Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nádler (törölt)

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A trianoni békeszerződés évfordulói Magyarországon két, egyaránt átgondolatlan, unalmas és szellemtelen értelmezési stratégiát szoktak életre hívni. A kétféle értelmezés látszólag gyökeresen ellentmond egymásnak, lényegét tekintve azonban nagyon is hasonló…..
nádler (törölt) 2009.06.10 18:22:40
@pontilyen: és még egyet, ha már belelendültem: van a nyelvvel így is annyi nyűg meg baj, francért kell olyanokat beszélni direkt, amit amúgy nem is úgy gondolunk...
nádler (törölt) 2009.06.10 18:46:08
@pontilyen: egyetértek. Mondjuk engem pont ennek kapcsán izgat az, hogy nem érzem már hol is van a határ aközött, hogy mondunk dolgokat csak úgy, meg hogy mondunk dolgokat, amiket aztán cselekvésre is akarunk váltani. Ugyanezt érzem cigányozás, zsidózás ügyben. Lehet, hogy az lenne a tökjó, ha értelmiségiek olyan dolgokat mondanának, amiket úgy nagyjából úgy is gondolnak, ez lehetne például vmiféle új felelősség-ünk/ -etek
nádler (törölt) 2009.06.10 23:09:01
@pontilyen: @promontor: Ja csak ami engem ebben igazán bosszant, hogy ezt tökre be is vállalják. A hideg ráz az olyan érvektől, hogy ezt csak úgy mondtam, azt nem is úgy kell érteni. Basszus, felelős ember mondja azt, amit mondani akar, ha tudja, de ne szórakozzanak itt pl. a "cigánybűnözés" szóval. Most akkor azt akarják, hogy gettóba zárják őket, irtsák ki őket, vagy hogy egyetemre küldjünk mindenkit közülük? Valami tervük csak van. Mert fölhúzni a népeket, aztán azt hajtogatni, hogy valamit tenni kéne, az jó lehet egy választáson, de azért van valami, amivel kell kezdeni valamit, mert belefulladunk. Ez a sugalmazósdi, amit nem is úgy kell érteni, ez a legsunyibb az egész magyar valóságban. Ezzel van itt mindenki megvezetve, amúgy minden oldalról.
Aszongya dr. habil. Balázs Géza, tanszékvezető egyetemi tanár, nyelvápolás-ipari nagyvállalkozó a keddi (júl. 29.) Népszabadságban a helyesírási szabályzat ún. reformjának környülállásait ecsetelve:..
Úgy látszik, az egyház elővette a régi receptet: rossz hírekkel sokkol, ellenségképet fest (aki felelős az egészért) és az egyedüli megoldásként a saját módszerét propagálja.   Ja és bónuszként természetesen ki kell menni a mostani, az angliai Saint Hill-ben tartott…..
Minden idők legdurvább vállalati himnuszát találta nekünk Csabu még egy hónappal ezelőtt, a Homár pedig majdnem elszabotálta a világhírt. Szerencséjükre (?) most vágatlanul nézhetik és hallhatják a munkaügyi felügyelők kórusának előadásában a "Fili-felügyelő,…..