Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kesztió

0 bejegyzést írt és 1163 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor annak idején Varga Judit meghozta a döntést, hogy Magyar Péter felesége lesz, súlyos,  javíthatatlan hibát követett el.  Ez a két ember már a születése pillanatában megkapta a csillagoktól azt a kódot ami meghatározta az ösztönös gondolkodásukat és jellemüket., mely alapján tartós házasságra…..
A civilizációnk húsz éven belüli összeomlását jósolták meg egy nemrég megjelent interjúban a 24.hu portálon. Ezzel az előrejelzéssel nem tudunk egyetérteni. Ugyanakkor a Szkeptikus Társaság szerint is komoly problémákkal áll szemben az emberiség, amelyekre sürgősen megoldást kell találjunk...
Hát milyen egy irracionális játék ez a foci, nem? És itt most nem is feltétlenül arra gondolok, hogy meglett férfiak őrülten, egekbe emelt kézzel ünneplik magukat kétszer-háromszor átlagban egy meccs alatt azért, mert túljártak a másik eszén, meg arra sem, hogy 22 felnőtt 90 perc alatt kerget egy…..
Érdekes és nagy vihart kavaró könyv jelent meg alig egy hónappal ezelőtt az USA-ban. A címe Battle Hymn of the Tiger Mother ("A tigrisanya harci himnusza"); magyar nyelvű recenziót már közölt például a Heti Válasz, és az Átmeneti Állapoton megjelent cikket is ajánlom…..
kesztió 2021.06.04 08:06:23
@zzzsuzsa: „a politikában és a gazdaságban konzervativizmus kell”
Valóban, a mai, populizmusból táplálkozó, hosszú távra gondolkozni képtelen politika és a még mindig makacsul a végtelen növekedésre épülő gazdaság igazi sikertörténetek, nemde? Miért pont ott kellene konzervativizmus, ahol már rég a vészféket kellene keresgélni a katasztrófába robogás utolsó 100 méterén?
Ma reggel jelent meg a Focus-ban egy igen hosszú tudományos cikk arról, hogy a koronavírus kapcsán bizonyítást nyert az a régi feltételezés, mely szerint az ideológia alapon üldözött Euro 5-ös dízeleknek nagyjából nulla hatása van a városok levegőjének nitrogén-oxid szintjére.Töredékére esett…..
kesztió 2021.01.03 18:13:52
@sterimar: Ezt töredelmesen be is ismerem neked, de azért árnyalja a helyzetet, hogy Sorostól és Greta Thunbergtől kapom a zsozsót (50-50%, mert hiszek az egyenlőség eszméjében).
Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy a VW-től és az Auditól is volt ajánlatom, hogy ne hajmeresztő butaságokat terjesszek, hanem üzleti és politikai érdekektől mentes, kizárólag objektív, tudományosan megalapozott elméleteket szajkózzak a dízelek felettébb környezet- és fenntarthatófejlődés-barát voltáról. De hát ilyen az élet, a Soros–Thunberg duó rájuk licitált.
kesztió 2021.01.06 13:21:11
@Basz-ommm: Ja, hát ha már 80 éve gondolják, akkor valóban nem lesz meg. Elnézést.
kesztió 2021.01.06 15:59:02
@Basz-ommm: Elhiszed, hogy pont ez a példa jutott nekem is eszembe, amikor leírtam ezt a sort?
Tavaly augusztusban fordítottam le utoljára egy Indra interjút, akkor elég nagy figyelmet kapott, mivel Fritz Indra kijelentései a villany és a plug-in hibrid autók kapcsán nagyon markáns véleményt fogalmaznak meg. Egy olyan szakembernek, aki évtizedeket töltött el az autóiparban, foglalkozott…..
A német autópályákon nincs sebességkorlátozás. Ezt mindenki tudja, ezzel kapcsolatosan azonban rengeteg a tévhit a világban.Nagyjából az autópályahálózat 70 százaléka korlát nélküli, a többi különböző mértékű, de állandó sebességhatárral rendelkezik, ebbe nincsenek beleszámolva az építkezések vagy a…..
A minap magam is belefutottam (nehéz is lett volna kikerülni…) abba a történetbe, melynek keretében egy Kanadából hazatért magyar nő az észak-amerikai országban dúló borzalmas állapotokat ecsetelte, egészen apokaliptikus helyzetet lefestve tudtukon kívül nemváltoztatás alá vetett óvodásokkal és…..
kesztió 2020.01.26 14:05:12
@Andy73: Igen, valóban exponenciálisan növekedik, tehát egy-két évtized múlva a hormonkezeltek száma jó párszor fogja csak meghaladni az emberiség jelenlegi népességszámát.
kesztió 2020.01.26 14:05:13
@hunter84: Tulajdonképpen homoszexuális vagy aszexuális személyek sincsenek. Ha férfi vagy, nőket szeretsz, ha nő, akkor férfiakat. Egyszerű, nem? Minden más egyéb pedig, ami nem illeszkedik a világképünkbe, sürgősen likvidálandó. A múl században már többször is kipróbálták, bevált!
Laufenn, Riken, Saetta? Nem tűnnek híres gumimárkáknak, pedig komoly cégek állnak mögöttük: sorrendben a Hankook, a Michelin és a Bridgestone.  És még van egy pár hasonló példa. De egyáltalán miért vannak itt, és főleg: érdemes-e ilyen gumit venni?..
Biztos sokan vannak úgy, hogy rengeteget kell gépelniük és gyakran csak telefon vagy táblagép áll rendelkezése. Ezeken az eszközökön viszonylag kényelmetlen hosszabb szöveg bevitele. Erre megoldás lehet egy fizikai billentyűzet, melyet számtalan módon csatlakoztathatunk a…..
Mindezek miatt direkt jót tett a magyar divatak, turizmusnak és országmárkának a szaros pelenka eldobása Horvátországban, ez igen!..
kesztió 2018.08.22 22:20:33
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
„Ez nem terhes megint? Ezek olyanok, mint a nyulak. Kell a tolvaj utánpótlás, ki fog lopni, ha ők belefáradnak?”
Ez félelmetesen gyökér hozzászólás volt részedről. Még akkor is, ha valószínűleg jobban megvetem ezt a bagázst, mint te.
kesztió 2018.08.22 23:06:09
@RHalacska: Ti még a trónörökös-párnál is nagyobb parasztok vagytok ezekkel a hozzászólásokkal, pedig igazán nem vádolhatóak a mákvirágok azzal, hogy túl alacsonyra tették volna a mércét.
Úgy szaladt át a közösségi oldalakon a rémhír, hogy „a magyar választók kétharmada abban a tudatban él, Soros György Pártja (SGYP) is részt vesz az április 8-i országgyűlési választáson” mint Marika nénin mosatlan ringló. A hír nyomán kitört a morális pánik, majd felmászott a közösségi oldalak…..
Mivel magam is sok éve intenzív kapcsolatban vagyok dán, norvég és svéd üzletfelekkel, egyúttal pedig más nyugatiakkal is, úgy érzem, elég jól ki tudom tapintani a nemzeti-regionális különbségeket az üzleti kultúrákban (gyakorlatokban). Ez alapján -- ha két-két kulcsszóval akarnék néhányat illetni…..
Fülbebogár 1 kg erdélyi magyar 2018.01.06 16:51:19
Hetek óta az erdélyi magyar szervezeteknek nyújtott magyar kormányzati támogatással foglalkozom. Legnagyobb sajnálatomra, amúgy, lenne sokkal jobb dolgom. Most viszont undok céges kivonatokat, statisztikákat kell bújnom, és emberek után rohangálok, akik nem akarnak nyilatkozni, vagy ha akarnak,…..
Iványi Gábor talán nem mindent mérlegelt a Soros-ellenes kampány miatti felháborodásában. Minden tiszteletem Iványi Gáboré, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapító lelkészéé, az Oltalom Karitatív Egyesület elnökéé, a Wesley János Lelkészképző Főiskola professzoráé. Kitartó…..
kesztió 2017.12.07 12:43:16
@Kabai Domokos Lajos: Azért van annak némi bája, hogy a nyílt társadalom etalonjának a mélyen militarista, klerikális és sok szempontból szélsőjobb elvek mentén működő (halálbüntetés, fegyvertartás stb.) Amerikai Egyesült Államokat tekinted, holott ezt az országot a mostani állapotában fel se vennék az Európai Unióba (ahogy mondjuk Magyarországot sem).

Miért nem a „szocialista” (értsd: szociális piacgazdaságú) európai országokat tekinted mérvadónak, azaz Svédország, Norvégia, Dánia, Finnország, ahol azért vicces lenne olyan közhelyeket pufogtatni, miszerint az alsó néprétegek nyomorban élnének? Csak azért, mert Soros történetesen amerikai állampolgár? Ugyan már.

Ja, és ha Putyin „létbiztonságát” nem szabad fújolni, gyere, istenítsük már a Kádárét is, ahol legalább próbálták nem fasiszta irányba terelni a legvidámabb barakk kormányzását. De a mai Alt Right-os világban valahogy nem trendi Kádárról jó szót szólni, mert ő ugye „komcsi” volt. Nem érzed, mennyire fájdalmas a kettős mérce?!

És mekkora közhely az is, hogy „Gorbacsov és Jelcin időszakában omlott össze a gazdaság”. Ilyenkor tényleg nem tudlak megérteni. Ha valaki az erkély peremére egyensúlyoz egy virágcserepet úgy, hogy egy szellentés is lebillentené, és én pont alatta fingok egyet, akkor én vagyok a hibás, hogy a fejemre esett a cserép?!
Kár, hogy mérlegelnünk kell, megéri-e az európai keresztény hagyomány és a magyar etnikum védelme -- és már akkor is lehet védelemről beszélni, ha bár csak retorika, de tudatosít -- , a demokrácia, a gazdaság és a társadalmi erkölcs (tovább)rombolását, a state capture-t és az orosz behatolást.…..
kesztió 2017.10.30 08:45:11
@HaFr: Látom, kedves HaFr, még neked is jól áll az a szintű idiotizmus, amelyik a „kulturális biztonság” kifejezést egyáltalán a szájára veszi.
Ti tényleg hisztek abban az egetverő baromságban, miszerint a kultúrák annyira antagonisztikusak lennének, hogy a kulturális sokszínűség kulturális veszélyeztetettséget vonna maga után? Na látod, erdélyi (szórvány)magyarként pont ebben vagyok több nálatok: számomra mindennapos az, hogy a szomszédom legalábbis más nyelvet beszél és más órákban mossa a fogát, de sokszor a járóbeteg-rendelőben a Dr. felirat után egy kisilabizálhatatlanul idegen név és olvasható, amelyhez egy szokatlanul sötét bőrszín tartozik.
Mondjuk, ha már itt tartunk: szerinted egy szír és egy magyar fogtechnikus között valóban nagyobb a kulturális szakdák, mint egy magyar és egy norvég fogtechnikus között? Már csak vakkomondor-vonalon is.
Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi szervezet legújabb jelentése alapján a 2014-es évben történt kivégzések számát tekintve ismét az ázsiai és csendes-óceáni régió áll vezető helyen. A tanulmány arra is rávilágít, hogy a térségben nemhogy csökkenne a halálos…..
kesztió 2017.09.22 11:04:04
@Kovacs Nocraft Jozsefne: „ »A halálbüntetés jogszerűsége máig vitatott.« És a halált okozó bűncselekményeké?”
A halált okozó bűncselekmények jogszerű(tlen)sége olyannyira nem vitatott, hogy a legtöbb civilizált országban TERMÉSZETESEN büntetik. És TERMÉSZETESEN NEM HALÁLLAL.

Aminek a jogszerűsége viszont nem vitatott, az az, hogy alkotmányos jogod van rosszindulatú jogi analfabétának lenni. És a jelek szerint éltél is ezzel a jogoddal.
"Goldstein látványa, sőt már a puszta rágondolás is automatikusan félelmet és nyugtalanságot idézett elő. Ő állandóbb tárgya volt a gyűlöletnek, mint Eurázsia vagy Keletázsia, mert amíg Óceánia háborúban állt e hatalmak egyikével, rendszerint békében élt a másikkal. A különös csak az volt, hogy bár…..
kesztió 2017.09.15 12:06:54
@neoteny: Elárulom, miért.
Mert ha a polgár közvetlenül fizetne az oktatásért, akkor a szegényebb néptömegek tehetségesebb képviselői nem juthatnának minőségi oktatáshoz, megszűnne a társadalmi mobilitás, így a társadalmi szakadékok nemhogy konzerválódnának, de mélyülnének, ami HOSSZÚ TÁVON a gazdagoknak is kurva szar, én például nem szívesen lennék milliomos Rio de Janeiroban, ha tudom, hogy két és fél kilométerre a házamtól nyomornegyedeket fogok találni.

Persze lennének itt is neolib megoldások, mint pl. az, hogy az oktatás legyen 100% magánkézben, de minden polgárnak alanyi jogon járjon annyi oktatási kupon, amennyivel simán ki lehet járni egy decens közép- vagy akár főiskolát. De a lényeg itt is ugyanaz lenne: az állam szponzorálná az elesettek iskoláztatását, a jól szituáltak adóiból.
kesztió 2017.09.15 12:51:51
@neoteny:
„a központi kormányzat által szocialista módon szervezett oktatás”

Nem szervezett, FINANSZÍROZOTT. Az államnak lövése nincs ahhoz, hogy kell valamit megszervezni.

„Észak-Amerikában (partikulárisan az USA-ban és Kanadában) nem így van szervezve az oktatásfinanszírozás”

Nehogy már az USA-val példálózzunk, amely méltán érdemelné ki az ún. liberális jogállam karikatúrájának megtisztelő címét. A fejlett országok klubjában mondhatni egyedülállóan ritka az a társadalmi szakadék, ami az USA-ban nemhogy elfogadott, de még a büszkeség tárgyát is képezi. Amúgy még Albániát is hamarább felvennék az EU-ba, mint az USA-t, Szerbiáról nem is beszélve.

„Vagyis nem az állam szponzorálná, hanem a (jól szituált) adófizetők.”

Ez blabla. Definiáld az államot.

„Ami pedig az állami szponzorálás hatékonyságát illeti: a magyaroknak valamilyen 1/6-od és 1/3-ad közé eső része funkcionális analfabéta. Mi értelme van annak, hogy a (jól szituált) adófizetők ilyen hatékonyságú oktatás szponzorálására vannak kényszerítve?”

Nem csapom le a magas labdát, hogy a szövegértésed alapján esetleg te is az 1/6-d és az 1/3-ad közé esnél, csak még egyszer rákérdek: vajon az oktatás azért szar, mert az állam szponzorizálja, vagy azért, mert az állam szervezi, menedzseli és főleg cserébe megszabja, hogy mit kell oktatni és mit nem?
kesztió 2017.09.15 14:05:16
@neoteny: „Aki finanszíroz, az szervez: az állítja fel a szabályokat.”

A jelek szerint nem is akarod megérteni. Ez nem INHERENS, RENDSZERBE KÓDOLT tétel. Ez társadalmi közmegegyezés. Az autonómia, a szubszidiaritás pont arról szól, hogy te gazdálkodhatsz a rendelkezésedre bocsátott pénzzel, max. az eredményeket kérhetik rajtad számon, de a hogyan-t már kevésbé.
A piaci igazságosság azt az eszmét fejezi ki, hogy a szabad, egyensúlyi piacon, amelyik tehát mentes a monopóliumoktól, az állami versenytorzítástól és amelybe viszonylag alacsony költséggel lehet belépni, igazságos eloszlása valósul meg a javaknak, az értékeknek és bizonyos nem-anyagi javaknak (pl.…..
kesztió 2017.08.14 08:51:52
@Bánegressy: Lásd fennebb, amit @neoteny-nek írtam.
kesztió 2017.08.14 10:36:21
@neoteny: Olyan kapitalizmust még nem találtak ki, amelyik adószedés nélkül létezne, legyen az fasiszta típusú autoritárius piacgazdaság, svéd típusú szocialista vagy amerikai típusú „neo-” :D liberális minimálállam, így erről nem nyitok vitát.
A magyar kárpótlási jegyek pedig nem voltak tőzsdén annakidején? Pont ugyanaz lenne a koncepciója. És igen, csak oktatást (vagy mittudomén, még milyen szociális juttatást, ez részletkérdés) lehetne velük „vásárolni”, de aki többet vagy kevesebbet akar áldozni a gyereke iskoláztatására, akkor a kuponja EGY RÉSZÉT piaci árfolyamon eladhatja, megvásárolhatja. Természetesen nem az egészet, mert azt, aki nem adja semmilyen iskolába a gyerekét, szigorúan büntetnék.
kesztió 2017.08.14 18:41:40
@neoteny: „Ez azt jelenti, hogy a diák nem részesülhet magánoktatásban…”

NEM azt jelenti. Pont.
A terror könnyen képes gyűlöletet szítani. Egy fiatalember úgy gondolta, inkább a bizalmat kellene erősíteni...
kesztió 2017.06.09 09:35:03
@erkölcsi hulla:
„akik alapból GYŰLÖLIK a fehér embert”

Az agyad lágyát. Na, azt gyűlölik, alapból. Ti ezen az elmebeteg turbómagyar össznemzeti csatatéren (ahol akkor is háború dúl, amikor épp nem) tényleg képtelenek vagytok elképzelni, hogy a emberek többségének tele van a hócipője azzal, hogy épp ki gyűlöl kit és csupán nyugodt, jó életre vágynak?
Soros György gonosz cionista-amerikai multi-milliárdos, tudatta a köztévé a ma esti híradójában. Persze azt, hogy Soros gonosz és cionista, nem a fideszes állami hírműsor szerkesztői állították, hanem csupán beidézték Ali Hámenei ajatollah két héttel ezelőtt Iránban elmondott gondolatait.  Ha…..
kesztió 2017.05.25 11:15:30
@Szalay Miklós: A legjobb barátaim jobboldali fertályából csupán egyetlenegy van, aki NEM veszi be. De ő egy irodalmi folyóirat rovatvezetője.
Krumplishal Csak a Puffin... 2017.04.26 09:48:23
A címtől eltérően mi most nem a lekvárral, hanem magával a Puffin nevű yachttal foglalkozunk egy rövid poszt erejéig. Pétertől kaptuk a következő LINKET, melyben a Kincs, ami nincs című film egyik főszereplőjét (vagy ahhoz nagyon hasonló yachtot) kínálnak megvételre, potom 37.500 dollárért. A…..