Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pensant (törölt)

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly november közepén tudósítottunk arról, hogy a Magyar Bormarketing Nonprofit Kft csapata testületileg felmondott. Az eredetileg Magyar Bormarketing Kht.-nek hívott testület tevékenysége 2007-től indult be érdemben, miután a borászok hosszú időn át küzdöttek azért, hogy az…..
pensant (törölt) 2010.02.05 19:37:41
A magyar bor története tíz mondatban:

1. Ádám szomjaza vala, mire Isten elküldé őt a borászokhoz, akik szóvivőjük útján tájékoztaták Ádámot arról, hogy Isten szerint minten natyon jo.

2. Dionüszosz görög isten (görögül: Διόνυσος vagy Βάκχος; a rómaiaknál: Bacchus vagy Liber, az etruszkoknál: Fufluns, a németeknél: hübsche kurven) a mitológiában a magyar bor és a magyar politikus megtestesítője, aki ugyanúgy értett a mezőgazdasághoz, az iparhoz, és a kultúrához, mint a munkahelyteremtéshez, ezen felül még termékenységet is hozhatott, szóvivője útján közölte a művelt világgal, hogy minten natyon jo.

3. Jézus tokaji aszúvá változtatta a Golán-fennsík vizét.

4. Jézus szólott a kufároknak: Minten natyon jo, mintenel mek fatyok elegtfe.

5. A török konyhához finom savú, zamatos fehérborok illenek a legjobban. Főleg a balatoni borok között találunk megfelelő alanyokat, mint pl. a Szent György Borház 1574-es Rajnai Rizlingje a maga citrusos-virágos ízeivel, vagy a Konyári Pince 1610-es fehér Lolienséje, vagy a bonyolultabb szerkezetű, súlyosabb Szárhegy cuvée.

6. I. Szulejmán szólott: Minten por natyon jo, minten porral mek fatyok elegtfe.

7. A magyar bor minőségének látványos visszaesése miatt Magyarországról a császári csapatok a Rajna mellé és Észak-Itáliába távoztak. Ismét előre törnek a hegyaljai borok.

8. Ferenc József vagy I. Ferenc József (németül: Franz Joseph von Österreich; csehül: František Josef; lengyelül: Franciszek Józef; horvátul: Franjo Josip; szlovénül: Franc Jožef; szlovákul: František Jozef; olaszul: Francesco Giuseppe; románul: Francisc Iosif; szerbül: Франц Јозеф / Franc Josif; ukránul: Франц Йосиф; latinul: Franciscus Iosephus) nyilatkozata a magyar bor marketingjéről: Minten natyon jo, mintenel mek fatyok elegtfe.

9. A magyar borászok tiltakoznak.

10. A magyar bor szóvivőjének nyilatkozata a Közösségi Bormarketing Kft.-ről: Minten natyon jo, mintennel mek fatyok elegtfe.
pensant (törölt) 2010.02.05 19:38:35
@fiatalborivo: Lépjen be a másik 50 %, oszt annyi.
Az előző részben mindenki hazudott, a férjem csak szívjóságomból lakik velem, a barátommal nem dugunk, én meg szeretlek Dániel, szívbűl, nem pinábúl - ehhez hasonló tragikus események kellett ahhoz, hogy a régen sejthető döntő kialakuljon, azaz Editnéni, a "tantra vagy…..
Vannak filmek, amelyeket újra meg újra és megint előveszel, megnézel, mivel annyira zseniálisnak tartod, hogy századjára sem tudod megunni vagy felfedezel benne egy apró részletet, amit eddig még nem láttál, így van akinek a Casino 3 órája repül el  gyorsan és olyan is akad,…..
170 millió forintért vásárolta meg az önkormányzattól, és 3,5 milliárd forintért újíttatja fel a város történelmi műemlékét, az Erzsébet Szállót a Paksi Atomerőmű Zrt., még az előző menedzsment idején kiválasztott alvállalkozókkal. A versenyeztetés nélkül bevont…..
pensant (törölt) 2009.10.07 21:03:39
A privát szférába áramló munkavállalók túlnyomó része megtanult dolgozni, és munkájáért megkapja a jól megérdemelt minimálbért, a közszférában foglalkoztatottak úgy nagyjából ugyanazzal a tempóval és mentalitással végzik munkájukat, mint Kádár alatt, és munkájukért viszonylagos jólétet kapnak cserébe, míg politikusaink és az állami vállalatok (BKV, MÁV, MVM, Paks, erdőgazdaságok, stb.) vezetői (nem is tudom, miért tűnik egyre inkább úgy, hogy kivétel nélkül) megtanulták a sűrű szövésű cégháló segítségével kiszippantani, és (ha kell, jól eldugott offshore cégeken keresztül) magánvagyonokká transzferálni a közpénzt.

Utóbbi tevékenységről ugyan messziről szaglik, hogy nincs ez jól, bűnüldöző szerveink mégis képtelenek feltérképezni a pénz útját.

Azt hiszem, nyugodtan kimondhatjuk, hogy Magyarországon is létezik maffia, és nagyon meg lennék lepve, ha köztük nem ez a Kocsis lenne az egyik legnagyobb keresztapa.

Nem képzelem persze, hogy bárki is látványosan kezet csókolt volna neki, de, hogy sokan ott ültek vele néhány taggyűlésen, vagy olyan "beszélgetésen", ami a bíróság szerint nem minősült taggyűlésnek, és, hogy ott nem hangzott el olyasféle korlátozó megegyezés, hogy "ne mi nyerjük a legtöbbet", az szinte biztos.

De, hogy hol vannak - vannak-e egyáltalán?! - a magyarországi "Tiszta Kezek", vagyis az igazságszolgáltatás különböző szintjein dolgozók közül azok, akik éppen az ilyen, az állami (tehát köz-) vagyon terhére elkövetett disznóságok felderítésére, és a bármekkora fejes felelősök bíróság elé állítására teszik fel az életüket (szó szerint!), azt nem tudom.

Úgy tűnik, az újságírók között vannak néhányan, és minden dicséretet megérdemelnek, az ő fegyverük azonban úgy tűnik nem elég ahhoz, hogy a kisember ne érezze úgy, vannak itt egyre többen, akik a törvények felett állnak.

Tényleg tiborci a helyzet, mert a sok nyomorult cigánnyal tele a börtön, míg "ezek" egyik vezérigazgatói székből a másik felügyelőbizottságiba ülnek át két évtizede, és maradandót, az egész nemzet számára hasznosat, még nem alkotott egyik sem.
„S ha egy beteg feleség, vagy egy szegény himlős gyerek megkívánván, lesújtunk egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek, és aki száz meg százezert rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerített.”
Vajon mikor jön el - eljön-e még - az a kor, amikor egy magyar nábob újra felteszi társainak a kérdést:

„Az őseink becsülettel s vitézi lélekkel estek egykor el, kicsiny vagyonoknak elnyeréséért, vagy inkább értünk: s mi azt mostan magunk javára tartsuk hazánknak omladékain?”

Omladékain, bizony!
pensant (törölt) 2009.10.07 21:15:20
@Kolbasz:

www.e-cegjegyzek.hu

ott megtalálod az összes cég minden nyilvános adatát, pl. a könyvvizsgáló és a felügyelőbizottsági tagok nevét is.

A Paksi Atomerőmű Zrt.-t legkönnyebben a 17-10-001113 cégjegyzékszámon éred el.