Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dill

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gréczyblog A Cinege utcai fogoly 2012.08.17 10:03:07
Orbán Viktor fél. Van is mitől. Tönkretette Magyarországot. Történelmi léptékű és méretű felhatalmazást kapott az általa megtévesztett választóktól 2010 tavaszán, de nem élt, hanem visszaélt a lehetőséggel. Olvasom a hírt, hogy Orbán Viktor házát, sőt, az egész utcát…..
Megtalálták London legrégebbi Tudor-kocsmáját posztom olyan nagy sikert aratott, hogy egyértelmű volt, meg kell ismerkednünk a Tudorok konyhájával is. A húsok és kenyerek után jöjjenek a zöldségek!   Zöldségek közül nagyjában azt mind ették, amit ma is, de ették…..
Dill 2012.02.26 10:58:03
Kedvet kaptam a játékhoz és az imént sütöttem két fajta palacsintát Tudor módra.
Alapanyagként a megadott tejszínt, tojás, cukrot használtam, hozzá jött még mézes süteményhez való fűszerkeverék. Mindig van itthon szárított kalendula szirmom és levendulám teának így a tejszínes cukros tojást két felé osztottam, virágként az egyikbe levendula a másikba kalendula szirom került. Sütéshez vas-serpenyőt használtam.
A felvert tojásos tejszín önmagában lassú tűzön valószínű úgy süthető mint egy omlett - azonban annyi répacukor hozzáadásával amennyi megédesíti a masszát a leglassúbb tűzön is leég. A hibaforrás a cukor lehet, mert a Tudor időkben még nem volt répacukor. A virág hozzáadásával kapcsolatos tapasztalatom az, hogy csak annyit szabad virágból vagy sziromból bármihez hozzáadni, mint amennyit egy erősebb fűszerből használnánk (valszeg a Tudor konyha is így tett) máskülönben az étel majdhogynem élvezhetetlen. A legtöbb virág nagyobb mennyiségben sütve főzve elveszti különös aromáját és keserűsége kezd dominálni. Aki evett már levendulás csokoládét, az tudja, hogy ennek az illatos növénynek a minimális használata milyen különösen jó ízt képest kölcsönözni az édességeknek – én azonban túladagoltam. Gyerekkoromban apám akácvirágot és bodzavirágot süttetett anyámmal a palacsintába, azok is csak akkor voltak finomak, ha nem volt bennük túl sok virág.

Ha ismét Tudor palacsintát sütnék, mellőzném a répacukrot és másfajta édesítéssel ( méz vagy pálmacukor) próbálkoznék, kevesebb virágot használnék sőt kalendula helyett valószínű inkább rózsaszirmot és stílustalanul mégiscsak tennék bele egy kis lisztet vagy valami keményítős anyagot.
Képet nem készítettem, mert valójában csak kerek fekete valamiket ábrázolt volna aminek nem sok értelme hiszen mindenki látott már elégett palacsintákat.