Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chateautorres

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármilyen hihetetlen is, egészen egyszerűen jókedvem kerekedett a Semmelweis Egyetem keddi sajtóanyagától. Ha jól értem, Schmitt Pál tényszerűen plagizált - a jelentés összefoglalója szerint "a dolgozat szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul" -,…..
chateautorres 2012.03.27 17:38:09
@panaszmuki: NE LEGYENEK ILLÚZIÓID!!!
AKI ITT A SZEMÉTDOMBON KAPIRGÁLT VAGY REMÉNYE VAN AHHOZ HOGY A JÖVŐBEN IS KAPIRGÁLHASSON, NEM FOG SEHOVÁ MENNI.
VAGY KAPIRGÁLSZ VAGY ASSZISZTÁLSZ HOZZÁ VAGY ELTARTOD!!!
ENNYI!!!
A modern és elegáns Abborrkroken villát John Robert Nilsson tervezte, Stockholm megyéjében (Stockholms län), a Värmdö szigeten található. A tengerszint felett 75 méter magasan, sziklás fennsíkon elterülő villa mintegy 2700 m²-en uralja a tájat, tökéletes panorámával a tengerre.…..
chateautorres 2012.03.06 09:53:13
Mára virradóra, kevesebb, mint egy hónappal a jelentkezési határidő lejárta előtt napvilágot láttak a felsőoktatási keretszámok. Ennek egyik érdekessége, hogy a világon csak itt, csak nálunk, maga a Miniszterelnök döntött a nemzet fiataljainak jövőjéről. Hogy ez…..
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Plasson, a Tengeróceán című regény megszállott festője arra teszi fel életét, hogy megfesse a tenger portréját. A tengert akarja teljes valójában visszaadni – ezért fel is hagy a klasszikus értelemben vett portréfestészettel. Az óceánban állva sós vizet maszatol a…..
chateautorres 2011.11.09 21:44:38
@cserepj: A felcsúti géniusz fejére.
Hajcsatok Bye, bye, Hungary 2011.09.17 08:14:00
A hír szerint a magyar olimpiai küldöttség egyenruháin a 2012-es londoni olimpián nem az általában használatos angol ország-elnevezés, hanem a „Magyarország” felirat fog szerepelni. De mégis miért? 1. egy szitanyomó cég nagyon jól jár azzal, hogy öt karakterrel többet…..
Furcsa szagok terjengenek a kormány gazdaságpolitikai boszorkánykonyhájából. A megpörkölődött arcbőr jellegzetes szaga keveredik az odakozmált gazdaságpolitika bűzével, az örömapa-főszakács ráolvasással igyekszik a lángot kisebb hőfokon égésre bírni, míg leghűségesebb…..
Nem lehet elmenni mellettük, vinném haza majdnem az összeset (talán a telefont nem, arról később), igyekszünk most bemutatni a legjobb dolgokat a házból. A nappali - falon Piszkos Harry képével     Az óra a konyha mellett (ha valaki le tudja olvasni róla a pontos időt,…..
chateautorres 2011.08.10 21:20:20
chateautorres 2011.08.10 21:21:19
A Művelt Alkoholista Borbefőtt 2011.07.30 06:03:00
A mindig érdekes Dr. Vinón ezúttal is érdekes poszt- és kommentváltás alakult ki arról, hogy az átlagfogyasztó virágos jókedvét nem a dugósság és nem is a borhamisítás fenyegeti a leginkább, hanem a tűző napon álló, cammogó légkondicionálatlan rakterű teherautókban…..
chateautorres 2011.07.30 18:17:08
@dagadtos: Köszi, hogy megerősítettél! Sajnos amit leírtál, szinte mindben volt részem. De mivel nincs olyan németországi ismerősöm, akit megkérhetnék az ideiglenes raktározással, s a hazahozatallal, marad a futárszolgálat. Most még 4-6 hétig rizikós, azt tanácsolom az ismerőseimnek is, addig várjon a vásárlással, utána már azért nem történhet különösebb baja a bornak.
ADrenalin Remek óriásplakátok 2011.05.04 11:31:00
Ismét egy válogatás, ismét a BoredPanda segítségével: a legjobb óriásplakátok a fűborotvától az égfestőn át az óriási vizespólósig. Ami közös a beválogatott képekben, az a nagyszerű alapötlet - gyorsan és könnyen befogadható üzenet, szokatlan megvalósítással. Sokszor…..
chateautorres 2011.05.04 18:24:25
@sysy: Az alagutas létező. Ausztriában, az A1 autópályán.
chateautorres 2011.05.04 18:25:25
Rendes hétfői véleménycikkében elemzi a szombati meccset Johan Cruyff, az Ajax, a holland válogatott, a Barcelona, meg úgy általában a futball élő legendája. Az El Periódico de Catalunyában vezetett rovatában Cruyff nem szokott senkivel kesztyűs kézzel bánni, most azonban…..
chateautorres 2011.04.18 21:30:31
@szenvedély S.:
"Mourinho zseniális volt és a RM jól játszott"

Hát Mourinho valóban zseniális egy dologban. Ő az egyetlen edző a közelmúltban, aki rájött, hogy a Barcát csak úgy verheti meg, ha 7 emberes betonvédelmet épít, bekkel, és széttördeli a játékot. Ezt csinálta a Chelsea-vel (majdnem továbbjutott), ezt csinálta az Interrrel (továbbjutott), s most is összehozott egy remek döntetlen. Az eredmény akár még Őt is igazolhatná. De nem szabad elfelejteni, hogy a Barcának ez a meccs majdnem tétnélküli volt, pusztán presztízsértéke lehetett. Úgy tűnt, minimális erőfeszítéssel megoldották. Okosabbak szerdán, ill. a két BL meccs után leszünk. Ha a Real hozza mindkettőt, átértékelem a véleményemet Mourinho-ról.
Okoskodhatnánk mi magunk is, de egyelőre a D-licencünk sincs meg, amivel legalább gyerekeket zavarhatnánk körbe-körbe a pályán, és még szponzort sem találtunk az ingünk hajtókájára. Ezért inkább megkerestük az aktív magyar edzők közül nemzetközi meccset nemcsak tévén…..
Szeretem, mikor egyik másik politikusról lehull az álarc, és kikacsint mögüle a vérgőzös, őszinte valóság. Amikor már nem tudja tovább megjátszani magát, és kénytelen kitörni a kenetteljesség és pátosz ragacsos mocsarából, mert hajtja a vére, eluralkodik rajta az…..
chateautorres 2011.04.09 09:58:55
Még ha elfogadjuk is a szakértő (vadász) véleményét, s tényleg nem gyakorolna hatást a magyar vadvilágra, természetre ez a "jelentéktelen" módosítás, akkor is nagyon ocsmány üzenete van a társadalom felé.
A vadászat mára újból úri sport lett, amit az elmúlt időszakban bekövetkezett társadalmi változásoknak következtében tényleg csak egy szűk, kiemelt réteg élvezhet,,
Azzal most nem foglalkozunk, hogy ez a réteg milyen módon érte el ezt az állapotát, s azt sem tudjuk, hogy milyen a vadászok között a politikailag aktívak aránya, de az talán nem kérdéses, hogy a gazdaságilag uralkodók és a mindenkori vezető politikusok között azért erősen megvan az összefonódás.
Ez a réteg egyszerűen rátelepszik az országra, szó szerint lerabolja azt (pozíciókkal, támogatások lenyúlásával, panamával, korrumpálással), ezeknek az embereknek semmi sem elég, mi az hogy van egy érvényes doktrína, ami nem teszi lehetővé ezeknek az állatoknak a vadászatát. Csináljunk azonnal valamit! Ez a kicsi szalonkázás, nyusztozás tényleg nem nagy dolog, de hát ha már mindent lehet, akkor ezt mér nem?
A politikai és gazdasági elitünk, az ország vezetése folyamatosan próbálja elhitetni az emberekkel, hogy társadalmi összefogásra, áldozatvállalásra van szükség, hogy az ország kilábaljon a válságból. Tényleg arra lenne szükség. De úgy tűnik, hogy erre egyetlen réteg, a legfelső, kiváltságosok rétege nem hajlandó.
Sőt még mindig nem elég neki amije van. Mindent ide!
Mindent......
Két éve, hogy nem veszek Wine Spectatort, nem hiányzik. Időközben az, aki a leginkább bosszantott, James Suckling, a "European Bureau Chief" lapátra került. A Wine Spectator honlapjára úgy heti gyakorisággal fölmegyek, főleg a videók és Matt Kramer írásai miatt. Az éves…..
chateautorres 2010.11.22 14:16:57
@janigod: Érdemes kipróbálni. Nekem sokkal európaibb mint Napa vagy Sonoma, semmi talmi csillogás, szép elegáns borok, jobb ár-érték arányúak mint az említettek. Sajnos Walla Walla-hoz még nem értem el, de akár az alsóbb régiók, mint a Columbia Crest vagy Ste.Michelle is megérnek egy próbálkozást. Kellemesen fogsz csalódni a középszintű kaliforniaiak után.
Amúgy Oregon + Kanada is megér egy próbálkozást! (Én Okanaganból ittam, és nagyon tetszett.)
A Művelt Alkoholista Szörfdeszka 2010.10.08 12:00:00
Ez most csak egy röpke frissítés, de nem maradhat nyom nélkül az évjáratváltás egy olyan bornál, amiről azt állítottam, hogy „többet tesz a minőségi borfogyasztás ügyéért, mint száz bajuszpödrő gasztrófilozófus vagy tízropis talajszelvény-tanulmány”. A 2008-as…..
Az elég nagy gazdasági világválság elég nagy maflást kent le a borágazatnak globálisan (tavaly 3,6 százalékos volt a visszaesés), így annál feltűnőbb a hír, hogy 2010 első felében jelentősen nőtt az osztrák borexport értéke. Pontosan 10 százalékkal az előző év azonos…..
BorBoy Vargáék akcióban 2010.08.20 13:40:00
Intézzük el a könnyebb részét: nem eléggé dicsérendő módon a Varga Pincészet és a Metro Kereskedelmi Kft. összefogott, hogy megsegítsék az árvíz sújtotta Komlóskát és Tolcsvát. A kivitelezés egyszerű: a Varga Pincészet ad összesen 6500 palack 2008-es Badacsonyi Rózsakőt…..
chateautorres 2010.08.23 19:26:23
@erdőjáró: Bocsánat, hogy így kissé megkésve kapcsolódok csak be a polemizálásba, de nem feltétlenül értek veled egyet. A szerző által felvázolt és kívánatosnak tekinthető termelő/eladói hálózat kimondottan jól működik a világ sok borvidékén, és azokat igenis a pincék, termelők hozzák létre, s tartják fent, pontosan azon okból, amit a szerző is említett válaszában, hogy az adott település (vagy kisebb régió) minden termelője elérhető legyen egy helyen, mind a helybelieknek, mind az átutazóknak. Én úgy gondolom, hogy egyikőjüknek sem jelent ez piaci hátrányt, sőt ... (Feltételezem, hogy áldozatvállalást igényel a dolog, talán a birtoknagyság vagy ismertség arányában.) Csak Burgenlanba kell elmenni, Deutschkreutz-ban van az egész borvidéket átfogó borbolt, de pl. emellett (6 km távolságra) Horitschon-ban van csak a falu pincéinek is borboltja. Én rendszeresen vásárlok mindkettőben, hat palacktól pinceáron, kevesebbnél alig felette. De Németországban abszolút jellemző ez borvidékekre, Dél-Rhone-ban meg minden falunak van egy (Gigondas, Vayqueyras, Orange, Sablet stb.)
Tehát meg lehetne találni a módját, hogy egy több borászattal rendelkező település, vagy kisebb régió akár egy szatócsboltjába levinni a boraitokat. Akinek nincs ideje, vagy nem akar a pincébe menni, könnyebben rátalálna a termékre.
Csütörtökön nagyot álmodtunk, és dideregve ébredtünk. Toszkánában évek kellettek ahhoz, hogy megtanuljuk: ami száz kilométernél távolabb van, azért fölösleges ácsingózni, mert egyrészt mire odaérünk, elfáradunk (és a szar is megkeseredik), másrészt biztosan akad közelebb…..
Most igazán aktuális feleleveníteni a 2002-es Ferrari-csapatsorrendbalhét. Ausztriába, a szezon 6. futamára Michael Schumacher négy győzelemmel és egy harmadik hellyel, csapattársa, Rubens Barrichello összesen egy második hellyel érkezett, de ezen a versenyen végig vezetett a német…..
chateautorres 2010.07.28 20:37:24
@TheElf: Bármelyikőnk is olvasta akárkinek a szerződését? Ne legyen illúziód, ha az istálló érdeke úgy kívánja, akkor mindenki hoz egy csapatsorrendet. S mi van akkor, ha Massa nem erre szerződött? Nem rúghatja ki a Ferrari? Biztos kitudják fizetni azt a kis lelépési díjat...
Elanot a 67. percben rúgta agyon a szimpatikus Tiote. Szerencsére a korábbi gólöröménél megmutatott lábszárvédőt visszatette a helyére, így képes volt megvédeni lábát a tripla, spirális, zúzódásos, horrortöréstől. Az orvosok szerint 2-3 nap kihagyás kell neki, súlyos…..
chateautorres 2010.06.21 11:45:55
@gastro vazze: Szerintem nem azért durvultak be. Egyrészt egyikőjük sem látta a kezezést, mert egyetlen tiltakozó, reklamáló védő sem volt, másrészt már a Portugálok ellen is hasonló felfogásban játszottak. Akkor is a meccs elejétől provokáltak (l. Cé Ronaldo sárga lapja), de ott azért partiban voltak, s eredményt akartak elérni. Tegnap meg a tehetetlen düh környékezte őket, mert minden próbálkozásukat elfojtotta a brazil védelem. Annak ellenére, hogy a legügyesebb, legtámadóbb afrikai csapat, nehezen viselték, hogy közük nem volt a meccshez.
chateautorres 2010.06.21 12:14:33
@Robson bá: Teoretikusan. Alapvetően nincs bíró aki bevállalja, ha csak nem a szaudi sejk kéri...
chateautorres 2010.06.21 12:28:44
@Robson bá: Utánanéztem, bocsánat: kuvaiti volt és emír - Sheikh al-Sabah.
Kettős Mérce 29 csapás 2010.06.08 18:15:00
Nem szeretnék a javaslat gazdasági részével foglakozni mivel azt nálam sokkal hozzáértőbb emberek fogják kielemezni.  Maga a benyújtott javaslatcsomag nekem nem tetszik, de egy konzervatív szociálpopulista párttól teljesen jó teljesítmény. Nekem nem tetszik a sarcpolitika és…..
chateautorres 2010.06.08 19:28:13
@malacz69【ツ】rettegéselemző: Mert ez szerinted, valamilyen szinten is, már a kormányzás?
Ötlethalmaz pontokba szedve. Színtiszta populista maszlag. A gazdaság beindításához nagyon gyér próbálkozás.
Erre készültek ilyen sokat a fiúk... A csupa lángelme ennyit tudott összehozni ...
Viszont ez ma legalább nem volt hatással a tőzsdére és a forint árfolyamára. Azért tényleg fejlődnek.
chateautorres 2010.06.08 20:06:36
@iqlight: Hú okoska!
Tán megsértettem a cizellált konzervatív lelkedet? Vagy bölcs vezéredet? Óh, hát pátyolgasd csak szegénykéket, hiszen még csak ma szembesültek a tényfeltáró bizottságuk eredményeivel. És lőn, máris előjöttek egy ütős programmal.
Hogy mit vártam? pontosan ezt! Sajnos az összes lángelmét ismerjük a múltból.
Amúgy meg lehet, hogy igazad van, s alábecsültem ezt a remek belépőt , hiszen mint csodafegyver benne van, hogy a sufniban már főzhetek pálinkát. Roboghatunk előre...
A másik pártra meg nem kellene már annyit hivatkoznotok. Faszok voltak, el lettek zavarva, feltehetőleg egy életre megszűntek... Keressetek más bűnbakot, hogy miért nem megy nektek sem.
Na nem csak ezt, hanem még sok mást is. Nem arról van szó, hogy lusták lennénk, csak ilyen nehéz kérdéseknél összeroppanunk, nem merünk egyedül dönteni. Szóval kíváncsiak vagyunk az argentin örökválogatottra az argentinok Puskás Öcsijére az ő 6-3-as…..
Most feltesszük a tíz legfontosabb kérdést a francia csapatról, kommentben lehet válaszolni a kérdés sorszámának megjelölésével. A válaszolók ingyen megnézhetik a franciák meccseit élőben, és a legjobbakat bevesszük az Allezfrance blog szerzői közé a vb idejére.kikből áll…..