Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drfaktor

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Canvassing for Votes - William Hogarth szatirikus rézkarcának részlete a 18. századi angliai választásokról  Egyhetes eltávból hazaérve találkoztam a választójogi reform egy újabb fejezetével, az előzetes regisztrációhoz kötött szavazójog lehetőségével. A formálódó…..
Nem vagyok egy marketing májer, ezért kicsit félve dobom be ezt a reklámlapot: de aki Kindle vásárláson töri a fejét (főleg ameddig a vám és ÁFA tételeket az Amazon állja), az nyugodtan használja az alábbi belépési pontokat az Amazon áruházba: Kindle Latest Generation 3G +…..
  Bevezetés   Mint azt már Dworkyll olvtárs itt és itt kellően kifejtette, az igényes elektronikus olvasnivaló alapja a megfelelően előkészített alap dokumentum. A kellően elszánt, sok türelemmel, kísérletező kedvvel és rengeteg idővel megáldott ember képes profin…..
E-könyv olvasók K, mint mélység 2010.09.13 06:45:00
Igen sokat gondolkodtam azon, hogy mit is kezdjek Bigyó Felügyelő nagylelkű felajánlásaként megkapott Kindle WiFi-vel, már ami a mélységi tesztet illeti. Úgy döntöttem, hogy nagyon adja magát az összehasonlítás a Nookról készült cikkemmel, ezért, bár nem azonos mélységben,…..
drfaktor 2010.12.11 22:41:57
@Atyaman:
most épp a negyedik a nyerő...
drfaktor 2010.12.11 22:57:41
@szakértőbb:
ez rendes dolog, de pécsi vagyok, így nem biztos, hogy szomszéd :)
de köszönöm!
drfaktor 2010.12.12 10:31:56
@szakértőbb:
akkor örömmel venném!
privátban:
kozoskepek & gmail . com
Intro A mobipocket a legtöbb eszközön egy nagyon kényelmesen olvasható dokumentum-forma, de van egy csomó apró részlet, amitől igazán komfortossá válik az olvasása. Évek óta konvertálok állományokat ebbe a formátumba, és mindig lehet találni valamit, amitől az eredmény még…..
drfaktor 2010.12.11 16:52:46
@Dworkyll:
ahogy néztem, azért nem kis meló egy hosszabb iromány (mondjuk regény) rendes konvertálása. Ha igénytelen szeretnék maradni egy egyszerű konvertálással próbálkozva komolyabb elő/utómunka nélkül, akkor azt hogyan tehetem meg? MEK-es állomány -> prc

Köszönettel
Praxis "Szakszerű" gipszelés 2010.11.11 06:00:00
2010,április 3-án elestem, eltört a jobb csuklóm.Merényi Kórház ügyeletén húzatták, majd gipszelték a kezem. Egy hét elteltével ismét húzatás , gipszelés következett, ami már akkor igen fájdalmas volt,szórakoztak velem a gipszelőben, mesélték a különböző betegekkel…..
A blogon a gyűjthető minfigekkel kapcsolatos eddig posztokat itt találod!..
drfaktor 2010.09.18 12:21:56
Összeszerelési útmutatót szeretnék a köv. linken látható, valószínűleg nem mai Lego-házhoz.

picasaweb.google.hu/jarayakos/LegoHaz#

Franciaországban egy bolhapiacon vettük öt euróért a fenti linken látható Lego házat. Sajnos építési útmutató nem volt benne, ezért még nem szedtem szét. Ha esetleg valakinek lenne ilyen, vagy tudja, hogy honnan lehet letölteni, akkor szóljon! Köszönöm
Bigyóblog Itt az új Kindle 2010.07.29 10:58:00
Igazuk volt azoknak, akik arra gyanakodtak, hogy az Amazon azért nem árulja a Kindle-t, mert új sorozatának bemutatására készül. Merthogy tényleg ezt történt. Ma bemutatták az új Kindle-t, illetve rögtön kettőt. Az egyik wifis, 3G-s, hat inches modell, 189 dollárba kerül. Majdnem…..
Miért dolgozom most Svédországban?Mi volt annyira rossz otthon?Nézzük! Ha az ember tudja meddig kell még tűrnie hogy fát vágjanak a hátán, akkor kibírja.Mi van azonban akkor, ha nem látjuk az alagút végét, sőt az egyre hosszabb és sötétebb lesz?Akkor bizony eljut oda, hogy…..
drfaktor 2010.05.06 16:01:24
@Jaffar: nem politizalni akartam, marcsak azert sem, mert valoszinuleg kb 100 szazalekban mast gondolok errol.
Szerintem egyszeruen a korhazi dotaciot teljesitmenyhez (korhazi fertozottsegek szama, beteg-elegedettsegi mutato, szovodmenyek, stb kellene kotni, es nem politikahoz, vagy TVK-hoz szabni)
Miert nem nezi meg senki azt a par korhazat, ami jol mukodik, hatha nem kellene Horvath Agneseknek hollandiaig futni mintakert?
drfaktor 2010.05.06 16:12:50
@Jaffar:
OFF * politiailag inkorrekt, nem ideillo bejegyzes, de csak itt tudok valaszolni, bocs *

Sajnos en egy mocskos arokaso diszno vagyok, aki azt gondolja, hogy nalunk sajnos nem lehetett politikarol beszelni addig, amig volt-kommunista gengszterek loptak el az egesz orszagot es magyaraztak el, hogy hiaba ok k*tak el, hiaba ukunokad is miattuk fog torleszteni, es hogy a hazugsag=igazsag es forditva. Szerintem egy lapon sem lehet oket emliteni meg a Slotaekkal sem, pedig azoknal nagyobb aktual-tetu keves van. Ezekhez kepest Vonaek kedvesnoverek. Igy a papot tiszteltetem, es a pol-blogot pedig folytatni a torokgaborelemez.blogspot.hu - n erdemes.

OFF VEGE

Orvosi vonalon:
ugyan csak gyakorlaton voltam ott, de pozitiv mintat venni pl a Budai Irgalmasrendi Korhazban tessenek pl.
Kiderulhet, hogy nem a halapenz mozgat otthon sem minden szalat.
drfaktor 2010.05.06 16:18:53
@khi: bocs, a szezoraim rendetlenek, mert ez a tema mindig felhuz.
Kerestem magamban, hogy miert, es biztosan azert is, mert nem tudok mit mondani az orvos-ellenes vadakra. Igazak. Tenyleg sok igazsag van bennuk. Es uttoros dolog bizonygatni, hogy en nem, meg a sebeszeten nekem is ajanlottak, de nem fogadtam el, stb...
Meg a kollegak is hulyenek neznek.
Ezert rossz reflexek miatt vedem az osszes orvost korra-nemre-borszinre valo tekintet nelkul. Pedig nem kellene.
A Népszava mai számában az ismert publicista a sokat mondó „Tudatlanok” címmel írta meg véleményét. Bár a gyávaságról értekező Mészáros Tamás neveket nem említ, nem volt nehéz magamra ismernem egyik példájában. A kioktató hangnem és a lekezelő érvelés több…..
Többször beszéltem már arról, hogy a 2010-es választás egyik legfontosabb újdonságát a választói illékonyság radikális megnövekedése jelentette, ami különösen egy olyan időszak után lehet feltűnő, amikor szinte befagyott a magyar pártrendszer. Éppen itt az ideje tehát,…..
drfaktor 2010.04.16 22:47:06
@török gábor:
Szerintem nem baj a spekulacio, nagyon erdekes tud lenni.
Most lattam a corvinus-os szereplest, es szeretnek gratulalni hozza. A hozzaszolasokra adott valaszok nagyon bejottek. Ne legyel politikus, mert akkor nem lesz mit olvasgatnom itt :)
Azt már tudjuk, hogy összesen 57 egyéni választókerületben folytatódik a küzdelem, ebből 21 Budapesten található. A fővárosi nyitott körzetek nagyon más képet mutatnak, mint a vidékiek, itt ugyanis az LMP meglepően erős pozíciókkal rendelkezik, akár azt is mondhatnánk, hogy…..
drfaktor 2010.04.13 19:26:51
@mrs. white:
"Pár hónappal ezelőtt említettem hogy az lmp addig lesz sikeres amíg a látványos középre tartását, távolságtartását megtudja őrizni."
Szerintem ez egyszeruen nem mukodne. Akarmit mondasz a kettos allampolgarsagra, alkotmanymodositasra, barmire, mindig jobbra-balra, vagy valamely nagyobb partra fognak csapni. De talan nincs is szuksege az LMP-nek erre, mert politikailag celszerubb (es hiteltelensegi problemakat sem vet fel), ha minden egyes dontes/szavazogomb nyomas elott a sajat programjukat kepviselik a taborok-ideologiak helyett es ezt is kommunikaljak ezerrel. Na, pont attol lehetne mas a politika.
Jelen esetben (elso igazi megmerettetes a politikaban az LMP-nek) szepen meg kell koszonni az MSZP-nek a visszalepeseket, aztan joejszakat.
drfaktor 2010.04.13 19:35:15
@bencekert:
Igenbizonyrokafogtacsuka.
drfaktor 2010.04.13 19:37:21
@lüke:
ez nem jott be :)
de azt elismerem, hogy a lateralis sinusok nincsenek teljesen a kepben.
A tegnap délutánt és estét Röjtökmuzsajon töltöttem, ahol egy gazdasági vezetőknek szóló konferencián vettem részt. Kicsit én is beszéltem a választás tétjéről, illetve volt szerencsém meghallgatni Navracsics Tibor és Oszkó Péter előadását, akikről, ha nem…..
drfaktor 2010.03.25 11:50:53
@török gábor:
Szerintem az most meg sem josolhato, hogy kinek hoznak jobban, egyaltalan hoznak-e a botranyok.
Meg talan az sem egyertelmu, hogy erdemben visznek-e az MSZP-tol, hiszen sokan gondoljak (ezen a blogon is), hogy mara az az ultra tabor maradt az MSZP mellett, akik mar csak azzal ingathatoak meg, ha elo teveadasban ont Lendvai Ildiko merget a vezetekes vizhalozatba.
Amiert nagyon ketes, hogy a Jobbik ebbol jobban profitalna, mint a Fidesz: lassan-lassan, de termeszetszeruleg a Jobbiknak is sajtonyilvanossagot kapnak ketesebb ugyei (bortonviselt jelolt, Morvai mentelmi jogos balheja, szovivo ugy), megha jelentosegukben jelentosen fenyevnyire is vannak Hagyoek mogott.
Masreszt az elszamoltatast jozan esszel nem varhatjuk a Jobbiktol, csak az elszamoltatas tamogatasat, mert egyszeruen nem lesznek abban a pozicioban.
Ettol meg jogos a kulcslyukos problema, marcsak azert is, mert Oszod ota GYF-ek egyetlen igazan hatasos fegyvere szerintem az, hogy a felelosseg kerdeset kenik, uzenetuk pedig az: "ne legyenek illuzioitok, mindenki igy csinalja, csak mi bevallottuk".
drfaktor 2010.03.25 12:06:03
@jjulie:
Ajjajj. Ezzl a mondattal tobb baj is van.
1. Nem bevallottuk, hanem kiderult. A birosagon is mas elbiralas ala esik ha Donci beismero vallomast tesz, megint mast, ha Donci a haveroknak elmondja, hogy "ezt bizony elloptuk, legalabb ti legyetek tisztaban ezzel". Evekben merheto.
2. Gondolkodtal azon, hogy mi lenne, ha politikus lennel (es most tenyleg nem sertegetni akarlak). Pl: en orvos vagyok, es felhaborit, mikor azt mondjak, hogy minden orvos a parabol el. Merthogy para gyanant eddig egy zacsi orolt kavet kaptam/fogadtam el, es tudom, hogy nem vagyok egyedul. Szerintem ez az a demagogia, amivel rohogve le lehet tojni a valasztokat, mert el lehet kenni a felelosseg hatarait.
drfaktor 2010.03.25 15:21:42
@anti76:
Haat, nem tudom, ezzel az "amerikaban mukodik legjobban a demokracia" nem tudok egyeterteni. Meg ha igy is lenne, akkor sem hinnem, hogy a ket part miatt.
Most latom, hogy mar megint szaz partot akarok a parlamentben, meg mindig mashova szavazni negyevenkent, meg nem zsigerbol utalni egyiket sem, meg ilyenek. Hat nem vagyok komplett...
Az országos listák benyújtásával ma végre lezárul a jelöltállítási szakasz, érdemes tehát egy gyors összegzésben megnézni, az egyes pártok mennyire voltak sikeresek a nulladik fordulóban, illetve mekkora támogatottságra lenne szükségük ahhoz, hogy április 11-én listás…..
drfaktor 2010.03.24 03:57:12
@jjulie:
En nem vagyok csapatjatekos :)
Egyebkent azert irtam, mert vilagnezetileg a bejegyzeseid alapjan kb total ellentetet kepviseled annak, amiket en gondolok (legtobbszor). Pont ezert viszont nagyon elvezem olvasni, amig gunyos, provokativ, erdekes a hozzaszolas. Es a hozzaszolasokat legalabb annyira jo olvasni, mint magat a blogot, amig nem kezd el valaki pocs/fasz/egyeb-fejezni, amibe aztan beszall szepen minden csapatjatekos.
Nopliz!
drfaktor 2010.03.24 03:58:13
@jjulie:
En nem vagyok csapatjatekos :)
Egyebkent azert irtam, mert vilagnezetileg a bejegyzeseid alapjan kb total ellentetet kepviseled annak, amiket en gondolok (legtobbszor). Pont ezert viszont nagyon elvezem olvasni, amig gunyos, provokativ, erdekes a hozzaszolas. Es a hozzaszolasokat legalabb annyira jo olvasni, mint magat a blogot, amig nem kezd el valaki pocs/fasz/egyeb-fejezni, amibe aztan beszall szepen minden csapatjatekos.
Nopliz!
drfaktor 2010.03.24 04:00:13
@jjulie:
En nem vagyok csapatjatekos :)
Egyebkent azert irtam, mert vilagnezetileg a bejegyzeseid alapjan kb total ellentetet kepviseled annak, amiket en gondolok (legtobbszor). Pont ezert viszont nagyon elvezem olvasni, amig gunyos, provokativ, erdekes a hozzaszolas. Es a hozzaszolasokat legalabb annyira jo olvasni, mint magat a blogot, amig nem kezd el valaki pocs/fasz/egyeb-fejezni, amibe aztan beszall szepen minden csapatjatekos.
Nopliz!
Lassan talán túllendülhetünk a „miért rémesen szörnyű az oldal új megjelenése” témán, (aki még elmondaná a véleményét, itt örömmel fogadjuk) így azt javaslom, hogy beszéljünk ismét egy kicsit a politikáról. Van egy párt, amellyel elég régen foglalkoztam,…..
drfaktor 2010.03.23 13:48:49
@kíváncsivagyok:

"A szélső-bal nekem utópisztikus, anti-realista , a szélső-jobb demagóg, félelemkeltő !"

En meg inkabb ugy tekintem a szelsosegeseket, mint akik egy kor menten vegul osszeernek, egybemosodnak. Mert a szelsobal az utopista nezeteit ugyanugy eroszakkal, felelemkeltessel es rendorallami modszerekel nem valositja meg ha hatalomra kerul, mint a szelsojobb a maga rendparti elkepzeleseit. A maskent gondolkodoknak egyik rendszerben sem lehet szava, csak mas-mas ideologia menten lovik fejbe, gazositjak es bortonzik/lagerezik be oket.
Az pedig kulonosen fontos lenne, hogy Magyarorszagon ezt ersek az emberek. Ha mar mindkettobol kijutott, akkor legalabb enyit profitaljunk belole.
drfaktor 2010.03.23 14:11:37
@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA:
Ha arra gondolsz, hogy a Jobbikot egy nevezore hozom a nyilasokkal, akkor rosszul latod. Nem hozom. En varok, es tenyleg kivancsi vagyok, hogy mit tesznek a parlamentben.
@zorgne:
"Magyarországon a szélsőballal kevésbé lehet ijesztegetni, mint a szélsőjobbal. A kádári nosztalgiáról nem a szélsőbal jut az emberek eszébe."
Mert nem volt ido nyilas-konszolidaciora, amit azert ne sajnaljunk. Ellenben a kadari idok jobban betettek, mint Rakosi. Erdemes elolvasni Kornistol Kadar Janos utolso beszedet, (az epilogust is).
drfaktor 2010.03.23 15:09:58
@Arivistus:
"szerintem ott az "elkúrás" nem 1-1 vezető felelőssége - még akkor sem, ha a sajtó ezt egyöntetűen így tünteti föl "
Pontositva:
Oszod ota biztos nem, mert vamaliert akkor nem raktak tabortuzet a parttagsagikbol, es GYF-et sem poccentettek ki. Ott lett volna egy utolso komoly eselye az MSZP-nek.
A magyar politika egyik leglátványosabb, a látszatra is alig valamit adó nyilvános átverése zajlott az elmúlt napokban; érdekes módon mégis alig érdekelt már valakit. Amikor az SZDSZ megállapodott az MDF-fel arról, hogy a szebb napokat látott párt nem indul önállóan a…..
drfaktor 2010.03.22 21:59:34
@namitirok:
az elso mdf-szdsz paktumra gondoltam... :)
drfaktor 2010.03.22 22:02:11
@török gábor:
Alapvetoen buksi-simogatos level, de aranyos (mint a honlapjan kitett cukisagok).
Az viszont tenyleg dobbenet, hogy a politikai napilapokban meg az orszagos listajukat is elsunnyogtak.
Egyre többet lehet hallani arról, hogy 2010 áprilisában új időszámítás kezdődik a magyar politikában: nem csupán a kormányváltás miatt, hanem a pártrendszer átalakulása okán is. Magam is írtam már többször erről, például ebben a bejegyzésben, hiszen a tavalyi év egyre…..
drfaktor 2010.03.22 13:46:42
@tlac:
rendben, a szemelyek kimulnak, de az altaluk hatteralkuk sokasagaval megkotott torvenyek tovabb mukodtetik a jelenlegi rendszert. Azert - bar nagyon ellenemre van sok kerekasztali dontes - ne felejtsuk el, hogy elsokent a volt keleti blokkbol minta nelkul kellett rendszervaltast vezenyelni. Sok szandekos demokratikus deficit mellett sok johiszemut is feltetelezek.
drfaktor 2010.03.22 16:43:04
@radala:
Ez szerintem korrekt osszefoglalas. Amin mindig csodalkozom, az az, hogy miert nem tudtak ennel jobban kommunikalni a Fidesz oldalarol, hogy nem ugyanaz a nagysagrend a ket oldal korrupcios-kiszamlazos ugyeinek a szama. Valahogy - ugy erzem - mindig hagytak magukat belevinni a vagdalkozasba, es ott hamar saros lesz mindenki, igy az egyszeru valaszto (en) nehezen tudott kiigazodni.
Egy választás kapcsán, ahol szerencsére mindig eljön az igazság pillanata, kiemelt jelentősége van az eredmények utólagos magyarázatának. Márpedig – gondolhatják a pártok - ezt nem lehet a véletlenre, vagy az esetleg nem elég illeszkedően gondolkodó elemzőféleségek és…..
drfaktor 2010.03.18 15:08:40
@radala:
Abban nem ertek egyet, hogy a sokszinuseget egy-egy nagyobb part tobb platformja, nagyobb politikusi gardaja meg tudna kello mertekben jeleniteni. Igazad van, hogy sokszinuek ezek a partok, de nem ez az erdekes, hanem, hogy ez a sokszinuseg megnyilvanulhat-e kello mertekben. Minel nagyobbak ezek a formaciok, annal inkabb szukseguk van az on-identifikacio miatt az ellensegkepre, amit a masik partban talalnak meg. Egy tobbparti (ertsd: egy-ketto-tobb) parlament pl szerintem jobban reprezentalna egy orszag valasztasat (most Izrael jut eszembe, mint az amerikai szisztema). Nemcsak erdekesebb, de szerintem gyumolcsozobb is sok-parti politikai struktura.

Mas: szerintem nem kellett volna lemondania szovivonek. Semmivel nem volt rosszabb ez a Jobbiknak mint az "emberarcu Bokros" az MDF-nek. Szerintem meg hozzott is volna.
drfaktor 2010.03.18 15:30:34
@colosgirl:
Meg orulnek is, ha igy lenne. De:
Szakszervezetek? Ez ma magyarorszagon vicc.
Civil szervezetek? Orulnek, de nagyon keves kiveteletol nincsenek, vagy lobbikeptelenek.
Szakmai szervezetek? Egyszer is meghallgattak pl az orvosi kamarat az egeszsegugyi amokfutas elott; inkabb szetvertek a kotelezo tagsag megszuntetesevel.
Ezert kellene tobb part, mert kivulrol az erdekervenyesites lehetosege minimalis.
drfaktor 2010.03.18 15:46:35
@Aldobói.Feldob:
Azt hiszem ertem az Oszodi beszed piacra dobasat. Ugyan a politika legaljat mutatja be, de esetleg Esterhazy Peter eloszavaval retorikai segedanyagkent hasznalhato. De leendo politikusok is gyakorolhatjak vele otthon a duplagondolt, arra se rossz.
Viszont a 2006-os GYF-OV vitaban azert vannak csunya konkret GYF-es hazugsagok. Na nem ugy fu alatt, hanem nagy garral, buszken.
De az is igaz, hogy mivel ennel lejjebb mar nincsen, ezert meg lehet lebbenteni a fedot, biztos van meg olyan nepfrontos, akinek ettol fut ossze a nyal a szajaban.
Hopp, elkapott a hev...
Számháború nélkül is kijelenthető, hogy valódi tömegek egyértelműen a Fidesz és a Jobbik rendezvényére voltak kíváncsiak. Már az „előénekesek” jelezték, hogy a mai nap a szemet szúró különbségekről fog szólni az azonos időben ünneplő két pártnál - annál…..
drfaktor 2010.03.15 21:25:32
@ciszko:
"Nem irigylem azt a pártot, amelyik megnyeri a választást ... de mivel maguknak kavarták ki, megérdemli ezt a büntetést az MSZP.
Ez lenne a legzökkenőmentesebb átmenet, a nemzet javára. Maradna ez - a nemzetközileg már elfogadott -
szakmai kormány.
Ezek már nem mernek hazudni, tudják mivel járna."

Oke, biztos provokacio, de erre nem tudok nem irni:
Nem maguknak, hanem nekunk kavartak...
Ne csinaljunk meg viccbol sem ugy, mintha szamitogepes jatekot jatszananak a partok, es mi is csak nezonk lennenk.
1. Komolyan gondolta a bejegyzest, akkor Cseh Tamassal csak annyit: "...te marha magyar szavazo".
2. Nem gondolta komolyan: akkor segitsetek ertelmezni; mert tenyleg csak a provokacio marad.
drfaktor 2010.03.15 21:35:33
@ciszko:
En csak remenykedtem benne, hogy az ezek-mar-osszeloptak-magukat-szavazzuk-meg-ezert-oket erveles tenyleg vegkepp eltunt. Ennel meg a nezem-az-arcat-es-egyszeruen-bizom-benne-mint-a-gyurcsanyban jellegu megjegyzesek is okosabbak.
drfaktor 2010.03.16 11:46:16
@László56:
"De hogy lehet kimászni ebből az ördögi kőrnek nevezhető slamasztikából ? Csakis népműveléssel. És annak egy formájával. Az inasok világjáró szisztémájával, ahol olyan tapasztalatokra tehetsz szert, mint odahaza soha. És ha visszametél máris látod hogy hol verik át a népet a saját politikusaik. "

Teljesen egyetértek. Van egy pont, amit logikailag nem értek. Gyakran hangoztatott vad a politikusok fele, hogy nem erdekuk a kimuvelt emberfok szaporitasa, mert demagogiaval hatekonyabb a szavazatszerzes. De ha - idetlen hasonlattal - az ossznepi IQ 50-rol 100-ra emelkedik, akkor egyforman lesz nehezebb minden partnak a kommunikacio, nem latom, hogy ez miert ne lehetne nemzeti minimum (ti: oktataspolitika radikalis javitasa - pl Solyom fele bolcsek tanacsa, ami a hulye nev ellenere jo kezdemenyezes volt). Ez ellen egyedul az szolhat, ha egy partnak nincsenek ertelmesen vazolhato perspektivaja a koz javara, csak legfeljebb sajat javukra.

Nagyon remelem, hogy legalabb harom teruleten (oktatas, kutatas, egeszsegugy) par even belul konszenzus lesz a majdani partok kozott.
Abban a jelenleg messze nem elképzelhetetlen esetben, ha az MDF-nek és/vagy az LMP-nek nem lesz meg az összes (azaz húsz) területi listája, ezen pártok szavazóinak egy része április 11-én nem fogja megtalálni kedvencét a szavazólapon. Mindez – a választói csalódáson…..
drfaktor 2010.03.11 11:37:03
@theofil:
Elnezest, ha felreerheto voltam. Nem irtam, hogy On nacizott volna, csak szerintem termeszetszeruleg elo kell fordulniuk egyezeseknek ket part nezetei kozott. Churchill es Hitler is festett, de ettol nem teszunk egyenlosegjelet kozejuk.
Es tenyleg: nem fog szavazati joggal jarni a kettos allampolgarsag automatikusan. On tud szavazni anelkul, hogy benne lenne a valasztoi cimjegyzekben. Ugye nem?
drfaktor 2010.03.11 14:11:05
@theofil:
Kerdes, hogy el tudunk-e vonatkoztatni a Fidesztol kettos allapolgarsag ugyben. Nyilvan valasztasok elott nem egyszeru, de a kornyezo orszagoknak sikerult (egy roman-roman munkatarsam szerint az ottanikat ez a kerdes - mar az o kulfoldre szakadt "honfitarsaik" allampolgarsaga - nem osztotta meg politikai oldalak szerint). A hataron tuli magyarok aktiv tamagatasa pedig nem csak politikailag neha ertelmezhetetlen moralis, de jol felfogott tarsadalmi erdekbol is erdeke lehetne a mai magyar baloldalnak is.
drfaktor 2010.03.11 14:18:49
@Zengőtorkú Nyivákoló:
Szerintem semmi tragedia nem tortenik 2/3 hianyaban. Ugy erzem (lehet, hogy nagyon mellefogok), hogy az MSZP gyengulesevel es a Jobbik erosodesevel aranyosan egyre nehezebb a Fideszen rasszista vonalon fogast talalni.
Sarkozy Franciaorszagabol nezve a Fidesz baloldali formacio.
Egyszer mar javasoltam is TG-nak, hogy egy-egy blogbejegyzest szentelhetne idonkent a politikai alapfogalmak tisztazasanak (jobb-bal, lib-konz), mert az egy dolog, hogy mit allit magarol egy part, es mas az, hogy a politikajabol mi koszon vissza. Lehet, hogy nalunk sokan meglepodnenek, hogy merre is talalhatoak a palettan.
w Csapataink harcban állnak 2008.10.28 06:00:00
 A Pentagon új térképeAzt javasolja egy neves amerikai katonai szakértő, hogy az elkúrt, rossz útra tévedt vidékekre ne csak tankokat és bombázókat küldjenek, hanem kövesse a hadsereget egy hasonló méretű civilizátor-kontingens, amely közigazgatást, költségvetést,…..