Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kusza

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Kusza 2014.09.18 09:49:35
Nagyon érdekes a cikk. Én Németországban - 7 év 1999-től -, Angliában - 2012-ben - éltem és most Olaszországban élek - 2005-2011 és 2013 óta folyamatosan. Picit voltam az USA-ban, Spanyolországban, tapasztalt külföldi vagyok.

Igaz, hogy a magyaroknak - és más képzetlen személynek sincs - sok esélye képzett ember munkáját végezni és ezt természetesen csak nehezíti, ha úgy "megy ki" az ember, hogy még a nyelvet sem beszéli.

Én mindig mindenkinek azt javasoltam, hogy csak munka és lakásszerződéssel induljon el otthonról.
Hozzátenném, hogy ismertem olyan személyt Londonban, aki otthon nagyon jól ismert multi marketing-igazgatója volt, felmondott, kijött Londonba, hogy majd ő megmutatja, de fittyet sem hánytak rá, így sok-sok font és 6 munka nélküli hónap után hazabattyogott az utolsó pénzéből vett repülőjeggyel. Otthon azóta sincs munkája.

A befogadó ország munka piacát ismerni kell, mielőtt kimegy az ember.

Annyit hozzátennék a teljesség kedvéért, hogy a török-német helyzet sok részletében hasonlítható a mostanihoz, de nagyon sok kardinális különbség is van. Akkor egy vendégmunkás egyezményt írt alá a két ország (1961-ben), az első generációs munkásoknak mára már dédunokái vannak. Egyezmény volt, tehát Németország a háború után beleegyezett, hogy menjenek a törökök, sőt várta a városokat újjáépítő népet. (Olaszország 1955-be írt alá hasonló egyezményt, a spanyolok és görögök pedig 1960-ban) Németországgal.
Arra senki sem számított, hogy ott is maradnak és sokan be sem illeszkednek.

A magyarok, ha jól értem a politikai helyzetet, menekülnek és nem egy lebombázott országot építenek újra, hanem többé-kevésbé jólmenő országo(ka)t készülnek lelakni.

A helyzet nem egyszerű és ahogy a kedves író beszél róla, nincs lehetőség igazságot tenni, hogy ki jöjjön és ki maradjon.

Az afrikai bevándorlók - engem olasz adófizetőként ez érint leginkább - a nemrég még érvényben lévő Mare Nostrum egyezménynek köszönhetően ezrével lépték át az európai határt és jöttek ide, mint a remény földjére. Itt aztán feketén paradicsomot meg almát szednek napszámba, illegális hamisított kézitáskákat árusítanak a tengerpartokon. Ritka, akinek sikerül gyárban szalagon dolgoznia.

Az európaiak célja most az, hogy ezek az afrikaiak el se induljanak, tehát az otthoni körülményeken kellene változtatni, hogy úgymond ne legyen kedvük elhagyni az otthonukat, hisz rokonok, barátok, család, kiskert, egész élet ott van.

Talán a mi segítségünk az lehetne, ha Magyarország helyzetén próbálnánk változtatni, ami ugye a probléma gyökere. Van esély erre?

Szeretnék én is prémium kommentelő lenni, tudok rövidebb kommenteket is :-)

Tisztelettel,
AmcsiTrip Gyors helyzetjenetés 2011.08.18 14:04:00
Kollégiumi napom második, amerikai tartózkodásom harmadik napján, gondoltam végre hozzáfogok az íráshoz. Van mit elmesélni, kinek-kinek írtam már sokat, de a fáradtság, időeltolódás, illetve időhiány miatt nem sikerült még részletesebb beszámolót írni. Na meg nekem is jó…..
Számos helyen csak akkor lehet találkozni az állammal, amikor beszedi az adót: eltűnt az iskola, az orvos, a posta, a vasút is. Utóbbi nem csak egy szolgáltatás, hanem fontos társadalompolitikai eszköz is. (Fotó: szegedma.hu) Az MSZP-SZDSZ kormány bezáratta, a Fidesz pedig diadalmasan…..
Kusza 2010.09.01 12:59:36
@Pistie: annyira fanyaruan vicces, kerek es igaz, amit irsz, hogy en nem is irok semmi kommentet, csak megkoszonom az osszefoglalodat. Szerintem fejen talaltad az osszes szoget, amit be akartal verni
Mivel most úgyis a memóriát kalapálom, folyamatosan gyarapodik a gyakran előforduló fordítási hibák listája. További kommentár helyett jöjjön a következő eresztés.Hibabiztos: A fail safe elég durva tökürfordítási hibája. Sajnos olyan autót még nem találtak ki, aminek lenne…..
Régóta gondolkodom, hogy megírjam-e ezt az ebédet, mert sok szóra nem érdemes. Végül úgy döntöttem megteszem, mert annyira rossz volt. Először azt hittem, hogy találtam egy izgalmas vidéki éttermet. Tévedtem. Borzalmas ételeket ettünk, közepes kiszolgálás mellett. A…..
Kusza 2010.02.14 20:17:55
@georg 48: jo nagy kocsog vagy, ha szerinted a blogolonak kell ertenie valamihez, amikor rendel es nem az etteremnek, amikor ir. Mintha az en ugyfeleim lennenek hibasak, ha elrontom a megbizast. hm...masreszrol erdekes meglatas...
Talán akad olyan olvasónk, aki örömmel veszi, ha egy-két (nagyjából ötven) általunk is rendszeresen használt fogalmat egyszerűen és tömören kifejtünk. Szakavatott olvasóink pedig talán lesznek olyan segítőkészek, hogy ahol tudatlanságunk, vagy a túlzott tömörítés miatt…..
Kusza 2009.11.02 13:25:56
@Skatulya bácsi megmondta: probald itt kezdeni es leveszni a linkek halmaban.

hu.wikipedia.org/wiki/Bor
De hisz szakításban voltunk! - kinek nem jelent ez semmit?   Sziasztok Szakítósok! Hébe-hóba olvasom csak a blogot, így előre megmondom, hogy nem tudom mi ez a Tesco-s, kondomos és katonás cucc, de már most válaszolok rá: Tesco-ban voltam a 3 év alatt a lánnyal, kondom nem…..
  Divat mostanában elhagyni kis hazánkat, és áttelepedni kicsit Gazdagföldére, skippelni a szoci guberniumot, és átdekkolni a szűk esztendőket valahol a nagyvilágban. Vannak nem kevesen, akik tanulással gazdagítják magukat, sokan pedig nyugati vendégmunkálkodás…..
Kusza 2009.10.28 15:03:44
@Bagradjan: miszerint retina = szem, és sebész = orvos? hm.....kicsit túl nagyvonalakban nézed a dolgokat szerintem....a retináddal
Egy kedves kollegánk még kedvesebb barátjánál született egy kosárnyi cicagyerek, és köztük találtam meg Lemmy-t, Mötley tökéletes inverzét, így a fehér-fekete lány mellé érkezhet hamarosan még egy fekete-fehér cs aj, aki a legmenőbb rockerről kapta a nevét, még jó. Lemmy a…..
A meddig a fiúé a lány? Hányszor dobhatjuk ki a másikat? Kérdések. Sziasztok! Az én történetem sem mindennapi és mivel még elég élénken él bennem az élmény nézzétek el nekem ha itt ott nem tudok tárgyilagos maradni. Szóval a történetünk 7 éve kezdődött egy…..
Kicsit megkésve, de elkészült a Quimby legutóbbi slágerének, az Ajjajjajnak a klipje, aminek a premierjét most minden Lángoló Gitárok-olvasó élvezheti. Szokásunkhoz híven mindezt megspékeljük egy terjedelmes interjúval, ami Kiss Tiborral, a zenekar énekes-gitárosával készült.…..
  Ez a horányi nyaraló lett az év háza 2009-ben. Az Építészfórumon (ahol egy csomó fotó is van róla), azt írják: A kétlakásos nyaraló épület tiszta alaprajzi szerkesztésével - melyben felfedezhetők a Szentendrei-sziget nyaralóinak hagyományai - reflektál környezetére.…..
Kusza 2009.10.08 12:57:25
@az aki: tényleg nekem is ez volt az első ami feltűnt, hogy nincs a fele házon egy ablak sem.
Szerintem borzalmas, ha szabadon választhatnék házat, sosem laknék ebben.
Ki tudja, miért ez lett az év háza?
Egy erőszakszervezet szükségszerűen a fasizmus melegágya, de azért a súlyosan retardált, szellemileg visszamaradott, esetlen szolgálat közben értelemcsökkent rendőröket rendszeres időközönként szűrhetnék, bár lehet, már az alkalmassági tesztnél vannak a gondok. Gyöki hívta…..
Minden ín, izom és ér látszódik Madonna csontos, vékony és túlgyúrt karján. Mintha kivonták volna belőle a zsírt, a húst és a vizet és megmaradt volna egy Bodies kiállításba illő figura.Csak szerintem kellene abbahagynia a drámai mértékű önsanyargatást vagy szerintetek…..