Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szocsek

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korrektorblog da capo ad libitum 2. 2009.12.10 11:36:00
Vigyázat, durva, modortalan, trágár fordulatok! Széplelkűek, puhapöcsűek meneküljenek! [Ez itt egy gyakorlatilag szerkesztetlen részlet egy belső levelezőlistás veszekedésből, pontosabban az én dühöngésemből. Azért posztolom a káromkodásokkal együtt, mert szimptomatikusnak…..
Tiltakozó levelet vittek a Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass tagjai a minisztériumokba. A két bringás társaság az uniós források átcsoportosítása ellen akar fellépni.A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség február elején jelentette be drasztikusan csökkenteni tervezi a…..
szocsek 2009.02.18 16:04:04
az első 12 mrd-os kerékagy jajongásnál már megjegyeztem - most ismét:
Bajnai Gordon bejelentette, hogy 1800 milliárd Ft-t szánnak infrastruktúra-fejlesztésre, benne utak építésére és felújítására is - és ez nagyon-nagyon jó hatással lesz a mostani gazdasági válság ellen, mert élénkíti az építőipart. Nagyon derék - de akkor most miért baj ez a nyomorult 12 mrd, ami szintén infrastruktúrára, epítkezésre menne?!?! A két bejelentés (12mrd el, 1800 mrd oda) két-három napon belül történt. Logikátlan hülyeség - egyszerre a kettő nem lehet igaz jó döntés!

Vki megjegyezte itt a blogon, h a bicikliút-építés gazdaságilag csak az építőipart segíti, de kicsi az egéb áttételes hatása. Ok, legyen ez akár igaz - de ez az állítás az 1800 mrd nagy részére is ugyanígy igaz! És még valami: a szokásos munkahelyteremtő, KKV-segítő intézkedések (amire a tőlünk elvett 12 mrd megy) mindenféle nemzetközi tapasztalat szerint a legkevésbé hatékony és legkevésbé eredményes támogatási forma, aminél az "öncélú" infrastruktúra-építés is hatékonyabb. Akkor most mi a baj a 12mrd-os bringaút építéssel?!? Hacsak az nem, hogy balfácán politikusaink szerint @lápi lidérc szavazókból több van, mint bringásból, és a választók seggének mohó nyalása nekik (pártállástól függetlenül!) fontosabb mindennél --- józan észnél, az ország érdekénél, a környezet védelménél stb. Ráadásul sajnos jelentős részük agyilag és lelkileg is @lápi lidérc oldalán áll...
Válságkezelésre, munkahelyteremtésre és munkahelyek megtartására fordítják azt a 12 milliárd forintot, amire uniós forrásból 2013-ig lehetett volna pályázni kerékpárúthálózat-fejlesztéshez, áll a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) közleményében. A 2008 áprilisában…..
Kedden ugyan lefújták a szmogriadót, de Budapest légszennyezettségi térképét nézegetve a helyzet nem sokat változott. A Magyar Kerékpárosklub összeszedte, hogy ha ilyen időjárásban és büdösben biciklizünk, mire érdemes odafigyelni. A konklúziójuk egyébként az, hogy aki…..