Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herr von Kartz

0 bejegyzést írt és 179 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az internetet órák alatt bejárt protest-dal énekesnője, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Mozgalom arca válaszolt a HírCsárda olvasóinak kérdéseire. Mi a kedvenc pozíciód? (Peti44) Amikor mindenki egyenlő:) Tudom, hogy lehetetlenül hangzik, de tényleg ez a legjobb. Ha…..
Herr von Kartz 2011.11.01 13:00:12
Elmebeteg vírusfilmekre bukkantam a neten, amikben egy Stockholmi filmes klub rendezvényét népszerűsítik a szervezők. A horrorfilmekre specializálódott Elmsta 3000 Horror Fest egy egész napos filmmaratonnal várta az érdeklődőket, akik még egy ember sorsáról is dönthettek. A…..
Bear Grylls a Discoveryn futó Túlélés törvényeiben ezúttal a borneói dzsungelben bizonyítja be, hogy ő aztán tényleg mindenhol képes megmaradni, legyen metsző hideg, vagy iszonytató pára, nyüzsögjenek körülötte vérszomjas pingvinek, vagy undorító, húsevő csótányok.…..
  A világ legszexibbnek tartott nője ma megboldogult. Halleluja! Arra utalunk, hogy férjhez ment. Amerika ugyanis az őrület határán van illetve volt a mesebeli esküvő miatt hetek óta. A kimondhatatlan vezetéknevű Kim ugyanis a legnagyobb sztár odaát. Ő az, akivel tényleg…..
Al Jourgensen Ministry-főnök mondott pár olyan dolgot életében, amit aztán nem tartott be (pl. ha W. Bush-t újraválasztják, átköltözik Kanadába), így az sem meglepő, hogy a nagy dérrel-durral bejelentett, majd igazából véghez is vitt 2008-as feloszlás sem tartott sokáig. A…..
Váci utca Mi az a tankini? 2011.07.25 12:19:00
Ha már idén megint divatos, vagy még mindig, nem árt pontosan tudni, hogy mi is a tankini, ami ugyebár úgy hangzik, hogy az ember rögtön tankon pózoló, oljatól csillogó bikinis lányokra gondol. Pedig a tankini egy fürdőruha alapfazon. Tulajdonképpen a köztes állomás a bikini és…..
Herr von Kartz 2011.07.26 20:03:06
Gyűjtést adott közre az Advertising Week az általuk legviccesebbnek tartott 10 reklámról, ami az elmúlt néhány évtizedben futott. Van jónéhány, az átlag európai ember számára ismeretlen szpot is, de azért elég sok megjárta az interneten keresztül a legtöbb kontinenst. Persze…..
Pár hete írtunk, hogy az HBO sorozatot forgat Neil Gaman Amerikai istenek című kultregényéből, mostanra már viszont az is kiderült, hogy a sorozatot Tom Hanks cége készíti majd, az, aminek az Elit alakulatot és a The Pacificet is köszönhetjük, sőt, ami még érdekesebb: hat évadot…..
Alább egy Metallica-feldolgozás a Blind Myselftől, amihez a zenekar ezt fűzte: "Az Enter Sandman fő riffjét a tavalyi kettőnégyes Gumizsiráf-díjátadó léggitár versenyére tanultuk be, ahol mi adtuk az élő zenei kíséretet a levegőgitárosok produkcióihoz. Annyira jól szólt…..
Herr von Kartz 2011.04.27 11:58:05
@vidi: akkor nyugodtan tedd be a britney spears összest, és ne járj a lángolóra trollkodni
Fordulatokban gazdag, különleges életének számos eddig nem ismert részletét lebbenti fel Földes László, alias Hobo, a magyar könnyűzene élő legendája, aki nyolcvanadik életévének betöltése alkalmából lapunknak, a Nemzeti Théma Extrának exkluzív interjúsorozatot adott. A…..
w Imperial March 2011.04.08 07:00:00
Egyelőre még nehéz elképzelni azt a kicsit patetikus, szerelmi szállal átszőtt, de felemelő és izgalmas háborús filmet, amely Európa és Líbia epikus összecsapását beszéli majd el. Pedig a háborúknak ez az egyik fontos funkciója, hogy közös élményként beépüljenek a…..
Herr von Kartz 2011.04.08 12:29:21
Árpád, áldjon meg téged a rigómezei szent adalbert.
éltél már meg háborút? ilyen külföldibeavatkozós tökös ehte polgárháborút? nem? na, akkor érdemes elgondolkodni azon hogy egy békésen létező országból hadfilozófiai meg globális politikai premisszákból kiindulva legitim-e bármilyen álláspontot farigcsálni a háború mint olyan legitimitása mellett.
de ha rövid választ akarsz: nem legitim. gecire nem. az "elfogadható veszteség", "szükséges éldozat", "megelőző csapás" fedőnevű imperialista parasztvakítás, amit az usa azért talált ki hogy minden vért, verítéket és könnyet megmagyarázzon, sőt, nemzeti büszkeséggé tegyen, sürgősen el kell felejteni. nem akar irak senkinek bombát vágni a fejéhez, líbia belügyeihez meg (akármennyire is ellenzem amit gadhafi csinál, és akármennyire is undorodom a népirtástól, mint olyan valaki aki szintén közel volt ahhoz hogy az áldozata legyen) senkinek semmi köze, menekültek ide vagy oda.
persze értem én, hogy pár puskagolyóval a felkelők is könnyebben dobják le a despotákat a trónjukról, és ezzel minimalizálják a civil veszteséget. de az a civil veszteség jócskán származhat magából a beavatkozásból is, vagy annak következményeként (lásd Srebrenica).
és tartom magam az álláspontomhoz: ha líbiai lennél, ugyanezeket a sorokat lelkesen fogadnám, mert tudom mi szülte őket. de egy fővárosi lakás karosszékében ülve kortárs politológiát nyammogva megfogalmazni hogy "igen, előre, kell az a beavatkozás, ha bele is döglik tízezer polgár", hát...
Hogyan vált az oroszlán középkori bestiáriumok szörnyállatává? A fordító akár ember, akár gép, bizony előfordul, hogy hibázik. Tévhitekkel foglalkozó sorozatunk legújabb részéből kiderül emellett még az is, miért (ne) alapítsunk terrorszervezetet, és hogyan ne fordítsunk…..
 Nyilván itt nem arra kell gondolni, hogy egy aznap reggel kijött pattanást leszednek a fejedről, hanem arról, hogy 5 számmal kisebb lesz a méreted az elkészült képen. Az alapvető probléma az, hogy a nők (és/vagy férfiak) többsége úgy tekint  a magazinok oldalaira, mint…..
Herr von Kartz 2010.12.13 09:19:47
A Billboard Magazin a Boxcore által közölt adatok alapján közzétette 2010 legnagyobb bevételt hozó koncertturnéit, a 2009 november 28. és 2010. november 20. között eltelt időszakot figyelembe véve.Az AC/DC produkálta átlagban a legjobb teljesítményt, hiszen 28 koncerten 122.600.000…..
Október 29-én fellépett a Guns N' Roses Moszkvában. Ez még nem lenne olyan nagy hír, mostanában elég sokat turnézik a csapat, viszont Axl Rose-ék Alexander Chistyakov (a Federal Grid Company helyettes elnöke) magánpartiján adtak koncertet, amit a Moszfilm egyik stúdiójában rendeztek…..
Herr von Kartz 2010.11.02 10:13:38
Az egész világ ellen. Azt hittétek, nem is lesz már poszt, mi? Haha! Egy hete, csütörtökön vittük el Graf dokihoz oltatni. Kétféle oltást kaphat egy kismacska, egyet a házi bajok ellen - ez akkor jó, ha csak szobában lesz tartva és egyet a világ ellen - akkor javasolják, ha…..
Herr von Kartz 2010.10.22 17:48:21
@tzatziki: jajj na ne már jönni itt ezzel a műprüdériával

az a helyzet hogy az ééékes mágiár nyelvünk hangsorai között nincs esztétikailag szebb és kevésbé szép. mindegyik hangsor jelöl valami létező (adott esetben nem létező) dolgot. a szőr a hátadon maximum a jelentés kapcsán a fejedbe villanó jelölttől áll fel (lásd: fasz, nem a hangsorral lenne baj, ha mondjuk speciális karosszséket jelülne)
ennélfogva mocskosul kurvára cefetül mindegy, hogy melyik szóval mi van megfogalmazva. nyilván nem fog az ember leírni a társadalom által vulgárisnak tartott szavakat egy bírósági jegyzőkönyvben vagy egy szakdolgozatban (bár adott esetben ez is előfordulhat). de ha csak egy mezei bejegyzésről van szó egy blogon, ahol a stílus mellett elfér, nem lóg ki, nem öncélú trágárkodás, akkor mi a manó punájának kell belekötni???
Egy hosszú közleményt adott ki a Magyarországon kétszer is megfordult post rock/metal Isis, amiben a tagok bejelentik, hogy befejezik a zenekart, mert mindent elértek vele, amit akartak. Leírják, hogy már így is sokkal többet kaptak az együttestől, mint amire előzetesen számítottak,…..
Helyszín: 7624 Pécs, Hungária u. 19. Látogatás: 2010. április 23. 19:20-20:30  Bezárt, megszűnt!  > Üzenem minden Darknésönös és Gótikus fekete bőrben izzadó sápatag kákabelűnek, hogy irány Pécs, boruljatok le a főtéren, majd toljatok egy macifröccsöt a…..
2010 a tehetségkutató tévéműsorok éve. Fél tucat izlandi vulkán, két kormányváltás és néhány mediterrán államcsőd sem tud ezen nagyon változtatni, sőt talán még az sem, ha Liptai Claudia egy meleg bárban összejönne Szijjártó Péterrel. Akkor is mindenkinek arról kell…..
Herr von Kartz 2010.05.04 11:15:16
@Zsuzsanna42: szived joga, én meg nem ismerek se olyat aki szakszerűen átkozna, se olyat aki a hit gyülekezetének tagja. mindenesetre feltűnt hogy azonnal és vérmesen védekezni kezdesz. kevés olyan intézményről, jelenségről tudok, amit ilyen fanatikusan védelmeznének azok akik hozzá tartoznak. sic transit gloria mundi vagy valójában ott van gond, ahol talaja van az ilyen hevességnek? :)
Herr von Kartz 2010.05.04 11:33:07
@Zsuzsanna42: a szakszerűen átkozás szarkazmus volt

a vérmességgel meg arra igyekeztem utalni hogy kábé a következő kommentben. nem egy órával később, nem kettővel, hanem 10 perccel később, és kétszer.
Tudom, hogy már lerágott csont, mert n+1 darab blogon csócsálják, azért írok csak róla, mert kapcsolódik szorosan az egyik régebbi bejegyzésemhez, ahol a badigárd maskarák legelőször megjelentek nyilvánosan, és mit tesz isten, majdnem sikerült eltalálnom a nevüket így…..
Herr von Kartz 2009.11.07 12:17:04