Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Muzslai Zsitva Ágnes

114 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Orsikám harmadik gyermeke Knapp Dávid Gábor 2021.április 16.-án megszületett 3900 grammal. Isten hozott köztünk ötödik unokám. A kis Dávidkát örömmel fogadták testvérei. Persze meg lett magyarázva mire vigyázzanak, hogyan érhetnek hozzá. Négy hónapos korában Dávidkát már Mesi is tisztába…..
Zelenszkij életéről könyv jelent meg Magyarországon. A hírt olvasva eszembe jutott Tétényi Éva, Esztergom volt polgármesterének életútja. Tétényi Éva 2010 ben lett a város polgármestere. Az építészből lett polgármester karrierje üstökösként ívelt felfelé, akárcsak Zelenszkijé, aki szinészből lett…..
2020 november 14-én Orsi és párja Laci polgári házasságot kötöttek   Emese és Török Vivien volt a két koszorúslány  Máté 2020.november 30. 5 éves lett. Pókemberes szülinapi tortát csinált neki Orsikám.   2020 december 24-én lett Papp Maja unokám egy éves   megilletődve nézi az első…..
Olvasom a híreket az egykori Szovjetúnió nemzetei államai közötti harcokról.  Ukrajna is külön ország lett, de 2014 óta kelet Ukrajnában két önálló köztársaságot alakítottak az ott élők és a Krim félszigetet is népszavazás után, elfoglalta Oroszország, Azóta belső harcok folynak ezekért a…..
Olvasom a híreket a "Szivárvány koalícióként" is emlegetett DK.,MSZP, LMP, Párbeszéd, Momentum és JOBBIK választási párt koalícióról és nem értem, hogy a jobb oldali keresztény nemzeti elveket valló  JOBBIK mit keres egy többségében balliberális pártok alkotta koalícióban.  A JOBBIK Elvi…..
    Az Index internetes újság - amely ezt a blog. hu - t is fenntartja - fordulóponthoz érkezett. Az itt dolgozó vagy 80 munkatárs beadta a felmondását Dull Szabolcs főszerkesztő menesztése után. Az indok a függetlenségüket  nem látják biztosítva , mármint a kormánytól való függetlenségüket, mert…..
Máté 2018 november 30. töltötte be a három évet.     Hannáéknál 2019 januárban közös születésnap volt.Hannácska két éves január 12.én,  apukája Jancsi fiam január 16 án 34 éves, Emese unokám január 22-én  öt éves lett. Hannácska kettő éves lett Az ovis Máté festeget Hanna  a…..
Amikor Rátonyi Róbert párizsi Moulin Rouge történetéről  szóló könyvét olvasni kezdtem, nem hittem, hogy egy olyan szinpadi produkcióról is szó lesz benne, ami a világon illetlennek számít. Már a művész neve is sokat mondó "Szellentő Siegfrid". A párizsi világ kiállítás idején 1889.május elsején…..
   Évtizedek óta ismerem Tóth Béláne, Erzsike keramikust. A 97 éves koràban nyílt kiállítására sajnos én mar a mozgási gondjaim miatt nem tudtam elmenni. Erzsike meglátogatott a kiállítàsa előtt és elmondta életének azt a fájdalmát, amely a bemutatàsra kerülő új műveinek is része. Néhány éve átélte…..
 Micimackó sétált a Százholdas Pagonyban , ahol lakott a barátaival együtt. Egyszer csak egy mordulást hall. Vajon mi moroghat? - nézett körül. Újabb mordulás után rájött hogy a hasa korog- morog mert éhes. Hol van itt ennivaló mézecske nézett körül. Egyszer csak méhecskék zümmögését hallja.…..
Emese , Máté és a távolabb lakó Hannácska sok más gyerekhez hasonlóan izgatottan várják a Mikulást. Találgatják milyen ajándékokat kapnak majd az ablakba tett cipőcskéjükbe. Emese úgy gondolja, öcsikéje Máté virgácsot is fog kapni ,mert verekedős. Nagyi esti meseként az igazi Mikulás történetét…..
 Tilos lesz közterületen a kóbor állatokat etetni ,Kiskunhalason - adta hírül a Bàcs megyei hírportál a www.baon.hu.  Az önkormányzat rendelete szerint 200.000 Ft.pénzbírsággal sújtható aki közterületen cicát etet ,vagy menedéket helyez ki számukra. Arról nem szól az önkormányzati rendelet ,hogy…..
 Hannácska már két évesen segített a nagyinak mézes sütit csinálni. Most már három éves lesz és szinte gyakorlottan vett részt nagyi mellett a karácsonyi mézes sütemények elkészítésében. Este lefekvéshez készülődve nagyi, anya és apa is evett Hannácska mézes sütijéből. Nagyon finom volt. Nem…..
December első napján lehullott az első hó is. Emese és Máté az óvoda udvarán jót játszottak a friss hóban és erről meséltek este nagyinak. -Bizony megérkezett a tél.- mondta nagyi.- December a téli évszak első hónapja, aztán jön a január , mindig hócsizmában jár, köd előtte köd utána zúzmara a…..
Az életre kelt fabábu története  Az álompillangók megérkeztek és az alváshoz készülődő gyerekeket az Álomerdő Meseországába repítik, hogy ott találkozzanak egy életre kelt fabábuval, Pinokkióval. Emese és Máté szempilláira könnyű álomport permeteztek a kis álompillangók,  majd kézenfogva a…..
Emese az ovis hittan órán szent Erzsébetről hallott és hozott is haza egy színezhető rajzot szent Erzsébet kötényéről. Nagyit kérte hogy meséljen erről. -Tudod Emese neked jó életed van, mert egészséges vagy, van szép otthonod, autó is van, anyának apának van munkája, nekem is van nyugdíjam. Sok…..
Emese és Máté az óvodával madárkiállításra látogattak el. Erről az élményről mesélt a két gyerek este lefekvés előtt a nagyinak. - Tudod nagyi nagyon sokféle madarat láttunk, voltak papagájok, kanárik, galambok, de még baglyok is. A legszebb bagoly a hóbagoly volt. Tiszta fehér tollán apró fekete…..
 Az évszakok meséi : A nyuszi kaland   Emese miközben az esti lefekvéshez készülődött az óvodai sétáról mesélt nagyinak és anyának. -A Duna parton sétáltunk és a lehullott gesztenyéket gyűjtögettük. Volt amelyik még a szúrós burkában volt, azt nem vettem fel nehogy megszúrjon. Mennyi lehullott…..
  Emese este arről mesélt nagyinak, hogy az oviban a hitoktató néni szent Mártonról mesélt, kaptak is egy szinezhető lapot ,amelyből szent Márton figurát lehetett hajtogatni. -Nagyi nem tudom pontosan, hogy ki volt ez a bácsi, mesélnél róla.-kérte Emese. -Jól van akkor a ma esti mesét én mondom…..
Emese lefekvéshez készült , alvós kutyusát odatette az ágyba, majd eszébe jutott valami. - Nagymama a tv- ben  mutatták hogy találtak kiskutyákat , mi lesz velük.? - Beviszik őket kutyamenhelyre és keresnek gazdát neki.  - Szeretnék én is egy kiskutyát - mondta Emese  - Hát egy kis állat…..
Nyári este amikor Emese lefekvéshez készült egy barnás szárnyú lelkét pillantott meg a falon. -Nagyi gyere milyen bogár ez itt, vidd ki félek tőle . - kiabált Emese. Nagyi megnézte mi az, majd megnyugtatta Emesét hogy csak egy éjszakai pillangó tévedt be hozzájuk aludni. A lepke már ébredezett és…..
Anyuci lefekvéshez készítette  Emesét. A kislány duzzogott mert anya nem vette meg neki azt a díszes ruhát amit kinézett magának a bolt kirakatában.  Sok szép ruhád van Emese és ezt a ruhát nagyobb lányoknak készítették , egy  -egy alkalomra, bálba, esküvőre. - mondta anya . De Emese csak azt…..
Este izgatottan érkezett a Mesi és Matyi álompillangó.   - Mi történt veletek kérdezte Nagyi . - jaj nagy a felfordulás álom pillangók országában.-mondta Mesike pillangó . - A Piroska és a farkas meséből a Farkas fel van háborodva, a nagymamát mindig meg kell enni és ezért haragusznak rá nem…..