje...
Mindig van valami kis boldogság érzés,  egy parányi fűszál vagy valami szeretni való apró szikra amibe legelőször kapaszkodunk. És nem eresztjük. Mindig így kezdődik. Egy apró szikrával. Ami beindítja a motorokat 'odabenn'. Érezzük, hogy ebből valami nagyon jó lehet, de persze rögtön azt is tudjuk,…..
Egy sütőben négy féle étel. Egyszerre. Különböző sütési idővel, ugyanazon a hőfokon.A középpontban megint a hús. Most éppen bőrrel. Mézes sült bőrős karaj Hozzávalók:1kg bőrös karajnéhány szem szegfűszegakácméznarancslekvársó, borskevés olaj1 kis friss…..
Egyszerűen imádom - nem tehetek róla. Otthoni ízek, emlékek és természetesen kovászos uborka a jelszó!A most kövezkező recept egy régebbi, sáfrányos verzió, sok paradicsommal. Nagyon egyszerűen elkészíthető, csak a hozzávlókban van némi változtatás. Hozzávalók: 1/2 kg…..
Hétvégén  - ha tehetitek - utazzatok le Palkonyára és Villányba.Hogy miért? Mert múlt héten egy olyan élményben volt részem, amit még sokáig fogok emlegetni: SVÉT volt Palkonyán. Kezdjük azzal, hogy akármikor szakadok ki Budapestről vidékre, azonnal előjön belőlem a…..
    Fűszeres tepertő, almás-körtés-almaboros szósszal Ez egy igazi pub food/street food keverék. Az angol meccsszezon idején nagyon sok kocsmában az étlapra kerül, mert  jól kiegészíti azt a pár hektó sört, amit egy-egy meccs alatt a vendégek…..
Húsvéti "afterparty" a konyhában! Ha maradt volna még egy kis füstölt sonka húsvétról, akkor ne habozzatok: hétvégére legyen füstölt sonkás borsókrémleves! Nincs túlcifrázva és csak néhány extra hozzávalót kell megvenni holnap a piacon!  Hozzávalók: 20 dkg borsó (ne…..
A göngyölt dagadó mellé úgy gondoltam kellene valami "könnyű" angol húsvéti csoda is!Mivel a hentesnél rám kacsintott ez a csöppnyi borjúkaraj, ezért ott abban a pillanatban úgy döntöttem, hogy szeretnék vele közelebről is megismerkedni. A gasztro-tinder eredménye magáért…..
A most következő recept egy igazi húsvéti gyönyörűség! Már csak az ünnep miatt is csavartam egyet a köreten (így talán még jobb lett) arról nem is beszélve hogy tálalva, egy nagy tányéron, egyben mindennel (jól szórjátok meg friss zölddel!), mennyire jól mutat már az…..
A malac imádatot (meg minden, ami ehhez köthető: hurka-kolbász-karaj-tarja-disznósajt-disznótor-csülök-sonka-füstölés és a többi) otthonról hoztam, de végül (meglepő módon) Londonban maxoltam ki.Nem csak mi, hanem az angolok is kedvelik: a vérükben van. A hagyományos angol…..
Van egy hely Budapesten, ahol még a nyitásnál (soft-opening időszakban) voltam legelőször. Akkor még döcögött a bringa picit, de azóta nagyot változott a dolog. Meat and Sauce teszt. Hogy miért mentem? Mert a csatakos, szaftos-szószos húsok mellett már van náluk reggeli…..
Az új hét mindig már az előző nap, a 'rápihenéssel', a kényelmes élvezetekkel és nem utolsó sorban a vasárnapi reggelivel kezdődik. Így abszolút nem mindegy, hogy mi az. Vasárnap reggel az (szinte mindig) a legkényelmesebb reggel.  Valahogy az ember jobban be is van lassulva:…..
Pálinka-pálinka-pálinka...Valahogy így megy ez a magyarnál. "Fiam! Igyál már valamit!" - "Na...egy 3 centes?" - "Nem koccintunk? (mondja ezt a sógorod azután, hogy alig telt el 3 perc az előző óta) - "Sanyika, öntesz egy unicum-pálinka kört mindenkinek?" Mindenkinek ismerős,…..
A legegyszerűbb cheesecake recept. Összesen 15 perc előkészületet igényel és még 30 percet a sütőben.Annyira jó, hogy egész egyszerűen el kellett csennem egy haveromtól.   Az idei év utolsó Wine and Bike eseményén én csak borral jelentem meg (értsd: azt vittem), viszont a…..
Karácsony. Anglia. Illata és íze a konyhámban. És remélhetőleg a tiétekben is! Ha idén valami igazán újat szeretnétek az ünnepi asztalra rakni, akkor ez legyen az! Rendkívül egyszerű és az elkészítése semmilyen hivatalos konyhatündér-képzettséget nem igényel az! Sült…..
Főzésnél - leginkább, amikor egyedül főztem - mindig az volt a legnagyobb problémám, hogy nem tudom normálisan felvenni (még telefonnal sem) a dolgokat. A lábammal mégsem foghatom a fakanalat, kezekből is csak kettőt adott a jóisten: így tényleg elég nehéz ha közben fókuszt kell…..