Regisztráció Blogot indítok
Adatok
donki

79 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szemely, okt. 3. "A Függetlenség Napja"!Szemely és Szentkútpuszta lakói a változtatásra, a teljes rendszerváltásra, a "tahóság diktatúrájának" megszüntetésére szavaztak. A királyságnak vége! A múlt sötét árnyai vesztettek és végre a megérdemelt…..
A választások kapcsán óhatatlanul felmerül az emberben a kérdés, a választáson induló jelöltek, vajon miért is akarnak képviselők, vagy polgármester lenni.Mi az a motivációs erő, mely a megmérettetés vállalását indokolja.Jó esetben bizonyára a tenniakarás, hogy a…..
Szemelyinfo Ő királyi szentsége 2010.09.29 21:32:00
Amint azt a Nagy Könyvből tudhatjuk, a szónak teremtő ereje van. Na de, hogy ez egy egyszerű földi halandó esetében is működik, azt már nem gondoltam volna.Az előző posztomban éppen arról írtam, hogy aki Szemely Önkormányzatának dicső tetteiről akar olvasni, az ne a blogomat…..
Szemelyinfo "Tükröm, tükröm..." 2010.09.23 11:48:00
Nyílt levél egy "kommentelőhöz"Kedves „waterfall”!Habár tudom, hogy ki vagy, de ha már Te megtiszteltél, hogy a nick-nevemen szólítasz, akkor én is megteszem. Örülök, hogy a messzi távolból is figyelemmel kíséred az írásaimat, habár a tartalmukkal…..
Hosszú évek óta, sokakat reménnyel, másokat rettegéssel töltött el a gondolat, mi lesz, ha nem lesz „Pali király”.És most megtörtént a nagy esemény, Kovács Pál polgármester 2010. szept. 17-én megtartotta az utolsó testületi ülését.A 18 éve hatalmon lévő…..
Szemelyinfo Álomrablók 2010.09.16 19:50:00
Szemely község lakóinak volt egy álma. Egy gyönyörű álom, hogy a közösségnek és a kultúrának legyen egy háza. Egy ház, ahol otthonra lelhet kicsi és nagy, ahol ápolhatják a hagyományokat, ahol teret kaphatnak a különböző művelődési és szórakozási igények, ahol…..
SZEMELY POLGÁRMESTERÉHEZ ÉS A KÉPVISELŐTESTÜLETHEZ!A legutolsó szemelyi „falugyűlésen” amelyen részt vettem, Kovács Pál polgármester a következőket mondta Szentkútpusztával, és lakóival kapcsolatban:„Mindig is a szívemen viseltem Szentkútpusztát, és az ott…..
„Ha feljelentenek baj van. Baj van, ha feljelentenek. Na de, ki jelentene fel?”- mondta Kovács Pál, Szemely polgármestere, még anno 2007-ben, az útépítési őrület kezdetén, már tudva, hogy amit tesznek, az nem teljesen oké.A testület meg jól elvihorászott ezen a…..
Szemelyinfo Máj pedig wéj az kell 2010.08.02 21:54:00
Egy újabb adalék a már boncasztalon lévő témához... más tollából...MAY WAY /Utam/Ez a cím Frenky "Boy" Sinatra leghíresebb énekszámát takarja. A dalban életútjától mesél, amelyre méltán lehet büszke Ő és egész Amerika is. Kovács polgármester ezt még…..
A híradások nap, mint nap beszámolnak a trükkösök „áldásos” tevékenységéről, hogy hol, mikor, és éppen kit sikerült megkopasztaniuk. Az áldozatok általában azok közül kerülnek ki, akik még hisznek az emberi jóságban, a segítőkészségben, és abban a páratlan…..
Szemelyinfo "A remény rabjai" 2010.07.24 08:50:00
Nem akarok "idegen tollakkal ékeskedni", de úgy gondoltam, hogy helyt adok az alábbi írásnak, mert amiről szól, az sajnos nagyonis bele tartozik a blogom tematikájába. A REMÉNY RABJAI. Pontosan 10 éve költöztem Szentkútpusztára. Akkor még működő bolt, gázcseretelep,…..
Mindinkább az az érzésem, hogy a képviselő-testületi üléseknek egyáltalán semmi értelme. Pláne egy olyan önkormányzat esetében, ahol az úgynevezett testületi döntések előre le vannak zsírozva. Amíg néhány ellenzékinek nevezett képviselő tagja a döntéshozóknak, legalább…..
Szemelyinfo Újra töltve! 2010.07.23 11:03:00
A híresen hírhedt szemelyi főszakács Kovács Pál, aki mellesleg polgármester, király, és a helyi mindenható, fantasztikus produkcióra vállalkozott.Kánikula ide, hőguta oda, de újratöltötte az önkormányzati kolbászt, a „Pali kobászt”.Mivel az ínyenc főszakács mindig…..
Az okt. 3-ra kiírt Önkormányzati Választásokig hátralévő időt akár féllábon állva is kibírhatják a képviselő-testületek tagjai, hiszen, ha a négy év nem volt elég érdemi produkcióra, akkor ezt a pár hónapot már el lehet tölteni az édes semmit tevéssel.Szemelyben, azért…..
donki 2010.07.22 19:29:07
@Be...Vándorló: Honnan tudod, hogy a Csabák nem hallatták a hangjukat?
Ott voltál talán a testületi üléseken? Érdekes, valahogy nem emlékszem rád! Nem az a probléma, hogy a faluban újabb beruházások készülnek, kutyafuttában, hanem az, hogy miből!
A falu 18 év alatt összegyüjtött pénzéből, melyet a kultúrház felújítására spóroltunk! Kérdezd meg talán a Tibikét, aki a gazdasági bizottság tagjaként mit mondott 2008. nyarán, mikor legalább egy normális wc kialakítását kértük: "A félretett pénzhez nem szabad hozzányúlni, mert kell az önrészre."
Most ezt a pénzt költik el, és ezzel egyszer, s mindenkorra elvágva a falu 18 éves álmának a megvalósulását!
A Palira meg nem fogsz tudni szavazni, mert tuti, hogy nem fog indulni, hisz ezért is költi el az összes pénzt, néhány hónap alatt!
Bizony sok víz lefojt már Szemelyben a Bubánon, mióta a „tahóság diktatúrája” tobzódik önfeledten a hatalmon, de Szemely Önkormányzata még mindig tud meglepetést okozni a sokat tapasztalt népének.A kétbalkezes alkimistákat megszégyenítve, képesek még az aranyból is…..
A falubusz, mint olyan egy remek lehetőség a kis települések életében, hiszen azon kívül, hogy segítségével ellátható a falugondnoki szolgálat teendői, egy község közösségi életének felvirágoztatására is alkalmas. Kirándulások, kulturális programok, közösség építő…..
Szemelyinfo Puceráj 2010.07.08 13:23:00
A közelgő önkormányzati választások szele bizonyára megérintette Szemely község képviselő-testületét. Ennek tudható be, hogy szükségesnek látták egy gyorstalpaló kozmetikai tanfolyam elvégzését, melynek eredménye már meg is mutatkozott a 2010. jún. 3-án megtartott…..
Szemelyinfo Nyársak az út mentén 2010.06.17 11:31:00
Az ókori és a középkori uralkodók előszeretettel alkalmazták a díszítőkultúra sajátos elemeit, mikor is a birodalmuk utjait az ellenségeik karóba húzott, vagy éppenséggel keresztre feszített testeikkel ékesítették. Tették ezt bizonyára nevelő célzattal, vagy pusztán…..
Szemely Önkormányzata jól kalkulált, amikor is meghatározta az új „únyiós” játszótér elkészültének dátumát, mert a 2010. május 30. éppen a Gyermeknapra esett.Hiszen nincs is felemelőbb látvány, amikor a sok örömtől sugárzó gyermek birtokba veheti az elkészült…..
Szemelyinfo A reklámhordozó 2010.06.06 12:04:00
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program következtében a magyarországi településeket ellepték a falubuszok. Az ajándékozó igényeinek megfelelően egységes díszítéssel látták el a járműveket, melyen természetesen állandó és meghatározott helyet foglal el az ajándékozó…..
Szemelyinfo Bukta-gyár 2010.06.06 10:35:00
Szemely lakói imádják a buktát. Különös tekintettel azt a fajtáját, amelyet immár 18 éve a Kovács Pál polgármester által vezetett mindenkori önkormányzat tálal fel nekik. A lakosság bukta iránti rajongását bizonyítja, hogy minden önkormányzati választási ciklusban képesek…..
Szemelyinfo Hírcsokor 2010.04.24 11:50:00
Szemely legitim uralkodója I. Kovács „Bikacsökös” Pál király, hivatalosan baráti látogatásra Japánba utazott. A látogatás célja, hogy behatóan tanulmányozza az uralkodóházak fennmaradási lehetőségét a XXI. században. Pali király előtt több lehetőség is…..
  Vártam, vártam, de úgy látszik hiába, mert a „Hírmondó” legújabb száma csak nem akart megjelenni a falu honlapján. Lehet, hogy a webMester a húsvéti sonka megpróbáltatásait nehezen heverte ki, vagy ki tudja miért nem kapott világpublicitást az önkormányzatunk…..
A Nemzeti Ünnep kapcsán, Szemelynek ismét sikerült az országos média látókörébe kerülnie. Hiszen mint kiderült a híradásokból, az országosan bejelentett 658 rendezvényből, csak négyen kellett a rendőrségnek intézkednie, és csak egyedül Szemelyben került sor erőszakos…..
Szemelyinfo "Az új seprű..." 2010.03.10 14:00:00
Na ilyen sem volt még!Szemely Honlapján megtalálható a 2010. 02. 26-án megtartott Közmeghallgatásról készült hiteles jegyzőkönyv.Bizonyára ez köszönhető Szauer Tímeának az új körjegyzőnek.Persze azért, egy kicsit kutakodni kell utána, mert a webMesternek sikerült megint jól…..