Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bikfenc

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kitört a nyár és mindenhol bosszantóan boldog és szerelmes párocskák rohangálnak? Te épp túl vagy egy csalódáson, vagy csak egyszerűen a szerelem az utolsó dolog a földön amire most vágynál? Na akkor itt van 10 neked való dal! Mert nincs mindig hepiend, sőt...
Bármikor bármilyen kereskedelmi vagy szolgáltató egységgel kapcsolatban meghallom, hogy egyoldalúan módosít a már meglévő ügyfelei kárára, akkor általában megszólal bennem a genyóság detektor. Mindig az jut eszembe, hogy sem a céges sem a lakossági felhasználónak nincsen joga…..
Bikfenc 2015.02.14 09:04:17
@sumes67: Igen a Telenor a sok flottás ügyfélnek adott kedvezményt akarja valahogy visszahozni.
Csak az a baj, hogy nem a flottás ügyfélen (vagy csak nem csak azon) hanem az eddig semmi kedvezményt nemkapó kisvállalkozón is.
Nagyon szívesen fizetnék +3 Ft-ot és +1000 Ft-ot, ha 8-12 Ft/perces hívásdíjam lenne.
De sajnos ennek a sokszorosa.
Felröppen a hírt, miszerint 1 euróért (300 forintért) venné meg a Széchenyi Bank a magyar Raiffeisent. Hogy az ár reális vagy sem, azt nem tudhatjuk. Közel 30% a nem fizető hitelek aránya, amit nagyon magas. A bank egy ideje már veszteséges. Ezt majd megítélik a…..
"Dániában 2013 elejétől nem engedélyezett az újépítésű ingatlanokba  olaj- illetve gázfűtést telepíteni.  2016-tól a meglévő ingatlanok tulajdonosainak sem szabad új olaj és gázkazánt beépíteni, folyamatosan más fűtési módra kell átállniuk. Ehhez az állam…..
Az alábbi jelentést teszem a 2013. március 14-16 közötti időszakban, a nem várt téli időjárással, és annak következményeivel kapcsolatosan. Legyen tavasz, meleg, és egyetértés! 1. Megállapítom, hogy a március 14-i havazásra, és orkán erejű szélre időben fel lehetett…..
Azt, hogy milyen idő lesz március idusán, 4-5 napja pontosan lehetett tudni. A hőmérsékletét is, a jellegét is elmondta az Országos Meteorológiai Szolgálat, az Időkép, amatőr meteorológusok sora, fent volt a GFZ-modellen. Olyan persze előfordul, hogy amíg nincs itt a hóförgeteg,…..
LGT @ Papp László Sportaréna, 2013.02.14. Csütörtök este megnéztük, nagyjából milyen lesz az LGT-koncert pénteken, szombaton és vasárnap. Néha meglepő, néha mulatságos és érthetetlen, persze igen hosszú, viszont szerencsére nem egy öreguras nosztalgiashow. Sok-sok spoiler…..
Egy bármilyen tetszőleges multinál a marketingest onnan lehet megismerni, hogy neki van a legnagyobb kupleráj az asztalán. A holmik természetéből általában nemcsak a kategória, de a márka, vagy legalábbis az árszegmens is jó eséllyel tippelhető. Kívülállók számára egészen…..
Bikfenc 2013.02.12 08:26:46
Az elmúlt napokban riasztó híradások jelentek meg arról, hogy a földtörvény változása nyomán minden kiskertet be kell jelenteni, regisztrálni kell, emellé pedig hatezer forintos illetéket is le kell róni. A hír engem is felizgatott, hisz kertem nekem is van, kicsit hihetetlennek…..
Bikfenc 2013.02.04 22:00:41
@MACISAJT: Bocs, de én nagyon köszönöm a sajtó "riasztó híradásait", mert így majdnem két hónappal a lejárat előtt tudomásomra jutott, hogy van egy ilyen kötelezettségem.
Ha nem botlok bele a híradásba, biztosan fizethettem volna az aranykorona érték 1000 szeresét. (hogy ez mi és mennyi, azt nem tudom.)
Bikfenc 2013.02.04 22:02:19
@Bikfenc: És köszönet Szabolcsnak a korrekt tájékoztatásért!
Baljósló nagyzenekari ütemekkel nyitott, a Régi csibészekkel zárt az ország leghosszabb ideje létező rockegyüttese tegnapi telt házas koncertjén az Arénában. Kiderült, hogy a közönségnek továbbra is Presser kell az élvezethez, Kóbor János pedig egyre inkább…..
„Túl jók" a számaink! Talán sosem tudjuk meg mire gondolt Giró-Szász András, amikor ezzel a kijelentéssel élt. A Matolcsy György fémjelezte gazdaságpolitika csődje után úgy tűnik a kormány kénytelen kihátrálni az államadósság elleni harc mögül is. Mivel még a jövő évi…..
Bikfenc 2012.09.20 15:27:03
@еndikе: Nem azért kell az IMF hitel, hogy azonnal elköltsük. Ha van IMF megállapodás, a szabadpiacon is alacsonyabb kamattal tudjuk eladni az állampapírokat.
Tudom, nehéz tantárgy a matek, hátmég a közgazd!
Újabb "hivatalos" levél érkezik minden magyar állampolgárnak. Minden önkormányzat összegyűjti, hogy katasztrófahelyzetben kiket lehet mozgósítani a településen.Itt már nincs szarozás, ez nem a Nemzeti Konzultáció, nem megy a kukába levél, a haza védelme szent dolog: a…..
Bikfenc 2012.09.16 10:12:52
@Mr. Waszabi: Ilyesmi. De nem kell egyből a barikádharcra gondolni.
Éppen elég, ha a rendkívüli helyzetre való tekintettel a bankbetéteidet időlegesen kölcsönveszik, téged pedig egy kis önkéntes munkára köteleznek (régen malenkij robot) az Alföldön, mondjuk legyen a munka kukoricakapálás. Fizetség: koszt-kvártély.
Nemzetgazdasági érdek!
Bikfenc 2012.09.16 14:38:02
@Meridian74:
"Ez egy kicsit ellenmondásos: ha a nevemre és címemre küldik, de mégis meg kell adnom pont azokat az adaokat amit felhasználtak a levél elküldéséhez, akkor minek egyáltalán a levél?"

Nem az adatok a lényeg, hanem az aláírásod. Aláírásoddal önként vállaltad* a polgári szolgálatot és minden egyéb ezzel járó kötelezettséget. Ezért küldik ki papíron , és ezért kell papíron visszaküldeni.

* a pikantériája a dolognak, hogy nincsen "nem" opció. :(
Bikfenc 2012.09.16 15:50:22
@Bambano: "van adatvédelmi törvény, az adatkezeléssel kapcsolatos jogaidról nem mondasz le ezzel."

Azt hiszem egy fontos dologra tapintottál rá!
Ezek szerint visszaküldöm a levelet, majd egy ajánlott tértivevényesben (esetleg egy személyesen átadott, érkeztetett) levélben az adatvédelmi törvény alapján kérem, hogy töröljenek a nyilvántartásból.
Ez így megállaja a helyét jogilag is?
A hírlapíró és a halál blog erősen rendpárti, így azt sem vette volna zokon, ha a Terrorelhárítási Központ markos legényei az elfogást követően mondjuk százszor leíratják a fürdőköpenyes hallgatóval, hogy „Nem rakunk fegyvert, az egyetemi előadó asztalára, akkor sem, ha az játékpisztoly.” Végre egy…..
autózz! Túl a sövényen 2012.08.06 17:04:47
Én alapvetően nem vagyok ellene a normálisan, nem sunyi módon végzett sebességmérésnek, aminek az a célja, hogy kiszűrje azokat, akik veszélyesen gyorshajtanak. A következő, aláírás nélkül érkezett fotóhoz viszont sok kommentárt nem fűznék, vonjátok le ti a…..
Bikfenc 2012.08.06 23:14:22
@kalandfereg:
"Már hogy szűrnék ki a gyorshajtókat, ha a nyílt színen mérnének?"
A megszokás nagy úr!
Én elég sokat járok egy közeli faluban, ahol "mérni szoktak" nyiltan, az út szélére kiállva. Tudom, hogy itt mérni szoktak, ezért nagyon kínosan figyelek arra, hogy legalább 5 km/h -val lassaban menjek, mint a megengedett. De nem csak én, hanem a többiek is. 45-50 km/h-val megy mindenki, mert "itt mérni szoktak"
Igaz, hogy én már két éve nem találkoztam rendőrautóval az út szélén, de MINDENKI lassan megy, MERT ITT MÉRNI SZOKTAK!

Na, ennyi az értelme annak, hogy nyíltan és nem bújkálva, pénzt behajtása gyúrva mérnek.
Önök kérték: az volt a szándékom, hogy megvárom, amíg kiderülnek az előzetes regisztráció (=feliratkozás) pontos szabályai, de a hozzászólók nem is annyira finom nyomására (lásd írástudók felelőssége és társai) úgy döntöttem, már ezen a ponton is elmondom, amit…..
Bikfenc 2012.08.02 23:06:04
@M_R: Így van! Ezek a komoly fejlesztések komoly pénzekbe kerülnek. Mire pontosítják a regisztráció körüli szabályokat már meg is lesz az a néhány közbeszerzésen megpályáztatott, legjobb ajánlatot tévő cég (Tippeljen! Ki a cég tulajdonosa?) amely megnyeri a tendert. Nem kevés pénzért meg is csinálja.
Ráadásul az adatbázist Kubatov úr is megkapja pendrájvra másolva :)
KI van ez találva!
Bikfenc 2012.08.03 09:13:53
@aszekelyek:
"Nyilvános lesz az a lista nyugodj meg de csak annyi anyagot küldhetnek, amennyit igényelnek a választani akaróknak az induló pértok..."
Jóságos Kubatov!!!
Komolyan gondolod, hogy minden a választásban résztvevő párt megkapja az e-mail cím listát saját felhasználásra?
Nagyra tartom a hitedet!
Jó esély van arra, hogy néhány éven belül akár a magyar luxusszigeten nyaralhassanak a szerencsések - vontuk le a tanulságot az ötletgazdával való beszélgetés után. Kérdéses részletek persze így is akadnak bőven, Orsós Gábor azonban láthatóan egy kompetens személy, aki…..
Bikfenc 2012.07.08 11:47:00
@Irsai Olivér: Igen. Ez a mai magyar mentalitás, és ezért tart itt az ország ahol tart.
"Inkább dögöljön meg a szomszéd tehene" alapállás fontosabb, mint az, hogy örüljünk annak akinek valami sikerült, büszkék legyünk rá, esetleg segítsük.
Ezért menthetetlen Magyarország! :(
Bikfenc 2012.07.08 23:37:55
@A Tengerész:
" 2. "A kreatív ötletek mindig olyanoktól jönnek, akik kívülről látják a problémát." Ez egyszerűen NEM IGAZ. A kreatív ötletek azoktól jönnek akik elgondolkoznak a dolgokon." Ez ebben az esetben maximálisan így van. Egy szállodaigazgató - Bocs! kocsmáros - hogyan tudja a szállodáját alkalom adtán odébb tenni. Ez benne van a cikkben is.

"Gondolom ha szemműtétre lesz szükséged keresel a problémára egy "kívülállót".
Ha szemműtétre lesz szükségem, egy olyan orvost keresek, akinek az a műtét már rutin műtét, végrehajtott minimum 500 ilyent, méghozzá sikeresen.
Ha 75-ös balatoni schärenkreuzert szeretnék magamnak megkeresem azt a szakembert aki meg tudja építeni.
Bocs, rossz a péda!
Bikfenc 2012.07.08 23:44:57
@A Tengerész:
Valamikor gyerekkoromban talán egy magazinban olvastam, vagy egy TV műsorban láttam egy örültet, aki egy darab deszkára négy kereket szerelt úgy, és azon gurult a lejtőn. Ráadásul a deszka döntésével kanyarodott is így irányítható volt. Életveszélyes marhaság!
Más:
Volt egy amerikai fazon, aki ragaszkodott ahhoz a blőd ötletéhez, hogy egy mobiltelefonra elég egy gomb. Őröltség! Hogy lehetne ilyen szerkentyűvel telefonáni! Gombok nélkül!
Szegedi Csanád zsidó. Ez a kérdés alapvetően lényegtelen lenne egy normális országban. Ami miatt mégis érdekes az kisebbik részben az, hogy egy, a zsidóság köré középkori mítoszokból gyűlöletet építő párt képviselőjéről beszélünk, illetve az, ahogy Csanád és a Jobbik…..
Bikfenc 2012.06.27 13:01:50
@Almmma:
Igen! Teljesen igaza van Szegedi Csanádnak!
Egy embert NE SZÁRMAZÁSA ALAPJÁN ITÉLJENEK MEG, HANEM A TETTEI ALAPJÁN!
Ez már maga a LIBERALIZMUS!
A baj az, hogy a pártja nem ezt az eszmét képviseli.
Akkor most hogy van ez?
Szegedi Csanád libsi???
Na, itt van a konfliktus lényege!
Vagy csak kettős mérce?
Reggeli csúcsforgalomban a 4-6-on, a 7-es buszon vagy a metrón zötykölődve, kiállítások tömegében utat vágva észrevennéd-e, ha valaki egy "álcázott", alig 30.000 forintos RFID olvasóval végigszkenneli a táskádat, zsebedet? Valószínűleg véletlennek vennéd, ha valaki…..
Bikfenc 2012.06.03 19:54:16
@auth.gabor: "Ha aláírós tranzakcióval nyúl le valaki, akkor a kereskedő vagy bank bukta az összeget, ha panaszt teszel a banknál."
Néhány éve a feleségem bankkártyáját ellopták. Aláírós kártya volt a nevére kiállítva (lánykori nevét viseli) SMS értesítéssel vettük észre a lopást, amikor először használták. Egy férfi vásrolt vele egy üzletben, az eladó nem kért személyit és nem nézte meg, hogy női név szerepel a kártyán, de határozottan emlékezett a férfire.
Panaszt tettünk a banknál, az előírásoknak megfelően.
Szerinted visszefizették?
Két hónap múlva jött a levél, hogy ejtették az ügyet.
Persze ott hagytuk a bankot...
Egy 15 éves énekesnő nyerte a Megasztár hatodik, vélhetően utolsó szériáját, azt, amiben a műsor kilencéves történetének messze leggyengébb mezőnyét sikerült összeszedni. A döntő a hagyományoknak megfelelően egy háromórásra nyújtott giccsparádéba fulladt, amin a…..
Bikfenc 2012.05.27 09:29:34
@Wolfram: Puzsérnak volt egy elszólása a napokban.
Arról nyilatkozott, hogy őt nem érdekli mit írnak neki a szervezők a jegyzetekben, ő akkor is a saját véleményét mondja.
Link: www.borsonline.hu/20120522_puzser_nekem_nem_dirigal_az_rtl_klub
Ez nekem sokat elárul, bizonyosan nem manipulálják az SMS szavazást, de sok aprósággal (zsűri véleménnyel, fellépési sorrenddel, dalválasztással, duett partnerrel, stb.) lehet úgy irányítani a dolgokat, hogy úgy történjen, ahogyan szeretnék.
Ezekket pedig nagyon is tudatosan használják!
Bikfenc 2012.05.27 09:43:45
@Bikfenc:
Ha valakinek lenne rá kedve, ideje, érdemes lenne megnézni, hogy a műsorok első fellépői közül hányan estek ki, vagy állatak a kiesés szélén.
Csak csendben megjegyzem Gigi szinte mindig az utolsó fellépő volt...
Bikfenc 2012.05.27 09:44:42
@Bikfenc: Bocs! ... álltak.. és nem állatak..
A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint új, féléves futamidejű, fix kamatozású kincstárjegyekkel kívánják bővíteni a lakossági állampapír kínálatot. Úgy látszik a kormány szeretné ha a magyar lakosság közvetlenül is kivenné a részét az évtizedek alatt…..
Bikfenc 2012.04.20 12:52:17
@Doubledecker: Én azért szeretném azt látni, hogy a Fidesz fanok sorbanállnak és egymásra licitálva jegyeznek egyre magasabb összeget.
Legjobban azt szeretném látni, hogy a Simicska van a sor elején a legeslegnagyobb összeggel!

Ja! Tudom! Álmodozom!
Bikfenc 2012.04.20 14:30:28
@citrix: Én még emlékszem, kiskoromban anyám és apám beszélgetett, mutatták a békekölcsön szelvényt, amit akkor már vissza lehetett váltani. Visszaváltották.
Azt hiszem, tudtak is belőle venni egy kiló kenyeret. De lehet, hogy kettőt. :(
Bikfenc 2012.04.20 17:54:25
@különvélemény2:
"Minek, hogy visszafizessék a maszop által duplájára növelt államadósságot?"

Nem, azt még ők sem tudnák. Azt csak Simicska és barátai és üzletfelei együttesen, ha összefognának.
Én arra a részre gondoltam amit az utolsó két évben elk*rtak.
A tehetségkutatás az egyik legrégebbi tévés vetélkedőformátum, nálunk is nagy hagyománya volt ugye a Ki mit tud?-dal, ami tulajdonképpen a Csillag születik nagyapjának is tekinthető. 1962 és 1996 között tíz ilyen megmérettetés volt, az első győztesei pedig a baráti…..
Imádja Orbán Viktort, és közben azt gondolja, hogy jobb lenne, ha Európa visszavenne, hiszen itt arcoskodnak nekünk, miközben náluk verik a négereket? Ha azt hallja, "külföldi", rögtön az jut eszébe, hogy "holdudvar, szoknya, kettős mérce"? Önnek sosem…..
Bikfenc 2012.02.14 13:16:46
@MiKeyRuLeS:
A Népfront szónak benne kell lenni és így egyben, mert így utal a Nagy Elődre.
Bikfenc 2012.02.14 14:26:19
@butus, a Magyar Köztársaság állampolgára:
Hááát igen, Pontosan erre gondoltam.
Megvan a tapasztalt ember, aki az elméleti tudáson kívül a gyakorlati megvalósításban is aktívan tud segédkezni.
Mostanában újra tombol a rémálom, elkezdtek a megosztó politika falai, a kritikátlan gyűlölet politikai oszlopai felépülni. Kurva szuggesztív egy dolog, és mivel a politikában mindenkinek megvan a saját igazsága, egyszerű is. Azok a fogalmak amiket az elmúlt 1 évben temetni…..
Hodosi Enikőt már egyik-másik oldaláról megismerhettük, elég csak a Neo zenekar dalszerző-énekes tagjaként, illetve az Occam-lemez, majd zenekar közreműködőjeként gondolni rá. Most azonban Manoya álnéven elindítja azt a szólókarrierjét, amiről eddig hallani sem akart. Első,…..