Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nerángass

0 bejegyzést írt és 5345 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Íme a megállapodás.         "The Parties envisage establishing the most appropriate legal organizational structure for thedevelopment of the institutional form of Fudan Hungary University, taking into considerationlong-term sustainability and mutual benefits. Fudan University is in…..
     "A kormány ezerötszáz milliárd forintot fektet be az egyetemekbe. (Magyar Nemzet, január 29.)"    Jóságos Stumpf István a Hazafias Népfront utolsó alelnöke, Horváth belügyminiszter elvtárs veje az európai értelemben vett Bayer Showban magyarázta el, hogy ezerötszázmilliárd forintot fognak a…..
        A magát Kötter Tamásnak nevező Biczi Tamás, Orbán bizalmi embere, írta le az alábbiakat 2021-ben. Nem 1951-ben, hanem 2021-ben.     "Szóval ha legközelebb bementek az USA nagykövetségre a szokásos eligazításotokra, a szendvics zabálás közben ezt is említsétek meg a gazdinak, hátha rászól…..
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
      A blog.hu zárolta a  Corvinus-tudomány avagy cseréljük probiotikus joghurtra a krémsajtot a sütiben.   című posztom, amelyben konkrétan egyetlen név sem szerepelt, de viccelődtem a rezsimegyetem Social Futuring "kutatásán". Fogalmam sincs, hogy mit jelent ez, de a poszt utolsó mondata az…..
    A deputatio már ötödfél órára megérkezett a cultusministeriumba. Maga a titkos kamarás úr  fogadta őket, aki phlegmatikus ember hírében állt, de most izgatottan szítta az ángol burnótját. A legfontosabb financziális projectum volt a Kötelező Olvasmány, amiből százezer kópiát  rendeltek és egy…..
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
nerángass 2020.12.30 10:16:26
Furcsa módon – és nagyon szigorúan megőrizve az arányokat – gyakran nekem is eszembe jutott, mekkora szerepe van a politikumnak abban ahogy a mezei polgár viszonyul életét dontő módon befolyásoló eseményekhez, mint jelen esetben ez a pandémia, vagy a klimaváltozás. Szerintem a tudományos analfabetizmusnak is van impakt faktora, bizony nagyon nem mindegy, hogy én “hiszek” valami veszedelmes hülyeségben, vagy teszem azt egy kormány –vagy államfő, akinek az a feladata hogy megoldásokat ( policy ) eszközöljön az illető folyamatra. Kraussnak igaza van abban – azt hiszem a cikkét is ecélból irta – hogy fontos döntések illetékesei legalább olyan tudományos ismeretek birtokába jussanak, amelyek a “tudományosság lényegén belűl” vannak. Csakhogy a politikusok is emberek és olyan “szakértőkkel” veszik körűl magukat, akik ugyanazt “gondolják” mint ők.

“I wrote my new book, which presents the fundamental science behind climate change, in part to specifically respond to this sorry state of affairs. Outrageous denials, or outrageous doom and gloom predictions equally subvert the ultimate goal, which is to develop rational public policy. Gaining a perspective of the fundamental science, which I would argue is not beyond the grasp of a Supreme Court Justice, or a United States Senator soon to be Vice-President, is a precursor to proposing rational policies to address one of the most significant global challenges of the 21st century.”
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
nerángass 2020.12.21 08:42:40
@almodhi: 13 ból mindet eltaláltam. Persze ehhez ismerni kell az auros arcokat is. A különbség nem a bűzben van, hanem abban, hogy a magyar fasiszták árnyaltabban fogalmaznak. Simion futballdrukker, képzeld el a béközépet választékosan fogalmazni. Lavric egy dekompenzált faxkalap majdnem biztos hogy impotens, úgyhogy gyűlüli a nőket. Az aur mögött kemény munkája van az ortodox egyháznak (is) de nagy valószinűséggel a "hivatal"- tól sem idegen. Hihetetlen arcok vannak benne, katonatisztek, akik 89-ben tömegbe lőttek, varekedésért elitélt baromarc, makedón ügyvédnő, aki úgy beszél mint egy piaci kofa és rengeteg házaspár sőt család ( sic ) , akik természetesen mind nemzeti öltözetben fotózkodnak a templom lépcsőjén. 47 képőviselőjük van a kétkamarás parlamentben. Többek közt két külföldön élő "hazafi" pénzeli őket Bobby Păunescu és a korrupció miatt Szerbiába szökött Sebastian Ghiță. Van egy cuki jelszavuk : ki a magyarokkal és a cigányokkal. Vasgárdás nosztalgiások, Zelea Codreanu és Antonescu marsall a példaképük...
       David Manzheley, a brüsszeli meleg szexpartik szervezője elmondta, hogy kilenc fideszes politikus járt a bulijain. Grrr kolléga javaslatára megnéztem Manzheley-t az academia.edu-n.      Dawid Manzheley néven Tel-Avivban (hello Bencsik, hello Bayer) Ph.D hallgató (lehet, hogy csak volt?). …..
       I DON'T FUCKING BELIEVE THIS SHIT !!!!!      A belga sajtó arról ír, hogy in concreto a "La Détour" nevű melegbárban egy gangbangot (hölgyolvasóink elnézését kérem, egy vagy több melegprostit kúrtak meg, nagyjából el tudják képzelni, hogyan és merre, igen nincs puncijuk, ne tessék…..
     Narendra Modi és Erdogan cégéres fasiszták, de senki sem tagadhatja, hogy többségi elvű fasiszták. Törökországban a katonai kaszt mindig tényező volt, kormányfőt akasztottak, puccsok sorát hajtották végre, és Erdogan nem a katonai kaszt támogatásával, hanem éppen a kaszt ellenében került…..
       Nekem most nincs semmiről mondanivalóm. Ezt kell elolvasni. TGM írását Szőcs Gézáról. Ebből valamit meg lehet érteni a világunkról. Valami keveset, mert mindig csak keveset lehet megérteni a világból, ami soknak látszik az mindig hazugság.     Választottam hozzá egy Szőcs Géza verset.…..
nerángass 2020.11.11 10:24:01
Kolozsvár, még a háború utáni években, de az ötvenes – hatvanas években is magyar város volt, ez valahogy sugárzott belőle, nyilvánvaló volt, más vidéki városokból oda felvételiző és egyetemre járó fiatalok előtt is. És persze nagyon keményen megfigyelt város is volt, éppen emiatt. Valóban nagyon sok magyar értelmiségi élete, vagy évei mentek rá arra a hihetetlen lelki nyomásra, amelyben ez a különleges figyelemben részesülő város élt. A halálraitélt, szociáldemokrata Jordáky Lajos, egyetemi tanár, akinek végűl megkegyelmeztek, de többet sohasem tanithatott ( unokaöccse évfolyamtársam ) Vagy Bodor Ádám, aki börtönben űlt Szamosújvárt, mert igen fiatalon „államellenes” összeesküvést „szervezett”, és csodálatos, valószerűtlen és mégis hihetetlenűl hű írásaival teremti meg azt a világot, ahol bármi megtörténhet. Vagy Szilágyi Domokos, aki református lelkész fiaként, úgy maradhatott a magyar szakon, hogy jelentéseket írt, de versei haláláig projekciók erről (Lettem, hogy legyek/végtére /ország-világnak/ cégére;/ ki tudja, ilyen /cég ér-e/bármit is /- járjunk végére.) és a végére járt. És akit napokig kerestek, köztük TGM is. Vagy szerelme V. E. akit kirúgtak ugyanonnana szintén református lelkész apja miatt és végűl mint orvosi asszistensnő halt meg. A mai demeterszilárdok infantilis dicsekvése románokkal való verekedésekről, úgy viszonyúl ehhez a múlthoz, mintha – Bodor Ádám szavaival – leöntenéd egy vödör nyállal. Jellemző és végtelenűl szomorú.
     2020 november 8.    Az alábbiakat az egykori keményvonalas antiszemita, ma "zsidó " Veszprémy Mandiner Bubu írta le. " Lehet, hogy a jóslatok helyesek, de attól még nem a média hirdet ítéletet és végeredményt az elnökválasztáson."   "Nyilván érdemes rögzíteni néhány tényt: az Egyesült…..
nerángass 2020.11.09 08:46:51
@Fikalnyik Eugén: ~ Black, Brown and White families making under $100,000, along with the vast majority of young people — delivered Biden his victory. Not only did they vote for him in overwhelming numbers, they also knocked on doors, made calls and carried out the hard work of democracy during a pandemic. These voters are the heart and the future of a massive progressive movement inside and outside of the Democratic Party, and it is to them that Joe Biden and Kamala D. Harris must answer.~

Innen :www.washingtonpost.com/opinions/2020/11/08/working-people-delivered-biden-win-nina-turner/
Örülünk, Vincent? A helyzet 2020.11.06 11:30:59
          Amikor az ember a githubon nézi a bejövő párezres "batch"-okat éjjel fél ötkör, akkor baj van. És amúgy tényleg baj van, az amerikai republikánus vezetők egyelőre beálltak a konfabuláló idióta Trump mögé, nagyon kevesen merik kimondani, hogy ez az ember teljesen vállalhatatlanul…..
         Michigan-ben az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 3.8 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 8 százalékos Biden előnye. 2016-ban 47.57-47.26-ra nyert Trump Clinton ellen.         Wisconsinban az utolsó tíz poll átlaga 2016-ban 6 százalékos Clinton előny volt, tegnap átlagban 10…..
nerángass 2020.10.30 13:19:14
@velőtanya: Mai WP :
President Trump and Democratic nominee Joe Biden plan to crisscross Midwestern battleground states on Friday, with each staging three events across the critical region. Both plan to appear in Minnesota and Wisconsin, while Biden is also touching down in Iowa and Trump is also traveling to Michigan.

Meanwhile, Vice President Pence is seeking to shore up support in Arizona, while the Democratic vice-presidential nominee, Sen. Kamala D. Harris (Calif.), tries to expand the map in Texas, a state Trump easily won four years ago.
       A fideszes narratíva szerint egyetemi autonómia nem létezik, mert a Carl Schmitt kifestő szerint csak ellenségek és barátok vannak (ezt azért Carl Schmitt sem gondolta így, de Orbánék nem olvasták Hitler koronajogászát, ők csak olyan szolgákkal veszik magukat körül, akik már valóban láttak -…..
      Amikor Szarka Gábor ezredes szigorúan megtiltja az SZFE munkatársainak, hogy együttműködjenek az egyetemfoglalókkal, törvényt sért. A kancellárnak nincsen együttműködés-tiltási joga, a 2011. évi CCIV. törvény 13/A paragrafusában ilyesmiről nincs szó. A pszichopata Vidnyányszky Attila totális…..
nerángass 2020.10.14 08:33:40
@kemény keleti kommentelő: Apropó, Bólyai : A román G4-en megjelent egy cikk amely a Babes – Bólyai rektorának a Magyar Nemzetben megjelent interjúját taglalta. Rögtön megjelentek a nemzetvédők és leárulózták a rektort – őszintén szólva sokkal de sokkal alacsonyabb nívón, mint itt – de igazából nem lehetett rájönni, hogy mitől borúlt el az agyuk : amiatt hogy a jelenlegi rektor egy olyan kaliberű “történész” elődött váltott, mint amilyen mondjuk Raffay vagy Szakály – rendészetieljárás – Sándor, avagy amiatt, hogy megjegyezte : a BB –t 1581 ben alapította Báthory István. És révén, hogy Trianon után a Bólyai Szegedre költözött, a szegedi egyetem is 1581 et tartja alapítóévének, úgyhogy együtt fogják ünnepelni az esetleges évfordulókat. Még olyanokat mondott, hogy a teljes történelmi múltat kell elfogadni és nem csak bizonyos, kiragadott epizódokat, meg hogy a BB-n keresztűl három olyan Eurós projekt van folyamatban, amelyeknek helyszíne mind “délen” van. Nem mondta, hogy a Regátban, mégis megsértődtek a halljakendek. Ezek mind egyformák, kezetfoghatnak az indulatmagyarokkal.
       Ebben a részben Kertész Mentés másként címmel publikált naplójából próbálok következtetni arra, hogy mi lehetett a véleménye Kertész Imrének az orbánizmusról illetve a magyar jobboldal antiszemitizmusáról. Egyébként Kertész hagyatékát a haldokló Kertész Magdától szerezte meg az a Schmidt…..
nerángass 2020.10.12 08:07:24
         Tudomásom szerint a European Research Council pályázatain összesen 38-szor nyertek magyar egyetemek. Ebből 17-szer nyert a CEU, kétszer a csúcskategóriás Synergy Grantben voltak nyertes pályázók (egyszer a St.Andrews egyetemmel, egyszer a Károly Egyetemmel és az MTA-tól elrabolt Rényi…..
        Ma a Színművészeti Egyetem hallgatói visszautasították a rezsimszolgák ultimátumát. Én annyit tehetek most, hogy bemásolom ide Mádl Ferenc néhai köztársasági elnöknek az egyetemi autonómiával kapcsolatos 2005-ös alkotmánybírósági indítványának azt a részét, ami az Alkotmánybíróság 41/2005.…..