Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrBlue

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország–Litvánia 2-1 2011.12.12. 17:51 F. Kapus..
Fehérvár–Salzburg 4-3 2010.12.03. 21:56 kultúrmisszionárius ..
MrBlue 2010.12.04 19:46:48
Tízezer-ötszázan érezték úgy Hannoverben, hogy meglesz a Scorpions első német bajnoki címe, és igazuk lett. A DEL-döntő harmadik mérkőzésén két harmad után 2-0-ra vezettek a hazaiak, de az alapszakasz-nyolcadikként döntőbe jutó augsburgiak az 52. percben egyenlítettek. A…..
MrBlue 2010.04.25 21:40:04
@hüjeliba: Az osztrák TW1 adja, de sajnos "jogi okokból" nem nézhető a stream.
MrBlue 2010.04.25 22:08:04
@Henry The Navigator: Lehet, hogy jobban szót értenek a német bíróval :)
Magunkra és a játékunkra kell figyelnünk, mondta blogunknak az alapszakasz utolsó fordulója előtt Énekes Lajos. A Sapa Fehérvár AV19 edzője utalt rá, sokan spekulációra gyanakszanak. Videóbeszámolót mutatunk a csapat csütörtöki sajtótájékoztatójáról. "Egyértelműen…..
A hozzánk képest kritikusabb Sapa Fehérvár AV19-drukkerek többször felhívták már a figyelmünket arra – persze nemcsak a mienket, hanem a dolgokat hozzánk hasonlóan látó szurkolótársaikét is –, hogy le kellene vennünk rózsaszín szemüvegünket. Ezt mégsem tehettük,…..
MrBlue 2010.02.09 23:07:34
MrBlue 2010.02.10 08:05:00
@edudus: Hát... még nem, de minden meccsen ott vagyok, ha gondolod... :)
Az eddigi tapasztalatok alapján az erősebb, jobb csapatok ellen tudtunk igazán jól teljesíteni, a velünk azonos szintűekkel szemben döcögött a szekér, figyelmeztetett Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a Jesenicébe indulás előtt. A csapat a szezonban először nem tér haza…..
Pont nélkül tér haza Ljubljanából a Sapa Fehérvár AV19. Az Olimpija kétszer is kétgólos előnybe került, a magyar bajnoknak mindkétszer csak közelebb kerülnie sikerült, egyenlítenie nem, a kapuslehozatal sem segített a végén, 3-2. Góljainkat Fekete Dániel és Vas Márton…..
Az EBEL legjobb formában lévő csapata látogatott Székesfehérvárra, de sok hiányzójuk miatt csak négy igazi hátvéddel tudtak felállni. Hiába játszott az első harmadban hat percet tisztán emberelőnyben a Fehérvár, ez csak arra volt elég, hogy a kapura lövési statisztika jól…..
"Tudjuk, hogy egy pontra vagyunk a negyedik helytől – mondta a ljubljanai siker után Énekes Lajos. A Sapa Fehérvár edzője azonban így folytatta: – De ez túl a pillanatnyi örömön nem jelent semmit. Nekünk egyelőre arra kell koncentrálnunk, hogy a kitűzőtt célunkat…..
MrBlue 2009.11.19 18:05:58
@jágör68: Én a vasárnapira biztos megyek (a péntek az kb.50%), és mehetek Veszprém felé is Almádiból.
Nem várunk, egyből nekikszaladunk, ismertette a tervet Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője, útban Ljubljana felé. A magyar bajnok újabb nagyon fontos mérkőzés előtt áll, a rájátszásba jutásért folytatott harcban közvetlen rivális otthonában lép fel ma este. Ráadásul az…..
MrBlue 2009.11.17 15:59:05
@KCs: Ha hétpecsétes titok a pontrendszer, akkor aki azt őrzi, annak kezében hatalom van... Ha ő is úgy akarja... :) De viccen kívül, nem is értem, hogy akkor pl. hogyan ellenőrizhetik a csapatok egymás pontjait, vagy ha sehogy, akkor anno abban az emlékezetes döntőben a Red Bull honnan szerzett infót az Olimpia ponttúllépéséről...
A Sapa Fehérvár AV19 nem szerződteti az egész szezonra a finn Teemu Elomót, jelent meg a klub hivatalos honlapján. A center érkezésekor mi is megírtuk, egy hónapos próbaidő kikötése mellett kívánják foglalkoztatni. Elomo az első sorban kapott helyet, hét mérkőzésen mindössze…..
Az osztrák–magyar–szlovén–horvát bajnoki szezon elkezdődött, három fordulón már túlvagyunk, nagy reményekkel vágott neki az Alba Volán is, de a többi csapatnak sem lehet más a célja, mint a playoff. Két részben elemezzük, melyikük erősödött, melyikük…..
Tizenegyedszer is legyőzték a bécsiek a magyar bajnokot az EBEL-ben. Nem indult jól a találkozó, a 11. percben 2-0-ra mentek a vendégek, de a harmad vége előtt kilenc másodperccel sikerült egyenlíteniük a fehérváriaknak. A gólokat Palkovics és Horváth szerezte, szokatlanul jól…..
MrBlue 2009.09.19 10:20:18
Kint voltam mindhárom eddigi meccsünkön. Én is úgy látom, ez a mérkőzés egyáltalán nem olyan volt, mint a Graz elleni (nem volt lélektelen a játék), sőt megkockáztatom, 2:2-nél akár még meg is nyerhettük volna a meccset, ha fejben jobban koncentrákunk. A bosszantó hibákból kell most tanulni: nem értettem, hogy lehet az, hogy az ellenfél "tökmag" játékosa (Rotter) a kapu mögött teljesen egyedül kevergessen, és onnan feladva a korongot, gólhelyzetbe hozza a csatárokat (legalább 4-szer előfordult, az egyik ilyenből lett a 4. gól is). Ezt valahogy le kellett volna védekezni (palánkra tenni a srácot, vagy csak egyszerűen nem hagyni, hogy zavartalanul tegye mindezt). De akár el is tanulhatnánk ezt tőlük, mert ez mindig gólveszélyt hordozott magában, jól csinálták, ez az igazság. A kapu előtti gólveszélyes játékhoz még fejlődni kellene, mert ez nekünk még nem megy igazán. Viszont a kapusunkra (ma sem)lehet egy rossz szavunk sem, nagyokat fogott, a gólokról nem tehetett.
A bírókra már korábban akartam volna írni valamit, eddig nem tettem: a mai meccsen nem éreztem azt, amit a Salzburg ellenin, hogy szándékosan szórnának minket. Inkább az fogalmazódott meg bennem, hogy ezek a bírók egyszerűen nem jók. Nem ismerik teljesen a szabályokat, nem tudják követni teljes mértékben a gyors eseményeket, elhamarkodottan ítélnek (Sofi ütközése magas bot? Még a videón is látszik, hogy köze nem volt hozzá, őt ütközték le.)
Egyetértek KCS-val, ma egyszerűen nem ment úgy a csapatnak, mint a Salzburg ellen. De lesz ez még sokkal jobb is, mert idén szerintem minden meccsre győzelmi esélyekkel megyünk!
Az Innsbruckot el kell kapni, és kész, írtuk délután, minden vágyunk így teljesüljön, nem is értjük, miért nem írtunk hasonlókat korábban. Hiszen: az Alba Volán megdöntötte az idei szezonrekordot az EBEL-ben, az eddigi 49 fordulóban – ennyiszer öt mérkőzéssel tessenek…..
MrBlue 2009.01.24 00:33:54
@Dachstein: Én úgy láttam, az első gólnál rálökték Martzot a kapusra, aki emmiatt nem tudott mozdulni. A gól után pedig mérgében szó szerint lerúgta magáról Martzot, nem várta meg, míg az felkelt volna. Nathan ezen pipult be, mert elég sérülésveszélyes mozdulat volt.
A Dunaújváros 3-2-re verte a Mol Liga legsorsdöntőbb mérkőzésén az NZ-Starst, de a csata után kiderült, mindez mégsem volt sorsdöntő. A bajnokság végrehajtó bizottsága ugyanis elfogadta a HC Csíkszereda óvását, azaz jóváhagyta a korábbi HC–Dab mérkőzés pályán…..
Pierre Pagé, a Red Bull Salzburg hírhedt vezetőedzője ismét egy Premiere TV-közvetítés utáni értékelést tartott megfelelő fórumnak ahhoz, hogy bírálatot fogalmazzon meg. Ezúttal azonban nem az Alba Volánba rúgott bele, így a klub kínos módon hivatalos közleményben…..
Nem mindennapos eseményeken van túl a csapat, de ilyen dolgok minden klub életében előfordulnak, értékelte a Blake Forsyth menesztése utáni helyzetet Énekes Lajos Alba Volán-edző. A csapat ma Linzben játszik, ahol szeptemberben parádés győzelemmel kezdte az EBEL-szezont, és ahonnan…..
Jégkorong Alba Volán–Linz 3-4 2008.12.12 21:39:00
Mint olvasónk újabb helyszíni tudósításából kiderülhetett, rettenetesen és iszonyatosan drámai mérkőzésen kapott ki a magyar bajnok Alba Volán az EBEL-harmadik EHC Linztől. A fehérváriak 2-0-ra vezettek a második harmad közepén, amikor nem egészen két perc alatt három gólt…..
MrBlue 2008.12.13 11:43:39
Sajnos fejben nem vagyunk túl acélosak! A második harmad közepéig tartott csak, ahogy az edzők ráhangolták a csapatot a mérkőzésre. Addig jól tették a dolgukat a fiúk. Akkor viszont történt az a szerencsétlen sérülés Nagy Gergővel, ami után megzavarodtunk. Megijedtünk? Lyukas lett a harmadik sor? Nem tudom mi történt, de szétestünk, lásd 3 gól pár perc alatt. Egy időkérés is belefért volna azt hiszem, még 2:2-nél, rendet rakni a fejekben. Ez sajnos csak a szünetben történt meg, de akkor már 3:2 volt oda. Szuper Leventét is annyira bosszantotta a dolog, hogy a kispad palánkját verte a bottal, és az italos flakont dobálta. És mikor Gergő újra jégre lépett a 3. harmadban, visszatért minden a régi kerékvágásba. De azt hiszem, egy profi csapatnál erre kell, hogy legyen megoldás, nem szabad, hogy egy váratlan esemény megzavarja a csapatot, és az addigi szépen felépített, eredményes játék 3 perc alatt kárba vesszen!! Mert valljuk be, a Linz szinte helyzet nélkül fordított. Addig nem volt benne a játék képében az sem, hogy egyenlítenek, nemhogy fordítsanak.
Remélem Nagy Gergő térde nem sérült meg komolyabban, és bírni fogja a terhelést a továbbiakban is.
Ami a bűntetőket illeti: kár, hogy nem sok játékosunk vállalja el, és aki el is vállalja, annak csak sajnos egy jó büntetővariációja van, amit már kifigyeltek az ellenfél kapusai (lásd. tegnap Westlund tudta, hova fog lőni Fekete és Kovács, nem is volt esélyük gólt lőni). És ha nem jön be az az egy begyakorolt büntetőlövés, akkor utána tanácstalanul lőjük a következőt, pl. Fekete Danin látszott, másodszorra nemigen volt elképzelése, mit lőjjön, csak improvizált, nem túl sikeresen.
És még egy dolog: az az érzésem, sajnos a bíróknál már mindig "mostohagyerekek" leszünk, mert tegnap a cseh bíró ugyanúgy nem nekünk fújt, olyan volt, mintha osztrák bíró lett volna (vagy előre elmondták neki, mit hogy kell csinálni). Még a látványos szabálytalanságokat is csak elvétve fújta be...
Újabb játékossal szűkült az Alba Volán kerete, Nagy Gergő hétfő óta a juniorokkal készül a divzió 1-es világbajnokságra. A csapat csak 46 pontot tud jégre küldeni Ljubljanában. "Négypontos mérkőzés vár ránk az Olimpija ellen – állapította meg Énekes Lajos…..
Gyenesei István sportért is felelős önkormányzati miniszter rendkvüli sajtótájékoztatót tartott kedden, amelyen arról beszélt, hogy az eredeti tervekhez képest sokkal több pénz jut 2009-ben sportra. Mondandójából bennünket három dolog érdekel. Az egyik: örömmel említette,…..
Már meg is van a vasárnapi csodameccs, a felvételek kissé kezdetlegesnek tűnhetnek, a szurkoló dobol, a kép elhomályosul, de hát ez van, aki ott volt, felidézheti a történteket, aki nem volt ott, megérezhet valamit a hangulatból. Így kéne folytatni. ..
Bravúrosan helytállt az EBEL-éllovas Vienna Capitals otthonában az Alba Volán, az egy pont is jó, a kettő még jobb lett volna. A rendes játékidőben és a hosszabbítás után is 3-3-ra álltak a felek, büntetőkkel azonban a hazaiak nyertek, Dan Bjornlie révén. A Vienna szerzett…..