Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemisbeka

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
isolde Hol a boldogság mostanában 2014.12.10 15:57:38
Azért elég jó érzés hazafelé sétálni egy kb. háromszázezer forint értékű ruhacsomaggal, úgy, hogy a töredékét fizettem érte, még úgy is, hogy a felét ajándékba vettem másoknak. A másik fele viszont az enyém, egyrészt ez a pulcsi, ugyan azért próbáltam fel, mert szintén…..
nemisbeka 2014.12.12 13:31:03
Nyelvvesztés és identitás a mai poszt témája, aminek előzménye, hogy megkértem az országfelelősöket, írják meg, hogyan lehet megőrizni és továbbadni a magyar nyelvet külföldön, milyen a személyes tapasztalatuk. A sorozat első részében max val írását adom közre –…..
nemisbeka 2013.10.03 09:23:35
@nemetgabor: "Miért lőcsölne rá még egy nyelvet arra a gyerekre?" Mert minden egyes nyelvvel, amit tud a gyerek, egy újabb út nyílhat meg neki a jövőjében. És fogalmad nincs, az ő útjai merre vezetnek, miért ne adhatnánk meg neki azt, ami semmibe nem kerül?
nemisbeka 2013.10.03 09:54:19
@nemetgabor: "Erre nem gondoltam, de lehet benne vmi. Anyanyelv (ami ebben az esetben nem magyar) + magyar+ 3. nyelv (mert a mai világban már kell):no ezt ledugni a gyerek torkán míg felnőtt nem lesz?
Nem durva ez egy kicsit?"

Nem, mert nem "ledugod a torkán", hanem neki az lesz a természetes, ha ebben nő fel. Ennyi. Kábé hétéves korig szivacsa az agyuk, nem tudatosan tanulja a nyelvet, hanem felszívja. Nem egy kollégámnak négy nyelvet beszél folyékonyan a gyereke, mert anya A nyelv, apa B nyelv, a közvetítő nyelv közöttük C, és D nyelvű országban élnek, ahol a gyerek iskolába jár. Simán felszívták mindet.
nemisbeka 2013.10.03 10:23:15
@nemetgabor: Nagyon sok helyen az EU-ban - pl EU-s intézményeknél - hasznos egy kelet-európai nyelv. Történetesen az EU-s napközinkben a szlovák dadus sajnálkozott, hogy magyar felmenői nem tanították meg neki a nyelvet, mert bizony hasznát venné.
Dalit Segítsüti 2011 - Bourekas 2011.03.30 09:57:00
Ismét eljött a tavasz, és ismét eljött a Segítsüti ideje. Idén a Down Egyesület javára sütünk, és szervezkedünk. Ez a téma számomra különösen kedves, és az egyik mániám is. Nem azért, mert érintett lennék, hanem, mert sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak itthon…..
"Okostojás augusztus 20-án nemzetiszínű szalagot köt a hasára, és nekiáll kenyeret sütni. Nem tartozik a veszélyes kirekesztők közé, idén grúz kenyeret süt." (Anna-naptár, 2010. augusztus) Mivel a júniusi kvászhoz nem voltam elég bevállalós (a meggyes változat még…..
Nagyot robbant az elmúlt szezonban a CBS politikai témájú drámája, aminek főszerepében Julianna Margulies tündökölt, aki annak ellenére, hogy már 44 éves, egyáltalán nem égett még ki. A megcsalt nő sztorija idehaza is erősen tarolt a nézők körében.A főszerepben forgolódó…..
Marlen kérdése szeretettel:Hol lehet egy liter tiszta szeszt venni és mennyiért?            "Patikában csak egy decit adnak ki és 70%-os, nekem pedig egy liter kellene és 98%-os diólikőr készitéséhez...ha nem lehet kapni,…..
àlabeck Martenica 2010.03.02 18:03:00
Már nagyon régóta március elsején mindig a bolgár martenica (мартеница) jut eszembe, ami ünnep is, jelkép is. Piros és fehér fonalakból van a jelkép, amit ilyenkor a ruhájukra tűznek, és hordanak március végéig, vagy amíg meg nem látnak egy virágzó fát, és akkor arra…..
A Hallmark ma este duplarésszel mutatja be a CBS idei újoncai közül a The Good Wife című, immáron Golden Globe- és SAG-díjas sorozatot, amiben Juianna Margulies megmutatja az ifjoncoknak, mit is jelent az, ha valaki színészNŐ. A sorozatról korábban leírtam mindent, amit érdemesnek…..
Szinti-pop, szinti-pop, gyerekkórus in-dul:Mókuska, mókuska, felmászott a fára,leesett, leesett, eltörött a lába,doktor bácsi, ne gyógyítsa meg,huncut a mókus, újra fára megy.Azt hiszem, ha még egyszer intézményes keretek közt óhajtok felsőoktatási tanulmányokat folytatni…..
Miután idejekorán beköszöntött a korai tél, itt az ideje a válaszcsapásnak. Lélek- és lakásmelengető tevékenység a hússütés, különösen akkor, ha sokáig tart, ezért is terveztem be egy egész sertéslapocka megsütését. Természetesen az ötlet túl későn…..
Olvasónk felháborodott azon, hogy a MÁV késés esetén a pótjegy árát nem, csak az olcsóbb helyjegyét fizeti vissza. Bár a probléma nem új, szerintem igaza van. Ha a cég plusz pénzt fizetett vele, amiért cserébe emelt szintű szolgáltatást ígér, akkor teljesítsen. Ha pedig nem…..
Ma többszörös megtiszteltetésben lehetett részem. Először Mirelle-től kaptam két barátságtündért, majd Gabojsza felrakta a blogot a gasztroblogra. Ennek örömére, nekik ajánlva szeretném megosztani egyik családi receptünket, aminek neve ellenére nincs köze Fűszeres Eszterhez.…..
nemisbeka 2009.03.02 20:09:04
Ami a fényképen néhány összekötő vonal híján úgy fest, mint Kippkopp, a gesztenyegyerek, valójában egy tojásfehérje-terminátor. Roletti helyett fagylalt mellé, egyben az abból kimaradt fehérje hasznosítására egyaránt alkalmas. Rágcsás állagánál fogva felettébb vicces…..
Gebra beleszaladt a banki ügyintézés poklának legmélyebb bugyrába, amikor minden ügyintéző máshogy ügyintéz, majd jönnek a kitöltendő űrlapok, de hiába: a hitelkerete először megnőtt, majd megszűnt és három hét után már csak a kérdései maradtak. Az alábbi vidám és…..
nemisbeka 2008.07.21 18:43:44
Az ügyintézés menete meglehetősen ismerősnek tűnt :), az ügyintézés témájától függetlenül. Aki azt mondja, hogy fake, na annak még nem volt dolga a Citibankkal. Vagy ott dolgozik :).

Ha igazán izgalmas életet akarsz velük élni, próbálj ki interneten vásárolni a Citi hitelkártyával, méghozzá egy nap _több_ tranzakciót. A kártyát egy szó nélkül blokkolni fogják, azt nem tudod belőlük kiszedni, hogy két vagy három vásárlás után várható ez a kedves lépés, az ügyintéző gépiesen csak annyit hajtogat: _több_ tranzakció után. A te védelmedben. Ezt a korlátot kikapcsoltatni nem lehet, azt a megoldást javasolták, hogy mielőtt _több_ halál veszélyes internetes tranzakciót próbálnék végrehajtani, előzetesen telefonon hívjam fel őket és _kérjek rá engedélyt_. Ezt egyszer kipróbáltam, akkor ügyesen az egész kártyát sikerült azonnal blokkolniuk :)). Persze a 487. húszperces telefon után visszaállították.

Aztán ha úgy döntesz, hogy sikeres ember akarsz lenni és megválsz tőlük, na az a harc lesz a végső :). Minden telefonbeszélgetés pontos dátumát és időpontját fel kell jegyezni, lehetőleg az ügyintéző nevével együtt, és az említett 1000 karakterbe belepréselve írásban az oldalukon is beküldeni nekik a lényegét, hogy nyoma legyen. Valahogy mindig jön egy újabb 190 Ft-os utolsó kivonat, ami - bár előzetesen hatszor ellenőrizték a számlát és megesküdtek, hogy nullás - valahogy csak rákerül a számlára és emiatt nem lehet megszüntetni a számlát, hiszen ott egy kifizetetlen tartozás feléjük.

Azt hiszem, három hónapba telt és nagyon sok telefonba a kompetensebbnél kompetensebb ügyintézőkkel, mire megszabadultam tőlük.
Alant látható legutóbbi konyhai látszattevékenységem eredménye. Gyakorlati haszna zéró, hisz a végtermék szállítható ugyan, de csak hűtőtáskában, gasztroajándéknak így nem feltétlenül alkalmas. Szóval kizárólag az esetlegesen beeső vendégeket lehet velük elkápráztatni,…..
nemisbeka 2008.05.21 12:18:49
Ez egy szűkszavú bejegyzés lesz. Aki még nem kóstolta, próbálja ki nbk csokis-diós rudacskáit. Csak annyit mondok, pörkölt dió és csoki! Nem csoda, hogy nálunk gyakori vendég. Az én arányaim most: 10 dkg dió, 16 dkg porcukor, 16 dkg liszt, 16 dkg vaj, só (200 fokon 20 perc…..
nemisbeka 2008.01.11 19:20:22
lorien Csülökre! 2007.10.29 15:20:00
Közelgett október 23-a, és Pirossal már jó előre azon morfondíroztunk, hogy mi legyen az ünnepi lakoma. Be kell valljam, nem vagyunk azért ennyire elvetemült 56-osok, hogy így ünnepeljünk, viszont nagyjából ez az az időpont, amikor 2004-ben mindketten leszoktunk a dohányzásról.…..
Az én boltom Áfium Gasztropince 2007.09.04 22:13:00
Megnyitása óta sokáig a belváros, sőt némi túlzással a város színfoltjának, gasztronómiai különlegeségnek számító Áfium Gasztropince színvonalának eséséről, és a hely ellaposodásáról az utóbbi időben sokat hallani. Hétköznap kora este térünk be, hogy bebizonyítsuk…..
Vega töltött patisszon A patisszonnak legfeljebb utószezonja van, de olyan jól néztek ki a zöldségesnél, hogy muszáj volt vennem két, tenyérnyi példányt. Hajlott korom ellenére :) még sosem volt közelebbről dolgom ezzel a kabakterméssel, de ambícióim magasra törtek: mit nekem…..
nemisbeka 2007.09.24 10:53:06
nemisbeka 2007.08.29 16:42:59
Ahogyan azt már többször bátorkodtuk megemlíteni, Csurtusék mindenféle, reálisan bekövetkező élethelyzetre fel szeretnék készíteni olvasóikat. Ezen ars poetica jegyében már mindenki tudja, mi a teendő, ha a brit uralkodó meghívná a jachtjára vacsorázni. Mivel az ördög nem…..
Női misztériumok Rucola, rucola 2007.08.01 12:19:00
Az én férjem, aki eddig amúgy elélt volna steaken, rántott húson és megfelelően elkészített krumplipürén, rákapott a rucolára. Én magam kerek szemekkel csodálkozom rá a tényre, de igazán örülök neki - azért kár, hogy én magam kevésbé lelkesedem a cafrangos, könnyen…..
Kifőzde Mindennapi kenyerünket... 2007.07.28 03:16:00
  A kenyérnek különleges helye van minden ország és nép gasztronómiájában, és minden népnek megvannak a maga jellegzetese kenyerei. Én, a mániám és  kedvencem, az olasz konyha felől közelítem meg a dolgot és ezen belül is, három jellegzetes pékárujáról szeretnék…..
Mixed pickles Megintcsak: Nahát!! 2007.07.12 12:32:00
Lezárult a Goldenblog szavazás és innen is gratulálok az összes győztesnek!!Aztán meg az az örömteli meglepetés ért, hogy háromnapos relax és teljes net-és számítógéptelenség, valamint a vonatkozó hírek teljes hiánya után arra tértem haza, hogy a harmadik legtöbb…..
nemisbeka 2007.07.12 19:20:51