Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zka

0 bejegyzést írt és 5014 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok éve a Boden tavon ringatóztunk, mikor a társaság egyik tagjának megcsippent a laptopja. Elé ült, és elkezdett pötyögni. Kérdeztük tőle, hogy szabadsága alatt miért keccsöl? Nem értette. Valami multi... igen, nemzetközi cégnél nyomta, ahol az volt a módi, hogy nem bíbelődtek szabadsággal. Ha meló…..
Zka 2021.05.09 16:10:10
@МАХVАL bircaman közíró: ahh te még mindig itt rontod a levegőt és nyomod a legagyhalottad fideszes hazugságpropagandát? :D Nyugtass meg, hogy nem ingyen dolgozol ennyit ezeknek a hazug tolvajonak :D
Az utóbbi napok botránya miatt egyre többen gondolkodnak el azon, hogy törlik magukat a legnépszerűbb közösségi oldalról, amin persze nem nagyon lehet csodálkozni, hiszen ki szereti, ha adatai olyan helyekre kerülnek, melyekről adott esetben még csak nem is hallott. A címben…..
Zka 2018.03.28 21:26:51
@Dikusz: a messenger nélkülözhetetlen számomra, munkatársak, család nonstop ezen kommunikál.
A többi eléggé felesleges, nem hiányozna. Aki meg az "adatai" miatt komolyan aggódik, ne használjon FBt, vagy járjon pszichológushoz az üldözési mániájával.
A mai poszt annyiban igazi különlegesség, hogy szerzője, Eszter a Határátkelő indulása után két héttel (!!) írta meg történetét. Aminek lassan 7 éve. Most tehát egy hét éve leejtett fonalat veszünk fel, lássuk, mi történt azóta Eszterrel és párjával!..
Zka 2018.03.22 14:14:52
@svajcineger: nemár, ezek 1-2M/m2 áron vannak, a pesti árak ehhez kanyarba sincsenek.
1992 nevezetes esztendő volt a hazai fantasy rajongók körében. Megjelent a Shamutanti dombok, a kultikus Kaland-Játék-Varázslat-széria nyitókötete (a Kaland-Játék-Kockázat kistestvére, összefüggő kalanddal), elstartolt a Cherubion kiadó Harcos Képzelet Játékkönyvek-sorozata, kijött a Valhallánál az…..
Zka 2018.01.02 13:32:09
@-Szűcs Gyula-: úgy rémlik 2-3 fordulót mentem vele, aztán vagy a játék fulladt be, vagy én - de az biztos, hogy nagyon gyorsan vége lett. Nagyon nagyszabásúnak indult, nehéz volt követni mi történik. A TF tanulási görbéje sokkal barátságosabb, egyszerre csak kevés újdonság van mindig.
Zka 2018.01.02 14:28:16
@-Szűcs Gyula-: szerintem nem, azóta 2x költöztem és nem rémlik, hogy találkoztam volna velük.
„Szerettem a gondolatot, hogy New Yorkban vagyok, és az irodám felhőkarcolókra néz, hogy a West Village‑ben lakom, és mindennap metrózom, és sosem tévesztem el a helyes irányt.” Ezt a XX. század egyik legjobb amerikai írója, John Updike mondta egy interjúban – majd két évvel később elköltözött egy…..
Zka 2017.12.09 12:07:21
@Bredpitt Monika: ez valami generációs dolog lehet, nekem a hátam közepére nem kell mások bánata és én sem akarom idegeneknek mesélni az enyémet.
Most hagyjuk, hogy ki mennyit lop, nézzük az elvileg publikus döntéseket, mint ez a kínai vasút most. Illetve hát ez se publikus, ahogy Paks se volt az: a mai becslés szerint legkevesebb 750 milliárdos ár 85%-át titkos kondíciókkal született kínai hitelből finanszírozzuk úgy, hogy a kivitelezés…..
Zka 2017.11.28 14:48:45
@444: ti össze is házasodhatnátok Bircával, egyformán okosak vagytok :D
Zka 2017.11.28 14:49:10
@sZulamith: szólamokban talán, valójában államkapitalista.
Érdekes figyelni, hogyan próbálják átírni a múltat visszamenőleg...
Zka 2017.10.22 09:29:15
@Fermentátor: a fidesz összes tagjának a világképe kétszer változott a rendszerváltás óta, véletlenül mindig pont egyszerre. Voltak liberálisok, aztán mérsékelt konzervatív polgári erő, most meg kádárista hagyományokra építő fasiszta párt lettek, mert épp ez hoz sok szavazatot. Nagyon korlátolt, aki nem látja.
Biztos te is jártál már úgy, hogy a bringádra felpattanva lettél figyelmes arra az aprócska részletre, hogy teljesen le van engedve a gumid. Néhány méter gurulás után azonban világossá vált számodra, hogy így nem fog menni az utazás, bárhogy is erőlködsz. De akkor mégis mi legyen? Pumpára igazán…..
Nem túl szimpatikus húzás a tévécsatornáktól, amikor a filmeket megszakító reklámok hangerejét az egekbe emelik, frászt hozva ezzel az éppen elszundító nézőre. Bármilyen furcsa, a dolog hátterében pontosan az a jelenség áll, amely napjainkra gyakorlatilag teljesen kiirtotta a…..
Egy olvasó hívta fel rá a figyelmem, hogy manapság igen elterjedt a Magyar vendéglátásban az a fajta protokoll, hogy a pincér az ételválasztást úgy igyekszik megkérdezni, hogy Sikerült választani? Súlyosabb az eset, ha ezt megtoldja egy kis e-vel, azaz Sikerült-e választani?  A fenti mondattal…..
Zka 2017.08.18 10:54:54
@odamondó: +1
vagy inkább haza és ott főzzön magának amit akar :D
Múlt héten kaptam egy kis hangulatfokozót a koreai barátnőmtől, küldött nekem pár zacskó ramyunt (koreai rament) egy mellékelt cédulával, hogy keressek rá Youtube-on a „Samyang challenge” kifejezésre. A csomagolásra nyomtatott tüzet okádó csirke láttán már sejtettem, hogy mi vár majd rám. Így is…..
Zka 2017.08.12 19:40:29
@Köldök_szösz: neked meg egy agy.
Nyilván a kérdés leegyszerűsített, pontosabban úgy hangozna, hogy mely ország kínálja a legjobb feltételeket a kismamáknak és édesapáknak. Ma megnézzük, mi a helyzet Svédországban, Hollandiában, Dániában, Németországban, Spanyolországban, és hogy ne csak Európa legyen,…..
Zka 2017.07.28 13:52:10
@Pink Petsch: ok és most várjuk meg azoknak a kommentjét is, akik magukragyújtották a lakást. Érted ugye, mit akarok mondani :D
Amúgy egyetértük, az itthon szokásos 3-9 év nyaralás közpénzből senkinek nem jó igazából. Talán a gyereknek, ami persze fontos dolog, de ne csodálkozzunk ha így senki nem akar fiatal nőket foglalkoztatni, sem rendesen megfizetni őket.
Zka 2017.07.28 14:04:49
@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: annyira tipikus, hogy a fideszesek kádáristák is egyben :D
Zka 2017.07.28 14:11:00
@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: "A nagy emberi jogvedok persze megfeledkeznek a gyerekek jogairol. Minden gyereknek joga van a szereto csaladhoz, a normalis anyahoz es az apahoz."

Szóval a szülők elfelejtenek szeretni meg normáltalanok lesznek ha nem ülnek a gyerek nyakán iskolás koráig? (vagy meddig?) Amúgy nem kötelező gyereket vállalni, sem azonnal visszamenni utána a munkába.
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
Zka 2017.07.28 10:30:55
@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: ORBITÁLIS FAAASZ, csak ennyit tudok rád mondani. Mindenről ugyanaz az elcsépelt hazugság jut eszedbe, a kivitt pénz. Ezt szajkózod mindig mindenhol évek óta, tényleg megéri ingyen? :D
Zka 2017.07.28 10:33:12
@VT Man: szar a számítás, meg itthon magasabbak a bérre rakott adók és az áfa is.
A kérdés egy korábbi poszt alatt merült fel, és akkor megígértem, feldobom a Facebookon is, lássuk, ki mit gondol róla. Elöljáróban annyit mondanék, hogy szerintem a kérdésre voltaképpen nincs válasz, hiszen gyakorlatilag mindenkinek mást jelent a kényelmes megélhetés (mert a kérdés voltaképpen erre…..
Zka 2017.07.26 12:29:19
@camilló: nem akarok nagyon erről értekezni, megnézed a libertarianism szócikket a wikin, kb lefedi miről mit gondolok.
Pogi írásait gyakran jellemzi a lovon fordítva ülés, nem egyszer olvastam tőle hogy nagyot kéne emelni a minimálbéreken itthon, mert megvan a termelékenység (nem látom bizonyítva), meg a multik erre úgy reagálnának, hogy idehoznák a magasabb hozzáadott értékű melókat (nem látom bizonyítva, sem a multik oldaláról, se nem kínálati oldalról - értsd nincs itt elég jól képzett ember ehhez). Ez és hasonló dolgok nála visszatérő témák, egyszerűen nem tudom komolyavenni.

A közgazdaságtan törvényei amúgy igenis jól működő valós dolgok. A probléma azonban az, hogy pl a matematika vagy a fizikai törvényeivel ellentétben ezeket a törvényeket erővel át lehet hágni és az emberek szeretik is ezt megtenni (kartellezés, állami beavatkozások, stb) illetve egyszerűen annyira komplex a világgazdaság, hogy megjósolhatatlan a viselkedése (egyszerűen nem tudjuk ki mikor mire hogyan fog reagálni - azaz a rendszer paraméterei csak elnagyoltan ismertek), hiába ismerjük jól magukat a közg. szabályszerűségeket.
Zka 2017.07.26 13:15:21
@camilló: a termelékenységet lerontja saját magának a rengeteg kisvállalkozás, akik nem tudnak semmit ésszerűen csinálni és a főnök egyetlen célja, hogy neki legyen egy jó fizuja, mindent és mindenki mást meg leszar. Tény, hogy az állam se segít ezen a sok felesleges szabályozással és feleslegesen alkalmazott emberekkel, akiknek a bérét a versenyszférának kell kitermelnie.
Zka 2017.07.26 23:21:07
@Liping: 120ból pedig vidéken is csak nyomorogni lehet, kifizetett lakás mellett is. Ha mindent használtan vesz és használtan el is adja, nem vesz készételt csak főz, spórol az áramal, fűtéssel, vízzel, stb még akkor sem marad semmi extrára semennyi pénz.
Határátkelő Ki mennyit ér? 2017.07.26 06:30:00
A címben megfogalmazott kérdés mindig is foglalkoztatta az embereket (Magyarországon az elmúlt évben egy kiszólás miatt kapott ráadásul kis mellékzöngét is), és ezen töprengett el mai posztjában Digger is. Vajon aki kijön külföldre, annak mi a kötelező elérés? Munka, lakás,…..
Zka 2017.07.26 08:25:32
@komisz_kölök: egyetértek.
Zka 2017.07.26 10:17:36
@Pink Petsch: pedig ők is tehetnének valamit, pl elmehetnének versenyszférába, ahol nem egy államszocialista bértáblázat szerint fizetnek 10-15 évvel elmaradott bért.
Zka 2017.07.26 13:10:32
@Payrollerwitch: nem nem, nem kell több ITs, a végén még nem keresnék jól. A kínai nagyvárosokban úgy tudom már előállt ez a helyzet, oda se megyek :D
Erre még Orwell is csettintene....   Újra bebizonyosodott, hogy Magyarország államformája tébolyda. Erre a következtetésre nem csak az utcai plakátok miatt juthat az ember, amelyekkel megerőszakolják az ember elméjét már hónapokkal a választások előtt. Igazán hervasztó látványt nyújt mindegyik,…..
Zka 2017.07.22 14:18:46
@$pi$: hogy ne lett volna választási lehetőségük. Ez nem gyilkosság, nem hivatalból üldözendő.
Antall József négy percben az orosz terjeszkedésnek a közép-európai térségre jelentette fenyegetéséről. Nem csak utólag beteljesedettnek nevezhető jóslat, de szabályszerű illusztráció arra hogy a Fidesz elárulta a rendszerváltás és a rendszerváltó, demokratikus jobboldal értékeit...
Zka 2017.06.19 20:58:34
@MaxVal BircaMan HJCD: kevés megtévedtebb kommentelő van nálad a blog.hu alatt, talán wmiki ringbe szállhat.
Azzal kezdeném, hogy én általánosságban bírom az angolokat, az angolszász kultúrát pedig kifejezetten, de ha valaki járt már brit nagyváros szórakozónegyedében péntek vagy szombat este, akkor azt is tudja, hogy ott azért nagyon kemény dolgok történnek, amiknek aztán 9 hónap múlva egyéb…..
Virág már gimnáziumba, majd egyetemre is Ausztriába járt, és mint írja, a Magyarországon a külföldiekkel szemben gerjesztett hangulat miatt eszébe sem jut, hogy visszaköltözzön...
Zka 2017.06.02 09:04:51
@szÖveges professzor: Orbánt 3 dolog tartja hatalomban: 1) kb 2 millió szavazója, akik jelentős része be van betonozva és BÁRMEKKORA baromságot, pofátlanságot örömmel vesz a vezértől, ergo soha nem fog elpártolni 2) a választási rendszer, amit a fidesz kifejezetten úgy írt át, hogy a fidesz szavazókra szabta a körzeteket (ld gerrymandering) 3) az ellenzék teljesen használhatatlan és/vagy töredezett: nem tudnak elég embert összefogva egy pártra vagy koalícióra leszavaztatni.
És nem, a 2 millió fideszesen kívül nem sok támogatottsága van Orbánnak. A migránstémában van csak nagyobb támogatottsága a szavazótáborán kívül, másban nem jellemző.
Zka 2017.06.02 09:54:42
@tanato: az mélységesen lesújtó, hogy a minket csak áttételesen érintő terror/bevándorlás ennyire népszerű téma tud lenni, miközben az oktatás színvonala zuhan, az EÜ már évtizedek óta egyre gyalázatosabb, a mediánbérek és termelékenység még mindig nem akarnak rendesen nőni, csak a korrupció... Igencsak volna téma itthon, de valahogy nincs rendben a választók értékrendje.
Zka 2017.06.02 10:31:52
@elment az eszem mert belekezdtem: lol, ez a reakció súlyosabb volt, mint a post.
Könnyű lenne elintézni a címben feltett kérdést azzal, hogy keveset, mert egyfelől felmerül a kérdés, hogy mihez (és kihez) képest, másfelől az adott kereset vásárlóértéke sem mindegy. A mai poszt témája tehát a pénztárcánk lesz, némileg kapcsolódva egy pár nappal ezelőtti bejegyzéshez...
Zka 2017.05.17 13:58:16
@Golf2: "Amit bőven befizettek kb.40 év alatt"

Ezt nem lehetne elfelejteni? Nem maguknak fizették, hanem az akkori nyugdíjasoknak. Ez a szaros felosztó-kirovó így működik. Tökre örvendek neki, hogy fizethetem a mostani nyugdíjasok megélhetését, miközben tudom, hogy demográfiai okokból nekem reálértéken 30-50%-kal kevesebb fog jutni, mint nekik. Szal aki most nyugdíjas az szerintem kurvajól járt és örüljön, hogy luk van a seggén.
Zka 2017.05.17 14:05:37
@Demi78: szerintem hasonló színvonalon élnétek itt is, csak kérdés, hogy megérné-e bevállalni, hogy olyan helyre költöztök ami teljes közéleti lejtmenetben van.
Zka 2017.05.17 14:07:02
@Csodabogár: "Ez a világon mindenhol így van." Igen, ahol ilyen a nyugdíjrendszer. De nem mindenhol ilyen.
Nehéz helyzet az, amikor a forma szerint mindened megvan, ám te tudod, hogy valami nem stimmel, valami hiányzik, vagy ahogyan Péter megfogalmazta, valahol otthagytad a lelked – legyen az valamelyik külföldi ország, vagy munka egy óceánjáró hajón. Carnival Valor..
Zka 2017.05.11 10:43:35
@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: a kettő amúgy egyáltalán nem zárja ki egymást. Itthon is ez van, a munkaerőpiac és a munkaerő képességei, igényei nagyon nincsenek összhangban, emiatt sok ember szeretne melót, de nem kap, ugyanakkor sok cég szeretne ilyen-olyan munkaerőt, de nincs megfelelő.
Zka 2017.05.11 20:21:33
@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: csak 1 kérdés. Miért van minden értelmes dologra valami szalmabáb érved? :D
NemGogol Szánalmas győzelmeink 2017.04.28 14:29:35
Ez kész! „Sántha Péterné, a Fidesz–KDNP jelöltje hatalmas fölénnyel nyerte a józsefvárosi időközi önkormányzati képviselő-választást: a kormánypárti jelölt a szavazatok 46 százalékát gyűjtötte be.” (Dopemant lemosták Józsefvárosban) „Fölényes győzelmet aratott Bitskey Bence, a szocialisták, a DK…..
Zka 2017.04.28 21:07:24
Nehéz mit írni a mai poszt elé, ami tulajdonképpen (ahogyan azt már Diggertől megszokhattátok) elég erős választ ad arra a kérdésre, hogy miért is lesz a magyarokból határátkelő, és hogy mi a legnagyobb különbség Magyarország és Anglia között...
Zka 2017.04.18 13:20:00
@P.Elliot: elolvastam elsőre is, nem volt benne semmi konkrétum, csak paranoia meg nosztalgia.
Zka 2017.04.18 18:34:59
@Antonio Coimbra de la Coronilla ja és y Azevedo: nem értem mi köze a számosságuknak ehhez. Gondolod, ha sokan hülyék egyszerre, akkor az megszűnik hülyeségnek lenni vagy mi?
Zka 2017.04.18 18:48:12
@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: téves. A hatékony piacgazdaság legfontosabb eleme a magántulajdon biztonsága. Ez pedig demokráciában működik a legjobban. Nagyrészt emiatt igen jó dolog a demokrácia. Az, hogy a demokrácia a szükséges kompromisszumok miatt kevésbé hatékony jó döntések meghozásában valóban hátrány, de ugyanazok a kompromisszumkényszerek egyúttal rossz döntések meghozásában is csökkentik a hatékonyságát, ami ellensúlyozza ezt.

@Csodabogár: igen jó látni az idősebb korosztálytól is azt, amit itthon olyan sokan tagadnak. A kádárkorszak hatalmas átok volt, ami tehetetlen, követelőző, korrupt balfaszokká silányított nagyon sok embert.
Miközben Magyarországon csökken (optimista szemüvegen keresztül nézve is stagnál) a születő gyerekek száma, a külföldön élő magyarok körében éppen fordított a tendencia. Ami persze egyfelől jó hír, hiszen ők is magyarok, másfelől azért felvet jó pár kérdést. A te…..
Zka 2017.03.29 09:35:09
@Golf2: szerintem meg tény
Finnországot gyakran úgy emlegetik, mint mintaországot, ahol az oktatás kitűnő, az emberek boldogok, az állam nem avatkozik be túlzottan a mindennapokba, és egyáltalán: minden szuper. De hogyan néz ki mindez közvetlen közelről, hat év ottlét után? Ezt írta meg Zsuzsi...
Zka 2017.03.23 09:27:18
@Buchhalter: na de ott van a Hydraulic Press Channel, az mekkora kúlság már, mindenért kárpótol :D