Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Muzslai Zsitva Ágnes

92 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Este izgatottan érkezett a két kis pillangó . - Mi történt veletek kérdezte Nagyi . - jaj nagy a felfordulás álom pillangók országában.-mondta Mesike pillangó . - A Piroska és a farkas meséből a Farkas fel van háborodva, a nagymamát mindig meg kell enni és ezért haragusznak rá nem is szereti a…..
Mesi és Máté lefekvéshez készülődtek. Nagymama leült melléjük és azt mondta. -Titánia az álom pillangók királynője úgy döntött hogy Máténak is küld egy saját álom pillangót. Amikor Máté megharapta Hannácskát, meg Mesit is megütötte nagyon megharagudott a királynő. De kértem, ne haragudjon Mátékára…..
Esztergomban a városközpontbsn sajnos megszokott látvány a padokon, füvön heverésző hsjléktalan emberek. Önkormányzat rendeletileg kitiltotta őket, a kormány megtiltotta az utcán életvitel szerű tartózkodást, de ettől még gyskorlatilag nincs hova menni a hajléktalanoknak. Nincs hol…..
A Háttér Társaság debreceni aktívistái harcot hirdettek vélt társadalmi egyenlőtlenségük és kirekesztettségük miatt a természet törvényei szerint élő heteroszexuális emberek ellen. Holott a fene se törődik velük ,hogy a saját nemükhöz vonzódnak vagy sem.  Ez akkor lehet bukta ha mondjuk egy fiú…..
2017 november 30 án töltötte be Knapp Máté unokám a két esztendőt.   Vidáman játszott az ajándékba kapott tűzoltóautóval, traktoros vontatóval. Már kimondja tűzoltóautó, autó köszön hogy sziasztok , puszit dob, mondja cica miau, kutyus vau vau, kakas , amit felismer a hangjáról…..
  2017 január 12.-én megszületett Papp Hanna Lili, János fiam és neje Papp-Diós Krisztina kislánya. Tőlem kicsit messze :-!Mosonmagyaróváron laknak igy csak fényképeken  láthattam még őt. apával anyával Hannácska   Első látogatóban Emese és Máté Hannácskánál…..
Kaposi Tamás emlékkiállítás nyílt a  Duna Múzeumban 2016 november 5 - én a kiállítást Feledy Balázs művészettörténész nyitotta meg. A fiatalon elhunyt művész idén lenne 50 éves. Kaposi Tamás festőművész, grafikus 1966-ban született Esztergomban, egy festőcsalád harmadik generációjaként. Édesapja…..
Újabb időszaki kiállítás nyílt az esztergomi TÁR-LAK Szalonban 2016. június 21-én. Ez alkalommal a három TAMÁSI műveiből láthatunk ízelítőt. Az apa, Tamási Lajos, a fia, Tamási Péter és az unoka, Tamási Szabolcs képeit tekinthetjük meg július 2-ig. A megjelenteket Soós Kadocsa, a Szalon tulajdonosa…..
Első kis unokám Emese, amint egy éves lett látványos fejlődésnek indult.  Egyre biztosabban lépeget, a zenét nagyon szereti, kedvence a Kaláka együttes Van egy kisszék három lábú kezdetű dal.   Önállóan eszik   Játszik a cicával. Sajnos a kiscica kandurka lévén októberben…..
Máté unokám megszületett 2015. november 30.-án. Anyukája lányom Papp Orsolya, apa lányom párja Knapp László. Emesének kisöccse lett. Egészségesen született ő is hála Istennek, és Orsikámnak bőséges a teje őt is tudja szoptatni, sőt még tejtesó is lett.  Emese most már két éves lesz és nagy…..
Emese unokám 2014.január 22. született . Anyukája lányom Papp Orsolya, apja Knapp László. Szépen fejlődik az első hónapban 10 centit nőtt. A csipője kötött volt és ezért 6 hetes korától Pavlik kengyelbe volt terpeszpe húzva a lába. Orsikám szoptatja őt, még egy kis tejtestvére is van Viktória aki…..
A DANSK FOLKEKUNST művészeti csoport kiállítása az esztergomi Rondella Galériában, 2016.05.06 -06.06. A kiállításon bemutatásra került Simone Aaberg Kærn kisfilmje, amelyet Iványi Marcell filmrendezővel és Kassai Lajos lovasíjásszal forgatott.  KIÁLLÍTÓK: Anette Abrahamson, Lykke Andersen,…..
"Szánkózás Nyergesújfalun: az apa felpofozta a kislányára gumiabroncsot gurító 13 éves fiút.  Könnyű testi sértés bűntette miatt vádat emeltek a 46 éves férfivel szemben. Az Esztergomi Járási Ügyészség a védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt vádat…..
2016. áprilisában véletlenül vettem észre ,hogy feketerigó rakott fészket az udvarunkba.            Kikelês után két hét alatt ennyire megnőttek a fiókák, az udvaron szaladgáltak felröppentek ide oda, az anyamadár amikor ott volt támadt ránk a fiókákat védve.Aztán elent a rigó…..
 2016 április 8-án, pénteken 17 órakor nyílt a Szentgyörgymezői Olvasókörben a Lépjünk Olajra elnevezésű amatőr festőkör első önálló kiállítása. Köszöntőt mondott Polgár József, közreműködött gitáron Jászberényi Edina. A festőkör immáron harmadik éve kéthetente keddenként tartja foglalkozásait, a…..
    Az esztergomi Művelődési Házban nyílt meg 2016 április 7-én ,Spóner Hajnalka fotográfus kiállítása, Ablakok a múltra címmel. A tárlatot Pifkóné Zachar Anna ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Spóner Hajnalka ,esztergomi születésű fotográfus különleges világába léphetnek a tárlat látogatók, az…..
Bizony , bizony Pukli István, az oktatáspolitika fidesz kormány ellenes ,önjelölt élharcosának a kinevezése ellen, a Teleki gimnázium diákjai tüntettek 2012-ben. Érdekes , főleg annak fényében, hogy annak idején a zuglói fidesz vezetésű önkormányzat nevezte ki a vezetői gyakorlat nêlküli Pukli…..
 Sokan úgy gondolják, hogy a Nobel-dijas Hermann Hesse a XX. század legnagyobb német írója. Sziddhárta című műve melyet az első világháború után írt ma is valódi bestseller . Hesse világhírű hindu regéjét a Sziddhártát Erdélyi Lili Ada vitte pódiumra, amelyet február 24.-én mutatott be az esztergomi…..
  Az esztergomi Művelődési Házban Két hölgy virágnézete avagy A nő legyen virággá címmel nyílt szeredi Ambrus Noémi textilműves és Erdélyi Lili Ada előadóművész alkotásaiból kiállítás február 24.-én.   A múlt idéző textilek, bársonyos faliképek ,szecessziós kollázsok különleges, romantikus…..
Se Lampedusa, se Brüsszel Európainak lenni! a videót készítette és közreadja :Institut Iliade Közzététel: 2016. febr. 20 .    Ezt mindenkinek látnia kell, aki technikai okok miatt a videót nem tudja megnézni, olvassa el a filmben elhangzó szöveget. Érdemes!   "Európa nem Lampedusa, hanem a…..
Kié Európa, tette fel a kérdést dr. Varga Tibor történész, a Szent Korona Országáért Alapítvány létrehozója, a Szent Korona Szabadegyetem esztergomi előadásán. A majd két órás, dokumentumokban fellelhető bizonyításokkal alátámasztott előadást, nehéz irásban közreadni.Szerencsére az esztergomi…..
Mentsük meg Kajlát Búcsúzom 2016.01.05 15:31:53
Drága Barátaim! Elérkezett az idő. Búcsúzom Tőletek. Sajnálom, de ezt már nem bírom tovább. Érzem, nemsoká jobb lesz. Már semmi nem fog fájni. Köszönöm, hogy ennyi mindent tettetek értem, gondoltatok rám, szerettetek. Olyanok is, akiket nem is ismertem. Csak a gazdáimat sajnálom. Ők nagyon…..
Ezt a civilek számára készült lelkisêgi kiadványt közreadom a blogomban, hogy a világhálón minél több emberhez eljuthasson. Muzslai Zsitva Ágnes.  TESTVÉRI SZERETET XIV. évf. 2016/1 A Ferences Világi Rend  szlovákiai magyar régiójának nyomtatványa Szerkeszti: Péter Júlia ofs.   Nincs üdvösség…..
 Esztergom város központjában emelkedik a Szent Tamás hegy , rajta az angol vértanu Becket Szent Tamásról elnevezett kápolna.  A kápolna előtt a,felvezető stáció végén kálvária áll szoborcsoporttal.   A kápolna története  A mai kápolnától nem messze található…..
    Rendhagyó történelem órákat tart már több éve Esztergomban dr. Varga Tibor jogtörténész magyarságunkról, királyainkról és a magyarok Szent Koronájáról. Dr.Varga Tibor a Szent Korona Országáért Alapítvány létrehozásával, cselekvő hitet tett amellett, hogy magyar…..