Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Harley

0 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felvétel: Szabó Roland (Drón)   Akik szokták bogarászni a blogot, azoknak bizonyára nem meglepő, hogy újabb utazás témájú cikk következik. Az Alpok és Írország is törzsvendég itt, ám van egy - eddig méltatlanul perifériára került - vidék, ami még nem kapott helyet. A Tátra! Igaz, ez nem volt túl…..
Nem csak a magyarok egyik kedvenc nyári célországa Spanyolország, a nyaralás sokakat csábít a tengerpartra vagy éppen Madridba. A fővárosban él immár tíz éve Lori, aki azt szedte össze, mire érdemes odafigyelni annak, aki a mediterrán országban töltené a pihenését. Mi az a…..
Harley 2018.08.16 09:27:59
@Nagy kámpics: A " turistának való kinézés " ügyében eltudnátok látni tanáccsal, látom ismeritek a spanyol viszonyokat ?
Hogyan álcázzam magam pl. Marbellán helyi lakosnak ha 192 cm magas vagyok , s ha megfeszülök sem fogok soha kinézni spanyolnak ( no nem is az a vágyam ) még akkor sem, ha olyan árnyalatúra napoztatom magam mint egy szenegáli ?
Egyéb : jómagam meglehetősen elboldogulok az angollal ( félig kanadai lévén ) ha megszorítanak németül is megy ( egyik nagyim német ) de mindezek birtokában azért nem árt az embernek némi spanyol nyelvtudás , ha szeretne boldogulni . De ez érvényes az olaszokra s pláne a franciákra .
Ami azért furcsa mert ha összevetjük a turizmus nagyságát a mediterrán országokban és Magyarországon , akkor az előbbiekben minden egyes lakosnak legalább három nyelven kellene tudnia beszélnie profi módon , de aki jár ezen országokba rendszeresen , az látja hogy távolról sincs ez így :) De megejtő hogy ennek ellenére a magyarokat fikázza egy réteg, hogy milyen elmaradottak , hm azért ezzel a réteggel szívesen váltanék pár idegennyelvű szót , vélhetően jól elszórakoznánk :)
Ahoj mindenkinek itt a Filmnéző blogon, Michael Dante néven igyekszem majd gyarapítani az oldal bejegyzéseit, lévén Lehel barátom lehetőséget biztosított rá, hogy mostantól én is vandálkodjak a felületen, és úgy gondolom, illene ezt egy olyan bejegyzéssel megtisztelnem, melyet részben neki…..
Andzsin - szan és Toranaga-szama. Vakarimasz-ka? Ha erre a kérdésre nem vágod rá csillogó szemekkel, hogy "Háj!", akkor nagyon-nagyon sürgősen be kell pótolnod egy kiváló sorozatot. A 80-as évek legendás darabja volt a Sógun, remegő szívvel vártuk a következő részt a tévében, szurkoltunk, hogy végre…..
Az idősebb olvasóim gondolom hallottak erről a nagy visszhangot kiváltó tragédiáról Miskolcon. Vályi Péter tragikus balesete hosszú évekig beszédtéma volt a magyar közéletben. Összeesküvés elméletek születtek, de a balesetet még olykor két egymás mellett álló szemtanú is másképp mondja el.…..
FroG írása a sorozat első két epizódjáról itt olvasható Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a Dan Simmons Terror című kötetét párhuzamosan tudtam olvasni a könyvből készült sorozat megtekintésével. Ilyen még sohasem történt velem, és talán nem is fog. Hol a könyvben…..
Úgy másfél hónapja jelent meg Anita írása a blogon arról, mi az a tíz dolog, ami nem tetszik neki Finnországban. (A Tíz-dolog sorozat írásait egyébként itt érheted el.) A poszt meglehetős vihart kavart, és arra ihlette a Tamperében élő Richárdot, hogy amolyan válaszfélét (vagy ahogyan ő fogalmaz:…..
Harley 2018.05.31 22:12:21
@London2009: A szúnyogról : nos a hideg és a szúnyog közt nincs összefüggés ( szerintem ) a legtöbb szúnyogot az életemben Alaszkában láttam nyáron , azóta kicsit másképpen nézem a biomassza fogalmát :) Ha láttam egy érdekes állatot ami fényképre való volt , akkor összeszorított foggal kiugrottam a kocsiból exponáltam ,és lélekszakadva rohantam vissza , nehogy kóros vérszegénység miatt ne érjem el az autóm menedékét !
Mióta hazaköltöztem, keresem az igazi olasz pizzát, a nápolyiról meg már álmodni sem merek. Voltak már különböző próbálkozásaim, például Szatmárnémetiben sikerül belebotlanom egy francia tulajdonú trattoria/pizzéria kettősébe. Betérve és megkóstolva egy cinque formaggit,…..
Harley 2018.03.22 17:37:52
@gergo: Szia már látom hogy ajánlották Nápolyban a Da Michele nevűt , amit szerényen a világ legjobb pizzeriájának titulálnak ,szerepelt egy Julia Andrews filmben is , nos nem rossz , de készülj fel rá hogy sorszámot osztogatnak , és hangosan mondja egy öreg csóka olaszul a számokat , amikor sorra kerül a delikvens , s ez akkor tud kínos lenni , ha nem tudsz olaszul számolni :) Ha Nápolyban jársz onnan el szoktak kirándulni az Amalfi partra , nos ott Amalfiban jó szívvel ajánlom az Il Tari nevű kisvendéglőt , szerintem veri a Da Michele -t , de nyilván ez az én véleményem . Viszont Budaőrsön találtam egy kiváló olasz pizzeriát a Da Catarina , kiváló olasz alapanyagból perfekt pizzát adnak , akár Nápolyban is érzeheti magát az ember ! Jó utat !
Magyarul meglehetősen furcsa a Ferrari új, 488 Pista nevet viselő autója, holott a legkevésbé mosolyogni érdemes rajta, hiszen egészen pazar darab, és a kifogástalan teljesítményt hozza vissza a pályára...
Kata SWL kritikáját itt olvashatjátok Nincs Oscar-szezon a kötelező, csak a főszereplő győzelme kedvéért elkészített életrajzi darab nélkül, idén pedig úgy tűnik, A legsötétebb óra fogja játszani ezt a szerepet. Hiszen már most is szinte csak azért foglalkoztatja a nézőket, mert hosszú idő után…..
Egyre olcsóbbak a 10 magos telefonok, de érdemes ilyet venni?..
Harley 2017.11.05 21:34:38
@rockjano: Nekem is egy Xiaomi Redmi Pro fullos telefonom van a megjelenés után közvetlenül vettem , s nagyon megvagyok vele elégedve minden tekintetben . Azért figyeltem fel rá , mert a tesztlapok kiemelték a fényképei minőségét , csak meg tudom erősíteni , gyönyörű fotókat készít , azóta a fiókban porosodik a digitális kamerám :) Két évente cserélem a telefonjaimat , a következő is valószínűleg Xiaomi lesz , immár a harmadik kínai gyártmányú telefont " szaggatom " ,igazából megengedhetnék magamnak bármilyen "márkás " telefont , de nem vagyok hajlandó sznobságból vásárolni , s csak szánom azokat akiknek a telefon nem használati értéke szerint számít, hanem a logója által :)
A legnagyobb filmművészek körében sem általános szokás mesterművel kezdeni a pályafutást, viszont Guy Ritchienek sikerült a manőver. A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső eszméletlen jól sikerült. Megmutatta, hogy komoly bűnügyi témákról is lehet lazán, de nem…..
A Dunántúl egyik legnagyobb szolgáltatójának számító Tarr Kft. is kivette a csomagjaiból a Discovery-csoport csatornáit (TLC, Eurosport, Discovery Channel, ID Extra, stb.). A Facebookon persze nekik estek a nézők, amire így reagáltak: Tisztelt Előfizetők! Többen jelezték ezen a fórumon, hogy…..
Harley 2017.01.06 11:29:02
@gesol: No és ugyanott vajh miért nem látunk hasonló stílusú és hangvételű dokumentumfilmnek hazudott terméket Sztálinról , Berijáról , Maoról , Pol Potról ?
A pénz az úr. Közhelyes, elcsépelt frázis, de azért mégiscsak igaz. Ha nem lenne pénz, lenne helyette más. Az ember alapvető természetéből fakadó tény, hogy semmit nem adunk ingyen. Mindennek megkérjük az árát. Világunk fizetésalapú működési elvekből felépülő rendszere…..
Az emberiség születése óta bűnös faj. Egy nép, ami nem igazán érdemli meg ezt a bolygót. Korról korra, évtizedről évtizedre újabb háborúkkal kínozzuk ezt a gyönyörű helyet, ami talán már nem is bírja olyan sokáig a terhelést. A filmművészet rövid története során számtalan megközelítésből, sokféle…..
Kumin szerint Kitüntetetten 2011.08.19 14:53:00
Az azonos című, nagyon szép dokumentumfilm szinopszisa az alkotó, Almási Tamás honlapjáról:1978-ban Kossuth-díjat kapott egy női brigád. Az azóta felnőtt generációk, már nemigen tudják, mit jelent: szocialista brigád, munkaverseny, kommunista szombat. A film a Zalaegerszegi…..
Harley 2011.08.19 22:29:47
@Mária: Látom vannak még akik emlékeznek a létező kommunizmus valódi arcára is !
Napi Morgás Meddig hisszük? 2011.08.16 10:12:00
Meddig hisszük, hogy létezik fejlődés egy olyan helyzetben, amikor az ország lakosainak 50%-a a lakhatásra felvett hiteleinek a duplájáért fizeti a havi törlesztést?Meddig hisszük, hogy létezik fejlődés egy olyan helyzetben, amikor az ország önkormányzatainak 80%-a a fejlesztésre…..
Harley 2011.08.16 21:08:44
@moncayo: Nos akkor már tudod mitől az szép magyar mondás CIB a Legge-cib -b !