Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZOLDMANO (törölt)

0 bejegyzést írt és 292 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Ölni és élni hagyni 2009.09.04 11:40:00
Hazánk erdői vadban viszonylag gazdagnak számítanak, bár olyan nagy böszme állat, mint a medve vagy az orrszarvú nem él meg itt, de nem is baj, senkinek se hiányzik, hogy a medvebűnözéssel újabb munícióhoz jusson a fasizmus. Van elég őz, szarvas, vaddisznó és nyúl. A probléma…..
w Nyugat, majmulás 2009.08.29 06:45:00
- Miért is legyünk toleráns, nyitott ország, amikor az itt nem szokás? – teszi fel a kérdést a kedves olvasó, és nem is egy, hanem sok. Arra a tök szimpla felvetésre válaszul érdeklődik, miszerint esetleg nem volna muszáj innen elüldözni – egyebek mellett,…..
ZOLDMANO (törölt) 2009.08.30 07:31:43
@Shore:
Olvasáskor, ha jól tudom nem betüket keres a szemünk hanem "ismerős" betücsoportokat, egyszerűen ilyen az agyunk.
Ebben az esetben arról van szó, amint átfutok egy-egy mondatot, egy szómixet látok, amihez hozzárendel az agyam ismertségi együtthatót, és akkor lassítok amikor új szavak tünnek fel, vagy a mix változik.
Tényleg kezd úgy tünni,a fent felsorolt szavak köré fel lehet építeni egy filzófiát (?), egy írói karriert, no meg egyeseknek egy ország közgondolkodádt lehet lesilányítani erre a szintre.
ZOLDMANO (törölt) 2009.09.01 03:33:15
@Doktor Kotász:

Ez jó volt...

Meleg büszkeség napja utáni rádióműsor.
Öreg bácsi remegő hangon betelefonál.
"Hogy lehet ezt büszkeségnek nevezni?"
Meleg-szövetség (?) vagy mi elnöke visszakérdez: "Mármint mit?"
"Hogy leszopjátok egymás faszát fiam, azt!", válaszolt a bácsi...
w Nemzeti felmelegedés 2009.08.25 11:30:00
Közeledik a buziparádé napja, és ahogy közeledik, úgy lesz egyre idegesebb a felvonulni szándékozó homoszexuális vagy pártoló tag, a köcsögösködésre készülő szélsőjobb, meg az utóbbi megakadályozására hivatott rendőr. Igazából tudja, akár ki is mondja a…..
w A kurvára nemzeti oldal 2009.08.11 05:50:00
Volt valamikor, a békeidőkben – a 2009-es EP-választás előtt – ez a meghitt hülyeség, hogy nemzeti oldal. A jobb-bal dichotómia fideszes feloldása: mi vagyunk a nemzetiek, a többiek meg, khm, azok valami mások, vérmérséklettől függően. Globalisták, internacionalisták a…..
ZOLDMANO (törölt) 2009.08.12 23:40:43
@Tóta W. Árpád:
Igen osztom a nézeteiteket.
Most, hogy a BKV-nál kiborult a szarosfazék, most épp a vichy-féle franciaország a legfontosabb kérdés.
Na meg az elmaradhatatlan bevagonírozás.
Emberek, emberek, ....

Amúgy a franciák tényleg jó nagy férgek.
Egyben a Dunkerque-i stop-ot is dolgozzátok már fel, az oroszokat máig érdekelné Guderian miért adott egérutat 330.000 anyámasszony katonája szövetségesnek, miért tett ilyen udvarias gesztust a wermacht a nyugati hadszíntéren és ezzel szemben mit kellett tennie a keleten.
Ja és vegyük már hozzá, a német haderő amerikai bankhitelekből lett felruházva etetve, kiképezve stb. No és mely bankok adták a pénzt, ki írta alá a hiteleket, stb-stb, van ám itt még mit kutatni, ha már annyira a múltban akartok vájkálni. Úgyis mindig a matematikán lovagoltok, meg kéne már nézni hogy az éhenkórász I-ső világháborúban vesztes németország hogyan tett szert olyan hadseregre, amivel aztán kiírtotta európa lakosságának jó részét. Mert ugyebár pénz nélkül ezt nem lehetne nyélbeütni.
ZOLDMANO (törölt) 2009.08.13 21:18:49
@Tóta W. Árpád:
Olvastam én is.
Nehéz elhinni ezt a "magyarázatot", annak ellenére hogy Hitlertől a racionalítás állt a legtávolabb, ez a lépése nyilvánvaló öngyilkossság volt. Azt a kis "problémát" leszámítva, ha stratégialag helyes döntést hoz, akkor később Hiroshima helyett mondjuk Drezda kapta volna az első atombombát.
Mindettől függetlenül kitartok a véleményem mellett; nevezetesen egy tizedes bármekkora szónok légyen is, az angolszász milliók nélkül áztathatta volna lábát egy lavórban élete végéig.
Innentől pedig ismét elbeszélünk egymás mellett, ui. bármennyire idiótának tünnek az előző rendszerben súlykolt frázisok a reakciós burzsoáziáról, volt és van igazságtartalma.
Bármennyire is szerettük volna azt hinni, hogy a konteóblog független a napi aktualitásoktól, az utcán járva, emberekkel beszélgetve rá kellett döbbennünk, hogy nem tudjuk kivonni magunkat a közvélemény nyomása alól. Megszakítjuk tehát a konteóblog nyári pihenését, s mai…..
w 1981 2009.08.06 07:00:00
1981-ben kezdtem meg óvodai tanulmányaimat Budapesten. Akkor még a szuperbabaképzők nem léteztek, sőt az óvodai tanterv is elég laza volt. Hetente egyszer-kétszer voltak kötött foglalkozások, de az etetésünkön és délutáni altatásunkon felül az óvoda főleg úgy működött,…..
ZOLDMANO (törölt) 2009.08.08 14:44:35
@hacsaturján:
Igazad van.
Túleszeddel meggyőztél.
ZOLDMANO (törölt) 2009.08.09 13:45:18
@eMeL:
Ki határozza meg, mit kell egy fogalom alatt érteni?
Vannak ebben az országban 5 millióan akiknek feljön a gyomortartalma az említett szó hallatán.
Akkor TE MAGASSÁGOS ÉS KIVÁLASZTOTT EEMMEELL megmondod:
Kis parasztocskák! Nem ám azt kell gondolni, amit ti kis tanulatlan parasztocskák gondolni véltek!
Leszarom mit raksz egy fogalom mögé. Marcus megtanított benneteket hogyan kell a fogalmak tartalmának változtatgatásval másokat (gazdanépet) megtéveszteni.
Ne fölényeskedj itt nekem!
ZOLDMANO (törölt) 2009.08.10 10:10:30
@pfúj:
A foglmak tartalma rugalmas, nem mindegy ki és milyen kontextusban használja azokat.
A nyelv természete, hogy a többmillió kincses kalendáriumot olvasó formálja azt nap mint nap.
A politikai fogalmak átformálásáról Herbert Marcuse megírta amit lehetett. A lényeg, hogy a hatalmon lévők először a zászlójukra tűzik a vezélyes fogalmat, majd hamis tartalommal töltik meg, míg végül teljesen átformálják. Ezzel el lehet érni, hogy az olyan jelzőkhöz mint pl. a baloldali, szociális az eredeti tartalmukkal ellentétes tartalom tapad. A magyar politikai söpredék ezzel a módszerrel tette persona non grata-vá többek közt a liberális szót is.

Ezek után tehát megismétlem, LESZAROM mi van a lexinkonban az adott címszó után írva, ha 20 éve arra hasznáják hogy kivegyék vele a számból az ételt, egyszerűen eltöröm a karját aki használja.
Tisztelettel!
Beteg ember, aki felizgul, ha hírt kap egy politikai párt sajtótájékoztatójáról, de hát egyrészt mi betegek vagyunk, másrészt Török Zsoltról van szó, harmadrészt ilyet még nem pipáltunk. A jelek szerint az MSZP vagy antiszemita fordulatra készül, vagy a magyar nyelvvel már…..
ZOLDMANO (törölt) 2009.07.31 00:58:22
A szélsőjobboldali eszmerendszerű, de a jobboldali politikai erők hallgatólagos támogatását élvező Magyarok Nyilai, a Hátraféle Vágtában Is Veszélyesek Bandája és a Nyereg Alatt Kommunistát Puhítók Gárdája terrorcselekményekre készült, és ezt újabb videófelvétel is…..
Nincs egy nyugodt hétvégéje az embernek ... Itt van megint nekünk Draskovics ... azt hittem, a HírTV-Veres Jani ügy kapcsán meghúzódik, lapít egy ideig, amíg elül a vihar. Apropó, volt vihar? Nem is volt ... Drazsé nem hülye, azt az "ügyet" és sok minden mást is…..
w A vadon szava 2009.07.24 07:00:00
Az újkor egyik legizgalmasabb, és válságok idején rendre előkerülő elméleti dilemmája a darwinizmus és az ember viszonya. A mainstream tudósok egyedül érvényes doktrínaként kitartanak az evolúció teóriája mellett, és a ráció mezején erős vár az ő logikájuk. A…..
ZOLDMANO (törölt) 2009.07.24 19:14:40
Több ponton is vitatkoznék a cikkben közölt állításokkal.

Hitlert marhára nem érdekelte az árja németek sorsa, sokan nem veszik észre, hogy az egyik legnagyobb veszteség pont a "német népet", jelen kontextusban barmok tömegét érte. Hitler szimpla bosszúálló volt, még a pártot sem ő alapította, beépített spicli volt, aki miután felismerte a mozgalomban rejlő lehetőségeket, átvette az irányítást, az alapítókat pedig koncentrációs táborba záratta. Leszarta a németeket nagy ívben, nyerni sem akart, hanem pusztítani, csak így szimplán.

A kapitalizmus győzelme, és annak evolúciós jelentősége badarság.
A redmondi történet az IBM vezetésének szintjén dőlt el. A konkrét példa, azaz a Microsoft "sikertörténete", magában is érdekes. Hogyan kapcsolódik rákos daganatként az általa megfertőzött állami adminisztrációhoz, hogyan kényszeríti ki a számára megfelelő törvények meghozatalát, hogy söpri el az útból a sokat igérő kissebb cégeket akiktől eközben technológiát lop, hogy viszi perbe a Novel amiért a windowsban a Novel szoftvereit szándékosan blokkoló kódrészleteket talál... stb.

A szoftveridol imádata közben elfeledkezünk arról, hogy a szoftveripar hányszor adja el ugyanazt a szart másik dobozban, és hogy a monopolizmusával, mekkora károkat okoz immár a teljes globális gazdaságban. El lehetne töprengeni, hogy azok az erőforrások, amelyeket pl. a Microsoft állít handrendbe, egyébb értelmes célokat is szolgálhatnának, mint az office HyperX verziójának elkészítése.
A szotveripar sikertörténete a saját erőforrásait felélő sáskakapitalizmus mintapéldája.

A kulcskérdés, ki rendelkezzen az erőforrássok elosztásáról. Avagy milyen mechanizmusok kényszerítik ki hogy az erőforrások felhasználása az adott csoportot sikeressé tegye más csoportokkal szemben, és ami ugyancsak fontos, ez a siker történelmi léptékű kell hogy legyen. (Nem a priuszi győzelmeket kellene ünnepelni, miközben a szánkíg ér a szar)

Abban egyettértek, hogy van evolúvció ezen a területen is, csak a felhozott példák sántítanak, nem is kicsit.

A nyertesek keletről jönnek, most ez tűnik valószínűnek!
ZOLDMANO (törölt) 2009.07.25 00:00:34
@kolbászoszsömle:

Félre lettem értve.
Lehet nem voltam világos.
Nem az etikát hiányolom.
Tessék figyelmesen olvasni!
A sáskakapitalizmus az én hasfájásom, ami feléli a saját környezetét (nem természeti környeztre gondolok csak).
Ez nem etika, hanem józan ész és hosszútávú gondolkodás.

Megemlítettem a Microsoft néhány szemét húzását is, ami tényleg etika.
w Szellem a gépben 2009.07.21 06:00:00
A hit hegyeket mozgat, és ha a hegy éppen a hit útjában áll, akkor annál rosszabb a hegynek. Nem a kereszténységről van szó, azon túl vagyunk. A hitet sokkal szélesebb értelemben értjük, ősibb, atavisztikus, elemi hiedelemről van szó, név szerint a kísértetről. A hazajáró…..
ZOLDMANO (törölt) 2009.07.21 17:21:46
@wice:
Nem tudom mik ezek, még nem jártam utána.
Lehet Te tanultál róla (vagy csak blöffölsz?).
Tényleg látom ezek a vackokat, gyerekkorom óta.
Azonban egy pislantással elmosódnak sokszor azonban ugyanazok a struktúrák jelennek meg, ami azt bizonyítja hogy a szemhéj mossa el őket (felfelé/lefelé), majd újra süllyedve láthatóvá válnak.
Nem szoktam egész nap ezeket nézegetni.
Max egy-két órát.
w Demográfiaexport 2009.07.17 09:00:00
Az Egyesült Államokban főműsoridős, választási vitákat uraló téma, Európában még csak mellékszereplők mellékfrontja, Rocco Buttiglionétől a római pápáig. De szépen képernyőre vihető, úgyhogy hozzá kell szokni. A keresztény egyházaknak fontos identitásképzési és…..
ZOLDMANO (törölt) 2009.07.19 22:19:22
@Wave:
Az irániak tehetségesek, de most nem csak erről van szó.
Olyan háborús felkészülési spirálba kerültek, mint németország a 30-as években. A fokozott háborús készülődés velejárója a természettudományos oktatás színvonalának emelése.
Az amerikai külpolitika: Moszadek elűzése, az Iraki-Iráni háború kirobbantása, a "gonosz tengelye", ezek sodorták az Iránt ebbe az őrületbe.
Kerestek magának az USA egy ellenséget, egy cukrosbácsit akivel lehet ijesztegetni.
Szerencséjük, hogy a patkolókovács fia idióta módjára színt vallott, így nem érheti őket túl nagy meglepetés.
w Látjátok, feleim 2009.07.13 14:45:00
  Az SZDSZ-nek kaput. A mérleg segge sem lehet már.   Az SZDSZ-ről előreláthatóan nem lesz többé szó. Volt már elég, itt a vége, fuss el véle. Kóka János köszöntése Libera nos! Blues Hiszterolib Szövetség a nemzetért Azt mondták, Gábor, hogy menj a picsába ..
ZOLDMANO (törölt) 2009.07.14 02:00:18
@generálmutyi:

"bennük felgyülemlett, és főleg felgerjesztett feszültség."

felgerjeszteni a végletekig, alaptalanul nem lehet. hogy az embereket erőszakra bírjuk, nem elég pusztán vezényszavakat kiáltozni.

akik gőgösen visszaéltek az emberek jámborságával, azoknak esetleg el kell viselniük a jámborság ellenkezőjét is.

tudod ezt te is, ezért javítod ki magad, pontosabban szólva "finomítod" a véleményed.

"FELGYÜLEMLETT", elsőre írtad jól.
mindig az első a jó...
ZOLDMANO (törölt) 2009.07.14 23:08:14
@egyittlakó:

Darálni akarsz?
Magyart akarsz darálni?
Bocsánat! "magyar majmokat"...
A gatyás-csülkös paraszt jelzőt is kihagytad.
Meg azt is kihagytad, hogy anyáitok és apáitok disznóvágáson ismerkedtek össze (mármint a magyarok anyái és apái).
Gondoltam szólok.
Amúgy mindig "ti" kezditek.
És már unjuk.
Tessék megnyugodni, nehogy darálás legyen a vége!
A világ arra való, hogy az okos nemzetek más kárán tanulhassanak. Ha tudjuk, mit és hogyan kúrnak el más országok, akkor azt nekünk már nem kell kipróbálni. De a magyar embert nem annyira érdekli a közvetlen szomszédaink sorsa sem, mint a magyar celebvilág pillanatnyi áleseményei,…..
ZOLDMANO (törölt) 2009.07.10 00:33:18
@anyátok:
"Téma" van, megint "téma" van.
Nem hinném hogy valaki attól "jó zsidó", ha mártiromságra adva a fejét blogokban provokál álneveken, majd reagál is a saját bejegyzéseire.
Kavarva a szart (maga körül).
Az emberek agyát, bármilyen meglepő, még mindig nem öntötte el a sárga epe, nem akarnak zsidókat öldösni.
Idióta provokációk ellenére sem.
Nem vezessen már minden téma ide!
Elmebaj ha valaki állandóan ezt a nótát fújja.

Őszintén szólva, a Dohány utcai incidenssel kapcsolatban is szkeptikus vagyok...
ZOLDMANO (törölt) 2009.07.10 15:40:40
@amergin:
T: margarin, ez fááááájjjj!
ZOLDMANO (törölt) 2009.07.10 22:03:29
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:

Ne haragudj meg, jogosan büntették meg!
Először is, egy teniszező az valami példakép féle, nem fogadható el ilyen megnyilvánulás.
Továbbá, ha ausztrál őslakos volt akire megjegyzést tett, akkor gondold már végig: az a föld az övék volt, a fehérek akik ott élnek, többségükben betelepített fegyencek leszármazottjai. Hogy jön egy fegyencgyerek ahhoz, hogy kafferorozzon?
Ugyanúgy igaz ez, ha (afrikai) négerre mondta ugyanezt.
Azonban, ha a mi kis magyarországi 1M létszámú kissebbségünkre gondolok, akkor jelzőket sem találok...
Hogyan szüntessük meg a terrorizmust? Titkosszolgálattal, a nemzetbiztonság megerősítésével, a terrorsejtekbe való beépüléssel és leleplezéssel? Esetleg katonai hadműveletekkel? Célzott likvidálásokkal? Gyanús elemek kitoloncolásával? Körülbelül ezek az ósdi megoldások…..
EP-választás, II. rész – SZDSZ és MDF Mikor kiszívta már szegény csontom velőjét, s arcához lankatag hajoltam én előrébb egy csókot nyomni rá: nem láttam semmi mást, csak izzadt bőrcsomót és tele rothadást. Bezártam szemem nagy hideg borzadályban, s amint az eleven…..
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
ZOLDMANO (törölt) 2009.05.31 20:37:16
@klacus:

Jó hogy neked így rémlik.
Győzd meg a hitelezőket, akiknek jelenleg is a pénzén élősködik az egész ország.
Csak az európai status quo fentartása miatt nem engedték hogy a szánkat is ellepje a szar. Nem kiszámítható ugyanis hogy az összeomlás hullámai mit okoztak volna. Emiatt kapott a bal-lib rablóbanda egy év haladékot, a nyugat félelmét használják ki hogy hatalmon maradhassanak, a belső "radikalizálódást" is ezért szítják.
Hogy egy magyar infós hány if-et tud egymásba ágyazni, vagy milyen virtuóz programot tud írni engem nem hat meg.
A magyar informatikusokkal, informatikával ua a helyzet mint a Nobel díjjasokkal. Ithhon azt hisszük mi vagyunk a májerek, kint még csak nem is hallottak rólunk.
Hogy elejét vegyem a vitának, minden példa amit infós vonalon felhoznál hogy ide telepítették, általában kisegítő tömegmunka, nem komoly fejlesztés.

ZOLDMANO (törölt) 2009.05.31 21:07:57
A@klacus:

Továbbá:
Nem a viruális kimenet az analógia.
Hanem az, hogy a növekvő adósság (állam/lakosság) egyértelműen elárulja hogy többet fogyasztasz mint amit előállítasz. Ha akarod értsd magadra.
Jöhetsz a csili-vili programoddal, honlapoddal, ha a megbízód hitelekből fizet ki téged.
Tehát a lényeg hogy milyen pénz forog a gazdaságban, miből élsz meg, miből "él" a többség. Ez egy kamu-gazdaság, csak a hitelek tartják fenn.

Na ezért mindegy hogy lop-e a cigány vagy sem, mert a többség így vagy úgy, de ma sem a saját kenyerén él.

A szükségesnél kétszer nagyobb államaparátus és a szarul működő egészségügy a hitelmilliárdokból tartja fenn magát, miközben továbbosztja a pénzt, pl. az info szektor irányába.
A lényeg hogy hiába látod magad produktívnak, egy eleve inproduktív rendszerben.
w Jön a farkas 2009.05.20 15:30:00
Nem maradt már más fegyverük, csak a félelem. Az pedig egyben rossz tanácsadó is. A legfélelmetesebb természetesen a fasizmus, a konkrét nácik rohamcsapatai, az utcai harcok, a pogromok. Ezt a veszélyt a Jobbik parlamentbe jutása testesíti meg, nem egészen világos, milyen…..
Ha egy olyan leányzóval találkozik, aki megdobogtatja a szívét, esetleg pusztán fizikai vonzalomlép fel irányába, első kérdése a következő: Ne haragudj, te zsidó vagy?! A kép innen Hali! :)  Először a könyvvel találkoztam, utána gondoltam, hogy felkukkantok a blogra…..
w Füstadó 2009.05.15 10:55:00
  A szocik képesek a vagyonadóból is jövedelemadót csinálni. A Fidesz meg hülye, szokás szerint.   Ld még: A dublőrök éjszakája..
ZOLDMANO (törölt) 2009.05.17 19:34:20
@Karesz (Charlie):

Hogy te milyen okos vagy, és mennyire tudod a frankót. Én meg csak személyeskedek.
Biztos nagyon hasznos tagja vagy a társadalomnak, biztos nap mint nap hatalmas dolgokat viszel végbe. Várost építesz, szoftvert fejlesztesz, új gyógyszert kisérletezel ki, vagy csak egyszerűen feléled azt a hitelt amiből ma is élünk mindannyian ebben a mocskos országban...
Egyet ne feledj nagyokos, ebben az országban ma is minden aktív dolgozó eltartott! Egy gazdaságilag totálisan impotens országban élsz, 2 percen belül bebizonyítom hogy élősködő vagy, amit te munkának gondolsz, azt kínában 3-ad annyiért megcsinálja más. Amikor majd rád kerül a sor, gondolhatnál erre, de agyilag nem foghatod fel. Fenyeget téged is hogy szopóágra kerülhetsz, akár hiszed akár nem.
Mindez igaz minden nagyszájú megmondó emberre és nem utolsó sorban rám is.
w Póktalanság 2009.05.08 04:00:00
Tavaly szeptemberben Liverpool utcáin egy harminchét tonnás mechanikus pók sétált végig. A lépegetőt egy francia művészcsoport, a La Machine készítette és irányította. A pók drámai jeleneteket adott elő tűzijáték és vízijáték mellett, a város apraja és nagyja, és persze…..
w A nácivadász mellélő 2009.04.28 05:00:00
Ahol egy forint az üvegbetét, ahol minden rég halogatott épeszűsítést azonnal és mindenkinek kompenzálni kell, ott a terrorizmus ellenszere a holokauszttagadás betiltása. Ebben értelmet keresni fölösleges és frusztráló. Nem azért öldösik valakik a falusi cigányokat, mert úgy…..
ZOLDMANO (törölt) 2009.05.05 01:32:56
HÜLYE MUTATVÁNY

Ennek a témának a napirenden tartása kb. olyan mint a következő hülye mutatvány:
www.youtube.com/watch?v=HLofF0o6t7M

Többen bebújnak ez mögé a zsidó "áldozati image" mögé, kihasználják sőt készpénzre váltják az áldozatok emlékét.

Az antiszemitizmust pont azok gerjesztik akik ilyen arrogánsan lépnek fel mint itt néhányan, ami végül másokat fog elemészteni.

Másként: Néhányan úgy definiálják a saját zsidóságukat, hogy őket mindenképp el akarják pusztítani a nem zsidók, áhítják a konfrontációt, belülről építik a gettó falát, úgy hiszik ezzel bizonyítják zsidó mivoltukat. Végül annyira tökéletesen játszák ezt az őrült játékot, hogy nem lesz már kiút belőle.