Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MagicalCritical

0 bejegyzést írt és 123 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A béta közeledtével a fejlesztők két új fícsörrel is megajándékoztak minket és további M2-t érintő javításokkal, fejlesztésekkel. Biztonságosabb címsáv A címsáv a böngésző egyik legfontosabb része. Ezen keresztül érjük el normál esetben a weboldalakat, sokszor…..
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
MagicalCritical 2010.09.05 10:18:43
@penge™: Engem csak azért idegesít, mert az opera-usb-ről (munkahelyen) leszedett verzióval automatikusan oldal betöltődése után indult a javascript. Most pedig akárhogyan is próbálom (itthon), mindig a frissítés pillanatában indul el a script, amikor az oldal még be sem töltődött. Szerintem emiatt kapom a következő errorokat:

'Uncaught exception: TypeError: Cannot convert 'document.getElementById("production")' to object

Error thrown at line 12, column 0 in production():
rows = document.getElementById("production").rows;'

Vagy én írtam el, de akkor a munkahelyen miért működött? Próbáltam már window.onload-ot, document.onload-ot és az általad említett megoldást (nem biztos, hogy helyesen). Egyenlőre nem működik, még egy picit szenvedek vele.
MagicalCritical 2010.09.05 11:04:21
@Dzsini: Jó lett. Köszönöm. arra van lehetőség, hogy adott feltételnél a háttérben töltsön be egy oldalt, amiből értéket tudok kiszedni?
Már sok idő eltelt mióta megjelent a 10.50, amely az első olyan Opera volt, amiben nem működött az OpS nevű autofill userJS, amely azt a célt szolgálta, hogy megjegyezte az űrlapokba (például keresők) írt adatokat azok számára, akik szerették ezt a funkciót más böngészőkben,…..
MagicalCritical 2010.08.24 19:49:55
@penge™:

www.autohotkey.com/

Meg kell írni a scriptet, majd .exe re le kell fordítani.
Magyar Opera 10.61 RC2 (b3476) 2010.08.02 13:42:00
Új hétköznap, új RC. A fejlesztők nem nyaralni voltak, hanem továbbképzésen és nagyszerű dolgokat ígérnek a jövőben és a snapshotok is gyakrabban jönnek majd. Ennyit az ígéretekről, jöjjön a valóság: Változások listája (Desktop): Memóriaszivárgási problémák…..
MagicalCritical 2010.08.02 20:00:22
hammerworld.hu/

Egy pici érdekesség. Valószínűleg a hirdetés miatt van az, hogy amíg nem nyomom el a hirdetés és görgetném az oldalt, változik a kontraszt a görgetés helyett.
 A napoban jött ki az új bétája mindenki kedvenc IM programjának. Megdöbbentő módon a Microsoft nem egy újabb ráncfelvarrást csinált rajta, mint szokott - menő gombokkal, meg áttetsző és változtatható designal - hanem egy teljesen átfogó designnal akar betörni a piacra. A…..
 A blog alakítása során sok dolog derült ki, pl az is, hogy az explorer egy fos. Röviden így tudnám jellemezni a poszt tartalmát. Az alapvető baj az, hogy ők - microsoft - mindig kitalálnak valami újat, ami szerintük sokkal jobb, mint az összes konkurens cég termékének a…..
MagicalCritical 2010.07.21 23:17:10
A napokban éppen választások zajlanak Magyarországon. Nem, nem csak az, amire most talán gondoltok, hanem böngészőválasztások. Mint ismert, az Opera által benyújtott kereset eredmények köszönhetően az Internet Explorer felhasználók egy választóképernyőt kapnak, ami a…..
Magyar Opera Opera 10.51 RC1 2010.03.14 01:37:00
A korábbi build óta leginkább stabilitás és memóriahasználat terén ígérnek javulást a fejlesztők. Változások listája: Néhány Carakan javítás. CORE-27660 Javítva a Carakan memóriahasználata összevetve a Futhark-kal. ALIEN-892 (Javítva a 404-es Unite hiba, ami…..
MagicalCritical 2010.03.14 16:42:25
Az utóbbi 1-2 évben - legújabban éppen az Opera 10.5 kapcsán - ha szóba került a JavaScript, akkor túlnyomórészt a milliszekundumok játsszák a főszerepet, azaz a különféle sebességtesztek. Tulajdonképpen mindenki alapnak veszi, hogy JavaScript terén csak ez lehet a különbség a…..
MagicalCritical 2010.03.11 21:22:30
Bár a Google hivatalosan még nem támogatja az Operát, de az egyik Operás fejlesztő, név szerint hallvors készített egy ügyes kis userJS-t, amivel ezt az akadályt kiiktathatjuk. A script csak az Opera 10.5-ös verziójával működik, mert a Carakan is szükséges hozzá. Néhány…..
Bár ez a videó még az egyik előzetesnél jelent meg korábban, nálunk kimaradt, így most a végleges Opera 10.50 alkalmából felteszem ide is. Ha eddig még nem próbáltad ki a video tag működését, itt az alkalom ezzel az ingyenes videóval. Flash nélkül! Akár nagyíthatod is az…..
MagicalCritical 2010.03.03 19:14:05
Most csak röviden, hogy legyen hol kommentelni, részletesen később. Megjött a végleges verzió Windowsra, lehet frissíteni, bár én inkább tiszta telepítést ajánlanék. A régi (10.10-es) verziók még nem frissülnek automatikusan, hogy elkerüljék a túl nagy terhelést, kb. egy…..
MagicalCritical 2010.03.02 21:01:35
@Vmn: ezeket a -notrayicon-hez hasonló "kapcsolók" listáját hol lehet elérni?
MagicalCritical 2010.03.03 08:17:11
@penge™: Sajnos nem ismerem a Vistát. Miután az XP eleget szívatott váltottam:

www.linuxmint.com/
Az Opera nagy bánatára a minialkalmazások nem lettek olyan népszerűek, mint azt a cég szerette volna. Persze a meccs még nincs lefutva, hiszen megjelenésük óta sokat fejlődtek a kis programok képességei is. A 10.5-ös Operával új lökést kaphat az ügy, hiszen végre az Opera…..
Az Opera Mini nemrég érte el az 50 millió aktív felhasználót, amire már semmiképpen nem lehet legyinteni: ez már megfelel egy nagyobb ország teljes lakosságának, és jelentős piaci szegmenst képvisel a mobil piacon. Világszinten az Opera Mini a legnépszerűbb mobil böngésző,…..
MagicalCritical 2010.02.13 16:04:58
@Abydos: És mi a tapasztalat?
MagicalCritical 2010.02.14 17:44:22
@Sörfaló: Jeíjzus! :D Maradok a klánháborúnál :D
Magyar Opera Opera a tévében 2010.02.12 20:00:00
Régóta tudjuk, hogy Operával akár a tévén keresztül is böngészhetünk (például a Nintendo Wii segítségével), de most másról lesz szó. A XIII című francia-kanadai sorozatban (Imdb) tűnt fel az Opera egyik régebbi verziója, ha jól látom, még a 6-os vagy az 5-ös Opera. A…..
A 10.5 béta megérkezett Windowsra. Ez a build egyben kiadásra jelölt változat, ami rengeteg stabilitás javítást tartalmaz. A bugreportokat továbbra se felejtsétek el jelenteni. Változások listája: DSK-279066 A Geolocation már nem omlik össze XP-n és Win2k-n. DSK-279366…..
Valamivel több, mint 4 évvel ezelőtt indult - ma már tudjuk - világhódító útjára az Opera Mini böngésző. Noha akkoriban már használhatták a skandinávok, csak 2006 februárjában vált elérhetővé a szélesebb tömegeknek. Ez a fajta késleltetés teljesen indokolt volt, ugyanis a…..
Kedves olvasó, a segítségedet kérnénk! Nemrég megkerestek minket egy Blogoscope szavazás kapcsán, és részvételre invitáltak. Mi semmi jónak nem vagyunk elrontói, és úgy döntöttünk, hogy miért is ne? Szóval jelenleg ott vagyunk a listán, így arra kérnénk benneteket, hogy…..
Magyar Opera Kakaóbiztosan (b3202) 2010.01.20 17:56:00
A legutóbbi előzetes publikálásakor a fejlesztők megígérték, hogy egy fokozattal feljebb kapcsolnak, hogy mielőbb egy jól használható Opera 10.5-ünk legyen. Nos, nem vicceltek, hiszen három nappal később (azaz ma) már elérhető a következő az előzetes. Noha a buildszám nem ezt…..
MagicalCritical 2010.01.20 22:09:26
Az Opera ma közzétett hivatalos sajtóbejelentése szerint az Opera Software ASA megvásárolta az AdMarvel nevű, amerikai székhelyű reklámipari céget. A kaliforniai vállalatot 2006-ban alapították, és fő profilja a mobilos hirdetések technikájának fejlesztése. Saját eljárásuk -…..
Megint egy új build, nem is kertelnék sokat, a Desktop Team-en nagyobb stabilitást ígértek, a changelog viszont meglehetősen szűkszavú, így a 10 perces tesztelésem során tapasztalt tényezőkkel kiegészítettem. Linuxra és OSX-re még várni kell, egyelőre csak Windows build…..
MagicalCritical 2010.01.18 17:29:36
Az új év egy különös és leginkább váratlan fordulatot hozott az Opera háza táján, amely érdekes változásokat hozhat az Opera életébe: lemondott ugyanis az Opera vezérigazgatója, Jon von Tetzchner. Jon nem csak amolyan átlagos vezérigazgató, ő az egyik társalapítója az Opera…..
A várakozásnak vége, végre minden érdeklődő letöltheti az Opera 10.5 pre-afa verzióját. Csak címszavakban: Presto 2.5.18, SW Vega, Carakan. OPERA 10.5 PRE-ALFA LETÖLTÉSE (egyelőre csak Windows és Mac!) Figyelem! Az előzetes verziók még sok hibát tartalmazhatnak, ezeket nem…..
Két évvel ezelőtt szinte bombaként robbant a hír: az Opera bepanaszolta a Microsoftot az Európai Bizottságnál. Ennek oka az volt, hogy véleményük szerint a Microsoft az Internet Explorer Windowsba ágyazásával törvénytelenül használja ki az operációs rendszerek terén szerzett…..
Többrészes sorozatunkban megkíséreljük bemutatni az Opera főbb jellegzetességeit. Mindezt a jobb áttekinthetőség érdekében listaszerű felsorolásban. Ez már a harmadik rész: az első az Opera sikertelen újításairól, a második pedig az Opera öt alapvetéséről szólt. Egy mai…..
MagicalCritical 2009.12.08 06:39:11
@szentark: Kit érdekel, hogy hány éve Operázol? Vannak olyanok is, akiknek ez új információ.

Köszi a 3x-4-x klikket, eddig ezt nem tudtam :)