Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b-gabee

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégén felszántotta a netet a Totalcar híre, miszerint a VW gyártásba veszi az új Trabantot. Pedig a Totalcaron nincs is ilyen hír. Akkor mégis, hogyan? Így. Tessék megnézni a böngésző címsorát, meg alul azt a fekete sávot! A SHRTURL.com egy tipikus prank-oldal,…..
b-gabee 2015.01.25 09:02:36
Nézd Prokee. Menj a picsába. És ne mentegesd magad.
És le is írom, miért.
Autóbolond vagyok, trabantbolond vagyok, totalcar bolod vagyok.
Van még pár agymenésem, de ezt most hagyjuk. A környezetem faszán elfogadott az évek alatt, hogy sem fociról, sem forma 1-ről, sem politikáról nem lehet velem beszélgetni, de fasza dolog, hogy tudom a legtöbb autó gyengéjét, tulajdonságát.

Úton vagyok, tapimobilon igo, mesenger, vész, traffihunter velem.
Néha egy üzenet.
Egyszer csak jönnek az üzenetek, hívnak, hogy lesz trabant, megjelent a cikk, mi lesz benne az engine, mi lesz az ára, veszek e, megrendeltem e.
Azt sem tudom, hol a fejem, gyerekek, ne beszéljetek már faszságokat! Kapok mms-t a képről a cikkben. Gyerekek, ez a Trabant Nt, pár éve volt téma, sosem lesz, ha igen, tizenmilliókért.
Nem, nem hülye vagyok, miért nem olvasom a cikket, én mindig olvasom, meg különben is, ott van a totalcaron.
Átküldik bemásolva a cikk szövegét, vagy féltucat embernek magyarázom, hogy Werner Lang sosem volt a VW konszern elnöke, meg különben is szegény két éve elhunyt.
Többszáz kilóméter úgy autóztam le bazdmeg, hogy ezek az ostobák megállás nélkül baszogattak.l
Hazaérek, keresem a cikket, nincs.
Rákeresek a cikk címszövegére, megtalálom a kamuoldalt.

Vakarózok rajta, megkérdek egy újságírót, elküldöm nektek is facen, persze basszátok elolvasni. Erre itt ez a cikk.

No Prokee, menj a picsába. A miértre te magad adtad meg fenn a választ: úgy olvass, ahogy vezetsz.
Az évek során ti mind elfeljtettetek valamit. Ti is szűklátókörűek lettetek. Benne vagytok az autós téma legmélyebb bugyraiban, miközben el sem tudjátok képzelni, milyen a mai magyar átlagautós. Mert itt, ebben a közösségben csak autóbolondok vannak, akik vágják, mi a kettőstömegű, alulcsapágyazott a korai dci, a 30 ezres olajcsere periódus egy baromság.
Az autót közlekedőedénynek tekintő ismerőseim nem emlékeznek, mikor volt olajcseréjük, nagyot néznek a kettőstömegű szóra, háromszor kell elmagyaráznom nekik, hogy miért nem ürítjük koppra a nagynyomsású diesel tankját.
megveszik a mai technikákat, közös nyomócsövest, kis köbcentis turbóst, stb. és szarnak megtanulni használni őket.
Mindegyiknél beszarik a technika, szidják az autót, szidják a márkát, szidják a szerelőt, mert tuti, hogy le akarja őket húzni. A legtöbb magyar autós üzemeltetésből sötét és olyanról, hogy 1990/6 köhém rendelet, még nem is hallott. Összevissza világít, összevissza megy, jelez, a defenzív járművezetésről fogalma sincs.

És te ezeket vetted hülyére.
Még a rendes híreket is átlépik, ami kicsit is műszaki jellegű, max a képeket nézik meg. Faszául a nyakamra szabadítottad őket, köszi.
Csak egyet kérek. Ne mentegetőzz.
Belsőség Heti merítés 2015.01.04 09:13:11
Sprinter Killer :) Az autót használtan vettük, ismerőstől, jó vétel volt tavaly év elején...egészen idén januárig. Ő a nagy fehér, aki nem tehet arról hogy megcsinálták Mivel 8 éve csak Fordot hajtottam, 2 generációt, úgy gondoltam, hogy a következő generáció csak…..
b-gabee 2015.01.05 07:56:00
@Muzsikok közt: Én azért máshogy állok hozzá tesó :-)
Az én fókámat fordos szervízigazgató barátom szerezte, végig náluk szervizelték, a tulaj csak gyári alkatrészt rakatott bele. A szervítörténetet megkaptam egy excell táblázatban, amit a szalonban másoltak ki.
b-gabee 2015.01.05 07:57:29
@Never: Nekem szerintem be fog szarni, kétszer nyomtam egy német-magyart 1400/út, nem jött helyre.
b-gabee 2015.01.05 07:59:33
@suncow: Köszi, de az unixnál kedvezménnyel 40 ezerért kapok zsír új Valeo-t :-)
Egyik este, a tizenhatodik kerület egyik forgalmas főútján kocsikáztam hazafelé, amikor furcsa fényt láttam villódzni előttem. Valaki azzal szórakozott, hogy egy lézer-pointerrel világít rá az autókra, buszokra, gyalogosokra. Előbb az úton cikázott a piros pont, aztán a…..
b-gabee 2014.12.02 17:15:09
Egy, a képen látható zöld, kurvaerős itt van a fiókomban. Eddig csak itthon baromkodtunk vele.
Viszont éveken keresztül, több sofőr is eljátszotta velem ugyanazzal a kisbusszal /IAP-.../ Pécs mellett, hogy visszavillantott, mikor rávillantottam a fénykürttel. Eszébe sem jutott, hogy miért villanthatnak rá, közönyösen rakta fel a refit, később már fenn is hagyta, had vakuljon a köcsög. Éveken keresztül vakított minden este. Miatta szereztem be. Egyszer megfordultam és követtem. Melósjárat volt, bejárta Pécset, majd lerakta a verdát Pécs kertvárosában. Akkor eljátszottam a gondolattal, hogy berúgdalom a lámpáit. Nem tettem meg. Később jött a lézeres ötlet. Azt sem csináltam meg. Ezerféle ötlet volt még a fejemben, de egyiket sem tettem meg. Nem vitt rá a lélek. A turulbajuszos Melinda utcai idióta meg minden éjjel állhatatosan felkúrta a refit.
Később láttam, ahogy lerakja, felszedi a városban itt-ott az embereket, terveztem is, hogy odamegyek hozzá és szájbaverem egy vascsővel. Azt sem tettem meg.
Egyszer látom a pirosnál, más ül rajta.
Kilómétereket autóztam utána a városba, mire egy megállásnál sikerült bekopognom az ablakán.
Köszöntem, bemutatkoztam és elmondtam mindent egy szuszra.
Nézett rám meglepve, mondta, 1-2 hete van a kocsin, de feltűnt már neki, hogy sokan villognak neki. Ránézett, azt mondta, hogy a magasságállítókat /vákuumost említett, VW Lt./ nem találta meg a lámpatesteken, csak a helyét. De most rászól a tulajra, nem gondolta volna, hogy ez évek óta így van.
Azóta találkoztam vele tucatszor. És nem vakít. Nahát.
Balkán magyarország, Szarember tulaj és szarember sofőr. Ennyi.
A lézertoll meg itt hever a fiókban...
Belsőség Heti merítés 2014.11.30 09:38:10
Az imádnivaló ékszerdoboz ... Azzal, hogy megvettük az autót, egy álom vált valóra, főleg az öregemé ... az igazi az lenne ha még állna mellette egy biturbós Ghibli II...:D A kicsi francia, aki sokat utazik A használata közben rájöttem még: nagyon koszolódik az…..
Belsőség Era új lett! 2014.09.21 16:34:43
Történnek klassz dolgok az életben. Ha az embernek elég kocsija, motorja és barátja van szerteszéjjel a világban, minden napra jut egy öröm, néha kettő is. Itt van például Podgornik Zsolti, aki a volt kombi 123-as Mercim, Era tulajdonosa mostanában, mellékállásban. Februárban lesz…..
- Láttam egy zombit a lépcsőházban. - Belógunk a cateringre? - Szerinted mi az a lefóliázott tartály, ami itt lóg a darun? A szerkesztőség monoton spiáter-téligumi-kisturbós szólamokra tagolható kánonát új típusú mondatok színesítik csütörtök óta, amikor megindult a…..
b-gabee 2014.08.29 19:48:44
András, az Iveco PR-ese azt mondta, szerinte közepes, mármint méretre, de érdemes megnézni. Amikor kijöttünk, megkértem, hogy ha legközelebb valaki megkérdezi, nyugodtan mondja csak, hogy nagy, és bár Olaszországban van az UNESCO-világörökség kétharmada, és a Torinói…..
b-gabee 2014.08.23 20:09:50
Az előző részek tartalmából:Elkezdtem Volkswagen Bogarat keresni.Vettem egy bogarat, örültem neki.Elkezdtem szerelgetni, kiderült, nagyon élvezetes dolog.Kasznit cseréltünk rajta, szép sárga lett.Az egyik részben pedig felpolíroztam Ezúttal lerobbantunk az út szélén Lilla: Ez a…..
b-gabee 2014.08.23 07:41:26
Simson Marci posztolta legfrissebb fejlesztését a garázsba állást segítő rendszerről: ...amiről nekem meg eszembe jutott számtalan egyéb megoldás is, a szépemlékű Ezermester barkácsmagazin olvasói ötleteit megszégyenítő kreativitással. Az Autófílián is lőttünk már…..
Belsőség Ilyen az öreg dízel 2014.04.26 06:35:22
Milyen lehet vajon, ha az ember csak használja az autóját hónapokon át, és nem kell hozzányúlni? Egy-egy olajcsere, esetleg fékbetét, ha eltömődik a pollenszűrő, már nagy esemény. A téli, nyári gumi váltogatása bosszantóan sok időt rabol el, még talán időpontot is kell…..
TComment Ennél már nincs lejjebb 2014.02.19 06:15:00
Látott mostanában baleset-megelőzési plakátot vagy reklámfilmet? Szörnyülködjünk együtt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Nincs nála háromszázezer forintnál drágább autó. Ennyiért viszont Ticót, Corsát vagy akár Volvót is kapsz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
b-gabee 2014.02.14 09:00:12
Egy csomó használható válságautó van nála.
Pl. egy 105 lovas XR2:
www.hasznaltauto.hu/auto/ford/fiesta/ford_fiesta_xr2_1.6i_legzsak-7540431

Ez meg elég tágas is ennyiért:
www.hasznaltauto.hu/auto/seat/toledo/seat_toledo_1.6i_gl-7579936

De kapásból vagy fél tucat verdát találtam nála, amibe én beleülnék, ha csak 2-300-am lenne verdára.
Belsőség Nyolc év után vége... 2014.01.19 06:52:43
2006. március 5-e, szakadó hóesés, végtelenbe nyúló tél, nyakig ülünk egy romos ház felújításában, Norbi három hónapja beteg, inog az Autó Magazinnál a szerkesztői állásom, csupa derű és vidámság az élet. Mit tesz ilyenkor az ember? Naná, autót vesz. Törött volt az…..
Kíméletlenül fújt az arcunkba a metsző, viharos szél, a szemüvegünkre csapódott fel a vízszintes eső. Az a fajta idő volt, ami ellen a kabát, és a sapka sem véd. Sipossal másodpercekig ki se akartunk szállni az ólmeleg autóból, mert már onnan látszott, hogy a telefonban jónak…..
Ez az aranylövés. A Hiéna-poszt, amelyhez nem is kell kép, maximum egy szponzorlogó, ez: Ugye? Na, tíz szerencsés jöhet velünk és a WTCC-mezőny magyar ostorával gokartozni egy kiadósat január 15-én (szerdán) 14:00-tól vakulásig, de legalábbis este hatig biztosan. Tudják, ez az…..
Az a reggel is elég szarul indult. Elindultam a hűséges 190-es Mercinkkel Tatára, a Totalcar éves naggyűlésére, ahová együtt mentünk volna Drágasiposurral. De késett, ezért megtankoltam, hogy ezzel se teljen az idő. Elindultunk szép nyugodtan, hogy a Totalcarmagazine és a Totalbike…..
b-gabee 2013.12.29 20:58:14
Mennyit halljuk, hogy milyen kemény az élet a betondzsungelben, pedig oda elég egy hitelkártya. Olyat pedig nem sorsolunk ki. Ellenben egy komoly túlélőkészletet igen, azoknak az olvasóknak, akik a valódi dzsungelben igyekeznek helytállni...vagy csak szeretnek faragni...esetleg beakadt…..
Ugye megvannak a régi úszós tollak? Az olajszerű izével töltött tollban esetünkben egy Swift úszkál, a háttérben Esztergom látképével. A nyereményhez egy XXL-es Suzuki póló is jár. A nyereményért csupán meg kell válaszolni egy kérdést. Talán kevesen tudják, de a Suzuki…..
b-gabee 2013.12.25 15:50:18
Újabb év, újabb karácsony, újabb fotózás. Visszatekintve megint sok-sok dolog változott, kivéve a lényeget: imádjuk amit csinálunk és még mindig önök a legjobb, legösszetartóbb közönség. Gondolom, nem kell magyaráznom, milyen szorosan összefügg a kettő. Köszönjük hát,…..
Belsőség Ilyet még nem láttál! 2013.12.23 18:33:19
Egy bocsánatkéréssel szeretném kezdeni a képek minősége miatt, de csak telefon volt nálam, annak is koszos volt a lencséje, és a nagy kapkodásban elfelejtettem megtörölni. Cápa barátomnál jártam, szintén nepper, iszonyatosan tud alkudni, egy isztambuli bazárban ríva szaladnának…..
Mohó Hiénák, figyelem, a Michelintől származó ajándékaink megváltoztatják az életedet. Például, aki eddig nem viselt baseball-sapkát, az mostantól igen. Akinek eddig nem volt egérpadja, annak lesz. Akinek eddig csak akkor tűnt el a jég a szélvédőjéről, amikor leolvadt, annak…..
b-gabee 2013.12.23 12:38:54