Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jozso929

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még 168 óra sem telt el október 13-a este óta. Az önkormányzati választáson az összeellenzék várakozáson felül teljesített, a Fidesz pedig nagy pofonokba szaladt bele. Megyei közgyűlési többségek ide vagy oda, a Fidesz felsővezetése sem számított olyan eredményekre, amelyek 13-án este kilenc óra…..
jozso929 2019.10.21 11:07:16
@CSOKKI MÁLNA: a szokásos "a hibát máshol és másban keresem" védekezés. Keresünk egy hihető, bár sehol sem alátámasztott tényt, és máris minden hívő megnyugodhat, hogy megvan a gond, a gyíkemberek, soros, külföldi nem-állampolgárok, stb. miatt veszítettünk.
Azt a _tényt_ véletlenül sem kell figyelembe venni, hogy a hírhedt újbudai körzetben, ahol több mint 1300 vendégmunkás van bejelentve, 0, azaz nulla ember szavazott. Nagy ívben letojták a külföldiek a szavazást!
Gáspár Laci azt mondta, úgy érezte magát a tegnapi napon, mint egy lagzi vagy disznóvágás napján, mármint az izgalmat értve, legalábbis remélem, mert hogy jövök én ahhoz, hogy a nagy nap tiszteletére a halántékára cikkcakkot, a szakállába stratégiai fontosságú szüneteket nyíratott mesterember…..
A sertésoldalas (pork ribs) a barbecue legismertebb, legnépszerűbb étele. Kultusza semmi máshoz nem fogható, a BBQ-technikán belül is végtelen számú fűszerezési és elkészítési megoldása létezik. A sertésoldalas ideális adottságokkal rendelkezik a barbecue-hoz. Csontján sül,…..
Az 1-es villamos vonalának meghosszabbítása miatt április 7-én lezárták a Hengermalom utat a Fehérvári út és a Szerémi út között. Ezen szakasz útteste jelenleg csak a tömegközlekedés és az építési forgalom részére engedélyezett. Mindez láthatólag még napok elteltével…..
jozso929 2014.04.13 21:31:39
@Eldottore: Szombaton még a Fehérváriról is célforgalom volt. Ma már csak építési.
ProgBlog Ki lesz az ellenzék? 2013.07.01 16:20:36
„Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik és a másikat megveti.” A Máté írása szerint való Szent Evangéliom, 6. fejezet 24., Károli Gáspár fordítása - 1586     1. Ellenzéki tévedések Itt…..
Összesen három összetevő kell hozzá, és szerintem egy teljes értékű, izgalmas, férfias, de mégis egyben nőies és tavaszias vacsora. Az elkészítési idő sem több 20 percnél, és még edényből se kell sokat piszkolni, összesen egy serpenyő elég. Ami kell: -egy jó steakhús…..
jozso929 2013.04.23 14:06:18
@világevő: a vásárcsarnokos üzletnek már nem sok köze van Józsihoz ha jól tudom, ő már a Hegyvidék Központban van. De biztos van aki jobban értesült mi is a helyzet.
Azt, hogy milyen idő lesz március idusán, 4-5 napja pontosan lehetett tudni. A hőmérsékletét is, a jellegét is elmondta az Országos Meteorológiai Szolgálat, az Időkép, amatőr meteorológusok sora, fent volt a GFZ-modellen. Olyan persze előfordul, hogy amíg nincs itt a hóförgeteg,…..
Olvasd a kormányhoz hű forrásokat, rögtön megtudhatod, hogy Orbán beszéde mennyire energikus és jó volt, a Kossuth téren lévő tömeg pedig simán hússzor (megjegyzés: az ötvenszer, százszor vagy milliószor is mehetett volna, ne romboljuk vezérünk tekintélyét, ha kérhetem!…..
A unit-linked biztosítást szinte mindenki ismeri, sokan úgy vannak vele, hogy bár ne így lenne. Egy ügynök rábeszélésére (aki gyakran a család régi ismerőse volt, aki pár hétig ügynökösködésből próbált megélni) sokan beleugrottak egy-egy ilyen szerződésbe, aztán sehogy…..
fastfood Pásztorpite 2011.12.04 12:18:00
Minden, magára egy kicsit is adó gasztrónáci elkészítette már úgyhogy nem maradhattam ki a sorból. Célbavettem már rég, de mikor épp eszembejutott valahogy mindig úgy döntöttem hogy majd inkább máskor. Igazi téli kaja, eccerű, a bárány miatt olcsónak viszont nem mondanám.…..
Történelmi pillanat volt, amikor tegnap este elindult Magyarországon is az iTunes Music Store. Emlékszem, hogy az Apple még alig volt látható nálunk, és Emanuele Massimo vezette az akkor még HDSys néven futó Apcomot, amikor az újságírók már minden sajtóeseményen azt…..
autózz! A kamionok és a rendszám 2011.09.27 09:27:00
Jobb címet nem tudtam kitalálni, úgyhogy lehet rám mutogatni. Két egymástól teljesen független témáról írt Nekünk Tibi, aki mellesleg kicsit kopasz, fekete autóval és sötétített üveggel jár mint kiderült. Már előre érzem, hogy ugranak majd a trollok erre, és persze rám is,…..
Kedden volt az Országházban az ELSŐ BUDAPESTINFO NAP 2011, a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ (BTSZK) szervezésében megrendezett Budapesti Turisztikai konferencia. Beszéltek mindenféléről, de a nap nyertese dr. Budai Zoltán lett, az ötletgazda Budai és Barta Tanácsadó…..
Mint látható, kicsit megújultunk, a kinézetünk még mindig csak átmeneti, de legalább világosabb. Ennek örömére most egy kicsit nekimegyünk pár polgármesternek és alsó hangon két városnak. Manapság sok közös van Tarlós Istvánban egy buszsávban és Székesfehérvárban. Aki…..
update: a Magic Burger elköltözött a XI. kerületbe. Az új helyről itt írtunk egy rövid véleményt. A nagy sikerű őszi hamburgersorozatunk után most a gyrosokkal térünk vissza, ami ekkora dózisban kész öngyilkosság: a profik szerint még burgerből sem lehet normálisat kapni…..
jozso929 2011.04.18 15:56:59
@v.l: még egy szavazat a kruspér utcainak. Még ugyanaz csinálja aki anno az én időmben vagy 15 éve, az alkalmazottak is ugyanazok...azért ez jelent valamit :) Kóstoljátok meg a grízes sütit, néha van, nem bolti hanem ott csinálják!
Moczi esete bár egyáltalán nem tűnik kirívónak, felveti azt az érdekes kérdést, hogy mi a Homárért tart legjobb esetben is másfél (hivatalosan a CIB-nél 4, az OTP-nél pedig 12?!) hónapig az automatában ragadt 25 ezer forint helyzetének elbírálása? Már másnap meg lehetne…..
jozso929 2011.04.04 22:38:33
@LanMaffia: ugyanígy jártam, 7 napon belül visszarakták a pénzt, és 1 hónap után kaptam egy levelet hogy a panaszomat jogosnak találták. És 300.000 volt bennragadva.
[A lista közben elavult kicsit, megszűnt a Lukács, és bejött új szereplőnek például az Erdős és fiai, a Levendula és a Fragola.] Éppen tegnap volt a fagyikehely (sundae) születésnapja, amit a Google is megünnepelt. 119 év szép kor, hozzá ez a tavaszi idő, ideje kicsit ünnepelni…..
Semmit sem tudunk a készülékről, csak sejtéseink vannak: nagyobb háttértár? Kamera elől és hátul? Több pixel a kijelzőn? Nagyobb fényerősség? Kétszer több memória? A pletykák könnyebb és vékonyabb LCD panelről szólnak, de vajon hihetünk nekik?Kínában ezekkel a…..
Kipróbálták és sunáznák. A vállalat elég komoly felmérést végzett a közelmúltban, néhány kolléga kezébe nyomta az iPhone 4-et azzal a határozott utasítással, hogy kezdjék el serényen használni. Korábban BlackBerry-k voltak rendszeresítve a Deutsche Banknál, de a…..
jozso929 2011.01.28 15:32:08
IT üzemeltetői szempontból is van a BB-nek létjogosultsága. Akárhogy is nézzük, a mobiltelefonok tudásának növekedésével szép lassan a vállalati IT üzemeltetők feladatai közé került a mobiltelefonos problémák kezelése, mivel egyre több dolgot használnak a dolgozók a mobiltelefonjukon (a telefonáláson kívül). A BB azért jó, mert egységes rendszer, központi menedzsment felülete van, irányíthatod a BB telefont, elvesztés esetén törölheted a tartalmát az admin felületről több ezer kilométer távolságból (céges levelezés esetén milyen fontos!!). Ezen kívül bármikor felhív a vezető, megcsinálod az általa kért beállítást a webes admin felületen, és szolgáltatáscsomagként ráküldöd a telefonjára. Nem kell vele megcsináltatni távolról, főleg ha béna....

Nálunk iphone-ok voltak, jöttek új vezetők, BB kultúrából, kérték hogy BB-jük legyen. Raktunk fel szervert, lassan már vállalati szintű BB rendszert üzemeltettünk néhány BB miatt. Aztán annyi baj volt a szerver résszel, és olyan béna volt a support (kis cégeknek a szolgáltató sem úgy supportál ahogy a multiknak), hogy a BB-s dolgozók maguk kérték hogy a többi elégedett iphone-os készülék használó közé lépjenek és azóta is boldog iphone használók :) Nem push-t állítunk be amúgy, hanem 10 perces pull-t, így nem szívja az akksit, ha nagyon fontos egy levél (havonta ha 1-2 alkalommal fordul elő) és nem tud 10 percet várni, akkor nyomogassa a frissítés gombot, akkor direktben azonnal lekéri a postafiókot.
Drága Bloggerek!A 125 köbcentis robogók B kategóriás jogosítvánnyal történő vezethetősége 2010. augusztusában elbukott a parlament illetékes bizottságánál, pedig a nagyvárosi közlekedés érezhetően szellősebb lenne, ha mind többen robogóra ülnének autózás helyett. Ezért…..
jozso929 2011.01.13 21:37:59
Támogatni fogom.
Nehezen értem meg azok ellenérzését, akik azt mondják hogy aki B kategóriás auttót tud vezetni, az nem alkamas 125-ös robogó vezetésére, mert más technikát kíván egy motorizált kétkerekű. Igazság van benne valamennyi, de akkor miért nem tiltakoznak már évek óta az ellen hogy 50-es robogót vezethetnek?? Miért nem tiltakoznak az ellen évek óta hogy 300LE-s autót vezethetnek friss jogsival???
Semmi sem fog történni, csak az aki eddig B-s jogsival 50-es robogót vezetett, és úgy érezte hogy a sebességkülönbség miatt hátrányban van a közlekedés ritmusában bizonyos helyeken, az legálisan átülhet valamivel erősebb robogóra, hogy ezt a hártányt eltüntesse.
Biztos vagyok benne, hogy aki nem tud robogót vezetni, az a (remélhetőleg) bevezetendő új szabályozás hatására sem rohan 125-öset venni és robog majd a teherautók kereke alá. Aki deviáns vagy felelőtlenül vagány, azok nagy része eddig sem otthon ült, hanem felpiszkált 50-esekkel száguldozott.
125-öst azok fognak venni, akik eddig autóval jártak és szidták a dugót, az állandó elkéséseket, a parkolóhely keresést, és érezték hogy váltani kellene. De nem váltottak 50-es robogóra mert tudták hogy azzal csak felesleges veszélynek teszik ki magukat. Most majd vesznek egy 125-öst, elmennek egy hivatalos helyre ahol pár óra alatt megtanulják a motort vezetni, majd kis utcákban, forgalommentes időszakban gyakorolnak, és utána azzal járnak dolgozni.