Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bokember

84 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ekho grafikái Budapest wasteland 2014.07.30 10:48:12
Ha újabb hódfej farigcsálás, akkor újabb kép ;) Ezúttal kicsit másképp alkottam, mint ahogy szoktam, de ne szaladjunk ennyire előre. A Galaktika kiadó pályázatára készült a Budapest wasteland (ha valakinek van használható magyarosított verziója a címre akkor ne tartsa magában,…..
Mostanában megszaporodtak az írországi posztok, a mai is onnan, egészen pontosan Shannonból érkezett és amennyire meg tudom ítélni, egész reális képet fest. Vagy ha nem, majd ti megcáfoltok. „Ugyan született már néhány írás Írországról, de mivel friss tapasztalataimat…..
bokember 2012.12.13 15:18:50
@dr.pupak30: még jó hogy nem azt mondod hogy ma, sőt éppen most nem megy semmi érdekes, akkor ez egy szar hely :)

elárulom a nagy koncertek nyáron szoktak lenni.

www.ticketmaster.ie/section/concerts?tm_link=tm_homeA_b_10001_more

elton john - jun23 cork
bon jovi - jun15 slane
rihanna - jun21 dublin

csak pár példa - igen, ilyen koncertek vannak otthon is. nem, ez az ország nem csak kocsmából áll. remélem érthető vagyok
bokember 2012.12.13 15:32:17
hogy mondjak egy kevéssé ismert dolgot is, az ír nemzeti galéria ingyenesen látogatható és minden januárban megtekinthető JMW Turner akvarelljeinek egy része. ezek london, edinburgh és dublin között lettek szétosztva azzal a feltétellel hogy minden évben egy hónapig (január) ki kell állítani őket.

www.nationalgallery.ie/en/Exhibitions/Turner.aspx

nesze neked mindenki "iszákos, koszos, igénytelen, köpköd és nem tud lebetűzni egy alap angol szót se" - igen, van rengeteg ilyen, laktam, dolgozom velük, ők vannak többségben az utcán, a boltban, az étteremben. és otthon nem?? vagy azt mondod hogy mindenkinek mozartra csöng a telója és a következő havi színházműsort hordja a kabátzsebében az üres percekre míg a villamosra vár? na ne izéljünk már egymással

nem állítok mást mint hogy itt is van (magas) kultúra, csak ki kell nyissa az ember a szemét és benne is kell legyen igény rá hogy utánamegy. aki azt állítja hogy nincsenek kulturális programok az egyszerűen lusta volt utánamenni. nyilván, pl shannonban nem hiszem hogy sok a lehetőség - na de ez a hely méretéből fakad és nem az ország adottságából. hány helyre lehet otthon elmenni egy átlag otthoni kis-közepes városban? hány kiállítást nyitnak ma meg Ózdon vagy Harkányban? ehh, beszélhetek én
Külföldre érkezés után az első hetek még akkor is komoly problémahalmazt jelentenek, ha az ember megpróbál a lehetőségekhez mérten felkészülni. Így járt Kriszta is, aki párjával Írországba költözött, és bár amit lehetett, próbált előzetesen kivédeni, kiderült, a…..
(Bár szabály, hogy ugyanarról a filmről, könyvről, stb., két írást nem közlünk, a Doktor ellenkritikáját (amely korábbi, pozitív Skyfall-recenziónkkal megy szembe), úgy érzem, hiba lett volna megtagadni olvasóinktól. A cikk egyben a Zárt osztály elnevezésű sorozatunk első…..
Kezdjük a ma estát egy klasszikus katasztrófafilm, a Poszeidon-katasztrófa újrájával, amiben egy kurva nagy hajót felborít valami vihar, és mindenkinek ebben a fejreállt díszletben kell úgy tennie, mintha az élete veszélyben forogna. Nem egy kiugróan jó film, de egyszer meg lehet…..
A világ legjobb ajánlatát vázolom az olvasónak: másfél millió forintnyi euróért itt-ott javítandó, negyvennyolc éves Mercedes, Domsjőből. Zsííííír, igaz?..
bokember 2010.03.01 13:07:11
az írás kiváló. szívből irigylem a mániádat, nekem a szóban forgó összeg néhányszorosa ott áll a bankban és nem csinálok vele semmit. igaz, nekem roppant nyugalmat ad hogy tudom ha kirúgnak is megélek több mint egy évig. ha tetszik nekem ez a mániám.

viszont szerintem ne vedd meg. amit irtál elolvasva egyáltalán nem vagyok biztos benne hogy tényleg ezt a bizonyos svédet szeretnéd. csak már túl sokat küzdöttél érte, kicsit bele is élted magad, nyomoztál (írhatnál krimit is), licitáltál, izgultál ezerrel, aztán elbuktad, most meg mégis összejöhetne.
ha egy szóban foglalnám össze az én "nem"-emet az ez lenne: münster. te írtad - "Egy teli vászontetős Ponton maga lehet a Nirvána." ne add alább, legyen 100% az az álom. várj még, eljön a te pontonod. nehogy úgy kelljen cikket írnod egyszer hogy "hogyan ne vegyünk svédországból vén mercit". ha végképp nem bírsz magaddal menj ki, nézd meg - de elkötelezettség nélkül.

a tisztelt kommentelőknek. megható a hozzáállásotok, az adakozókedvetek, de szerintem rosszat cselekedtek. végre itt egy ember akinek sziklaszilárd elvei vannak, ti pedig minden erővel megpróbáljátok ezt tönkretenni, rávenni őt hogy adja fel őket. ne tegyétek, különösen ne az önös érdeketekből, ti. hogy majd milyen jó cikkek születnek. enélkül is fognak. maximális respekt Csikós Zsoltnak hogy nem fogad el pénzt. aki tényleg segiteni akar az ajánljon fel valami értelmes szivességet, lám azt ő is elfogadja.

bárhogy is döntesz sok sikert hozzá!

ct

ui: nem csak ti túrjátok az orrotok :P
Flepnis feljegyzések ajándék ló 2010.01.17 19:25:00
Don' t look / never look a gift horse in the mouth..
Fearless. Huo Yuan Jia kínai és Tanaka japán mester a teáról beszélgetnek. Vagy mégsem? Kiderül:  Kettejük későbbi harca egyszerre kiélezett és méltóságteljes, de egy csepp humortól sem mentes. Valamiért az embeddinget letiltották, de itt a link. Az első menet. És a…..
három bevezető jelenet, amely hihetetlenül megalapozza a filmet Desperado. Steve Buscemi vérfagyasztó sztorija. Sin City. Egy újabb kis epizód Robert Rodrigueztől, amitől rögtön bezuhanunk a bűn városába. És egy westernklasszikus. Sergio Leone mester. Egy végtelennek tűnő…..
Flepnis feljegyzések 2&1/2 2009.10.09 06:18:11
31 - 24/7..
harvest moon - holdtölte full moon - telihold new moon - újhold waxing/waning telő/fogyó Fly me to the moon Let me sing among those stars Let me see what spring is like On Jupiter and Mars In other words, hold my hand In other words, baby kiss me Fill my heart with song Let me sing for ever…..
the flip side - lemez túloldala és íme minden idők legjobb filmbéli poénja ..
két elsöprő erejű harcjelenet Ázsiából. Oldboy, bosszúfilm a javából Warrior King. Tony Jaa és hihetetlen vágás nélküli útja az étterem legfelső szintjére. ..
all 's fair in love and war a skorpió, a béka, és a jellem  Humpty Dumpty sat on a wall,Humpty Dumpty had a great fall.All the king's horses,And all the king's men,Couldn't put Humpty together again..
spud - krumplidunk the biscuit in teabreak wind = fartmasculine words - muscle, beard / feminine words - pink, lipstick - a mile per hour +/-rub it in your face..
Flepnis feljegyzések pinky 2009.09.29 03:15:18
leap year - szökőévPinky refers to the little finger, the smallest finger on a human hand...
consolation prize - vigaszdíj But we refuse to believe that the bank of justice is bankrupt. --- Nem vagyunk hajlandóak elhinni, hogy az igazságosság kincstára csődbe ment. (M L K) egy szellemes Voltaire-idézetSi Dieu nous a faits à son image, nous le lui avons bien rendu. If…..
Akartam írni egy összeszedett kritikát erről a műsorról. Egészen addig jegyzeteltem is, amíg el nem jött az a kérdés, hogy ki játszotta Tony Montanát. Az hagyján, hogy ezen egyeseknek gondolkozni kell. Amellett is szó nélkül elmentem volna, hogy láthatóan a műsorban végig…..
bokember 2009.09.18 06:11:12
én nem láttam a műsort; de így amennyit leírtál róla pár dolog eszembe jutott.

1. mi van ha ez az egész valami kész átverésbe oltott vágó istván paródia a fábrik úrtól?

2. kérdésedet "Egy egész csatorna ennyire felszínes tudású, sekélyes senkiből állna (beleértve természetesen a magát valamiféle értelmiséginek tekintő Sándort is)?" kiegészíteném - a toronymagasan piacvezető csatorna áll ennyire senkikből ezek szerint.

3. de mondjuk hogy nem látták a filmet (nem vagyok pacino rajongó így én is csak nem olyan rég láttam először), imdb, port.hu, vagy egyszerűen csak GOOGLE, úgyhogy erre tényleg nincs mentség a mai korban.

illetve lehet más van a dolog mögött

merthogy ez az oliver stone nekem gyanús. hogy lehet hogy a de palmát nem tudják, de a forgatókönyvírót, akit sokkal kevésbé jegyez meg egy filmnél az ember meg igen? és akkor kis összeesküvés-elmélet.

tegyük fel hogy: a stáb aki csinálja a műsort fábryt leszámitva ugyanaz mint vágónál. vágót lecserélték (/elment mert nem kapott lehetőséget), és a helyére ültették fábryt, aki gyakran mások tahóságán élcelődik és finoman érezteti hogy bezzeg ő. a stábnak nem szimpi a műmájer fábry, egyáltalán az egész szitu. gondolom hamar levették hogy fábrynak az édes életnél meg a szotyiköpködős mozizásnál valahol megállt a filmművészet. úgyhogy direkt beraktak egy ilyen kérdést és direkt benyomtak valami orditó hülye adatot amit ő persze gyanútlanul felolvasott. és persze úgy teljes a dolog hogy adásba is rakják. kérdés persze hogy ez lejáratás, vagy szimpla csíny. és persze még mindig lehet hogy pusztán ennyire sík hülye az egész ertéel klubos bagázs.

arról hogy mindig van lejjebb egy fábrys jelenet ugrott be, amiben azt fejtegeti hogy sokáig azt hittük hogy a "hármas színpad nyílj ki" a fenék, annál lejjebb nincs, de aztán jött pap rita és a csovi csovi dzsaszper. vagy vmi ilyesmi, rég hallgattam már :)

helyetted akkor ajánlanék irodalmat:
Dosztojevszkij: A félkegyelmű
egy régi-régi tv-műsor emlékét felidézve íme egy vidám filmes egyveleg, egy kis tánccal és énekkel kezdésnek egy igazi klasszikus, Gene Kelly, aki énekel az esőben. feledhetetlen.   és egy másik musical. Eliza Doolittle virágáruslány kikupálódása. My Fair Lady, G B…..
Flepnis feljegyzések a zene ereje 2009.09.02 06:45:00
egy igen kedvelt filmem, A dicsőség ösvényei - Paths of Glory. Kubrick mester és az első világháború. zárójelenet. szem nem marad szárazon.   Macskafogó. Minden idők egyik legjobb magyar filmje. Lusta Dick és a trombitaszóló. Ma is konzervvért iszunk.   Gyilkos…..