Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bonbonauta

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gyógyszertár legalább egy héten egy alkalommal lehetne úgy nyitva, hogy munkaidő után be lehessen menni, vagy legalább munkaidő előtt. Mi is érintettek vagyunk a lányommal a Heim Pál bőrgyógyászatán már évek óta. Én is nehezen értettem meg ezt a sorszám rendszert. Tetézi a…..
A durva szerintem a sztoriban az, hogy egy alkoholista ember elég könnyen felad dolgokat, ha nem lennék kitartó, akkor nem tudtam volna meg, hogy hova kéne mennem. Eleve az embernek önmagának bevallania is elég nehéz azt, hogy szenvedélybeteg. Negyvenhez közeli, budapesti srác vagyok,…..
Persze az első történetben a posztoló ismert személy. Megteheti, hogy posztol a Facebookon.De célravezetőbb lenne, ha a betegjogi képviselő közvetítésével az orvos tudatába is bekerülne ez. Terjedt az a hír a napokban, hogy egy siket lány mellől az audiológiai vizsgálaton…..
bonbonauta 2013.03.27 22:54:10
@karamellcukorka: hozzászólásaid alapján buta, irigy és bunkó vagy. Puszi.
Nem szoktam ilyen postokat írni, meg nem is kapcsolódik nagyon szervesen a Webisztán tematikájához, de sokan kérték, hogy írjam meg tapasztalataimat a Tesco online bevásárlós szolgáltatásáról, úgyhogy íme. Nagyobb bevásárlást intéztünk, nagyjából 40 ezer forint értékben.…..
Hogy ne mindig csak a szörnyű dolgokról essen szó.  Tisztlelt címzettegy rövid, jó történetet szeretnék megosztani egy szülésről a Bajcsykórházba(és az azt megelőző 9 hónapról)Nem volt semmi fizetős doki, se ismerős, semmi. Fiatalok vagyunk, nemkötözködünk,…..
Budapest igen kemény ostromának ma is megvannak a nyomai (melyekről már egy könyvajánló kapcsán több szó is esett). Ezek közül talán a legkülönlegesebbek az aknamentesítést igazoló feliratok. Mint a Wang folyó blogon olvasható: A nyolcvanas években, amikor elkezdtem járni…..
bonbonauta 2013.02.20 08:55:15
Ha egy ilyen orvos elmegy külföldre dolgozni, azért nem kár. Külföldön azt hiszem, hogy az ilyen bánásmód miatt nem sokáig dolgozik egy munkahelyen. Sajnos karácsony előtt történt meg velem, hogy nagyon rosszul voltam és orvosi ügyeletet kellett hívni.Az ügyelet hamar ki is…..
Fontos kérdésem van: ki látott reggel hókotrót a magyar települések fontos tömegközlekedési útvonalain? Nem csak budapestiek játszhatnak. A kommentekben gyűjtsük össze a tapasztalatokat, hátha így hamarabb észbe kapnak a hómunkások. Mobiltelefonnal készült videókat is…..
Az ellenzők egyik érve szerint  az ún. gyermekbetegségek hozzátartoznak a gyerek egészséges fejlődéséhez.Tessék mondani, a gyerek megnyomorodása, esetleg halála mennyire tartozott hozzá az egészséges fejlődésükhöz? A Faceook egy csoda, ott mindennel találkozol. A…..
bonbonauta 2013.01.07 23:22:37
@Cartman (ex Cartman): H1N1 2009 volt alkalmam átélni az akkor 3 éves gyerekkel, senkinek sem kívánom. Az egész család oltva volt, csak ő nem: a gyerekorvos szó szerint elszaboltálta az oltást, mondván ez a kormány egyik újabb nagy üzlete, ebbe senki nem halt még bele stb. (amúgy sok egészséges ember is meghalt akkor, kismamák is, ha emlékszel) Nála még nincs oltóanyag, ő erről semmit nem tud, most nem oltja be a gyereket, mert egy kicsit folyik az orra (láza nem volt és komoly baja sem volt) aztán egyszer csak késő lett, ott voltunk a gyerekkel a túlzsúfolt kórházban, 3 ágyas szobában 4 ágy, 4 gyerek + 4 szülő, mindenkinek h1n1-e volt. sokan az intenzív osztályt is megjárták. Érdekes a gyerekkórház orvosai mind oltáspártiak voltak. Azóta én oltatom a családot influenza ellen is és új gyerekorvosunk van. (Amúgy nagyanyám, akit soha nem ismertem 40 évesen az influenza szövődményeibe halt bele.)
bonbonauta 2013.01.07 23:26:17
@fror83: Kötelező oltások nélkül nem mehet a gyerek közösségbe, nagyon helyesen.
30 ezer forintot hagytunk ott a három helyen összesen, ráadásul hiába volt mindenhova előre megkomponált, leegyeztetett időpontunk, mindenhol 1-3 óra között voltunk kénytelenek várakozni. Sziasztok!   Friss infók, nem halt meg szerencsére senki, de azért még sincs minden…..
Akinek nincs kedve tanácsot kérni, itt olvashatja azon ajándékok listáját, amelynek valószínűleg örülni fog a megajándékozott. Karácsony előtt sokaknak okoz problémát az ajándékok kiválasztása. Vagy a pénz vagy az ötlet vagy az idő kevés, ezért gyakran kerül olyan…..
Miért nekem kell kényelmetlenül éreznem magam, mert megbetegedtem? Kedves Praxis Blog!     Szeretném leírni nektek az egri ügyelettel kapcsolatos negatív tapasztalatomat. 2012.11.30.-án reggel 4 órakor vesetáji fájdalommal mentem be, miután egész éjjel nem tudtam…..
bonbonauta 2012.12.09 19:23:13
@csak néha benézek ha marhaságot látok: hát ehhez gratulálok, szerintem végezz el egy kommunikációs tanfolyamot vagy járj terápiára, akkor talán könnyebb lesz a sok bunkó beteggel, akik csak értetlenkednek, meg pofázni mernek.

"kihagytad azt a lehetőséget, hogy beviszed a gyereket az ügyeletre és akkor nem kell minden "szarral" kórházba menni" Nem, nem hagytam ki, mert a gyerek elég súlyos állapotban volt, ott is tartották még 4 napig a kórházban. Ha hallgatok a telefonos droidra, kilómétereket utazok és még órákig várok az ügyeleten, akkor még súlyosabb állapotba került volna... de ezt már írtam egy párszor fentebb. Mint ahogy azt is írtam, hogy felőlem meg is szüntethetik az ügyeletet, akkor majd megyünk a sűrgősségire, de nyilván ez is pénzbe kerül valakinek, nyilván oda is kell ember. Amíg viszont az önkormányzat az ügyeletet finanszírozza, addig végezzék rendesen a munkájukat, akik ott dolgoznak. Ha a nehézlégzéses nagyon lázas gyerekhez nem jönnek ki, akkor kihez mennek, a nátháshoz? És tudott volna segíteni háznál is, mondjuk Ventolinnal. És mielőtt kioktatsz, nem nem volt otthon Ventolin, mert ez volt az első ilyen eset és akkor én még azt sem tudtam, hogy ez nehézlégzés, hogy ez egy súlyos asztmás roham. Én mondtam a droidnak, hogy nagyon lázas, lábra sem tud állni, nagyon szaporán, sípolva veszi a levegőt. Erre ő: lázcsillapítás és orrszívás, biztos azért szuszog és vigyem be, ők ugyan ki nem jönnek. Na itt búcsúztam el tőle, ugyanis a harmadik gyerekemnél azt már tudtam, hogy nem a takonytól szuszog. Azt viszont nem tudtam, hogy mennyire súlyos állaotban van, ezt csak sejtettem. Ezért bevittem az 5 percre lévő Bethesdába, ahol teljesen más volt a hangnem.
bonbonauta 2012.12.09 20:07:18
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Először is köszönöm a halálpontos távdiagnózist, írj majd privátban egy számlaszámot, nyomok át egy kis hálapénzt.

Ahogy írsz, az alapján továbbra is egy állati nagy paraszt vayg, de maradjunk abban, hogy a gyerekem életét nem kockáztattam, mert 1. azonnal felhívtam az ügyeletet 2. ő indoklás nélkül közölte, hogy nem jönnek ki, menjünk be mi 3. ezután én késlekedés nélkül kórházba vittem a gyereket, az egész ügy kb 15-20 perc alatt lezajlott és megkapta az ellátást.

Szerintem az ügyeleten a telefont kezelő droid ott hibázott, hogy az elmondott tünetek alapján neki kb. a következőt kellett volna mondania: nézze, most az összes kocsink kint van, nem tudunk kimenni, de ez nagyon súlyosnak hangzik, azonnal hívjon mentőt vagy vigye be a gyereket közeli gyerekkórházba. Egyszerű emberi kommunikáció.

Vagy ha éppen ki tudnak jönni, akkor kijönnek, adnak Ventolint a gyereknek, majd megállapítják, hogy ez bizony nagyon súlyos és bevisszük a kórházba. Amúgy azt hogy mennyire súlyos nekem kell megállapítanom?

Szerintem a telefonos droid kockáztatta a gyermekem életét én pedig jó döntést hoztam. És azért hívom őt droidnak, mert tényleg olyan volt mintha egy robottal vagy telemarketingessel beszéltem volna, akibe előre be vannak táplálva a válaszok.

Amúgy mondom, immár negyedszer, felőlem meg is szűnhet az ügyelet. (Nekem speciel az SBO kényelmesebb, mert itt van 5 percre, régen az ügyelet is itt volt) De azt azért ne hidd te kis közgazdasági géniusz, hogy ez semmibe sem kerülne, hisz sokkal több beteg zúdulna az SBO-ra, őket sem lehetne hazaküldeni.
bonbonauta 2012.12.09 20:59:42
@csak néha benézek ha marhaságot látok: most komolyan, te normális vagy? Szerinted én tudtam, hogy mennyire súlyos a gyerek állapota? (Nem vagyok nagytudású orvos.) Azt érzékeltem, hogy annyira szarul van, hogy nagyon nem tenne neki jót, ha másik kerületbe vinném és ott órákig várakoznék vele. Miért gond az, ha felhívom az ügyeletet, hisz azért (is) vannak, hogy ha kell tanácsot adjanak, máshova irányítsanak vagy kijöjjenek.

Mindegy, lényeg, hogy az egészségügyi dolgozó nem hibázott. Biztos te is tévedhetetlen vagy.
A doktornő ugyanis kifejtette, hogy a betegekben van a hiba, mert ők követelik a háziorvosoktól, hogy írjanak nekik antibiotikumokat, ha kell, ha nem és hát szegény orvos mi mást is tehetne, felírja. Tisztelt praxis blog!   Az egyik rádióban a minap igen érdekes beszélgetés…..
bonbonauta 2012.11.22 12:19:17
@marand22: a férjem és az én esetem más volt. Orrmellkéüreg, arcüreg eseteknként gégegyulladásom nekem szokott lenni. És tényleg átlag csak 1-2 hét betegeskedés, otthoni kezelés, fekvés után megyek orvoshoz.
A tenyésztéshez: nyáron a bőrgyógyász elküldött egy góckutatásra, többek között a fül-orr-gégére is. Na ugyanez a doktornő, elkezdte húzogatni a száját, hogy akkor nekem most le kéne mennem a patikába mintavételi szettért, nekik nincs, mert a sok bőrgyógyász ideküldi a sok beteget góckutatásra, tenyésztésre. Aztán legyintett, áááááá hagyjuk, biztos nincs is magának semmi baja, ennyiben maradtunk. (pedig láthatta a kartonomon, hogy telente sajnos kétszer, háromszor megfordulok náluk)
bonbonauta 2012.11.22 12:32:28
@Dr.laikus PhD: most, hogy egy elejtett mondatból ilyen szuperül kitaláltad, hogy mi lehett a férjem baja és hogy az igényelt-e volna gyógyszeres kezelést, tessék a részletek: éveken át visszatérő mandulagyulladás és egyéb felsőlégúti nyavaják. Mikor már nagyon szarul volt, mindig lement az sztk-ba, ahol jól megrángatták a nyelvét, mondja, hogy eeeeeee, majd szedjen acc-t, teázzon stb. Végül elég súlyos izületi szövődményei lettek, baromira fájt mindkét térde. (reumatológus: semmi vizsgálatot nem végezve, messziről ránézve annyit mondott neki, hogy ne törődjön vele - 40-es részben sporttal foglalkozó ember, tehát nem tud nem törődni vele) Magán térdspecialista góckutatásra küldte, ezúttal a Klinika egyik fül-orr-gégészéhez ment: mandulaműtét szükséges (jó lett volna minél hamarabb) Műtét közben be is bizonyosodott, hogy a jobb oldalon nagy gáz volt, ennyi. És le a kalappal a Klinika F.O.G. osztálya előtt, baromi kedvesek, rendesek voltak, mindent elmagyaráztak, mindenki mosolygott. Van ilyen is, ez nem csak pénzkérdés. És mondjuk TALÁN , ha 5 éve, amikor annyira szarul volt kap antibiotikumot az SZTK-ban, a térdproblémája is máshogy alakul. Kérlek, ne írd meg, hogy de igenis bíznom kéne az SZTK-ban rendelő fül-orr-gégész sarlatánban. Köszönöm.
bonbonauta 2012.11.22 18:16:15
@Farkasokkal táncoló: a gyerekekkel mi is túl vagyunk egy pár hajmeresztő, "semmi baj anyuka, lázcsillapítson" végül kórházban végződő sztorin. Az első gyereknél még bíztam mindenkiben, mindent elhittem, a harmadiknál már inkább az ösztöneimre és a tapasztalaimra hagyatkozom és ha úgy érzem, nagy a baj, nem hagyom magam lerázni. Az események eddig még engem igazoltak.
A témához: én csak annyit akartam leírni, hogy miért, milyen helyzetben kér az ember antibiotikumot. Nem biztos, hogy azért, mert hipochonder vagy mert okosabb a nagy tudású orvosnál.
Amúgy lehet ezt normálisan is csainálni, a legjobb példa rá a háziorvosunk: ő alapból nagyon türelmes, mindenkit végighallgat, mindent apró részletet kikérdez. (nénikék bent is vannak sokszor fél óráig nála) Ismer, tudja, hogy évente max. 3-4-szer látogatom meg, ebből egy alkalom mindig egy általános szűrővizsgálat. Tehát tudja, hogy nem vagyok felelőtlen, törődöm az egészségemmel. A maradék alkalmak télen vannak, valami felsőlégúti nyavalyával megyek, mindig 1-1.5 házi kezelés, tehát nem két tüsszentés után. Tudja, hogy nem fogok már magamtól meggyógyulni, azt is tudja, hogy a 3 gyerek és munka mellet nem fekhetek ágyban 3-4 hétig, így felírja az antibiotikumot, persze vizsgálat után. Ha ő úgy látja, hogy van esély a spontán gyógyulásra, akkor azt mondja, hogy itt a recept, de szerinte várjak még 3-4 napot és ha nem javul, csak akkor kezdjem szedni. Tudom, hogy végig kell szedni és szedek mellé probiotikumot is. Szóval lehet ezt így is. De ő egy nagyon jó orvos, népszerű is, órákat kell várni nála.
  Nagy átalakításokat hajtottak végre a budapesti Herminamező utcáin: védett utat jobbkezesítettek, egyirányú forgalmakat forgattak meg, kétirányúakat egyirányúsítottak, kerékpársávokat és fekvőrendőröket alakítottak ki. Kedves olvasónk, Unc3ns0RED szerint az…..
bonbonauta 2012.11.20 12:07:06
bonbonauta 2012.11.20 12:19:43
@bakancsos csirke: nem lehet behajtani bringával egyirányú utcába, csak ha engedélyezve van, úgy ahogy most megcsinálták. Ettől függetlenül sokan behajtanak, ez mostantól legális. Amúgy a Thököly Cházár András utca környékét is elkezdték felfesteni, hurrá! Sokkal könnyebb így bringával közlekedni, reméljük, egyre többen választják, annyival kevesebb autó lesz, így majd a dugók is csökkennek, az pedig az autósoknak is jó..
bonbonauta 2012.11.20 14:19:27
@asebes: én megállok a pirosnál, mert féltem az életem. Papcsák amúgy tényleg egy nagy barom és csak árt a kerületnek, de ezerszer inkább ilyenekekkel foglalkozzon, mint ocsmány turulszobrok állítgatásával.
Rihaj!van ez a leszármazottam, kettő van, de csak egyikük fiú, név szerint Péter, becenév szerint Kisember, Peti, Fickó, Muki, Jakab, Gumiarc, Mókásember, Rumcájsz (amiért balatonon a csúszdás néni elkerekítette a szemét, mert mondom Petinek,  hogy... navárjál szó szerint…..
bonbonauta 2012.09.19 15:07:37
Hehe. De át tudom érezni. Nekem is van két jámbor fiam, akik csak néztek a homokozóban, ha valaki kitépte a játékot a kezükből.

Amin viszont nagyon kiakadtam: a kisebbik jóval alacsonyabb a kortársainál, nem is volt ezzel gond egészen hatodikig, jó volt az osztály mindenki szeretett mindenkit. Hatodiktól viszont elkezdtek gyűlni az évfolyamon a kerület hülyegyerekei, akiket már több helyről kirúgtak, jöttek hozzánk, mert hogy ez egy integráló iskola. (Jó is lenne ez, ha lenne hozzá szakéretlem és nem az évfolyam fele lenne problémás) Na, innentől kezdve, elkezdték napi szinten bántani a fiamat, merthogy kicsi, törpe, stb. Az osztályfőnökhöz fordultam, tegyen már valamit. Válasz: fiúként ezen túl kell esni, meg hogy a fiam nyugodtan verje meg őket. (Fiam válogatot szinten űz egy küzdősportot, de baromi szelíd, versenyen, edzésen verekszik, de csak úgy öncélúan szerintem soha nem ütütt meg senkit. na jó, a bátyját igen, de az más :-) ) Szóval az osztályfőnök válaszán felháborodtam: ha valakinek baja esik, akkor ő válallja a felelősséget? Az utcán/életben is ez lesz majd a módja a problémák lerendezésének? Sokáig tanakodtunk, de mivel láttuk, hogy az iskolára/tanárokra nem számíthatunk, ezért leültünk a gyerekkel, hogy csapjon oda nyugodtan. Mi a szakszerű combrúgást javasoltuk, annak nem marad nyoma, viszont baromira fáj. Megtörtént, leszálltak róla, de az iskola, az osztályfőnök hozzáállása elkeserített.
Új MÁV blog Elégedetlen utas 2012.08.04 08:53:27
Attila egy igazi elégedetlen utas, állandóan a MÁV-Startot zaklatja. Télen fázik, nyáron melege van, nem tetszik neki, hogy büdös a vonat, illetve hogy késnek a járatok és még a műszaki állapotok elleni is szót emel. A viccet félretéve, a következő jó hosszú levélben…..
Praxis Agyvérzéssel haza küldtek 2012.06.11 10:35:00
Bocsánat, de ez a történet sem rövid…  2011. február 18-án nagyon „furcsán” éreztem magamat, már reggel 6 órakor. A szemeim majd ki akartak esni, szinte kigúvadtak és zsongott a fejem, folyamatosan hallottam, ahogy folyik a vér az ereimben. 10 óra körül…..
bonbonauta 2012.06.11 14:14:31
@Boldogságos Ifiasszony: én ehhez a poszthoz most szóltam hozzá életemben először, csak olvasni szoktam. Nem, nem gondolom, hogy mindig az orvosoknak van igazuk. A poszt címe egyszerűen hazugság, ennyi. Abba ne menjünk már bele, hogy mi lett volna, ha bent marad stb, mert soha nem tudjuk meg. Orvosoktól kérdezem: a "bent maradni megfigyelésen" nem azt jelenti, hogy nem biztosak a diagnózisban, ezért akarják megfigyelni a beteget?

Fentebb írta egy orvos, hogy az elmondottakból nem volt egyértelmű a dolog...
Sejtem, hogy a művészetben járatosak most a szívükhöz fognak kapni, de be kell valljam, én tegnapig nem is tudtam, hogy Budapesten van szobra Darth Vadernek! Ráadásul a Sith Sötét Lovagjának egy elég kevéssé ismert korszakából, amikor éppen nem is volt annyira Sötét:Persze én…..
"Habár a nők túlnyomó többségét a kórház nyugtatja meg, van évi párszáz kismama, aki az otthonszülés mellett dönt. Az ő jogaikat tiporja sárba az egészségügyi kormányzat, mely évek óta nem rendezi megnyugtatóan az otthonszülés jogi szabályozását. A hatályos…..
A Thököly út az én idealizált városképemben mindig egyfajta második Andrássy út volt, már amennyiben annak Kodály köröndtől kifele eső szakaszára gondolok: kétoldalt fák, a kerítések mögötti kertekben tornyosuló villákkal, díszes bérpalotákkal. Csak hát az idők során elkopott a varázs, a város és a…..
bonbonauta 2009.04.04 08:45:47
@nyelv-ész: "a villamos inkább emberléptékűvé teszi a környezetet, mint a soksávos városi főút, ahol egymásba érve hömpölyögnek a zajos és füstös autók." A viilamostól függetlenül ez egy többsávos városi fôút maradna, ne áltassuk magunkat. Persze nekem is tetszene, ha lezárnák az autóforgalom elôl, csak villamos járna, lenne bicikliút, fû, a fákat rendberaknák, a villákat felújítanák,kávéházak, éttremek nyínának a villák aljában, lehetne gyönyörûen rendberakott kertekben üldögélni hmmm..... és néha átsuhanna egy halk villamos.

Jók a képek, a gyerekkor nekem is ez.
Kilométerben igen lapos, 4,64 hosszú távot csináltunk meg este, viszont kettesben futottunk és tudtunk egymásra figyelni.Tovább vacakoltam a kütyüjeimmel. Ez volt az első igazi tavaszi bigyós beöltözés. Kipróbáltam ugyanis a Decathlon-féle 5 ezres eldobós pittyegőt. Sajnos nagyon…..