Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varvizib

0 bejegyzést írt és 476 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Jó lenne, ha mindenki tenné a dolgát: a politikusok, a közgazdászok, a rendőrök, a titkosszolgák. És az egyházak. Ki-ki a magáét. Mi nem mondhatunk mást, mint amit Jézus tanított.” Fabiny Tamás evangélikus püspök írása. Néhány hete egy rémisztő videó került fel a világhálóra. Egy magyar sofőr…..
varvizib 2016.04.04 08:05:50
Ha mindenki tegye a maga dolgát, akkor a papok se politizáljanak, ne szóljanak bele hogy mit gondoljunk a migránsokról. Csak terjesszék az igét, mert ez az ő feladatuk. Majd kiváncsi leszek arra, hogy haladnak az iszlám hitűek megtérítésével, és miért van egyre több no-go zóna ott, ahol iszlám hitűek telepednek meg.

Ha a migráns tömegeknél sikerülne elérni hogy áttérjenek az európai kultúrára feladván a sajátjukat, és a keresztény Európa jövőképét erősítenék, akkor azt gondolom nem sok félni valónk lenne tőlük.

Mivel viszont ez a projekt teljes bukónak tűnik, így szerintem a papoknak egy szavuk sem lehet, hisz a küldetésükkel úgy ahogy van elbuktak.

Marad a leghumánusabb megoldás: kívül kell tartani azokat, akik nem Európába valók. (Megjegyzem, eleve semmi keresnivalójuk nincs itt. A segítséget sem itt kellene nekik adni, hanem a saját hazájukban kellene előbb rendet tenni.)

Jézus bizonyára adott szövegkörnyezetben mondhatott olyat, hogy ha megütnek, tartsd oda a másik orcádat is. Ez működhet néha egy agresszor leszerelésére és megszakíthatja az erőszak spirált. De ebből még nem következik hogy meg kellene hülyülni és idegeneknek önként át kellene adni a területeink feletti rendelkezést, vagy hagyni kellene hogy kihasználjanak bennünket és kárt okozzanak nekünk. Jézus azt tanította a világnak, hogyan szeressük embertársainkat, de nem hinném hogy ehhez elvárás lenne az, hogy az emberiesség nevében meg kellene őrülni. A saját gyermekeinket, leendő unokáinkat is szeretnünk kell (és szerintem sokkal jobban mint az idegeneket), és ők is megérdemlik hogy olyan Európában élhessenek, amilyet mi szeretnénk nekik hátrahagyni. A mi dolgunk és felelősségünk hogy olyan környezetet hozzunk létre, amiben a saját gyermekeink nyugodtan élhetnek és boldogulhatnak.
Az alábbi írást Dean Van Drasektől itt olvastam, és különösebb megjegyzés nélkül lefordítva közzéteszem, mert magáért beszél, nincs mit hozzátennem, mert bár sok helyen szubjektív, de lehetséges, és szimpatikus felfogást képvisel, és bár a végén kicsit elrugaszkodott, és…..
varvizib 2013.10.11 10:09:28
Lehet hogy sokak számára nincsenek csodák, másoknak pedig az is csoda, hogy látjuk, halljuk, érezzük, tapintjuk, ezerféleképpen felfogjuk azt a világot amiben élünk. Gondolataink, érzékleteink és érzelmeink vannak, melyek világosan jelzik, hogy sokkal többről van szó mint amit egy materialista világkép meg tudna magyarázni.

Nagyszerű gépeket tudunk létrehozni, melyek szimulálni tudják például a kép feldolgozását, ezen keresztül a látás teljes folyamatát, mégsem hihetjük azt, hogy a gép amit alkottunk az valóban lát. Ellentétben az emberrel, akin belül valami vagy valaki meg is tapasztalja a látást, és nem csupán átfutnak rajta adatok. A rejtély az, hogy HOGYAN történik ez a tapasztalás, és KI az valójában aki ennek az alanya. Mivel erre az alapkérdésre a materialista kereteken belül képtelenség választ adni, hogy is lehetne biztos egy ateista abban, hogy Isten nem létezik?

Másrészt, a természet működése, amit fizikai törvényekkel le tudunk írni miért szorítaná ki Isten létét? Átfogalmazom: vajon KI vagy MI működteti a gravitációt? Kinek vagy minek hatására vannak érvényben azok a világot összetartó "törvények" amiket aztán mi a fizika és más tudományágak segítségével feltérképezünk?

--

Nyilván nálam sincs az igazság varázsgömbje :-) szóval inkább kérdéseket vetek fel, vagy véleményeket írok.

Amiben úgy gondolom hogy Narendráak igaza van: sajnos valóban nagyon sok ember hiszékenységét kihasználják. A hazugság érkezhet vallásos köntösben is, babonák formájában, értelem nélküli szokásokban, hibás tudáson alapuló hagyományokban. És ez ellen valamit tenni kell.

Sokkal jobb lenne egy igazabb, szeretet teljesebb, élhetőbb világban élni. Én úgy gondolom hogy ebbe Isten nagyon is belefér, viszont az a sok szemétség, amiket az emberek részben öntudatlanul egymás ellen művelnek, na az már nem. Ha csak annyit megértenénk, és alkalmaznánk, hogy azt tegyél másokkal amit másoktól is elvárnál, vagy... szeresd felebarátodat mint tenmagadat... vagy mondhatom magyarul is: ki mint vet, úgy arat... ha csak ezt megértenénk és alkalmaznánk, az hozzájárulna ahhoz hogy sokkal jobb világban éljünk. Szerintem.
Naiv ügyfél kis híján megvásárolt egy lakást a Duna House közvetítésével. Már a foglalót is kifizette, amikor kiderült egysmás, amit az ingatlanos kolléga elfelejtett elmondani, így visszalépett a biznisztől.  A sztori a következő: eladó jóhiszeműen leszerződött XY…..
Tékozló Homár Uniqa vs kismama 2012.05.18 16:11:00
Alettának sorozatosan rossz összegről kiállított csekket küldött ki a Uniqa. Mint kiderült, előző biztosítója, az Aegon még nem töltötte fel az adatait, ezért kerülhetett drágább besorolásba. Az Uniqánál azt mondták, ne izguljon, és ne is fizessse be a rossz csekkeket, minden…..
A teoretikus "Ugyan mit veszítettünk a Malév csődjével, amikor itt vannak helyettük a jófajta fapados járatok, amik még olcsóbbak is?" kérdésre érkezett meg a válasz. Tamás levele nyomán a Homár megdöbbenve tapasztalta, hogy tényleg létezik ilyen, itt Európában, hogy fizető…..
Belátom, a napórának – bármennyire is szeretem – rengeteg hátránya van. Helyhez kötött, nem mutatja az időt sem éjjel, sem borús időben és nem hogy másodperceket, de perceket se nagyon olvashatunk le róla. Arról nem is beszélve, hogy védtelen olyan civilizációs…..
IDDQD Chuck Norris mindig győz 2012.02.28 09:00:00
Az egyik legrégebbi és legelcsépeltebb online mém, és egészen meghökkentő hogy még ma is vicces tud lenni is. Ahogy az is, hogy 2012-ig kellett várni, hogy valakinek eszébe jusson arról videókat gyártani, hogy néznének ki klasszikus játékok Chuck Norris főszereplésével.  …..
ELNÖK, JELENTKEZZ! Szavazás indul 2012.02.06 07:24:00
 A szavazógép a facebook-on van:   KLIKK  IDE! Örömmel jelentjük, van itt 50 FÜGGETLEN JELÖLT. Nem parlamenti választásokra jelentkeztek. Nem hatalmat akarnak. Nem egy párt hírnevét kívánják öregbíteni. Nem is karizmatikus vezérüknek szeretnének…..
Az egészségügy egyik legrettenetesebb vadhajtása az orvosi rendelőkben informatív céllal, esetleg elrettentésből kiplakátolt, látványos betegségeket bemutató tacepaók sora. Nincs is annál szörnyűbb, mint amikor az ember a fogorvosnál eleve bestresszelve ül, és közben a zöld…..
Folytatódik az össznépi telefonkönyvezés. Mai versenyzőnk a magyarcegadattar.com címen gyűjti az adatokat szorgalmasan, aztán 45 ezer forintot számláz ki érte boldog-boldogtalannak. Egyszer biztos megunja, ahhoz viszont az kellene, hogy senki ne fizessen neki.Újabb telefonkönyv csaló!…..
Múltkor beszéltem a céges bulikról, aztán hétvégén valamelyik csatornán újra sugározták az éterbe azt a magyar filmet, amelyiket én nagyon szívesen fogadtam, aztán miután láttam jó pár évvel ezelőtt, úgy le is hordtam a faszba. A Szezon című eposzról van szó, amelyben…..
varvizib 2012.01.20 12:45:33
@petakats: Szerintem az ilyen nem riszpektet érdemel, hanem kasztrálást. Legalábbis ha az én nejemmel tenné valaki, és ez kiderül akkor ne számítson könyörületre.
Naiv ügyfél úgy gondolta, hogy retúrjegye jó lesz visszafelé, ha odafele nem használta. Tévedett. A törölt jegy árát nem térítették vissza, sőt egy újat vetettek vele 500 fontért.Szeretném megosztani az óvatlan és becsületes, leendő utazóval az alábbi kis történetet. Igen…..
varvizib 2012.01.12 13:48:37
@atpijkamo: egy retúrjegy az pont a duplájába kerül egy egy útra szóló jegynek, nem? Egy egy útra szóló jegy pedig pont ugyanannyiba kerül, ha A pontból B-be megyek, mint ha B-ből A-ba, úgy tudom.

Annyira pedig a MÁV sem idióta, hogy olcsóbban adjon egy oda-vissza utazásra jogosító jegyet, mint egy egyszeri útra szólót. (Ha mégis, az legyen az ő bajuk, akkor ilyet fogok én is venni.)

Ha a repülő kihasználatlanul repül, abból szerintem - a pazarláson kívül - nem sok hátrány származik. Anyagi hátrány meg főképp nem, hisz fizetve lett a jegy, oda és visszaútra egyaránt.

Ilyen esetekben az lehet a megoldás, hogy a helyet értékesítik ha éppen tudják, DE csak akkor, ha a tulajdonosa nem csekkol be időben.

Az viszont nevetséges, hogy retúrjeggyel se vissza nem tud utazni (ha odafelé nem utazott), se a pénz ezen részét sem kapja vissza (noha egyből kivették a rendszerből), és ráadásul még el is adják a helyét.
Boros Lajos a Saty-Rock nevű egyszemélyes zenekarával 30 éve énekelte a "Ne dőlj be" című számot, aminek a refrénje közben hanyatt vágta magát a színpadon és mint egy hintaló, úgy dőlt be minden "nedőljbe" közben. Szeretnék most én is bedőlni és úgy…..
varvizib 2011.12.07 22:52:50
A cikket jó volna minél gyorsabban megszüntetni, mert ilyen formában ez nem más mint pocskondiázás, hitelrontás.

Én foglalkozom Lyoness-el, van egy működő üzletem, és a jövedelmeim nagyobb része innen származik.

Na most azt nem tudom hogy a cikkíró honnan veszi, hogy itt munka nélkül lehet meggazdagodni, ez akkora ökörség, hogy a plafon leszakad. Ilyet biztos hogy nem mondtak egy hivatalos rendezvényen sem. Aki ilyet állít, annak egyszerűen fogalma sincs az MLM-ekről.

Ha munka nélkül akarsz meggazdagodni, akkor NE foglalkozz MLM-mel, mert nem találsz olyat, ahol ez sikerülne. Ha te vagy az alapító, ha a csúcson kezded, akkor is dolgoznod kell, mert nem magától lesz csapatod, és nem magától lesz forgalmad. Ha nincs forgalom akkor viszont nem is lesz pénzed, ez ilyen egyszerű.

Továbbá minden MLM-re jellemző, hogy ha te többet dolgozol mint az aki feletted van, akkor ő hiába van feletted, te többet fogsz keresni, magasabb jutalékszinten leszel mint ő. Meg kell nézni, hogyan jönnek a pénzek, mi a jutalékrendszer felépítése, és ez alapján világosan látható.

Ha nem így lenne ahogy írom, tehát lehetne munka nélkül pénzt keresni, és nem lenne valós vásárlási forgalom, csak a csúcson levők keresnének, azt piramisjátéknak hívják. És annak semmi köze nincs az MLM-hez.

Jó reggelt kívánok, hülyeségeket ne adjunk már tovább!!!

Ha a cikk szerzője olyan primitív, hogy alapvető információk terén tájékozatlan, akkor legalább ezt ne tárja ország-világ elé.

Tény: lehet valaki sikeres és kevésbé sikeres. Nem mindenki keres jó pénzeket az MLM-ben, sőt általában az emberek 80%-a összesen kevesebbet keres, mint a top 20%. Tény ugyanakkor az is, hogy a sikeresség rajtad múlik: azon hogy mennyire vagy felkészült, mennyire vállalod fel a felelősséget a csapatodért, a saját munkádért, és hogy azt teszed amit tenni kell. Az MLM-ben kőkeményen dolgozni kell ahhoz, hogy eredményes lehess. Viszont tény az is, hogy ha legalább heti 10 órát beleteszel, és azt csinálod amit kell, akkor akár a munkahelyi fizetésed többszörösét is meg tudod keresni, és idővel jogdíjszerű jövedelmed is lehet. Ha nem teszel bele elég időt, energiát az elején, és nem tudod 100%-osan felvállalni az MLM-et, akkor viszont felejtsd el, biztos vagyok benne, hogy nem lesz belőle pénzed.

Még egy érdekesség. Vértes András az Amway-t építi. Legalábbis 4-5 éve még annak volt az egyik szószólója. Szóval ne keverjük Gizikét a gőzekével.

Hiteles információkat vezetőktől, illetve hivatalos rendezvényeken vagy az ügyfélszolgálattól lehet kapni. Nem pedig olyan jóakaróktól, akik ugyan soha nem foglalkoztak vele, nem is értik miről beszélnek, de azért másokat lebeszélnének róla.

A Lyoness-en kívül is sok más olyan cég működik, amit nyugodtan ki lehet próbálni. Egyik se fog működni munka nélkül.

A Lyoness-nél egyáltalán nem kötelező 600 ezerrel indulni. Aki ennyi pénzt berak, arról viszont feltételezem hogy tudja miért teszi, és nagy üzletet akar építeni. Ugyanis VAN olyan eset, amikor a legjobb döntés, ha valaki így indul. Sőt, akár még ennél többel. De: ez korántsem jelenti azt, hogy mindenkinek így kellene indulni. A legtöbben sima vásárlók, nekik egyáltalán nem kell semmit befizetniük. Akik már szeretnék továbbajánlani a lehetőséget másoknak, azoknak érdemes ezen elgondolkozniuk, de nekik sem kötelező! Akik nagy üzletben gondolkoznak, azoknak lehet igazán hasznos, hogy nagy pénzzel induljanak el - nyilván azért teszik, mert arra számítanak, hogy a MUNKÁJUK révén ennek sokszorosát fogják kigazdálkodni. (És kevesebb pénzt tudnának keresni, ha ingyen indulnak el.) - Szóval ez egyéni döntés kérdése. Ha valaki vállalkozásként kezeli a Lyoness-t, akkor nem mindegy, hogy 600 ezer Ft előleggel 5 millió Ft-ot tud keresni egy olyan munkáért amit így-is úgy-is elvégez. Csak épp fontos tudatosítani, hogy ő ezért megdolgozik!!! Nem ajándékba kapja!

Ha mégsem úgy megy neki, ahogy tervezi, akkor EL TUDJA ADNI az üzletrészét valaki másnak, aki majd végigviszi. Illetve ezt az összeget mint vásárlási előleg is fel tudja használni (recash funkció), szóval nem vállal vele sok kockázatot.

Mások robizása. Ez nem tudom mit jelent, gondolom mások lehúzása akar lenni. Na most a Lyonessnél nem mondom senkinek, hogy légyszi vegyél már magadnak tejet, kenyeret, mert ugye a vásárló ha használja a rendszert, akkor szépen saját maga elintézi ami neki kell. Nincs kötelezettség.

Vannak lehúzós rendszerek, bár szerintem ott sem maguk a cégek olyanok, hanem egyes üzletépítők. Az MLM-ek megítélése - ha negatív - annak általában nem az az oka, hogy maga a cég rossz, hanem hogy sokan úgy építik az üzletet ahogy nem kellene. Kivételek persze akadnak, a többezer hazai MLM közül nyilván van olyan, aminek tényleg drágák a termékei, és amik tényleg a lehúzásra mennek rá. De hát ugye nem tartanak pisztolyt az ember fejéhez, hogy ide lépjél be, szóval értelmes ember megnézi hogy SZÜKSÉGE van-e a termékekre, és akar-e egyáltalán értékesítéssel / csapatépítéssel foglalkozni. Van-e olyan célja, amire ez jó eszköz lehet. Ha igen, akkor csatlakozik, ha pedig nem szimpatikus neki, akkor nemet mond.

Én eleve nem ajánlanék a barátaimnak semmit, ha nem volnék 100 %-ig biztos abban, hogy hasznukra válhat. De még utána is, rajtuk múlik, hogy kell-e nekik vagy sem. Az amatőrök győzködnek, a profik szelektálnak. Én sosem erőltetek senkire semmit, egyszerűen megmutatom a lehetőséget annak aki érdekli. Szó nincs lehúzásról vagy tukmálásról.

A McDonaldsnak sincs szüksége arra, hogy MINDEN ember betérjen hozzá. Ha minden huszadik bejön az teljesen rendben van. És milyen hülyén festene, ha elkezdenék rábeszélni az embereket, hogy márpedig neked ezt kell enned. - Sokan az MLM-ben erőszakosak, mert fogalmuk sincs róla mit hogyan kell tenni, nem néznek alaposan utána, nem hajlandóak megtanulni a szakmát, és rá akarnak mindenkit beszélni az üzletre. És aztán persze hogy nem működik nekik, a végén csalódnak, és terjesztik a hülyeséget. Leginkább az ilyen embereknek köszönhető, hogy rossz az MLM-ek megítélése.
varvizib 2011.12.07 23:37:59
@Turo Rudi - ElelmiszerIpari Hulladek: Pont azok okoznak kárt, akik VÉGIG SEM OLVASSÁK a dolgokat, nem járnak utána a cégnek / termékeknek stb. null infóval rendelkeznek, de azért véleményük az máris van, sőt tovább is adják! (Hiteles ember lehetsz!)

Csak annyit kérnék a szerzőtől, hogy TÁJÉKOZÓDJON (hiteles, megbízható forrásból), mielőtt közzéteszi a véleményét. Nézzen utána mi hogyan működik. Amit írt, az - szerintem - egyértelműen hitelrontás, és rossz indulatból fakadó pocskondiázás. A Lyoness helyében be is perelném.
varvizib 2011.12.08 00:50:46
@gentry: Mégis mi a munka szerinted? És mitől lesz egy munka értékes?

Ha mondjuk szükséged van egy termékre ami megoldást jelenthet egy problémádra, de nem jut el hozzád, mert nincs aki leszállítsa, vagy nincs aki tájékoztasson róla, akkor miről beszélsz?

Az értékesítés is munka. Mert ha nincs értékesítés, akkor a terméket hiába gyártja le a gyártó, hiába fejlesztik a mérnökök, magától az nem jut el a vásárlókhoz.

Lehet hogy te azt mondod, jó, de akkor bemegyek a boltba és megkapom - nos ebben az esetben is legalább fél tucat ember dolgozott azon, hogy végül eljusson hozzád a termék. És még az ő munkájuknak is összehangoltnak, szervezettnek, kontrolláltnak kell lenniük, szóval valószínűleg van egy vezetőjük is (főnökük) pluszban.

A boltban többnyire nem kapsz személyre szabott kiszolgálást (kivéve mondjuk fodrásznál), szóval ha neked szükséged van tanácsadásra, vagy speciális problémád van amire megoldást keresel, esetleg olyan minőségre van igényed, ami nem tucat termék, és valamiért különleges (pl. nem allergizál, teljesen természetes) akkor igenis lehet értelme annak, hogy egy MLM-en keresztül juss el a termékhez.

(Nyilván van olyan MLM, aminek a termékeit normál boltokban is lehetne árulni, és amik indokolatlanul drágábbak - de a többség szerintem rendben van. Épp az a jó bennük, hogy személyes kiszolgálást kapsz, és pénzt spórolhatsz meg, mivel nekik sem kell bolthálózatot fenntartaniuk.)

Az MLM-es munkavégzésnek is lehet értelme. Nyilván azok számára, akiknek már a termék is nagyon bejött, és így saját meggyőződésből ajánlanák tovább másoknak. (Legalábbis így kellene lennie.) Nem mindenki gazdagodik meg ebből, de nem is mindenkinek ez a célja. Sokaknak az is jó, ha segítenek néhány embernek, és kapnak némi pluszt a meglévő fizetésük mellé.

Viszonylag kevesen vannak, akik főállásként csinálnak egy MLM-et, és ők sem biztos, hogy csupán a pénzért teszik. Tény, hogy lehet jól keresni, ha valaki nagyon odateszi magát, de emellett egy sor más haszna is lehet, például kommunikációs készség fejlesztése, új barátságok, idővel több szabadidő a családra, vagy olyan elismerések, amit mondjuk a munkahelyén nem kap meg.

Én kb. 8 éve MLM-ezek (igaz, ebből az utolsó 4 volt aminél már kezdtem komolyan venni). Nem vagyok dúsgazdag és anyagilag független, de nem keresek vele rosszul, most már csak ebből élek, és nem bántam meg hogy elindultam.

Rengeteget lehet tanulni egy ilyen vállalkozásból, és nagyon sok új kapcsolatot lehet szerezni. Én azt vettem észre, hogy azokkal se romlott meg a kapcsolatom, akik annak idején "nemet mondtak", legfeljebb egy részük kikerült egy picit a látókörömből, viszont sokkal több új barátot szereztem és nagyon jól érzem magam velük. Az MLM arra is jó volt hogy meg tudjam kire mennyire számíthatok.

A tanulópénzt az első MLM-nél fizettem meg, ott valóban volt terméktukmálás is, többszázezret költöttem képzésekre miközben alig kerestem, és egy idő után éreztem hogy baleknak néznek. Őket ott is hagytam. De ettől függetlenül nem bántam meg, mert kellett mindez ahhoz, hogy tisztán lássak. És fontos volt hogy észrevegyem, az MLM cégek között igenis van különbség. Mások a termékek, az értékesítési rendszer, sőt a felső vonalak is (akikhez kerülhetünk, és akikkel együtt kellene dolgozni).

A következő cégnél viszont már bejöttek a számítások. Itt sem minden fenékig tejfel, és dolgozni is kell rendesen, de szeretem ezt a munkát, meg is fizetik és úgy érzem hasznára vagyok vele másoknak.

Az MLM-et úgy fogom fel, mint vízvezeték építést. Egy alkalmazotti munkát pedig vízhordásnak. Na most mindkettőnek meg van a maga értelme. Ha valaki üzletileg áll hozzá az MLM-hez, akkor ahhoz szükséges, hogy tudjon előre gondolkodni, és vállalkozásként kezelni az üzletet. Úgy értem a vízvezeték építés nem feltétlenül kifizetődő rövid távon (szóval szükséges lehet mellette a vízhordás, és ezért áldozatnak tűnik a szabadidő feláldozása). Viszont onnan akkor is jöhet majd pénz, ha már nem tudunk / akarunk vödröket cipelni.

Továbbá nem kell 5-10 millió Ft egy vállalkozás indításához, nem kell élethalál harcot vívni a konkurenciával, mégis ugyanolyan eredményeket lehet elérni (sok-sok MUNKÁVAL), mint ha többszáz milliós céggel rendelkeznénk. Ráadásul nagyjából ki van alakítva egy működő szisztéma, ami megtanulható és amit csak követni kell (mint egy franchise üzletnél). Csak itt pénz helyett leginkább időt kell ehhez feláldozni, és egy idő után "nyugdíjba lehet vonulni", akkor is keresünk jogdíjszerű jövedelmet az általunk felépített hálózat forgalmából.
A Homárnak egyet kell értenie DD-vel, ez minden idők eddigi legpofátlanabb Facebook-promóciós megoldása. Az ittas állapotba került vendégeket a helyszínen felkínált laptopon beléptetik Facebook-profiljukba, majd a kolléganő szétlájkolja az összes kapcsolódó szervezetet és…..
Pénteken voltam a Kürt Akadémia NET-WORKS képzésén oktatni, és így volt szerencsém meghallgatni Kozári Istvánnak, az [origo] értékesítési igazgatójának az előadását az iWiW-ről. Egy nagyon jó és nagyon tartalmas, sales-prezit mondott el - egyik oldalról nézve.…..
varvizib 2011.11.29 09:56:47
@SamSem: Tudom, hogy az FBI rálát minden FB kommunikációra. Ugyanilyen nyílt titok, hogy az NBH az Iwiw-et használja. És nyilván kiadják egymásnak az adatokat oda-vissza.

Sok idióta naiv ember meg az egész családját felrakja ezekre a közösségi oldalakra, és a teljes élete ott van dokumentálva, fényképekkel.

De: értelmes ember nem oszt meg magáról olyan infót, amiből kára származhat.

Ha nem vagy ott sehol, attól viszont még rólad írhatnak dolgokat valahol, és posztolhatnak képeket is, ezt nehéz kikerülni.

Szerintem gyanúsak azok az emberek, akik direkt kerülik a közösségi oldalak használatát. Komoly esély van arra, hogy valami titkolni valójuk van, adót csalnak stb. Ugyanis ha egy ember becsületesen él, akkor miért titkolná ennyire a kilétét? :-)
Végleg illúzióvá vált, hogy egy új bank alapítása megoldja a devizahitelesek gondját.   Az ország bóvli kategóriába sorolása egyenes úton vezet – a kamatok emelkedésén át – a hitelek további drágulásához, az ország finanszírozási körülményeinek romlásához. Ez…..
varvizib 2011.11.26 15:54:49
@Robinzon Kurzor: azt hiszem a részleteket tekintve igazad van, én is ilyen számításokra emlékeztem. Ugyan a számításokat nem mellékeltem, viszont nem írtam rosszul, csupán abban tévedtem hogy 100% helyett 90%-ot kellett volna írnom. Tehát 10% betét alapján 90% pénz hitelezhető (optimális esetben).

Excel-lel is lemodelleztem. Ha minden új hitelpénzt betétként visszaraknak a bankba hogy új hitelpénzt lehessen belőle kibocsátani, akkor (10%-os tartalékráta esetén) 1 millió Ft betét után közel 9 millió Ft-ot lehet kihitelezni (8.999.866 Ft). Na most nem tudom a bank pontosan hogyan alkalmazza a kerekítéseket, szóval néhány forint plusz-minusz lehet, ettől tekintsünk el, a nagyságrend biztosan stimmel.

Térjünk vissza az eredeti cikkhez: "a tagok bankbetétjeiből jó esetben a szükséges forrás 10-20 százaléka teremthető elő. Már csak 270 milliárd Ft hiányzik." Összesen 329 milliárd Ft hitelről beszélve.

A számításom alapján ha csak 10%-a teljesül a szükséges forrásnak (32,9 milliárd Ft), abból máris megoldható nagyjából 296 milliárd Ft-nyi hitelpénz előállítás. De ha picivel több mint 10% a betét, mondjuk 11%, akkor máris 325 milliárdnál vagyunk, e felett pedig teljesül a cél. Szóval mindez alapján reális, hogy 10-20 % forrás esetén kivitelezni lehet a tervet. (1 valós probléma, hogy az új betétek nem a webbanknál lennének elhelyezve, hanem egyből egy másik hitel kiváltására fordítanák őket. Ennek hatásait alaposan végig kell gondolni.)

A cikk szerzője viszont minderre egyáltalán nem utalt. A cikkből nem tűnik ki hogy egyáltalán a tartalékrátáról hallott volna, vagy arról, hogy a bankok nem a náluk levő betéteket helyezik ki hitelbe, hanem azok alapján új pénzt állítanak elő. A megoldási javaslatai is olyan szemléletet tükröznek, mint ha a pénz mennyisége állandó lenne a világon, holott nem így van. - Abban viszont igaza van a szerzőnek, hogy a megoldás nem olyan egyszerű és triviális, mint amilyennek elsőre tűnik. És szükség lehet plusz forrásra ahhoz hogy meg lehessen csinálni ezt a tervet.
Dóra rekordmennyiséget telefonált a T-Home ügyintézőivel, miután úgy tűnt, hogy már megszabadult még hűségidős előfizetésétől. Az átírás azonban nem ment zökkenőmentesen, s ez idő alatt még egy havi számla is becsúszott:2010. októberében 1 év hűségidővel IP TV…..
A kormány legfrissebb tájékoztatása szerint mégsem kéri Magyarország a Nemzetközi Valutaalap segítségét. Matolcsy miniszter sajnálatosan félreértette Orbán Viktor egyik üzenetét. A miniszterelnök és a nemzetgazdasági miniszter éppen egy reggeli megbeszélésen vett részt,…..
varvizib 2011.11.22 22:02:25
Jessi találkozott az első olyan pénzszámláló géppel, amibe bele tud ragadni 2db húszezres.Bár esetünk pozitívan zárult, azért csak nem tudom megállni, hogy ne írjam le. Történt pár napja, hogy készültem kifizetni az építőipari vállalkozómat, aki leszámlázta a felépített…..
Kedvenc Viktorunk már nem csak nekünk tartogatja szellemi sziporkáit, hanem külföldi sorstársait is szórakoztatja velük. A kettős beszéd csillió danos nagymestere újabban nem fárasztja magát a helyszínekhez és hallgatósághoz igazított szófordulatokkal, a Központi Ideológia…..