Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vitézlővitéznő

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A határátkelés kétirányú dolog, hiszen éppen a Tárki minapi felméréséből derült ki, hogy elég sokan vannak azok, akik a kiköltözést követően vissza is térnek Magyarországra – hogy aztán egy részük megint felkerekedjen. Utóbbi csoportba tartozik Vicky és családja is, akik…..
vitézlővitéznő 2016.10.24 11:43:20
@Zoole[uk]: Kettő pici gyerek mellett idegenben, egy sokat dolgozó apával? Tévét nézni meg újságot olvasni? Aha.
Igencsak kalandos útra indulunk ma (noha a szerző, Liza szerint nem kalandot keresni indultak el), amiben lesz majd Kanári-szigetek, Thaiföld és láthattok majd nepáli képeket is. Vágjunk is bele! (fotó: Liza / vegtelentalan.wordpress.com) „Nem azért hagytuk el Magyarországot, mert…..
vitézlővitéznő 2015.05.06 08:26:51
@Dragonlady (Bp, Hun): Nagyszerűen leírtad, köszönöm. Én most vagyok Thaiföldön az általad leírt csomaggal. Annyira kell csak beengednem az országot az életembe, amennyire a toleranciaszintem (és a nyelv, vagy annak hiánya) engedi. Ennek és a fehér homokos tengerpartok ellenére alig várom, hogy továbbálljunk.
vitézlővitéznő 2015.05.06 08:26:51
@kék madár: Pedig ez tényleg így működik. Nyilván nem arra kapta az állást, hogy egy évig vakarózott a tengerparton, hanem a magyar múltjára. A férjem két év munkanélküliség után csípett meg egy ilyen pozíciót skype interjúval.
Egy hete indult útjára egy új kezdeményezés itt, Ildikónak hála naplószerűen követhetjük egy család beilleszkedését a svájci mindennapokba. Ma folytatódnak a kalandok, nem is akármilyen nehézségekkel, hiszen megtudhatjuk, hogyan sikerült a gyerekek első napja az óvodában és…..
Egyre több a magyar kisdiák Ausztriában, olyannyira, hogy egyes osztályokban (és nem csak a határmenti településeken, vagy éppen Bécsben, hanem Salzburgban vagy Grazban is) már a gyerekek egyharmada magyar. A következmények beláthatatlanok. Egy igencsak érdekes cikket találtam…..
vitézlővitéznő 2013.08.07 10:23:14
@tilmir: sajnos osztalyozovizsgan ebbe a problemaba tobben belefutnak. Tenyleg nagyon parasztok tudnak lenni, mintha bizonyitani akarnak, hogy a magyar tananyag otthon, magyar tanerok nelkul nem elsajatithato. :( en sem eroltetem, annyi a kovetelmenyem a gyerek fele, hogy magyarul is olvasnia kell.
Moós Gergely írja Face-en: Példaképünk, Lubics Szilvi a DK Team Nehézbombázók csapatában vesz részt az idei Ultrabalatonon!!! A Nehézbombázók csapatunk 16 fővel és megemelt szintidővel vág neki jövő hétvégén a Balaton megkerülését jelentő 212 kilométernek. A…..
A tavalyi utolsó poszt Angliából érkezett (meg is kaptam rögtön érte az ilyenkor kötelező „már megint Anglia" beszólást... :D), ráadásul szokás szerint akadtak, akik „kamut" kiáltottak. Így aztán a szerző, Wall-E, írt egy másik, részletesebb posztot, amiből kiderül, mit…..
vitézlővitéznő 2013.01.10 07:51:59
@Flamy: tökéletesen megfogalmaztad, mi a bajom, köszi
Meglepő helyeken botlik az ember Budapestbe. Az Irish Times bloggere összeszedte a világ legjobb városi futóhelyeit és a top ötbe mi is belefértünk. A lista amúgy úgy alakul, hogy: 1. Dublin, Phoenix Park (ez csak természetes - mindig is szerettem az írek patriotizmusát) 2. Los…..
Az RTL Benkővel és Alekosszal már kijátszotta a trashreality kártyát, de úgy látszik, van a szürreális giccsnek olyan bugyra, ahová még akkor is szívesen merülnek alá, ha közben tudják, hogy most tényleg nyakig szarosak lesznek tőle. Az RTL II vasárnap esti zászlóshajójának…..
Ez valójában teljesen érvényes találat, egyáltalán nem véleményes. Azért mégis a véleményes hétvégén teszem ki, mert kezdem úgy érezni, hogy a Blikkben és hasonló sajtótermékekben megjelenő félrefordításokra vadászati tilalmat kellene bejelenteni. Ugyanis ha egy profi…..
vitézlővitéznő 2012.09.30 10:00:31
vitézlővitéznő 2012.09.30 20:09:32
@csársz: ugyanazt a dolgot értik alatta. Akkor sem tartom helyesnek minden esetben, hogy behelyettesítgetünk ismerős magyar cuccot a könnyebbség kedvéért. Context, context...
A magyar postás legalább világhírű, mert mindent képes kilopni a levélből-csomagból. Ugye, milyen könnyen dobálódzunk az olyan szavakkal, mint a "mindent"? Igazából arra gondolunk ilyenkor, hogy "szinte mindent". De tévedünk. Igen vicces, sőt fergeteges…..
Mióta beköltöztünk a lakásba, szépen sorban alakulnak a dolgaink, kezdenek beállni a mindennapjaink, miközben újabb és újabb dolgokat ismerünk meg az itteni szokásokból. Bőven van még mit tanulnunk…Tudva azt, hogy mennyire nehézkesen működik az angol nyelvű kommunikáció,…..
Türkiye A kockásoknak annyi 2008.06.20 21:04:34
Adjunk-e háromgólos előnyt, vagy vagyuk el a horvátok kedvét rögtön a focitól, amit eddig is csak gyilkoltak? Kommentáljon!..
Miközben a Homár az ügyfélszolgálattal telefonálgatott, kedvenc tömegközlekedésblogunk, a Megint Állunk Vazze le is zsírozta hétvégére a retekkommandót. Immáron tehát a MÁV áldásával láthatnak neki egy négykocsis mocsokvonat kitakarításához:Aki jönne az kérem jelezze…..
A csodálatos magyar versmondó tradíciókkal már egyszer foglalkoztunk, de ennek a szockó maradvány-művészetnek mindig felbukkannak újabb gyöngyszemei. És különös módon a leggyakrabban lemészárolt műalkotás szegény Petőfi szegény Nemzeti dala. Mert az olyan beleélős. Itt a…..
Subba Re-me-te-lány 2007.05.15 11:41:00
Messze elhagytuk azokat az időket, amikor a popzenéhez ilyen videó járt. Mit lehet kezdeni egy olyan számmal, ami egy re-me-te-lány-ról szól? Hát az a minimum, hogy egy szenet lapátoló frufrus fickó szerepeljen benne Zoltán Erika mellett! Valószínűleg az összes…..
vitézlővitéznő 2007.05.15 14:08:41
Harmincas éveimben járó, iskolázott városlakó nő vagyok. Dolgozom, átlagos vagy annál magasabb jövedelemmel bírok. Intelligens, nyitott, modern, magabiztos vagyok. Saját nézőpontomból szemlélem az életet, így a divatot is - egyéniségemhez igazítom a trendeket. Bár élvezem és…..
Az isten tudja, hogy miért, de ma a Nemzetközi Interweb Hálótenger éppen Grespik László legendás kenyérdobálós videóját vetette a felszínre. De ha már így történt, röhögjünk együtt azon, hogy minden dobás előtt pucsít egy kicsit!..
vitézlővitéznő 2007.03.05 22:17:27