Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whitewolf688

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 18-as karikát ezúttal csak az NMHH kedvéért tettem ki, mert szerintem a lenti videó senki nem fog megrontani, nem a pornográf tartalom a lényeg benne, hanem a tömény idiotizmus, illetve az, hogy egyesek mennyi munkát képesek ilyesmibe feccölni (a videó ugyan márciusi, de egy…..
whitewolf688 2012.06.10 18:34:30
Hosszú még az út, amíg a videojáték-sajtót tényleg újságírásnak lehet tekinteni - a zsákszámra osztogatott ingyen játékok, a kiadó által fizetett stúdiótúrák, a szinte kizárólag pozitív előzetesek és a jövőbeni hozzáféréssel sarokba szorított írók nem éppen…..
whitewolf688 2012.06.09 15:46:23
@GameDroid: a Skyrim monoton? 6 alkalommal játszottam végig és még mindig tud újat mutatni. Folyamatosan jönnek ki hozzá az új patchek, most jön az új kiegészítő (igen dlc, de 10 óra játékidő már kieg. nálam), és még jön 2 hozzá.

Van 4 guild, 4 olyan sztorival, ami más műfajban már egy egész sztori. Mindegyik guildnél még a befejezés után is van bőven mit csinálni (ezalól kivétel a Dark Brotherhood, ellenpontja a Thieves Guild). Emellett ott van a polgárháború, a mellékküldetések, a rengeteg easter egg, a Daedric Prince questek, na meg a fő küldetés a maga pompájában.

És ez neked monoton? Ahányféleképpen lehet ezt játszani már az maga egy élmény, nincs merev rendszer azt játszol amit és ahogy akarsz.

Ha nem jött be, sajnálom, te véleményed, de ne fogd egy olyan tényezőre ami aztán nagyon nem illik a játékra.
IDDQD Videók az E3-ról 2012.06.05 08:27:00
Ma kezdődik az E3 (valójában persze már vasárnap este elkezdődött a pre-show sajtótájékoztatókkal), jöjjön hát néhány videó a teljesség igénye nélkül, amivel kicsit hangulatba ringathatjuk magunkat. Először is a Castlevania: Lords of Shadow 2 trailere, aminek mondanivalója…..
whitewolf688 2012.06.05 11:22:38
@Dandie: Inkább várok rá még hármat, csak legyen normálisan optimalizálva, hogy a vadi új pc-men ne 20 fps legyen a framerate minden patch felrakása után.....
IDDQD Heti retro: Wolfenstein 3D 2012.05.25 15:00:00
Tudom, hogy a rovatban az UFO következne (készül is nagy erőkkel), de beelőz a Wolfenstein 3D, mert a drága májusban (egész pontosan ötödikén) volt húszéves. Döbbenetes, hogy szalad az idő, eliramlik az élet - mintha tegnap lett volna, amikor Krisz barátommal rácsodálkoztunk a…..
whitewolf688 2012.05.26 19:20:06
@Rihárdó: annyit azért hozzáfűznék, hogy ugyanabban az évre jelent meg először a játéktermekben, aztán a konzolokon a Mortal Kombat nevű tünemény, aminek hatására az ESRB megszületett. Már addig is voltak erőszakos játékok, de a Mortal Kombatig összesen annyi történt, hogy a szülőket figyelmeztették, hogy ez "esetleg" nem illő tündibündi gyereküknek. És már bocs, de a Wolfenstein sehol sincs ahhoz képest, amikor az ember fejét gerincestül kitépi egy kék ruhás nindzsa, vagy kitépik a szívét. Ez ment a játéktermekben és ez nem pixel-animáció volt, hanem elő szereplőkkel felvett jelenetek voltak, amiket digitalizáltak és felspécizték az "extrákkal". Na az élethű volt.

De ott van konzolra még a Silent Hill, Resident Evil, MadWorld, Splatterhouse, Ninja Gaiden (az újak), Shinobi, az egész Mortal Kombat széria, The Suffering, a God of War sorozat, Eternal Darkness, COD, Battlefield és még sorolhatnám.

Ellenponton a PC-re meg ott van a Doom, Wolfenstein, Unreal Tournament, GTA (a korábbiak), Postal, System Shock, Carmageddon, Fallout (igen, a Fallout egy végtelenül véres és erőszakos játék, ld. Bloody Mess perk), Alien versus Predator 2, Hitman széria. Left4Dead és még sorolhatnám.

Nem mondom, hogy a PC-n kevesebb erőszak van, mint a konzolokon, de azt mindenképpen érdemes kijelenteni, hogy ezek a játékok nem jelentenek feltétlenül rosszat a hivatalos célpiacnak. Ezalatt értem azt, hogy azok is játszanak vele akiknek szánták, tehát a System Shock 2-t nem adjuk oda az 5 éves gyerkőc kezébe. Ezért is van az ESRB. Ha pedig a gyerek kezébe olyan játék kerül, ami nem neki való, az pedig igenis a szülő felelőssége. De ez már egy teljesen más téma, úgyhogy itt le is zárom a kommentet :)
Hancu nemrég posztolt arról, hogy készül a világ legnehezebb platformjátéka, ehhez kapcsolódva írnék kicsit a Polytron által fejlesztett Fezről, ami szintén nagy erőfeszítést követel a játékostól, bár szellemi értelemben. A játék XBLA-n jelent meg egy hónapja, és szerintem…..
IDDQD Szereted ha kemény? 2012.05.12 15:14:33
Roppant vicces projektbe futottunk bele a Kickstarteren: a Pwnee Studios nevű New York-i csapat a világ legnehezebb platformjátékát tervezi összehozni, már ha a közösség megtámogatja őket pár zöldhasúval. Aki esetleg nem értene egyet az univerzum ősigazságával, miszerint régen…..
whitewolf688 2012.05.12 20:49:51
Mafia: City of Lost Heaven. T-modellek, amik nem tudnak felmenni egy meredek dombon, ezáltal meghiúsítva a rendőrség elöli menekülést, a KRESZ betartásának kényszere: sebességkorlátozás (ha nem olvastad el a főmenüben a billentyűzetkiosztást akkor kikaptad a kékerest, zsonglőrködhettél a sebességgel 12 percig amíg odaértél a küldetéshez), kíméletlen rendőri tűzerő (anno a GTA-hoz edződött lelkem csak nézett, hogy ezek mit kibírnak. Apropó 5-lövetű colt vs. 5 tommy gunnal felszerelt rendőr, na ki nyer?), pofátlan újratöltőmechanizmus (ha úgy töltöttél újra, hogy volt még töltény a tárban, a tárban megmaradt töltényeket buktad), pofátlan nehézségű küldetések rögtön az elején (pl. ha nem lőtted ki egy álló autó kerekeit, akkor amikor beleszáll az üldözendő fél pillanatok alatt elhúz a nyamvadt kis fordod mellett. Mindez a játék legelején.).

ÉS az a k*rva versenypálya. Ezzel a pályával 3 teljes hónapig szívtam. Egy teljes nyári szünetem ráment (Warcraft 3 mellett ofc), hogy azt a rohadt versenyt meg tudjam nyerni. Leheletfinom irányítás kellett a versenyautóhoz, nem lehetett csak úgy bohóckodni, minden kanyart ki kellett számítani, 8 db A4-es lapra lerajzoltam a versenypályát és minden kanyarhoz kikísérletezgettem a legmegfelelőbb ívet. Emellé még ott voltak még azok a k*csög gépi ellenfelek is akik mindig tökéletes ívben kanyarodtak, nem vétettek hibát, és még le is szorítottak a pályáról. A játék meg volt olyan pofátlan elhitetni velem, hogy a legesélyesebb ellenfelet már kiiktattam az előző küldetésben!

Végül szeptember közepére sikerült végigvinnem azt a rohadt pályát. 2 napra rá végigtoltam a játék maradékát. Tavaly decemberben a kezembe került a régi cd. Feltettem. Versenyzős pályáig minden ok. Két óra szívás után letöröltem az egészet a francba és visszamentem Need For Speed Underground 2-t tolni.
Örülünk, Vincent? El lehet menni 2012.05.11 22:28:00
Pár hónapja védte meg a doktoriját egy fiatal kollégánk. Nagyon jó munkát végzett, egészen biztos lehet benne, hogy az eredményét komoly folyóiratban publikálhatja. Nagyon, nagyon tehetséges matematikus és mellékesen a svájci egyetemi programozóbajnokságban is a legjobbak…..
whitewolf688 2012.05.12 12:02:01
Románok informatikában, mi logisztikában vagyunk otthon. Nekünk van turizmusunk, nekik max. kiépítés alatt áll. A migráció nálunk már elindult régóta, érdemes megnézni a Bécsi Gazdaságtudományi Egyetem magyar érdekképviseletét. Az összes osztrák benzinkúton magyar a kasszás, az eladó, de még a takarító is. De ez az EU, ahol a munkaerő áramlása a tagországok között prioritást élvez. Ezzel nincs semmi baj, hiszen így megoldódik a fejlett országok munkaerőproblematikája, ami nekünk folyamatos struktúrális támogatásokat jelent, amiből itthon az EU-fejlesztések végbemennek. Tehát nem lehet azt egyértelműen kijelenteni, hogy aki kimegy, az cserben hagyja hazáját. Épp ellenkezőleg, csak ők indirekt módon vannak hatással az ország gazdasági teljesítményére. És a migrációról sem orbánék tehetnek, hanem a fásultság amiben élünk. A magyar társadalom már száz éve rombolja le és építi újra önmagát. Volt nekünk 1848, kiegyezés, boldog békeidők, első világháború, a tanácsköztársaság, a horthy-korszak, a második világháború, a kommunista hatalomátvétel, a Rákosi rendszere, 1956, Kádár, az Új Gazdasági Mechanizmus és az olajválság, a rendszerváltás, és a mai politikai forradalmak. Ezek mind totális politikai, gazdasági és kultúrális tabula rasa-t hordoztak magukkal, 5-15 évente újjáépítjük az egész országot az alapoktól kezdve. 2002-ben a félfasiszta Fidesz-t üldöztük ki a parlamentből, 2010-ben a korrupt kommunistákat. Ez azt hozta magával, hogy nem vagyunk képesek távlatokban gondolkodni, már nem 30-50 évre tervezünk, hanem 4-6 évekre, aztán jön a teljes törlés és kezdhetünk mindent elölről. Ebbe fáradtak bele szüleink, nagyszüleink, ezért nincsenek gyerekek, mert az emberek már nem az életüket tervezik, hanem az elkövetkező 7 napot. Ki hibáztatja akkor az egyszeri fiatalt, aki csak a fásultságot, az életuntságot látja minden arcon, mikor a "felújítás alatt" álló buszmegállóban körbenéz. Külföldön legalább a politikával nem kell törődnie állampolgárság híján, meg hát a Nyugat romantikája elfeledteti az emberrel az ott is jelenlévő problémákat. Ez itt a nagy helyzet Uraim, Hölgyeim, ezen kéne elgondolkozni, hogy mi az Istent szeretnénk magunkkal kezdeni.
Bulvármocsokban fetrengő, visszataszítóan kattintásvadász rovatunkban ma a csöcs metafizikai jelentőségét és a marketingben megjelenő hatalmát vizsgáljuk szigorúan tudományos alapon, úgy emberileg mint szakmailag. Szóval Sophitia Alexandra minden idők legkirályabb (jó, ezen ne…..
A 2010. évi önkormányzati választásra az OVB-nél nyilvántartásukat kérő jelölő szervezetek listája. RODOSZ, MACIFÉSZ, LIBERÁLISOK, SMSDEMOKRATÁK ....   Az SMS Demokrata Párt például jelentkezőket keres, 1000 forint regisztrációs díj fejében jelentkezhet…..
whitewolf688 2010.08.10 13:05:37
Vannak, akik szerint nővel szakítani csak véglegesen lehet: megválni minden közös emléktől, teljesen megszüntetni a kapcsolatot, egyszerűen odébbállni egy bőröndnyi ruhával meg egy fogkefével. Valahogy így szakított a Word of Warcrafttal is egy 34 éves játékos, aki haiksterbnh…..
IDDQD Az E3 legjobbjai 2010.07.01 14:50:00
Kijött az idei Game Critics Awards jelöltlistája, ami hagyományosan az E3-on bemutatott játékok között oszt ki mindenféle díjakat. Persze már maga a koncepció elég bizarr, hiszen itt kizárólag félkész játékok vannak kitéve, egy csomót ki se lehet próbálni, szóval még a…..
whitewolf688 2010.07.01 17:15:34
Tegnap megválasztották Pali bácsit, ahogy az várható volt. Szoci tempóhoz szokott lelkünknek azonban kellemes meglepetés volt, hogy a postavezér esetében megbuktak a konteók, mert nem az unokaöcsit nevezték ki. Huhh, megkönnyebbülés, nem hazudtak: tt tényleg nem egyenlő dt-vel.…..
Pár napja járta körbe a szaksajtót a játékpiacon elég alapos felméréseket készítő NPD Group elemzőcég új, Gamer Segmentation 2010 című tanulmánya. A majdnem 19 ezer játékos megkérdezésével készült felmérés leginkább meghökkentő eredménye az, hogy a játékosok 4…..
A Kotaku spanyolviaszügyi szakújságírója nagy igazságokra hívta fel a figyelmet a Microsoft kontroller nélküli játékrendszere, a Project Natal kapcsán:Az emberek nem néznek ki jól, amikor hadonásznak. Ezért az emberek nem néznek ki jól, amikor a Project Natallal játszanak. Te sem…..
Mindenki gőzerővel készül már a focivébére, a marketinggépezetek felpörögnek, de a sportszergyártók különösen akarnak tenni magukért. Az adidas, a Puma és a Nike egymástól próbálják meg elszívni a levegőt, ami a mindenhonnan ömlő focis témájú reklámok között nem…..
Túl erősek lettünk, összefogott az egész világ ellenünk, ez van. Illetve hát ennél kicsit bonyolultabb a helyzet. Hogy mi is az az eRepublik, arra most különösebben sok szót nem vesztegetnénk: ez egy böngészőben játszható online stratégiai játék, ahol egymás ellen harcolnak…..
Még egy, a GameStopot érintő hír esett be mára: a cég egy munkatársát kirúgták, miután interjút adott egy nemierőszak-játékról. Aki nem tudná: ez a beteg műfaj Japánban viszonylag népszerű (lásd az Index korábbi cikkét a témában), virtuális nőket kell bennük…..
Nagy érdeklődéssel várjuk, hogy a 71 éves anatómia professzor (csúcsminiszter), kiegészítve a jó Pintér Sándorral hogyan oldja meg, számolja fel az iskolai erőszakot, védi meg a tanárokat. Mert ez így sokáig már nem mehet. Erőszak a  tanárok ellen, az szülők menekülnek a…..
Vastagbőr Hány halott kell még? 2010.03.16 11:31:00
Tegnap Tényőn egy családapa fejszével és motorosfűrésszel lemészárolta a feleségét, az 5 és 8 éves kislányukat, majd öngyilkos lett. Egész egyszerűen iszonyat. Az fn.hu értesülése szerint a férfi pszichiátriai kezelés alatt állt. A pécsi egyetemen lövöldöző diák is…..
Na, vajon hol készültek ezek a fotók?       Helyben kialakított bolt, ahol lehet vásárolni, 10 ezer kötetes könyvtár, kilenc (!) sportpálya és a tornaterem. Színházterem, tornaterem és a szakkörök tartására alkalmas melléképületek (fazekas kör,…..
whitewolf688 2010.02.09 11:54:24
@loláb:
Nekem nincs azzal bajom, hogy ezt megépítették, inkább azzal, hogy mikor építették meg. Mert nem akkor kéne 2,5 milliárd forintot börtönre költeni, aminek a színvonala egy háromcsillagos szállodáéval vetekedik, amikor az ország gátjait már bontogatja a szarhullám.
Majd ha az államadósság nem a GDP 80%-át teszi ki és az államháztartási deficit hiánya nem 6%, akkor építhetnek börtönt jacuzzival, leszarom. De 2009-ben ne erre menjen el 2,5 milliárd Ft.

@fokabacsi:
Tent cityvel ne gyere, ez itt nem megvalósítható. Amekkora alapterület ennek kellene, nem áll rendelkezésre. Mert ugye akkor minek börtön, bontsuk le 2 milliárdért, vegyünk földet még néhány százmillió forintért, ahelyett hogy termelnénk rajta BÁRMIT, aztán húzzunk fel drótkerítést, őrtornyokat, a már így is foghíjas rendőrállományból vegyünk el még több embert. Zseniális! Arról ne is beszéljünk, hogy melyik falu akarna a közelébe néhány tucat sorozatgyilkost. Inkább a 5,5 méter magas téglafal a városokban. Mert onnan aztán nem jut ki. Ha pedig mégis...rögtön rendőrbe rohan.
Ezenkívül oldd meg légyszíves a magyar Tent City infrastruktúrájának kialakítását, napi logisztikai szervezését, és még azt a néhány száz apróságot, ami egy ilyen létesítmény üzemeltetéséhez szükséges...aminek a költsége szintén a milliárdokhoz konvergál.
De azért legyen Tent City...mer' a kurucinfó megírta 'e!
  Amit az Economist érdemesnek tart elmondani Magyarországról. Idén ilyen Hungary. (via Dolphin)..
whitewolf688 2009.12.09 22:51:41
@Várkonyi: a Jobbik tud vigyázni magára. Majd ez is kikerül kuruc.info-ra ahol majd lehet fröcsögni, hogy ez a blog milyen antimagyar-szélsőballib faszokból áll stbstbstb.

De addig is...az Economist ismét alkotott, úgy ahogy a Lehman Brothers is. Negativ image for the win.
Van ma a Magyarországon egy réteg, melynek tagjai se dolgozni, se iskolába járni nem szeretnek. Gyerekeket potyogtatnak, és az utánuk kapott segélyből szeretnének megélni. Sajnos a kapott segély nem elég mindenre, ezért a népcsoport egy része rablásból, bűnözésből,…..
"FIGYELEM!A bemutató alatt két csúnya bakit ejtettem,melyek a következők:A játék intrójában nem 5 terraformáló,hanem  5 kolónia hajót indítanak el a Szövetségesek.A második bakim pedig szintén a játék intrójában van.Nem 8000 éve zajlott le a Szövetség és a…..