Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyedmatroz

3 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Apa gyerekkel otthon Félelmek 2015.07.31 16:20:57
Mielőtt itthon maradtam, az egyik legnagyobb félelmem a szaros gyerek tisztába tétele volt. Mindig szerettem a higiéniát, nem vágytam egy szaros fenék törölgetésére. De ismét igaznak bizonyult, hogy amitől a legjobban félünk, az fog a legelőször beütni. Már az első héten két…..
Amikor úgy döntöttem, hogy otthon maradok, nem csak az anyagiak lebegtek a szemem előtt, bár nem lebecsülendő volt a szerepe. Azért is akartam ezt, mert egy kicsit belefáradtam a munkába, és mielőtt teljesen kiégtem volna, úgy gondoltam, jól fog jönni egy kis szünet. Másrészt…..
Apa gyerekkel otthon Mi lesz ez? 2015.07.27 22:49:10
A terv megosztani a következő hónapok gyedes tapasztalatait. A gyerek most 15 hónapos, lány, én meg még nem csináltam ilyet. Lesz itt minden, gondolatok, tapasztalatok, mások véleménye, vicces és megható történetek, gyerekszáj, miegymás. Ez a terv. A realitás meg kialakul...
Nem elég, hogy nem pártatlanok, közhelyeket pufogtatnak és néha a játékosok neveit sem sikerül megjegyezniük, a vb kommentátorai néha olyan dolgokat is elnéznek, amiket minimális felkészüléssel simán tudni lehetne: például azt, ki a Costa Rica-i elnök mostanában. Menczer Tamás…..
Milyen sört iszik ez a kedves magányos ember? Ismeri valaki? inObrAS festménye a Deviant Artról...
Parázs vita alakult ki köztem és egyik ismerősöm között. Én határozottan azon a véleményen vagyok, hogy a Kinder Maxi King reklámjánál idegesítőbb szart per pillanat nem lehet látni a tévében. Ebben lehet, hogy az elfogultságom is benne van, mert mindenféle tejes édességet…..
A csata, és az azt megelőző események térképen A hosszúra nyúlt bevezető után most már következzék az az eseménysor, amely alapjaiban változtatta meg az angolok történelmét: 1066. januárjában a Witenagemot (magyarul valami olyasmit jelent, hogy…..
Történelem mindenkinek Hastings 2009.11.16 18:00:00
Hastings ma, és elhelyezkedése Hastings vízválasztó. Na nem földrajzilag, hanem az angol történelem két korszaka között von igen éles határt. De csapjunk a lovak közé! Természetesen könyveket lehetne írni…..
Interjú Schneller Istvánnal, a Corvinus Egyetem Településépítészeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanárával, Budapest volt főépítészével a szakmára nehezedő politikai-gazdasági nyomásról, a pártfinanszírozásról és a korrupcióról, a VII. kerületi…..
Nyaralgatás miatt csak öt napos késéssel kaptam meg John levelét és fotóit. Ha azóta változott volna a helyzet és szalmakalapos, tengerészcsíkos pólós, vígan daloló legények evezői hasítják a tó vizét, akkor mindent visszaszívtam! Hello! Ezeket a képeket tegnap este…..
A folytatás az első részhez képest pedig nem is késett sokat. A főerő Brennus és Akichoros vezérek irányításával indult meg dél felé. Brennus nevével már találkoztunk: így hívták azt a kelta főnököt is, aki némileg alakított Róma városképén, maga a név egyszerűen…..
Magyar Bálint lassan olyan viszonyítási pont lesz az oktatáspolitikában, mint Zámbó Jimmy a könnyűzene terén. Ha feltűnik, mindenki tudja, hogy valami rettenetesen kínos következik. Azt mondja Bálintunk a pálya széléről (elvégre az Oktatási Miniszter 2006 óta már Hiller…..
A Figyelő szerint elavult az olvasás oktatása Magyarországon.A felnőttek harmadát kitevő alacsony olvasási képességűek – funkcionális analfabéták – közül kerülnek ki a tartósan inaktívak, kétszer akkora eséllyel vesztik el a munkájukat, mint a közepesen vagy jól…..
Mandiner blog Egy sikeres megoldás 2008.07.15 15:01:00
Manyikának, sok szeretettel, aki nélkül ez a poszt nem született volna meg.    Magyarok ezrei lepik el Spanyolországot, főleg a tengerpartot. És elkönyvelik, hogy ez is egy nyugati jóléti állam. Van, aki azt is tudja, hogy az EU egyik legjobban teljesítő gazdasága, bár…..
Hallgatom itt a józan által belinkelt Puzsér-műsort, és eszembe jutott néhány gondolat a demokráciáról, és a demokratikus doktrínákról. Úgyis mondhatnánk, hogy a demokratikus doktrínák kísértete járja be Európánkat. Jobb, ha tisztázzuk rögtön az elején: a…..
gyedmatroz 2008.07.06 18:44:25
Gabrilo!

Úgy érzem, súlyos gondok vannak ott, alapvető hiányosságok.
Egyrészről az, hogy szerintem R. mit próbált meg leírni, az nem jelenti azt, hogy a cikkírónak (vagyis neked) nem kéne leírnod az ókori demokrácia természetét. Két teljesen más szintről van szó, egy áttételes leírás, amire még csak nem is utalsz, nem hiszem, hogy ellentmondás lenne. Ha te így gondolod, nézz utána a szónak a szótárban.
Másrészt, érdemes lenne elővenned a törikönyvedet, és megnézni, milyen is volt az athéni demokrácia. Ahol az egyes polgárok magánélete is közügy volt, ahol a közügy mögé rangsorolódott minden. R.-nak köztudomásúlag tetszett ez, ezt látta megvalósulni a svájci demokráciában, és ezt akarta megvalósítani más országokban is. Ehhez elég elolvasni pár cikket R.-ról, rosszabb esetben akár R. műveit (és nem csak a Társadalmi szerződést, bár valószínűleg csak ez volt kötelező az egyetemen (és jobb esetben nem csak a 33 híres bölcseleti műben találkoztál vele)).
Harmadsorban, ha HA. azon "aggódik", hogy a tömegdemokrácia megszünteti a privát szférát, akkor az szerintem azt jelenti, hogy nem szeretné, ha a privát szférát felszippantaná a demokrácia.
Nos, ezek után nézd meg a modern demokráciákat, ahol nem kötelező szavazni, amiben, ha akarod, egyáltalán nem veszel részt, ahol a magánéleted szentség. Szerinted ez olyan, mint az athéni, vagy a rousseau-i? Mert ha így gondolod, akkor régen rossz.
Csaxólok (x-szel, hiszen vicces fiúk vagyunk ám mi, igaz?)
Caesar serege a határ szélén tölti a telet. Posca, Caesar eszes kis görög rabszolgája a romló katonai morált ecseteli a nagyfőnöknek: az emberek nehezen bírják az egy helyben ücsörgést, egyre többen szöknek meg. Szinte mindegyik patrícius szereplőnek van egy személyi…..
1. Törökország kifejezetten gyenge minőségű kerettel érkezett, melyet ráadásul sérülések és eltiltások sújtanak, viszont minden játékos hozott magával egy plusz szívet, amit nem fél használni. 2. Felsejlik előttünk a négy évvel ezelőtti görög diadalmenet (innunk kell…..
Tegnap este kiderült, hogy szerdán nagyon nehéz lesz németnek lenni Németországban. Ma pedig már arról döntenek, hogy melyik csapat kapja meg a lehetőséget, hogy – esetlegesen - latinmentes döntőt láthasson a bécsi publikum. A csoportküzdelmek alatt mutatott játék alapján a…..
gyedmatroz 2008.06.21 22:18:04
Hát lássuk. Ez ugyan csúnyán mellément, de emiatt busongjanak a zselések – háttérben az Azori-szigetek és Madeira siratókórusa játszik. A foci ugye csapatjáték. Mondhatnók: there’s no I in team. Tévedtünk, mikor azt gondoltuk, hogy ebben a dizájnos csomagolású…..
gyedmatroz 2008.06.20 17:18:48
1, Úgy látom, a németek bármit csinálnak, mindig rosszul játszanak. Amúgy a portugálok pontosan tudták, mire számíthatnak, Scolari tréfásan le is nyilatkozta a meccs előtt. A kérdés, hogy akkor miért kaptak mégis 3 gólt? Miért nem tudták, mit kéne ellene tenniük?
2, Az olaszok meg akármekkora mákkal mennek tovább, kiverik a spanyolokat. Azért, mert a spanyolok mindig remekelnek a csoportkörben, látványos, szép focit játszanak, már mindenki nekik adja a trófeát, aztán az első tétmeccsen összeomlanak, mint egy 1000 éves torony. Ezért nem nyertek '64 óta semmit. Az olaszok meg olyanok, mint a németek, bármilyen
sz@r is a csapatuk a világversenyeken mindig jól teljesítenek. Nem elég a szép foci, lélekben is ott kell lenni, bben meg ez a két csapat nagyon jó. Mutatják is az eredményeik.
3, A hollandok nagyon látványos támadójátéka is azért egy kétméteres lesgólnak köszönhető, meg annak, hogy van, aki védjen. Az olaszok ellen előnyből már egy fokkal könnyebb volt kontrázni (annál több támadás ott se volt), a franciákat már úgy kellett megverniük, hogy 2 pont előnyük volt a csoportban, és a leggyengébbnek tartott románok következtek, tehát, kisebb volt a teher (arról nem is beszélve, hogy ez a francia csapat olyan béna, hogy még a Fradi B is megverné), a végén meg a románokat tudták megverni. Most jön egy középerős Oroszország (akiket a spanyolok könnyedén legyaktak), szóval igazából az elődöntőn derül majd ki, mire is képesek, ha nagy a tét.
A Magyar Turizmus Rt gondolt egy merészet, és becsomagolt 12 londoni taxit, hogy ezeken csináljon kedvet egy magyarországi kiruccanáshoz a londoniaknak. Önmagában nem is lenne ez olyan elvetemült ötlet, de a hirdetéseket elnézve nem nagyon értem, mitől jönne meg bárkinek a kedve…..
A németek mindig is precíz és szabálykövető nemzet hírében álltak. Amikor HF náluk járt, készített egy kis videót. Egy hasonlóhoz Magyarországon valószínűleg egy évig kéne forgatni, mire összejönne ennyi hasonló anyag. Ha összejönne egyáltalán. Innen Budapestről nézve…..
gyedmatroz 2008.05.30 18:42:44
Hehe, Frankfurtban elindultam az úttesten, mert zöld volt, kanyarodott egy baszott nagy terepjáróval egy csóka, és másfele bambult. Mikor észrevett, satufékezett, de akkorát, hogy a fél környék odakapta a fejét, majd bocsánatot kért, hogy majdnem rámjött.
Más: belga ismerősök voltak pesten, ők mondták, hogy életveszélyes és rettenetes a közlekedés, félnek lelépni a járdáról.
Megint más: Itthon percekig állok egy sima egyirányú, egysávos út szélén (kihangsúlyozom, mert nincs az, hogy azért nem áll meg, mert esetleg megelőzik), elég jó kis dugó van, csak lassan tudnak csorogni. A mellékutcából érkező autónak megáll, de nekem nem (szépen elémcsorog, kerülgessem már, van lábam). Miért nem lehet 2 méterrel előbb megállni? Miért nem lehet észrevenni a gyalogost, csak amikor már lényegében a kocsi elé ugrik?
Gondoltam arra, egy baszott nagy kalapáccsal kéne közlekedni, és amelyik autós nem adja meg az elsőbbséget, annak ráhúzni az oldalára. Talán akkor ráeszmélnének, hogy az előnyszabály a gyengébbekre is vonatkozik. Ugyancsak gondoltam arra, hogy miközben várakozok, és látom, hogy egy autós sem képes észrevenni, mert hihetetlen érdekes dolgok történnek az égen/a műszerfalon/az előző autós hátulján, stb, akkor ha bemutatnék neki, vajon észrevenné-e? Nem kellene jönni itt a kresszel, meg minden közlekedésszervezési szarsággal, meg kellene állni, ha át akar menni az úton. Ennyi.
Szerettem volna hozzászólni egy témához, de mire észbe kaptam, poszt lett belőle. Ez már azon egyszerű oknál fogva is idegesítő, hogy most az egészet át kellene írnom királyi többesre. A téma természetesen kényes, hiszen a nemzetközi foci világától elég messzire kalandozok…..