Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jacks_colon (törölt)

0 bejegyzést írt és 556 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor szerint a jóléti államok korszaka lezárult és ezzel véget ért az európai történelem egy nagy korszaka - de nekünk van világos és határozott válaszunk, ez pedig a munkaalapú társadalom. Véleménye szerint a válságból csak munkával, mégpedig sok munkával lehet…..
jacks_colon (törölt) 2012.11.23 07:49:32
Akkor is létezett turbómagyar mentalitás amikor még otthon éltem, és már akkor is teljesen nyilvánvaló volt a számomra, hogy ez az egész semmiben nem különbözik a focihuligánságtól. Egyes emberek különbnek kívánják érezni magukat másoknál a saját maguk által összeeszkábált eszmerendszer segítségével, ha már az élet más területein nem képesek érvényesülni. Sok hangos ember együtt félelmetes tud lenni, az pedig, hogy milyen butaságokat kiabálnak az mellékes a számukra. A lényeg, hogy közösséghez tartozzanak és erősnek (és okosnak) érezzék magukat. Én már akkor sem éreztem, hogy rám bárkinek bármi szüksége lenne abban az országban (leszámítva a taxishiénákat és a többi lehúzó magyart akiknek aranybánya a külföldről hazalátogató).
Elvégeztem egy egyetemet félig ingyen (diákhitelt már rég visszafizettem), de ahelyett, hogy úgy érezném tartozom, inkább azok az évfolyamtársaim jutnak az eszembe, akik szüleik befolyása révén hullaalkeszként is simán elsőre elvégezték az egyetemet és rögtön zsíros vezető pozíciókba kerültek utána. Ebből nem kértem akkor sem és nem kérek ezután sem. Bevándorlóként sem könnyű érvényesülni, mivel itt is nehezen engednek közel a felelősségteljesebb pozíciókhoz, de számomra ez még mindig kevésbé durva, mint az, hogy egy befolyásos apuka teljesen képzetlen buta kölykének beosztottjaként kelljen dolgoznom.

Még mindig élénken emlékszem arra az állásbörzére Budapesten amire diploma előtt látogattam el. Valami hihetetlen beképzeltség és lenézés áradt az összes multicég magyar képviselőjéből. Nem keresett ott senki tehetséges frissdiplomásokat. Az volt az üzenet, hogy örülj ha felveszünk téget havi kétszázért és cserébe nyalhatod a seggünket. Amikor rákérdeztem, hogy "van önöknél kutatás-fejlesztés ?" azt a választ kaptam, hogy "haha, mit képzelsz, azt az amerikai leányvállalatunk csinálja". Két hónap múlva le is léptem, és azóta figyelem merre halad az ország. Szeretnék egy olyan országban élni amit otthonomnak tekintek, de évről évre meg kell bizonyosodnom arról, hogy az ország csak távolodik ettől az általam elképzelt helytől. Én nem hibáztatom se Gyurcsányt, se Orbánt. A semmiből, turulmadárból meg túrórudiból lehet ugyan nemzeti egót építeni, de ez csak a határtalanul buta embereknek ad beképzeltséget. Aki a munkájára és annak eredményére akar büszke lenni annak még mindig tágasabb kívül.
LMP: Háromkulcsos szja-t! Nagy örömmel olvastam az amúgy még sajnos mindig fideszhívő Mandineren, hogy a gazdagoknak kedvező, a költségvetésen elképesztő lyukat ütő, a nincsteleneket még nagyobb nyomorba taszító egykulcsos adó eltörlése lesz a demokratikus ellenzék első…..
jacks_colon (törölt) 2012.11.09 07:08:06
jacks_colon (törölt) 2012.11.09 07:18:04
@Igazságos János: Irigy ostobából van elég bőven, őket kell megnyerni szavazónak. Aztán ha a profitot termelő, képzett, valamelyest fizetőképes állampolgárok már mind leléptek maradnak az egyszerű, józan paraszti gondolkodású, igaz magyar értéket képviselő emberek, akik megvédik majd a drága magyar földet a cigányok, a zsidók és a pirézek konspirációjától.
Aki eddig csak egy jó viccnek tartotta Snoop Dogg reggae-zenésszé való alakulását, az most nagyot fog csalódni. Az egykor Snoop Dogg néven ismert rapper ugyanis egy sajtótájékoztatón jelentette be New Yorkban, hogy egyáltalán nem csak átmeneti dolog ez az egész reggae-dolog nála,…..
Bándy Kata eltűnése nem véletlenül váltott ki akkora figyelmet, együttérzést és összefogást - még ha ez többnyire virtuálisan manifesztálódott is - mint amekkorát az elmúlt napokban tapasztalhattunk: az őt nem ismerők számára is azonnal nyilvánvalóvá volt, hogy egy…..
jacks_colon (törölt) 2012.07.12 21:48:56
@soproni1: Nem csak a magyar.
Kedves Tibi, az alább taláható írashoz csak annyit fűznék hozzá: true story + poháremelős mém. /Az mi? Amúgy kurva jó poszt, köszönjük szépen. - MT/  ezabloghunickmarfoglalt   A modoros ezoterikus A "new age"-irányzat minden változatát ismeri és szinteket…..
jacks_colon (törölt) 2012.04.05 13:08:27
@wmiki: @vészmadár (pica pica):
A tudomány megértésének és elfogadásának nem az a legjobb módja, hogy elővesszük a tudomány által igaznak tekintett végeredményeket, és ezeket az iskolákban megtanítjuk. Egy egyenlet, amit a tankönyvből megtanulunk pontosan ugyanolyan értékű hittétel, mint amiket a bibliában olvasunk.
Akinek szerencséje volt emelt szintű fizika könyből tanulni annak idején, az talán emlékszik, hogy az apró betűs bekeretezett részek érdekes betekintést nyújtottak a fizika kultúrtörténetbe, de pont ezek voltak azok a részletek, amiket nem volt kötelező tudni. Pedig talán pont ezeknek az ismerete lenne szükséges ahhoz, hogy a hétköznapi ésszel nehezen felfogható bonyolultságú egyenleteket megértse a tanuló. Ha valaki ismeri annak a történetét, hogy egy bizonyos összefüggésre valójában hogyan is jöttek rá, akkor érteni is könnyebben fogja.
Hiába ismeri mindenki, hogy E=mc2, attól ez még egy megfoghatatlan, érthetetlen hittétel marad, amit nem tudok otthon a konyhában sem megtapasztalni, sem bebizonyítani. Ha viszont valaki visszamerészkedik az alapokhoz, megérti miből indult ki Einstein amikor megalkotta a speciális relativitás elméletet, és megérti hogyan lett ebből általános relativitás elmélet, mik voltak azok az eredmények, gondolatok és egyéb motiváló tényezők amik miatt ez az elmélet továbbfejlődött, az meg fogja érteni azt is, hogy pontosan mit is jelent ez a képlet. Ha megérti azt is, hogy ennek az elméletnek az állításai hogyan bizonyíthatóak kísérlettel, és hogyan alkalmazhatóak a gyakorlatban, akkor már nem fog rá úgy tekinteni, mint egy misztikus valamire.

Persze felmerülhet az a kérdés is, hogy ha egy elméletet én magam nem tudok ellenőrizni kísérlettel mert az túlságosan bonyolult és nehézkes, akkor ki garantálja, hogy nem vagyok becsapva a tudósok által? Honnan tudom, hogy ez az egész relativitás, kvantumfizika és húrelmélet nem csak egy nagy humbug, amivel bizonyos érdekkörök az egyházak hatalmát próbálják kijátszani? Erre tényleg csak a józan paraszti ész adhatja meg a választ: ekkora méretű összeesküvést nem lehet végrehajtani úgy, hogy az ne derüljön ki előbb vagy utóbb. És aki esetleg kétségbevonja a tudósok kísérleteit és munkáit, az ezzel az erővel kétségbe vonhatja Tokió vagy New York létezését is - ő még nem látta, hát nem is létezik.

Ebből a szempontból tényleg igaza van wmikinek, hogy az ateisták által elfogadott világkép nagyon sok személy számára pontosan ugyanolyan hit, mint a vallásos hit. Őszintén kívánom neki hogy egyszer tényleg őszinte, előítéletek nélküli érdeklődéssel vegye kezébe például "A nagy terv" című könyvet, ugyanis az esze talán meglenne hozzá, hogy felfogja miről szól. Bár van egy olyan érzésem, hogy ez nem fog megtörténni, hacsak nem azzal a motivációval, hogy "ismerjük meg az ellenséget és keressünk támadási felületet".
TComment Adócsalókat fogtunk 2012.03.29 10:15:00
Azt mondták, negyvenezren vannak a külföldi rendszámmal közlekedő magyarok és milliárdos a bevételkiesés. A valóság sokkal szórakoztatóbb. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
jacks_colon (törölt) 2012.03.30 09:51:42
@P3Dr0: Hát én is utánanéztem már az autóbérlésnek, és ez a 250euró sehogy nem jön össze szerintem. Magyarországon nagyon drága a bérlés, és még csak megközelítőleg sem tudok olyan autót bérelni, mint amilyen a sajátom. De igazából nálam nem a pénz számít, ezt az autóbérlés dolgot példának hoztam. Én hajlandó vagyok elhinni, hogy téged az anyagi és materiális dolgok nem motiválnak, de ami engem illet nem fogok a holiday alatt otthagyni a garázsban egy sportkocsit, amikor végre van 2-3 szabad hetem, hogy élvezzem is végre. Szerintem ugyanez az X6 is. A német is azért veszi az X6-ot németországban, mert nem akarja titokban tartani, hogy esetleg bejött neki az élet. Egy magyar, aki németországban él és vesz egy X6-ot, majd gondolod, hogy bérel helyette egy Renault Cliót? Szerinted ez lenne a reális viselkedés? Ha nem lenne az autó státuszszimbólum, akkor nem létezne X6 sem.

Van akinek az autó jelenti a stresszmentességet. Elég sokat vezettem már eddig, hogy ne idegesítsem fel magam semmit ami útközben ér, ha vezetés közben nincs egó, akkor nincs idegbaj. Viszont a buszon vagy vontaton lökdösődő hülyegyerekek és aggresszív nyugdíjasok még mindíg fel tudnak idegesíteni. Nekem ez a kényelmesebb. Igaz, hogy fárasztó levezetni ennyi kilométert, de nekem egyelőre megéri. Majd biztos lesz olyan is, hogy megunom, és megyek repülővel.
jacks_colon (törölt) 2012.03.30 10:00:23
@P3Dr0: De csak összehasonlításképpen: sokszor voltam otthon repülővel. 30 kilós bőröndöt cipelve reptérről, vonatra fel, vonatról le. Utána indul a családlátogatás, bőrönd ugye jön velem, mert a szükséges hülyeségek (laptop, külső hdd, satöbbi) kellenek, és minden már nem fér bele a hátizsákba. Országon keresztülutazni, Keletiből délibe eljutni, utána IC-ről még egy átszálás falusi megállóig, ott 1.5 kilométert legyalogolni bőrönddel a nagyihoz, mert a busz óránként jár és nincs ismerős aki épp ráérne... köszönöm, de ebből elég volt. Aztán ha a nagyival el kell menni valahova, orvoshoz, a közeli kisvárosba mosógépet venni, bankba pénzügyeket intézni...
Ezt csináltam mindet, autó nélkül. És a második látogatáskor a család felének azt mondtam, hogy bocs, de majd csak jövőre.
jacks_colon (törölt) 2012.03.30 10:21:41
@Turbék: Ha van egy Volkswagen Ruppó az ő epszilon sugarú környezetében neki, akkor mondjuk rá definíció szerint, hogy ruppós.
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
jacks_colon (törölt) 2012.03.14 13:52:07
Engem egyszer igazoltatott a rendőr egy úniós országban, angol rendszámmal. Nem volt tisztában azzal, hogy angliában hogy néznek ki a hivatalos papírok. De tudott angolul. El tudta olvasni mi van oda írva, és elfogadta. Jóindulatúan figyelmeztetett, hogy ha túl sok ideig tartózkodom ott, akkor adókötelessé válik a járművem. És ennyi. Nem büntettek meg, mert tudták, hogy ez a terület úgynevezett "grey area" a jogban. És az únió tele van ilyen "grey area" jellegű szabályokkal. Teljesen mindegy mit csinálnak, nem fogják tudni érvényesíteni őket. A magyar állam most megpróbálja megmutatni, hogy majd ők kiszűrik az adócsalókat, akkor is, ha az adócsaló pontosan ugyanolyan hivatalos okirattal tudja igazolni hogy mégsem csal adót, mint az aki valóban külföldön él. Majd ők megmutatják, akkor is, ha ehhez meg kell hurcolniuk jópár tisztességes külföldön élő és dolgozó állampolgárt. Mert ez utóbbi nem számít. Okos.

A "grey area" probléma nem csak magyarországon ismert, az egész únió tele van ilyen és ehhez hasonló ellenőrizhetetlen, végrehajthatatlan jogszabályokkal. Rengeteg cég, vállalat, sőt, komoly és nagy vállalatok is vannak, akik szimplán elfelejtik bejelenteni az európai telephelyüket az ottani adóhivataloknak, csak hogy ne fizessenek ott adót. Itt a probléma a decentralizált gazdasággal és adóztatással van, és ez nem csak magyarországon probléma. Többek között ezért se működik az únió, és emiatt is van szarban.
jacks_colon (törölt) 2012.03.14 14:17:53
@btomi1980a: Te maradj ott. Komolyan.
jacks_colon (törölt) 2012.03.14 15:17:51
@vadász2: bzmg. Ne haragudj, de erre most már bazdmegelnem kell. Miért olyan nehéz felfogni, hogy miről van itt szó? Miért olyan nehéz megérteni, hogy itt senki sem az adócsalókat támogatja?

Akkor most szépen, röviden: az nem tetszik nagyon sok embernek, hogy akik TELJESEN JOGOSAN külföldön élnek, laknak és dolgoznak, azokat is egy kalap alá veszik az adócsalókkal. Mint például engem is, aki 8 éve élek és dolgozok angliában. És ha majd hazamegyek meglátogatni a családom, akkor HALVÁNY FINGOM NINCS MILYEN PAPÍR LESZ ELEGENDŐ MAJD A MAGYAR RENDŐRNEK AHHOZ, HOGY NE SZERELJE LE A RENDSZÁMOT ÉS BÜNTESSEN MEG 800000 FORINTRA.

érted mostmár?
Egy potenciális adócsaló - legalábbis az olasz állam szerintFaramuci helyzetbe kerültek az olasz sport-, luxus-, és minden más drága autók tulajdonosai: abban az országban, ahol a legizgalmasabb poszterautók készülnek és ott, ahol ahol igazán idilli környezetben használhatják…..
jacks_colon (törölt) 2012.02.17 06:17:51
 Általában hajlamos vagyok úgy gondolni, hogy a problémák (igen, minden egyes probléma) megoldhatóak azzal, hogy az ember beszív (a szó füves és alkoholista értelmében egyaránt). Nem azért, mert akkor effektíve tényleg megoldódnak a dolgok, nem, ahhoz sajnos tenni is kell…..
jacks_colon (törölt) 2012.01.29 08:24:35
A fuvel mindossze egyetlen problema van, es szerintem emiatt egyaltalan nem baj az, hogy nem legalis. Ha olyan szellemi munkat vegzel, ahol szamit a koncentracio, a belso motivaltsag es a kreativitas (peldaul mernoki munka, szoftverfejlesztes, meg ilyesmi), akkor konnyen rosszul sulhet el. Eleg elszivni egy cigit pl szombat este, es azon fogod kapni magad, hogy meg csutortokon is nagy ivben beleszarsz, hogy milyen minosegben vegzed a munkadat - mindegy csak teljen mar le a munkaido. Ha a munkad megkovetelne, hogy kepes legyel ugy koncentralni a feladatodra, hogy egyszerre 4-5-6 dolgot is a fejedben tartasz, akkor ne szivj. Soha. Mert utana max 1-2 dolog marad meg a fejedben, es ez akkor is igaz, ha mar regen kiment beloled a fu kozvetlen hatasa. Sajat tapasztalatbol beszelek, probaltam. Az igaz, hogy kevesbe karos az egeszsegre mint az alkohol vagy a cigi, de sokkal erosebben rombolja a motivaciot, a kockazatfelmero kepesseget es a felelossegtudatot. Ha en egy komoly multinacionalis ceg vezetoje lennek, akkor nem telepitenek semmilyen K+F vagy egyeb kritikus gyarto reszleget olyan orszagba, ahol legalis a fu. Akkor se ha amugy szeretek beszivni.
A posztbol nem derul ki szamomra, hogy az ironia hangsulya hol van - most valoban komolyan vegyem, hogy a posztolo szerinte jo dolog a fu, vagy csak a mai magyar politikaval ironizal. Egy hatalmas logikai bukfencet maris lehet talalni benne: a makgubo es a koka-cserje is a termeszet resze, megis be vannak tiltva. Ha nem tudod miert vannak betiltva ("biztos jo dolog lehet csak minket akarnak szopatni") akkor probald ki. Elsore biztos jo lesz.
jacks_colon (törölt) 2012.02.01 06:40:26
Ott a pont
"
Kissé úgy tűnhet ez az egész polémia, mintha világnézeti kérdés, vagy "hitvita" lenne, mivel mindkét tábor fel tud mutatni "kedvére való" vagy számára elfogadhatónak vélt tudományos forrásokból származó érvanyagot.
"

Nekem is csak annyi a bajom ezzel, hogy miert olyan nehez objektivan szemlelni valamit, amit mi magunk is csinalunk. Ha en csinalom, akkor az csak jo lehet. Ha mas csinalja akkor mindenki hulye. Kozeput nincs? Mondjuk az, hogy csinalom, es tisztaban vagyok vele, hogy rossz hatasa is van? (En nem csinalom, de tudom hogy tud jo is lenni, csak egyszeruen nekem nem fer bele az eletembe a rossz hatasai miatt.) Vagy ez mar akkora buntudatot okoz, hogy akkor mar jobb atvedleni hivove?

Van nekem egy jo haverom, aki lenyegeben hippikent elte le az elmult tizenvalahany evet (ugy szivott mint ahogy mas cigizik), es mar tole is azt hallom, hogy kenytelen letenni, kulonben a kovetkezo evek is azzal fognak telni, hogy el bele a nagy semmibe, es nem halad semerre az elete. Mert mar o is eszrevette, hogy mihelyst egy kis feszultseg keletkezik az eleteben amit tettekkel kellene feloldani (mondjuk kirugjak es kellene uj munka), akkor a fuvel nagyon szepen el tudja hallgattatni a motivaciot es a buntudatot. Es nem fog elmenni tanfolyamra, es nem fog uj munkat keresni. Csak sajnos ez nem konnyu dolog, a fuvel egyutt a regi haverokat, a regi tarsasagot is ott kellene hagynia, es ez a legnehezebb.
Valahol olvastam hogy csernus egyszer azt nyilatkozta a furol, hogy igazabol sokkal gecibb dolog mint a kemenydrogok, ugyanis a kola vagy a hernyo negativ hatasai azonnal jelentkeznek, es ezzel egyutt a motivaciod is gyorsan megno arra, hogy valtoztass. Es igy konnyebb meghozni ezeket a nehez donteseket. A fuvel viszont leelhetsz siman 15-20 evet is, mire egyaltalan tudatosul benned, hogy mi is az oka annak, hogy 15-20 evet elbasztal az eletedbol. Persze ez nem teljesen igaz, mert ezt is embere valogatja. De van ilyen is.
Ha tudod milyen negativ hatasa van mikozben szivsz, akkor tudni fogod azt is, mikor kell abbahagyni.
A ChangeWave legújabb kutatásában 4163 embert kérdezett meg (ezek közül több mint négyszáz nem az Egyesült Államokban lakik) és arra jutott, hogy a felhasználók jelentős része, egészen pontosan 46 százaléka iPhone-t venne a legszívesebben. Ennél csak egyszer, tavaly júniusban,…..
jacks_colon (törölt) 2011.07.20 08:07:20
@victor vacendak: teljesen mindegy, hogy apple vagy valami mas. A motivacio ugyanaz. Kell adni a tomegeknek egy elerheto statusszimbolumot, amitol elhiszik magukrol, hogy ok kulonlegesek. Hogy ok is vegre egy felsobb reteghez tartoznak. Felreertes ne essek, nincs bajom a termekkel, egyikkel se. Lehet, hogy veszek egy iphone-t. Vagy valami mast. Ha szuksegem lesz ra. Vagy mert csak. Vegyen mas is amit akar. A hanyinger attol jon ram, amikor latom, hogy felnott ertelmes emberek meghajolnak a marketing-rizsa elott, csak mert az konkretan belemondja a pofajukba: ha igy es igy viselkedsz, akkor nem azert neznek majd rad ferde szemmel, mert idiota vagy, hanem mert kulonleges. Es mert irigyek.

Nem, nem irigyek. Te vagy az idiota, hogy bedolsz a marketing-maszlagnak, es nem veszed eszre, hogy fizetsz azert, hogy elhitessek veled: szeretnivalo es irigylesremelto vagy. Mint aki megmagyarazza maganak, hogy a pultoslany vagy a prosti az egyenisege miatt kedves hozza.
Modorosblog A Nyelvtudor II. 2011.06.26 14:53:00
-És tanulnak a gyerekek nyelveket rendesen, Marikám? Nagyon helyes, ebben a mai világban anélkül ma már nem viszed semmire sajnos. Heti tíz órában? Bizony, a Zsoltikáéknál volt egy nulladik év, ott húsz órában tanulták az angolt, emelt szinten. Amit ezek a számítógépekkel…..
jacks_colon (törölt) 2011.06.27 17:07:08
@migueldiez: az angolban és sok más nyelvben a kiejtés eltér az írástól. A magyarban nem. Lehet hogy ezért van az, hogy kevés a magyarban a nagyon eltérő dialektus? Egyes hangokat lehet konzekvensen máshogy ejteni, (széles e vagy a), de ettől még ugyanazt mondjuk, ami le van írva.
Ezzel szemben az angol nyelvben a lehetséges variációk száma végtelen. Lehet csak egyes szavakat, kifejezéseket máshogy ejteni, vagy csak egyes szavak magánhangzóit - ugyanis az írás nem szabja meg a kiejtést.
Ez most egy modoros brainfart volt a részemről, de remélem nem írtam túl nagy hülyeséget.
jacks_colon (törölt) 2011.06.28 05:43:44
Én is érzésből szoktam egymás mellé b@szni a szavakat, ha angolul beszélek. Mégis nagyrészt helyes az, amit mondok, mert először a nyelvtant tanultam meg, és az agyamat használtam amikor először próbáltam angolul megszólalni. Az írás teljesen más dolog, teljesen más sémákat használok mint szóban, és jobban odafigyelek rá mit és hogyan írok le (a szó elszáll, ugye...).
16 évvel ezelőtt Rigóuccáztam le a középfokút, és úgy vélem volt némi értelme is annak, hogy ott szívtam. Tisztában vagyok olyan nyelvtani szerkezetekkel és kifejezésekkel is, amit nagyon ritkán használnak szóban.

Amikor érzésből beszél valaki egy idegen nyelven (vagy akár a saját anyanyelvén is), az tűnik helyesnek, amit megszokott. Csakhogy a helytelent is ugyanolyan könnyű megszokni. Nem tudod hogyan kell mondani? Hát mondod először úgy, ahogy jön. Legközelebb már csak annyi rémlik, hogy ezt így hallottad valahol (nem fogsz rá emlékezni, hogy ezt a szerkezetet te találtad ki). És hirtelen helyesnek fog hangzani. Ez a baj a nyelvtani alapok nélküli nyelvtanulással. Nem mondom, hogy ez rossz, de van amihez kevés.
Példa: találkoztam olyan magyarokkal, akkor már 40 éve kint éltek. Teljesen hibásan, szinte nyelvtan nélkül beszéltek, és ha nem jutott eszükbe egy szó, simán "odab@szták" a magyar megfelelőjét. Szó se róla, folyékonyan beszéltek, és soha senki nem javította ki őket. Van, akinek ez a szint is elég.
jacks_colon (törölt) 2011.06.28 07:59:23
 A Siebenkreuz Alapítvány nincs bejegyezve. Nem irányítja se magánszemély, se politikai szervezet. Nem áll mögötte hivatal, se kormány, se konszernek. Nem sorolható egyetlen gazdasági csoport érdekszférájába sem. Nincs központja, nincs kiépített hálózata, pénzügyi…..
Eleinte furcsának tűnt, de aztán rászoktam a köszöngetésre. Mármint a forgalomban. De elegem lett, leszokom róla. Vélemények az azonos című írásunkról...
Modorosblog Gyalogos a bicikliúton 2011.03.31 18:20:00
-Csodálatos ez a tavasz a hosszú, kegyetlen, csontig hatoló tél után... felkelés sötétben, napnyugta háromkor, havazás, havas eső, ónos eső, latyak, olvadás, fagyás, sima eső, metsző, viharos szél - borzasztóan deprimáló január, aztán február - az év legocsmányabb…..
jacks_colon (törölt) 2011.04.03 12:53:06
@vészmadár (pica pica): "az a baj, hogy felőled nézve, te, akinek igaza van, okosítja azokat, akik hülyék. Innen nézve meg két egyformán a maga igaza felől megrendíthetetlenül biztos, vitaképtelen fél verbálisan baszturbál."

Uraim, ismét megérte benéznem ide. Kérem ne hagyják abba.
Ki az a Kanos Srác? Nem megy ez az Aranyos Srác-figura, most mi legyen? - tűnődik a fiatalember. Megpróbált minden energiáját összeszedve figyelmes és aranyos lenni, tartózkodott minden perverz, szexista beszólástól, bármiféle zaklatástól - és nem kérkedett azzal sem, hogy…..
jacks_colon (törölt) 2011.03.31 08:27:58
@lárvalányhaj: Ha pedig nem akarod, hogy megsértődjön, akkor meg csak mondd rá, hogy szingularitás. Ha elég buta, még meg is köszöni.
jacks_colon (törölt) 2011.03.31 10:55:40
@Ernoke: En pedig ismerek olyat, aki eljatssza, hogy alpari bunko, foleg akkor, ha ugy latja, hogy veszelyben a gondosan felepitett imidzse. (Peldaul ha talalkozik valakivel, aki iskolazottabb, vagy gazdagabb onala.) Amikor pedig hasonlo valaszt kap az alpari bunkosagara, akkor rogton sajnaltatja magat mindenkinek (termeszetesen foleg a noknek), hogy pedig o olyan rendes, kedves es aranyos, es nem erti, hogy a masik miert nem kedveli ot. Aztan persze az lesz a vege, hogy mindenkit a masik illeto ellen fordit. Ez peldaul egy sunyi alpari bunko geci, es egyaltalan nem vagyok kivancsi arra, hogy mas helyzetben milyen lehetne.
jacks_colon (törölt) 2011.03.31 15:51:34
@Nadiposzi: Csak meg ne mérgezze egyszer a halfejed vacsora elott. :)
Az Android - az egy szar.Áááá, az Android, az aztán tényleg egy rakás szar. Valami hülye kitalálta, hogy lekoppintja az iPhone-t, de elég szarul sikerült. Hát nézd már meg ezt a szart, akadozik, recseg-ropog, full bóvli műanyag szar az egész úgy ahogy van. Hát hasonlítsd már…..
jacks_colon (törölt) 2011.03.26 15:01:34
@Coyote82: Ja, én is észrevettem, hogy az iPhone-t egy kicsit kevésbé fikázza, mint az Androidot. Meg is győzött, megyek is és veszek egy iPhone-t.
jacks_colon (törölt) 2011.03.26 16:59:32
@trollforgató: Nem, nem elég. Még nem voltam se sznob, se buzi, így nem tudhatom milyen az. De ha veszek egy iPhone-t, akkor biztosan az leszek, és akkor lehet, hogy jó lesz. Mindent ki kell próbálni.
jacks_colon (törölt) 2011.03.26 17:12:12
@trollforgató: És egyébként is épp ideje lenne, hogy végre komolyan vegyem saját magam.
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
jacks_colon (törölt) 2011.03.24 16:54:09
@Radio Silicon: hehe, teljesen igazat adok neked. Viszont erre reagalni milyen mentalitas? :)
jacks_colon (törölt) 2011.03.24 17:49:56
@Agyalap: Pedig még csak konkrét összeget se mondott. Bár ezzel felvágni valóban nem szép dolog, de legalább arra büszke, amit saját maga ért el. Örülök neki, hogy vannak ilyen emberek, akik képesek a saját erejükből még a nyugati átlagnál is magasabban teljesíteni. Ha valaki ahelyett, hogy a saját maga által elért teljesítményre lenne büszke, és inkább a magyarságával, a naóbeldíjasokkal, a paprikával, a pálinkával és a túró rudival próbál büszkélkedni, akkor az legyen őrá is büszke. Persze ehhez félre kellene tudni tenni az egót, viszont erre tényleg csak kevesen képesek.
Én csakis és kizárólag akkor szoktam felhozni a keresetem, ha beképzelt parasztokkal találkozom. Amolyan "ne gyere vissza, sértődj meg" stíliusban.
Varánusz Boldogság, gyere haza! 2011.03.24 06:07:00
Orbán Viktor idei országértékelőjében arról beszélt, hogy haza kell csalogatni az egyéni boldogulásukat külföldön keresőket. Ne bitangoljon el a nemzet szellemi tőkéje, ne kóricáljon szerte a világban magát kelletve csak mert kapós, ne odakint sokasodjon, mikor fogy a magyar.…..
jacks_colon (törölt) 2011.03.24 13:08:04
@Panasz Muki: "A kezdeményezés viszont tök dilettáns, mintha nem is emberekről lenne szó, hanem a hupikék törpikékről."

Na igen, ez nekem is eszembe jutott. Ha szellemi tokevel rendelkezo honfitarsakhoz akarnak szolni, akkor ne probaljak meg oket hulyenek nezni, ugyanis nem ugyanazokrol az emberekrol van mar szo, akiket odahaza az orruknal fogva lehet vezetni.
jacks_colon (törölt) 2011.03.24 14:41:02
@Mystes: orulok, hogy te legalabb talalsz magadnak onigazolast. Barcsak szamomra is ilyen fekete-feher lenne a vilag, mennyivel kevesebb gondom lenne!
 A cikk megírását MacIka szponzorálta. A cikk megírása közben egyetlen állatnak sem esett bántódása, még MacIkának és a posztírónak sem. A posztíró posztírás közben Slippers by Girlfriend papucsot, Negligee du Maman pizsamaalsót, és T-Camicia pólót viselt, limitált…..
jacks_colon (törölt) 2011.03.03 16:45:18
@Professor Pizka: éljenek a pénztárcás melegítősök! :D
Modorosblog A költségkímélés 2010.11.18 06:00:00
-Apám, nem nagy szám ez a nyugati élet. Pedig nem is étteremben vagy építkezésen kell dolgoznom, de minden kurva drága itt. Sima szobabérléssel meg egy-egy kocsmázással alig tudok félretenni 3-400 fontot havonta. Saját lakás vagy autó szóba se kerülhet.-Már megint csak a…..
jacks_colon (törölt) 2010.11.18 14:33:45
@F79: hogyne olvastam volna. Nem konkretan igy, hogy "birka hulye", hanem ugy, hogy sokan nem ertik, miert eri meg ez masoknak. Kozben meg naponta beszelek az otthoni haverjaimmal, es hallgatom a tobb honapra felhalmozodott kozuzemi szamlakat, meg a tobbit. Amugy visszaolvasva tenyleg kicsit aggresszivra sikerult a hozzaszolasom, nem ez volt a szandek.
jacks_colon (törölt) 2010.11.18 15:38:01
@Dövan: mondjuk az is lehet, hogy a munkahelyi gepen nem akarja beallitani, mert 1) minek, 2) csak bezavar. Attol otthon meg lehet neki ekezetes. Písz (P + Alt-161 + s + z)
Ti elhiszitek ezt még? Ha esetleg nem volna világos, a MySpace.com-ról van szó. Még márciusban versengett időnként a címért a magyarorszag.hu, de azt legalább lecserélték, ha a zsenialitás szele nem is érintette meg őket. Miért szar a MySpace? Azért, mert rá van kattanva a fél…..
Az új-zélandi eset óta tudjuk, hogy az óraátállítás egyszerűen nincs benne a 4.1-es iOS szótárában. Szeptember végén történt, hogy a szigetországban egy órával korábban keltek a szükségesnél a jólelkű új-zélandiak, az iPhone ugyanis időzavarba került. Hogy egy példával…..