Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szsrobert

0 bejegyzést írt és 683 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tom, a grafikusunk kénytelen volt autót venni. Nem örült neki, de a kisfiát kell naponta eljuttatnia a speciális óvodába Budapestre, vidékről. Eleinte megpróbálta tömegközlekedve – ahogy munkába is így járt azelőtt – de pár hét alatt belátta. Ezt már nem bírja…..
Szsrobert 2011.02.18 17:17:54
@esef: "a forgalomból véglegesen kivont autót azért nem tarthatod meg, mert veszélyes hulladéknak minősül, EU irányelv szerint is, szóval egyhamar nem lesz olyan hogy megtarthatod"

Ergo ha van egy autóm, amivel már csak a saját birtokomon szeretnék autózgatni, ezt-azt szállítani, nem vonathatom ki a forgalomból véglegesen. Fizessek utána akkor is, vagy vigyem bontóba, ahol pénzt kérnek az autóért fizetés helyett. Nesze neked szép új világ...
A Forma-1-re az utóbbi időben sokan sokféle jelzőt aggatnak. Kétségkívül kevésbé látványos már, mint volt, sokszor fordul unalmas körözésbe egy-egy futam, és a tévéképernyőn keresztül lassan nem is tudatosul bennünk, hogy valójában mekkora tempónál zajlik mindez. Ezt…..
Szsrobert 2011.02.10 22:00:12
@robian: "nincs min vitatkozni, F1 7-800 ló 650kg, minimális légellenállás. "

Nem minimális a légellenállás. Inkább magas, a leszorítóerőért cserébe.
Belsőség 125 év helybenjárás? 2011.02.02 14:20:00
Amikor az autózás egy és negyed százados évfordulójára emlékezünk, kimondva-kimondatlanul mindenki egy belsőégésű dugattyús motorral hajtott szerkezetre gondol. Ezt értjük AZ autó alatt, dacára a manapság a csapból is folyó mindenféle alternatív hajtású újdonságnak. Pedig…..
Kicsit módosítottam, hozzátettem ehhez az íráshoz. Mostanában sokat gondolkodtam azon, hogy a tisztán elektromos hajtású autók valóban használhatók lesznek-e és tényleg környezetkímélők-e? Itt van pontokba szedve, mire gondolok.  Az első kérdés az, mi van, ha a…..
Szsrobert 2011.02.03 18:30:24
@alibiman: most is lehetne E100, csak hidegben nem indulna el a gépezet. Brazíliában melegebb az éghajlat.
Belsőség Bokáig üvegszilánkban 2011.01.29 14:22:00
Szerdán a jó hangzású Nouakchott-Dakar szakasz volt terítéken. Reggel hat körül indultunk útnak, közel hatszáz kilométer és egy határátlépés várt ránk, ami afrikai viszonylatban nem kevés. Kikönyörögtem, hogy vezethessem a jobbik autónkat, a feketét, amiben a kuplung ugyan…..
Nézek ki aranyvasárnap az ablakomon a kertbe, és a teremtés egyetemességén, a lét hiábavalóságán, továbbá a diós bejgli metszetének és a spirálgalaxisoknak az alaktani hasonlóságán merengek. Szabadidőm eltöltését a felületes szemlélő semmittevésként, a beavatott taoista…..
Szsrobert 2011.01.29 21:49:53
  Tibike, te ott nem mondasz semmit. Érted? Nem szólalsz meg, bármi is történik. Ez a három mondat múlt október 28-án röviddel este hét előtt hangzott el, az M7-es autópályán, valahol a harmincadik kilométerkő környékén. Közvetlenül az után, hogy Tibby fél órás,…..
Szsrobert 2011.01.22 14:31:55
A motorozás iránti vágy pusztító dolog. Belülről mar, a torkot szorítja, az elmét megzavarja. Csikósnak van igaza, ha új találmány lenne, biztos, hogy betiltanák – az addiktológusok, a közlekedésbiztonsági szervezetek és a nőmozgalmak együtt tennék lehetetlenné a…..
Szsrobert 2011.01.15 16:08:08
A BoschTechnikus újabb horrorsztorival szórakoztatja a nagybecsűt – most egy beindíthatatlan Peugeot agytekervényeibe túr bele. Közben megismerünk egy zseniális, régi trükköt is. Vélemények az azonos című írásunkról...
Kezdeményezésünk - úgy látszik - mgmozgatta az országot, autóst, motorost egyaránt. Innentől kezdve nincs megállás, ezt végig kell és végig is fogjuk csinálni. Ha kell vért szívunk, ha kell intézünk, de nem adjuk fel. Most, hogy az X-edik nagyhatalom, a média is felkapta az…..
Pompás videót kaptunk az Instar Films-től és Palatinus Attila stuntridertől. Nem gondoltuk volna, hogy a Honda CBR600 ilyen kezes a jégen – a szolnoki motoros megmutatta, hogy tehetséggel és szöges gumival csodákat művelhetünk csúszós talajon is. ..
Szsrobert 2011.01.05 11:03:35
@Con_Sole: Hogy oldottátok meg, hogy ne érjen bele a Simon láncvédőjébe? Vagy nem is volt rajta láncvédő?
Így nézett ki, amikor elhoztam. Nem volt szalonállapotú, de nem is tűnt különösebben vészesnek Egy éve vettem meg a Yamaha RD 250-est, és azt hittem könnyű menet lesz. Egy kis pucolgatás, néhány apró prücök cseréje, aztán mehetünk is, vinnyogva pörgő motorral, illatos kék…..
Belsőség Ha kevés a tapadás... 2011.01.01 16:08:00
...akkor rakjunk a Lada csomagtartójába télire egy zsák földet/téglát/akármit. Ugye, ez volt a tuti tanács, a bevett szokás. Nos, emberünk - akit Csaba olvasónk kapott le ügyesen Miskolcon - semmit nem bízott a véletlenre. Ez a kocka nehezen teszi el a seggét, az egyszer biztos. Hogy…..
Szsrobert 2011.01.01 22:12:40
@Slampixxx: Nekem tetszik az alul fekete Lada. Viszont a jobb oldalon nincs rajta visszapillantó. A középsőben nem lát a lom miatt. Necces jobbra kanyarodni hátralátás nélkül...
Kedves Autódoktor! Az autóm reggelente nem indul. Mi az Oka? Tibor Mai cikkünk blogposztja...
Félve nézem a reklámokat, amelyben motorokat szerepeltetnek. Általában hamis szabadság-mítosz vagy cukrozott férfiasság süt mindegyikből – ritka az, amit szerethetünk. Az amerikai Dickies ruházati cég reklámja azonban tökéletes; nincs vaker, nincs talmi csillogás. Gáz van…..
Szsrobert 2010.12.23 20:46:14
Szsrobert 2010.12.25 10:35:31
@uzsonna: Gordiuszi? :-)
Belsőség Kaszálunk és védünk? 2010.10.08 06:49:15
Egymilliárd forint. Az objektív felelősség elvének bevezetése óta közigazgatási bírságokból ekkora bevételhez jut a rendőrség – havonta. Vélemények az azonos című írásunkról...
Nem tudom eldönteni, kéne-e. Vezetni egész jó lehet, de ha birtokolnám, csak éjjel mernék közlekedni vele, napszemüvegben. Mert mint minden túlfényezett kultautóhoz, ehhez is olyan szitokszavak tapadnak, mint péniszhosszabbító, pótcselekvés, striciautó és még sorolhatnám. Pedig…..
Szsrobert 2010.10.03 19:01:16
Véget érhet a turbómotor 24 éves száműzetése, ha a Nemzetközi Autós Szövetség (FIA) decemberben elfogadja a Forma–1 legújabb technikai szabályzatát. Vélemények az azonos című írásunkról...
Belsőség Dróton dzsal a petró! 2010.09.18 23:21:51
230 kilónyi akku volt alattam, benne 16 kilowattórányi töltés. Középmotor, hátsókerék-hajtás, bivaly nyomaték, 800 forintos tankolás, mi kell még? Egy jó navi! Vélemények az azonos című írásunkról...
Szsrobert 2010.09.19 21:21:43
@Patás: "Nem kérem. Hadd vegyem csak meg az autót, s hadd tölthessem otthon. "
"Nikola Tesla még "ingyen" tudott akár vezeték nélkül is távolba juttatni áramot. Aztán eltűnt, a dróton meg villanyóra ketyeg..."

A modern társadalom a termelő személyek és a természeti erőforrások kíméletlen, és a következményekkel nem törődő kizsákmányolására alapul.
Szsrobert 2010.09.20 21:20:42
@JTX: CTRL-C, CTRL V.
Most jött a sajtóhír: "TALMÁCSI BIOETANOL ÜZEMELÉSŰ MOTORT TESZTELT". Szerencsére a hétvégi tesztet nem mosta el az eső és Gábor is kipróbálhatta a BioETUN-nal átalakított alkoholos Banditot. Beszéltem vele a hét végén és igen bizakodónak tűnt.A sajtóközleményben…..
Belsőség Izgága elektron 2010.09.15 07:00:00
A Honda CRX-et emleget, CR-Z-t mutogat. Vajon mire emlékszik még 2010-ben a régi dicsőségből? Marihuánaültetvény és VTEC, villany-nyomaték és aljasság. Mai autóipari szappanoperánk. Vélemények az azonos című írásunkról...
Visszaadtam a BMW 320d Efficient Dynamics tesztautót (teszt hétfőn), amivel sikerült 5,6 liter gázolajjal eljárnom városban. Persze még nyáron, amikor még kisebb a forgalom, de a nagy őszi dugókban is el lehet vele járni 6 literrel, arról nincs kétségem. Tízmilliós az alapára, de…..
Olvasónk csodálatos és szokatlan kalandot vállalt: 2200 kilométeres túrát tett Németországba, egy 32 éves veterán robogóval. Fogadják szeretettel Ágoston Gábor történetét:   Nagyon sok közös kirándulást tettünk, bejártuk Magyarországot és gyakran átugrottunk az…..
Jelenlegi állapot. Nem rossz, de még jobb lesz. „A kivégzés előtt egy utolsót hadd menjek vele!” – kérte el a Belsőség-találkozón a bogarat Csiki, én pedig boldogan adtam oda. Tudtam, hogy Zsolt tudja, mikor jó egy autó és azt is tudtam, hogy a Bogár nagyon jó. Van…..