Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sany80

44 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi, kevesebb mint 200 bájtos program kokárdát rajzol Casio CFX-9850GB Plus programozható grafikus zsebszámológépen.(a képernyőkép ide kattintva tekinthető meg)Prog "KOKARDA"ViewWindow 6,24,0,10,20,0For 0->A To 40.13A -> BOrange Circle 15,16,1+BGreen Circle…..
Egy érdekes (de azért nem túl bonyolult) programozási feladat:Keresünk 4 db olyan 4 jegyű, egymás után következő számot, melyek oszthatóak a jegyeik összegével (a feladat a HPmuseum.org fórumán jelent meg, és a Számológép Fórumon is szóba került).Saját, Casio Basic…..
A Basic nyelvű programozás alapjai - a Casio FX-7500P programozható tudományos számológép programozási nyelvén szemléltetve a Számológép Fórum egyik topikjában.A Casio FX-7500P érdekessége, hogy programnyelve erősen különbözik a későbbi grafikus Casio-k…..
A Kaprekar-féle számról: http://en.wikipedia.org/wiki/Kaprekar_numberTopik a Számológép Fórumon: http://groups.google.hu/group/szamologep/browse_thread/thread/f70fd12fab1573e ? -> A {0,0,0,0 -> List 1 For 1 -> B To 4 Frac (A / 10)*10 -> List 1[5 - B Int (A / 10…..
Feladat a HPmuseum.org fórumáról, amellyel a Számológép Fórumon is külön topik foglalkozik: Keresünk egy olyan ötjegyű, P =  ABCDE prímszámot, melyre igaz, hogy P = A! + B! + C! + D! + E! + A + B + C + D + E. Megoldás Casio FX-7400G programozható grafikus…..
Lottószám-generáló TI-Basic program Texas Instruments TI-92 programozható grafikus zsebszámológépre.d darab véletlenszámot generál 1 és m között, majd rendezi is azokat (lottó-szaknyelven: "növekvő számsorrendbe").lotto(m,d) Prgm {0} -> t For i,1,d  …..
Nem sokkal ezelőtt hozzájutottam egy HP-28C retro programozható grafikus zsebszámológéphez, íme az első néhány programom, RPL nyelven:1. példa: Hang lejátszás BEEP utasítással, ciklussal, 100-tól 2000-es frekvenciákon, 100-as lépésközzel:<< 0 100 2000 FOR I I…..
Az ismert Simon memóriajáték, mindössze 395 byte-on.Írta: Csetneki Sándorképernyőkép a játékról21 -> Dim List 1;ClrText;Locate 3,1,"SIMON MEMORY GAME";For 1 -> X To 21;Locate X,2,"-";Next;0 -> A;Lbl 1;Isz A;Locate 1,3,"SIMON…..
Casio Basic program, mely lehetővé teszi az RPN (reverse polish notation - fordított lengyel jelölés) adatbevitelt, és végrehajtja a számítást. Három részprogramból áll: RPN a főprogram (ez végzi a kezdőképernyő megjelenítését és a lenyomott billentyűk…..
Egy híres (és szép) fraktál, a Sierpinski háromszög Casio és Texas Instruments grafikus számológépekre (képernyőképet és további információkat itt találsz).A meglepően rövid forráskód (Casio Basic):ViewWindow 0,2,0,0,1,0; Ran# -> A; Ran# -> B; {0,1,2 -> List 1;…..
A klasszikus rekurzív algoritmus példa Casio programozható grafikus számológépen: faktoriális számítás. Két programból áll, a Factrun-nal kell indítani, a Fact pedig maga a rekurzív szubrutin, amely önmagát hívja meg. Sajnos csak 10 mélységig működik, utána "Ne…..
Program, amely "átmenetes" pi-szimbólumot állít elő véletlenszámokkal.Szerző: Csetneki SándorA képernyőkép megtekintéséhez kattints ide.Prog "PIART"ClrGraph;ViewWindow 0,1.75,0,0,1,0;0 -> P;For 1 -> M To 22500;1.75Ran# -> X;Ran# -> Y;1 ->…..
Az előző poszt kissé komplikált algoritmusa után következzék egy sokkal egyszerűbb (igaz, sokkal lassabb, és sokkal kevesebb tizedesjegyet előállítani képes) program, amely a Leibniz-formulával közelíti a pi értékét Casio programozható grafikus zsebszámológépeken (pl. Casio…..
Cass Lewart Texas Instrumenst grafikus számológépekre írt pi közelítő (meghatározó) programját átírtam Casio számológépekre.A forráskód:255 -> Dim List 1;255 -> Dim List 2;"SZAMJEGYEK"? -> N;N*ln 10 / ln 4 -> S;1+int(ln(S*S*16)/ln 10 -> M;M-1 ->…..
Zsebszámológépekkel, kalkulátorokkal kapcsolatos mikroblogot indítottam még december végén a szamologep.tumblr.com címen, ahol érdekes linkek, képek, információk sokaságát találhatod nyers, szerkesztetlen formában. A mikroblog immár több mint 200 bejegyzést tartalmaz...
A számológépek, kalkulátorok iránt érdeklődő kedves közönség újabb érdekes interjúkat olvashat a szamologep.blogspot.com webnapló hasábjain.Például az ausztrál David L. Jones-szal, aki egy házilag összeszerelhető tudományos számológép kit-et készített. Az óra…..
Az alábbi bejegyzésből megtudhatod, hogy milyen típusú számológépet lehet használni érettségin és milyet nem, valamint hogy honnan ismerheted fel azokat a számológépeket, melyeket (elvileg) nem szabad használni az érettségi vizsgán.Egy olvasói levélre reagálva: Számológép…..
A Számológép Blogban ezentúl interjúk is olvashatóak.Az első interjút az rskey.org* oldal fenntartójával (és számológép-gyűjtővel), Tóth Viktorral készítettem, a másodikat pedig Nagy Gáborral, aki az egyik legnépszerűbb grafikus számológép alkalmazást készítette…..
Számológép, ami sörrel működik - ráadásul a kijelzőjén pi látható. Sör helyett működtethető vízzel vagy kávéval is.További információ a sörkedvelő kalkulátorról:Beer powered calculator ..
Egy különleges ékszer: számológép fülbevaló, amelyről a pi értéke olvasható le, 5 tizedesjegyig:Pi Blog - Pi a számológép fülbevaló kijelzőjén..
Egyszerű, de stílusos parancssoros online számológép, az InstaCalc konyhájából:CalcR..
Nincs Hewlett Packard grafikus RPN számológéped?Íme az Emu48, a legnépszerűbb HP 48 emulátor, immáron több mint 12 éve. RPN rulez!http://hp.giesselink.com/emu48.htm ..
Két nap múlva, május 30.-án egy éves lesz az Avasmath 80 online tudományos számológép, az első programozható online számológép. Ez idő alatt több ezren számítások tízezreit végezték el rajta, és az egyik legnépszerűbb online számológép lett a hazai szférában.Boldog…..
Egy online filmes kvízjáték, több mint 1200 filmcímmel:Movie Lova Lova film kvíz...
Kvíz blog Elindul a kvíz blog 2009.05.07 13:09:37
A mai napon útjára indul a kvíz blog, egy blog televíziós vetélkedőkről, online kvízjátékokról, és még sok egyébről, ami a kvízekkel kapcsolatos. ..