Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csabakirályfi

0 bejegyzést írt és 757 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kisdobosok és az úttörők Petőfi Talpra magyarját harsogták, miközben a kommunista-rezsim a kokárdáktól rettegett. Így „ünnepeltük” a Kádár-korban március 15-ét...
1976-ban a brit népesség alsó fele az ország vagyonának 12%-át birtokolta, 2003-ra ugyanez az arány 1%-ra csökkent. Ma a felső tíz százaléknál koncentrálódó vagyon az alsó tíz százalékának a százszorosa. A hazai vagyoni egyenlőtlenség ezzel szemben -- noha erősödik -- még mindig a fejlett államok…..
Friss banán a szobákban, amerikai filmek a moziban, örömlányok és a vízig vezető piros szőnyeg. Ilyen volt az élet a titkos üdülőkben annak idején.  ..
A szocializmusban még szigorúan szabályozták a névadást, így bármennyire is sokan álmodtak az Leia hercegnő vagy E.T. nevű csemetéről, ez mindvégig csak elérhetetlen vágy maradt.  ..
csabakirályfi 2019.01.26 11:35:56
@balfaszokkal sáncoló: Aztán ez a Kevin fiú vagy leány?
"Ennek a változatos névadási szokásoknak vetett véget a szocializmus, amelynek idején természetesen a puritán névadási szokások lettek az elvártak."
Ennek a szokásoknak? Már ez is divet? Csak zárójelben: mikor a bérmanevemet választották, kiderült, hogy a katolikus egyháznak is volt listája, nem csak a szocializmusnak. Meglepö, nem?!
"...és divatba hozták regényeikkel a különleges keresztneveket, így megindult ezen a téren is a fejlődés." Fejlödés? Merre fejlödés? A divat az mindig elöre, meg mindig fejlödés?
csabakirályfi 2019.01.26 12:31:22
@Bicepsz Elek77: "A Bence[1] a latin Vincentius (Vince, jelentése: győztes) férfinév Bencenc formájú rövidüléséből származik.[2] A latin alakból való kialakulása a következőképpen ment végbe: Vincentius→Vincenc→ebből lett ikerítéssel (Vincenc-Bencenc) a Bencenc→Bence. A Bencenc alakot is használták egy ideig, de ahogy a Vincencből Vince lett, a Bencencből is Bence.[3]

A Bencét még a 18. században is – tévesen – a Benedek becéző alakjának tekintették, ezért van az, hogy a Magyarországon legrégebben működő Nursiai Szent Benedek által alapított szerzetesrend nevében, a bencésekében a Bence név bújik meg."
    Andy Vajna világhírű producer volt. Nem színész, nem rendező, hanem producer. Megtanulta a szakmát. Vajnának nemcsak a Rambo-t, a Terminátort és a Total Recallt, azaz Stallone-t és Schwarzeneggert köszönheti a filmvilág, de a Nixon-t, Anthony Hopkins-szal, ahol Oliver Stone volt a rendező és…..
csabakirályfi 2019.01.20 20:05:49
@br17: Kíváncsi voltam, megírja-e valaki neked, az általad felsorolt urak nem csináltak a Rambóhoz, Die Hard 3-hoz meg még mi ttudom én mikhez hasonló müvészfilmeket. Így az ö teljesítményük érdektelen. Vesd össze a teniszlabdát egyenesen elütni tudó Féderer érdemeit (értsd: bevételét) vagy Zlatan érdemeit ezeknek az uraknak az érdemeivel (bevételével)(mondjuk Simonyi kicsit gyanús).
          Freund Tamás, meglehetősen dühösen, kimondta azt, amire elég sokan gondolnak. A legtehetségesebb emberek fogják elhagyni Magyarországot az akadémiai intézeti rendszer szétverése miatt.         A Magyar Tudományos Akadémia legfontosabb szerepe az volt a rendszerváltás után, hogy itt…..
csabakirályfi 2018.12.09 13:04:39
@jotunder: "Ez itt nem a politikáról szól."
Miként ez sem arról szól, ugye:
"A magam csatornáin próbálom vívni ezt a harcot, és bízom benne, hogy az egyeztetések eredményre fognak vezetni a minisztérium és az MTA között"
– tette hozzá a Széchenyi-díjas neurobiológus, akiről a tudományon belül az a kép, hogy Orbán Viktorhoz is bejárása van.

Általában a kultúrharc nem a politikáról szól. Egy naív kérdés: meddig tekintünk értelmes embereket értelmesnek? Mármint mikor illene egy értelmes embernek eljutni a felismerésig, hogy ez a kormány nem a) nemzeti, b) nem keresztény és végül c) saját maguk (GFG) által deklaráltan nem polgári? Náray-Szabó hülye, Freund meg zseni?! NSz jó kémikus, F. meg jó agykutató. Az egyik továbbra is issza a kinyilatkoztatásokat, a másik addig itta, míg az övére is rá nem léptek.
Igazi vesszőfutás ez a történet a számára: az utolsó szövetségeseit is elveszítette ezzel az üggyel, és cserébe nem nyert semmit. ..
csabakirályfi 2018.12.03 08:29:58
@kacsa28: "A kapcsolódó cikket Nima Dehmamy, Soodabeh Milanlouei és Barabási Albert László jegyzi. A szép magyar sikeren túl érdemes megemlíteni, hogy a világ legismertebb hálózatkutatói közé tartozó Barabási a CEU oktatója, a Nature is így tünteti fel őt a szerzők között."
Barabási a levelezö szerzö, így tünteti fel a Nature:
Network Science Institute, Center for Complex Network Research, Department of Physics, Northeastern University, Boston, MA, USA
Division of Network Medicine, Brigham and Women’s Hospital, Harvard Medical School, Boston, MA, USA
Department of Network and Data Sciences, Central European University, Budapest, Hungary
A két társszerzö meg a Harvardon van. Hol is készült a munka?!
Egyébként Barabási honlapjáról: "Albert-László Barabási is the Robert Gray Dodge Professor of Network Science and a Distinguished University Professor at Northeastern University, where he directs the Center for Complex Network Research, and holds appointments in the Departments of Physics and College of Computer and Information Science, as well as in the Department of Medicine at Harvard Medical School and Brigham and Women Hospital in the Channing Division of Network Science, and is a member of the Center for Cancer Systems Biology at Dana Farber Cancer Institute. " Nincs CEU. De amikor EU-s pályázatot kell nyerni, akkor van:
mta.hu/tudomany_hirei/magyar-halozatkutatok-europa-elen-a-felfedezo-kutatasok-legrangosabb-palyazatan-nyert-lovasz-laszlo-es-barabasi-albert-laszlo-109082
Ravasz dolog a tudomány, a müvelöinél meg csak az újságírók ravaszabbak.
Nem áll jól Orbán európai játszmája...
csabakirályfi 2018.08.31 16:46:08
@ZX: Nono, 2030-ra ausztriai életszinvonal meg mindenegyéb lesz, tudod?! 12 év van addig, hm, kíváncsi vagyok, majd akkor miket mondanak a fejlödésröl...
A populisták triumfálhatnak Brüsszelben, megszűnhet a schengeni térség és bukhat a német kormány: "mindössze" ennyi a tét a mai és holnap csúcstalálkozón. Theresa May Putyin csatlósával, Orbán Viktorral lép nászra. Gulyás Gergely: nem érdekes, hogy fogy a magyar, mi akkor is etnikailag homogén…..
A Forbes magazin egy tavaly júniusi cikkében - melyről a 24.hu számolt be - 1983 milliárd forintra taksálja a 2024-es budapesti olimpia költségeit. A PricewaterhouseCoopers nemzetközi tanácsadó vállalat - és az ő számításaik alapján a Monumentum Mozgalom, mely jelenleg aláírásokat gyűjt az olimpia…..
Mindig furcsa, ha egy állami vezető vallási ünnep alkalmával osztja meg magvas gondolatait közösségével. De Orbán esetében ez annyira alacsonyan van a furcsaság-skálán, hogy már fel sem tűnik. Lássuk a 10 legfontosabb üzenetét...
A fenti kérdést az egyik szomszéd tette fel a legutóbbi hazalátogatásomkor. A kérdésre, akkor futtában, a hát, annak több oka van választ adtam, különösebb részletezés nélkül. A visszautam során kicsit elméláztam és próbáltam összeszedni az okokat, hogy miért is nem?..
A CEU minél előbbi kilövéséhez a miniszterelnöki szavazatra is szükség volt. Orbán mindent elkövetett azért, hogy ne kelljen a nyilvánosság előtt magyarázatot adnia a törvényre és a sietségre. Ezért még került is egyet a parlamentben. Utána pedig humorizált...
csabakirályfi 2017.04.04 12:53:29
@Pipas: Köszi!
A fideszes haverok gyűjtik be a pénzt a vizes vébéért – írja az Index. Az hagyján, hogy iszonyatosat kaszálnak (a 90 perces vébé megnyitó 4 milliárd), de Káelék a Rolling Stones-t és a CNN-t is élőben akarják. Így mulat egy magyar úr!..
csabakirályfi 2017.03.24 08:27:17
@Mistral1011: "Közgép vs Vegyépszer..." Nincs vs. Mindkettő fideszes pénznyelő volt, az egyik a 2002-es bukás előtt (vegyépszer) volt tehetséges, a másik a G-nap előtt.
Ma ott tartunk, hogy egyfelől leveszik a közrádió műsoráról a Szépenszóló Fütyöri című magyar népmesét (a magyarázattal nem fárasztom az olvasót), másfelől Lázár miniszter hadba indul a Heineken ellen hol a vörös csillag tűrhetetlensége miatt, hol a Csíki Sör védelmében (ez óránként változik), de a…..
csabakirályfi 2017.03.18 13:12:03
@DrGehaeuse: Egy szó mint száz: ugye az van a képen, hogy völgyhidat építtetett a sík terepre. Akkor most az a gond, hogy a sík terepen betonhíd épült, az acélszerkezetes megoldás az nem sík terepen lett volna? Nekem úgy tünik, itt is tettenérhetö a Fidesz hazudozása, mert nagyon ment GyF gyilkolászása a völgyhíd miatt.
csabakirályfi 2017.03.18 13:15:27
@unionista᠋: Remélem, Soros nem lesz olyan hülye, mint állítólag Antall volt. Tessenek összehozni a kívánt pénzt, Soros sem a spajzában nyomtatta.
Hónapok óta izmozik a magyar kormány egyik kiemelt stratégiai partnerével, a holland Heinekennel. A téma a román Csíki sör és annak megsegítése, de a kérdés az, hogy meddig lehet elmenni ebben a kérdésben. A Magyar Kormány miért szállt el ennyire? Mint tudjuk, az Igazi Csíki Sör a Lixid Project…..
csabakirályfi 2017.03.18 08:45:30
@T2006: Ááá, majd ha jól megy a bojkott, akkor újratárgyaljuk a stratégiai szerződést, aminek a tartalma most is titkos, gondolom vagy 30 évre. Mi is lehet benne? Azóta már szaporaság lett, az unokára is gondolni kell.
csabakirályfi 2017.03.18 09:01:01
@EU zászlót mindenhova!: Na de kérem! Amikor összehozta kormányunk a stratégiai szerződést, akkor nem láccott a veres csillag? Az csak most lépte át az ingerküszöböt?
Nem engedték szóhoz jutni Kishantos vezetőjét a parlament Kulturális Bizottságában.  A népfőiskolákkal foglalkozó ülésen Ács Sándorné arról beszélt volna, hogyan vonták meg az állami támogatást a vidéki fiatalok képzését célul tűző népfőiskoláktól országszerte, míg a Lezsák -féle Lakitelki…..
       1. Előrebocsátás, avagy....    Tudóskákat intellektuális értelemben elsősorban a tudományos eredményei minősítenek. Ez Ungváryra is vonatkozik, meg persze rám is.      2. Orbán és az etnikai homogenitás eszméje....  Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján…..
csabakirályfi 2017.03.04 08:45:58
Meglepett a post, nem erre számítottam.
- Amit Ungváry ír a kiemelt részben, az ok. A kulcs is az lenne, ha egyesek többet gondolkodnának: "Nem lehet hitelesen kritizálni ezt a rendszert addig amíg mindent visszautasít az értelmiség egy része zsigeri alapon." Ennek az állításnak az igazsága elég világosan látszik az országban.
- Ungváry egy hamisítványra reagált. Eredetileg a miniszterelnök.hu oldalon egy részletes összefoglaló volt, etnikai homogenitással meg ugyanott az ország bonyolult etnikai helyzetével. Ez fix, met a hvg.hu be is másoltam a zürzavar bizonyítására. Aztán meglepve olvastam a hamisítást. De ma, Lázár 800 ezres Balkánon rekedt migránsai után már nem csodálkozom.
- Az azért megintcsak fura, hogy ez az etnikai homogenitás ekkora port vert fel, meg sem álltunk az holokausztig. Érdekes viszont, hogy az újra elmért kb. "mi polgári, nemzeti és keresztény" semmi visszhangot nem keltett, pedig ez van annyira súlyos, mint az etnikai.
- Szerintem nem fajra gondolt Orbán, arra gondolt, amit mondott, etnikumra.
- "... igenis beszélhet a közmunkaprogramról, a határkerítésről, az etnikai konfliktusokról, a burkáról és arról is, hogy ijesztőnek tartja, hogy ezekről a dolgokról, legalábbis bizonyos értelmiségi körökben, mintha nem lehetne beszélni." Nagyszerü mondat. Van ám PC fasizmus vastagon, aztán mikor ez elhangzik, akkor a PC sajtó/hívek ráugranak az emberre, rögvest igazolva, hogy vannak, mint a guano, vastagon.
A Momentum Mozgalomnak lehet, hogy nem csak Szanyi kapitánnyal gyűlik meg a baja, hanem vitája támad Kálmán Olgával is. A Hír TV-hez átigazolt műsorvezető korábban még a budapesti olimpia mellett kampányolt. Érdekes lesz első interjúja a MoMo vezetőjével...
csabakirályfi 2017.01.31 16:36:45
@Ballib cenzúrázók réme 22: Aha. Gyurcsány, aki Putyinnal. És miért csak Gyucsány? Orbánék, akik MOST Putyinnal, miket mondtak az oroszokról akkor, mikor Gyurcsány Putyinnal? Szerintem a Fidesz lekörözhetetlen az önszembeköpésben, a híveik meg abban, hogy ezt felismerjék.
Szerző: Harmat Árpád Péter A magyarság 1100 éves Kárpát-medencei történetében számtalan fontos vezető, jelentős uralkodó, meghatározó politikus és önfeláldozó hős fordult elő, nagy mértékben alakítva népünk krónikáját. Ilyen volt például a honfoglaló Árpád vezér, a keresztény magyar államot…..
Most komolyan senki se köszönti ma Sólyom Lászlót, miközben Árpibával minden kerek szülinapján tele volt a padlás? Igazságtalanság, helyre tesszük. Isten éltesse tehát Sólyom Lászlót 75. születésnapján. A jeles nap apropóján jó egy kicsit kiszakadni a mocskos hétköznapokból, visszagondolni a…..
Konzervatórium A kis masamód 2009.02.11 07:03:00
"A Magyar Demokrata Fórum negyedik elnöke – Antall, Für és Lezsák után – hosszabb időt töltött hivatalában, mint három elődje együttvéve. De könnyen lehet, hogy ő lesz a párt utolsó elnöke is, akinek emlékét pár év múlva már csak kalapkölteményei…..
csabakirályfi 2016.04.29 17:24:16
@mefisto: Azért egyet nem értek. Akik szerint az MDF darálta le magát, azok mivel magyarázzák, hogy a ledaráltak a Fidesz parlamenti patkójában üldögélnek? Hogy valahogyan Almássy Kornél a NERben valami BKKs közmücég vezére lett? Ezek nem zavaróak?