Regisztráció Blogot indítok
Adatok
esszencia

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Bormarketing Kht. elindította eddigi legnagyobb költségvetésű kampányát, elkészült a honlap, híres emberek győzködnek rajta, hogy igyak bort, mert az jó. Az utcákon óriásplakátok buzdítanak ugyanerre, ha jól dekódolom az üzenetet. A plakátokon mindenesetre színes…..
Ha Denverben nem lesz a hét bora, talán soha nem tudjuk meg, hogy Amerikában a Hilltop Craftsman néven új branddel hódít. A szakisorozatban többek között van szexi királyleányka (kiejtési útmutatóval), kár, hogy a címkéjére Rumcájszt kapott Manka helyett, aztán a briteknél már…..
Hosszabb kihagyás után folytatódik a kékfrankosmaraton, igaz, csak egy felvezető körrel. Nyakunkon ugyan a 2006-os frissen palackozottak, de a mai etapot még egy 2003-as Tringán teljesítem. A különös nevű szekszárdi pincészet a XIII. Szegedi Borfesztivál nagy vörös fölfedezettje…..
A magyar syrah története egyelőre jellegzetes Kárpát-medencei íven halad: gyors siker és hurrá, aztán józanodás és tanácstalanság, végül depresszió és hullaszag. Talán még jöhet Bacsó Péter, hogy abszurdba fordítsa az abszurdba fordíthatót.Amikor föltűntek az elsők,…..
esszencia 2007.07.04 05:24:37
Sziasztok!
Pár infó: most frissítettem a holborozunkon a Feind Borház adatait, friss infókat a
www.holborozzunk.hu/feindborhaz oldalon találhattok a pincészetről.
Más: még pár pincét emelnék ki csak az "ismeretlenebbekből", akiktől az általatok is említett 3-5 eurós értékben is magas minőségű borokat lehet vásárolni és nekem is személyes kedvenceim: Fekete Borpince, Szekszárd; Mészáros Pál, Szekszárd; Herold Pince, Villány. Nagyon sok bort megiszok tőlük, bőven az 1500 ft-os kategória alatt nagyon szép vörösöket, rozékat készítenek. Feketétől a Rozét és a 2003-as sima Kékfrankost, Kadarkát kóstoltam és kóstoltattam, nagyon szép bornak találtatott mindegyik. Polgár Zoltán külön elismeréssel nyilatkozott Kadarkájukról; Mészároséktól, gyakorlatilag az egész paletta nagyon szép és változatos borokat takar, nagyon megfizethető áron. Egyik kedvencem a 2004-es Merlot-juk. A folytatást még nem kóstoltam, de évről-évre szebbek a boraik. Heroldékról szintén csak jókat tudok írni, szerintem ők nem extraprofittal adják el a boraikat, hanem tisztességes áron értékesítenek. Kékfrankosuk, Oportójuk, Gesztenyés Cuvée-jük, Zweigeltjük is nagyon-nagyon szép borok és szerintem nagy durranás a 2004-es Merlotjuk és a Wappen névre keresztelt Cabernet Franc-Kékfrankos házasításuk, mely nem barrikolt, de nagy testű bor, 14,5 alkohol, 33 feletti cukormentes extrakt jellemzi.
Szóval én ezeket a borokat iszogatom legtöbbször és ajánlom nektek is az olasz, chilei és más borok mellett, mert ha nem is könnyen, de lehet itthon is megfizethető áron jó borokat találni.
Bocs ha hosszú voltam, nem szoktam irogatni a fórumba, csak néha ha időm engedi olvasgatni az írásokat. Remélem nem tartottam fel senkit. Mindenkinek tartalmas borozgatást! Üdv! Gergő
esszencia 2007.07.04 13:23:48
Kedves Jenyei, Mészáros Pálékról bővebben a www.meszivin.hu oldalon, vagy a www.holborozzunk.hu/meszarospince oldalon olvashatsz. Amúgy szerintem nem ugyanarra gondolunk, egyenlőre :-)