Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Savrena

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel az alkotmánybírókat a népszuverenitás kizárólagos letéteményese, a parlament választotta, s mivel a nép négyévenként ugyan lecserél(het)i a képviselőket, de a törvényhozó hatalom ettől még nem szűnik meg, ezért az adott országgyűlés által megválasztott…..
Savrena 2010.11.09 20:33:14
A demokrácia nem az alkotmány vagy a törvények összessége, nem is ezek írják elő, inkább csak jelzik a meg (nem) létét. A demokrácia az emberek fejében van, vagy éppen nincs, esetleg alakul éppen. A társadalom tagjainak, a polgároknak a viselkedése, egy adott eseményre adott reakciója a demokrácia foka maga. Ma a demokrácia legmagasabb fokát talán Svájc képviseli, egy-két skandináv állammal maga mögött.
Az emberek nem változnak gyorsan. Magyarországon a kornak megfelelő demokrácia utoljára a Monarchia jobb éveiben volt, azóta a dolog inkább hiányzott. Ezért is kellett a rendszerváltáskor egy marék embernek megalkotnia az új alkotmányt, a társadalom maga nem volt erre képes. Az első Orbán-kormány sem volt svájci értelemben vett demokrácia, az elmúlt nyolc év pedig katasztrófával ért fel a magyar demokrácia fejlődése szempontjából.
A mostani vihar az AB körül logikusan illeszkedik ebbe a sorba: nyilván nem felel meg a magas szintű demokrácia követelményeinek, de erre ma Magyarországon nincs se igény, se szükség. Igény és szükség gazdasági növekedésre, közbiztonságra és a társadalom reprodukciójára van.
Sikeres országot, elégedett embereket nem csak magas szintű demokráciával lehet teremteni, jó példa erre Kína, Dél-Korea vagy akár Németország (ahol gyakorlatilag nincs népszavazás).
Ami jó hír mindenkinek: ugyan az emberek lassan változnak, de ezt biztosan teszik. A jólét irányába ható változások előbb-utóbb kikényszerítik a demokrácia fejlődését ( figyelem: a válságok viszont gyorsan rombolják). Orbán és mai Fidesze feladata az ország gazdaságának rendbehozatala, teljesítményők igazi fokmérője is ez lesz.
Szerencsére nem vagyunk közéleti blog, ezért csak az aktuálpolitikai hírérték lecsengése után írunk pár sort az otthoni pálinkafőzés esetleges legalizálásról. A választási küzdelem témái több más ponton is elérték az alkoholbarátok mindennapjait: fiatal hölgyek…..
Máig ismeretlen okokból csapódott a 997-es sorozatú Porsche 911 Turbo Cabriolet az autópálya oldalait elválasztó palánknak. A stuttgarti gyártó épp két kísérleti járművével végzett próbákat, de a hátul jövő Panamera pilótája ki tudta kerülni szerencsétlenül járt…..
Savrena 2009.02.15 16:32:35
@Hrzrasn:

Az altalad idezett cikk a balesetek Nemetorszagon beluli alakulasat taglalja, ami 2006-ban valoban oromteljesen csokkent. Osszehasonlitaskeppen citalja meg az amerikai statisztikat.
Itt bovebb kepet kaphatsz a nemet baleseti statisztikakrol:

en.wikipedia.org/wiki/Road_safety

Kilometerenkenti autopalya-halalesetekbol a nemetek a 7. helyen allnak az osszeshasonlitott 14 orszagbol, ez ugye kozepmezony. A legjobban az eszaki orszagok szerepeltek. Ott jo autok, jo soforok es korlatozas van.

Szotarat pedig leszel szives cserelni, ha azt akarod hogy komolyan vegyenek :-)
Savrena 2009.02.15 22:04:36
A TurboRolf-fele baleset leirasa, felteteles modban.
www.spiegel.de/panorama/0,1518,285550,00.html

Eszerint TurboRolf masszivan tolta le az utrol a not, aki ilyedteben felrerantotta a kormanyt es egy facsoportnak utkozott. A tanuvallomasok nem voltak igazan egyertelmuek.
Minapi posztunkhoz, melyben a világ tíz legjobb borturisztikai célpontját soroltuk fel külhoni forrásokra támaszkodva, jöttek kommentek szép számmal, úgyhogy kitaláltuk, hirtelen megkérdezzük olvasóinkat arról, hova mennek bort inni legszívesebben. Mármint Magyarországon. A…..