Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gáborom

0 bejegyzést írt és 633 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb érdekes bejelentés, ezúttal a Kálvin térről. A kicsit nyakatekert megfogalmazású bejelentés így szól:  A Kálvin téren a 3-as és a 4-es metró közötti…..
Gáborom 2015.08.09 15:28:01
@Mercel: Ha a tömeg nem elég jelzés, a tábla úgyis kevés lesz.
Ha két oldalról támad a felfelé igyekvő tömeg, mindenképpen van keresztezés az utasármalásban.
Azért nem megy mind a négy mozgólépcső, mert felesleges, a forgalmat leviszi kettő is,sok lenne az üzemszünet. És ugye te is ordítva követeled hogy olcsóbb legyen az állam - hát ne kívánd, hogy pazaroljon egy állami cég.
Ha a BKV-BKK-nál az általad vizionált agyhalottak lennének csak, már rég összeomlott volna a budapesti tönegközlekdés. A sok idióta politikus miatt össze-vissza ráncigált, de leginkább alulfinanszírozott céget évtizedek óta a jó szakemberek tartják életben - bár sok nagyképű,elkényeztetett budapesti (tehát nem mind, de sok) nem érdemli meg.

Én csak egy utas vagyok, sosem dolgoztam a cégnél. még mielőtt....
Kábé két hete van még Vitézy Dávidnak, hogy letegye az asztalra a saját maga által készített koncepciót a közösségi közlekedés átalakításáról. Elvileg július 31-ig tart a féléves miniszteri biztosi megbízatása, így bizonyára gőzerővel dolgozik az anyagon, úgy, mint…..
Gáborom 2015.07.19 14:10:24
Már megint egy lángelme posztoló, aki pont azokra az emberi gyengeségekre játszik rá, mint a fidesz.
Azért, mert valaki úgynevezett jó családba születik, még nem kell fikázni, a kapitalizmusban vannak gazdagok és szegények, az egyenlősdi máskor volt.
Mellesleg liberáliséknál is így megy ez, aki jó helyre születik az ő köreikben, többre viszi.Ugyanolyan szemét kis belterjes társaság az is mint ezek.
Magyarok - a szó rossz értelmében....
Én is azt mondom, hogy Vitézi alatt lett valóban jobb a BKV, a buszok színével semmi baj, olyanok szokták buzikéknek nevezni, akik egyébként a zokni-szandál problémán is órákat tudnak keseregni.
Emlékszem, azok akik ma fikázzák ezt a színt, azok korábban a diktatúra jelképének nevezték a sötétkék,komor és fegyelmet árasztó színezést.

A fideszt és jó nagy holdudvarát nem komálom, de Vitézi tett eddig a legtöbbet azért, hogy kimozduljon a lábszagból a BKV. Egy halom új vagy újszerű használt busz, nekem speciel tetszik ez a kék - remélem liberális posztolónk elfogadja ezt a "másságomat" bár gondolom hallott már a pluralizmusról is. Felújított 1-es és 3-as, épülő fonódó Budán, a Futárt még sosem hallottam szakmai alapon szidni, mindig csak az "ez egy fos" színvonalú, maszturbálós kisfiú szinten láttam eddig kritikát.

A nyuggerezés a posztolót minősíti,ráadásul pont szembe megy azzal a mondataival, ahol azt kéri számon, hogy majd Budáról mondják meg,hogy járjon a vidéki busz.
A vasutasok kedvezményét még soha egyetlen posztoló sem tudta pontosan értelmezni, mert ha tudná akkor rájönne, hogy nem tétel.

Összefoglalva: a posztoló egyike azon blogereknek, akiknek nincs mély ,alapos tudásuk arról amit írnak - ilyen a bloggerek többsége, tisztelet a nagyon kevés kivételnek.
A gyűlölet , az indulat beszél belőle a szakmaiság helyett, egyetlen komoly érv vagy ellenérv nincs, egyszóval: ez egy fos.
Ugye jól esik?
Egy jó barátom a rendszerváltás éveiben egyik nagyvárosunk egyetemére járt. Mivel rühellte őkelme a kollégiumok világát, kitarhálta az egyetemista kölkükre büszke szüleitől, hogy albérletbe mehessen. A háziura egy kedélyes öregedő meteorológus volt, akinek családi házas…..
Itt a nyár, az évszak nagy részében pedig tombol a kánikula (ha pillanatnyilag éppen nem is annyira), az ember ilyenkor nem szívesen bújik cipőbe, pláne, ha végignézi azt a végtelen szandál- és papucskínálatot, ami a boltokban várja. Mégis vannak azonban, akik kénytelenek a zárt…..
Tisztelt Olvasók! Tudom, utálja mindenki a postát. Mint én volt dolgozó én is. Nem szeretitek ha biztosítást meg egyéb dolgokat kínálgatnak nektek hát akkor nem vagytok egyedül. Én is utáltam kínálgatni. De ez a kötelező elvárás, és amennyiben nem teszem és észreveszi…..
Gáborom 2015.06.17 01:25:57
A volt kollegina féligazságokból épít piramist. Fogalma sincs, mi a különbség a Questor és a bank,biztosító között.Fogalma sincs, hogy minden cégnél van egy éves terv, mert máskülönben nem lehetne bevételt, ezzel együtt létszámot és bért, valamint fejlesztéseket tervezni.Fogalma sincs arról, hogy a bankokban is ugyanilyen ,sőt nagyobb tervek vannak és aki nem teljesít, hát az mehet.Fogalma sincs arról, hogy vége a szocializmusnak, vagy arról, hogy a posta a saját bevételeiből gazdálkodik, nem állami segítségből, ezért nagyon nem mindegy, hogy hogyan gazdálkodja ki, és főleg melyik bevételből a bért, ami a legnagyobb kiadása. És még sorolhatnám.
Tény, hogy sok mindenben lehetne jobb vagy még jobb a posta mint ahogy az is tény, hogy sok mindenben hagyományosan jó, csak már az természetes.
És az is tény, hogy egy olyan cégről beszélünk, amit a módszerváltáskor megfosztottak legjövedelmezőbb üzletágától, a távközléstől és a telefóniától. Pedig azzal együtt kellett volna életet lehelni az akkor valóban szocialista monstrumba, vagy önállóan meghagyni és a volt Posta Takarékpénztárt hamvaiból feltámasztva,állami bankként a postának adni,mint jogos jussát, egyből nem lett volna alultőkésített a cég, egyből nagyobb tere lett volna fejlesztésekre.
Vajon ezekről mit tud a kollégina és mit tud a lakosság?
Tény az is egyébként, hogy eddig is volt biztosítás - pl Providencia - és bank is - pl OTP - a postán, csak azt megszokta a jónép, az újat meg nem.
Egy azonban biztos: a kollegina nem felelt meg az elvárásoknak, talán ezért sem postás már.
Írom ezt én, aki nem vagyok vezető, legfeljebb középvezető, aki ugyanúgy ül ablakban ha kell, ugyanúgy tűri a felettesei kritikáit ha kell , és legfőképp ugyanúgy megpróbál megfelelni az elvárásoknak, immár húsz éve, ahogy azt minden munkahelyen kell.
Nem helyes ilyet mondani de ettől még tény: ha nem tetszik, más munkát kell választani, avagy vagy megszoksz, vagy megszöksz - de ez minden munkahelyre igaz.

Végül: nem szép dolog oda piszkítani, ahonnan enni adtak - még ha múlt idő is már.
S talán mindenkinek jobb is így.
Nagyjából ezzel a mondattal jöttek haza a minap kölkeim a suliból. Aztán elkezdődött a nyavalygás, hogy milyen rossz a kaja. Kissé gyanús volt, mert ahányan vannak, annyi iskolába járnak, így kizárt, hogy csak az adott iskola menzájával lenne gond. Persze a szülői gondolkodás…..
Gáborom 2015.01.12 12:30:24
@pgyp: és nemcsak olcsóbb de egészségesebb is, a gyerkőcök nem esznek feleslegesen feleslegeset.
Elképesztő és felháborító ítélet született a Rezesova perben! Az állítólag független magyar bíróság példátlan, embertelen, szokatlan és az emberek igazságérzetével egyező ítéletet hozott. Mi lesz így a liberális jogállammal?Ez a Rezesova, mindenki számára…..
Szögezzük le az elején: imádok Budapesten lakni, ahogy a valószínűleg a legtöbb olvasó is, és sokkal nehezebb lenne azt összeszedni, hogy mi a jó a fővárosban, mert bőven hosszabb lista lenne, mint hogy mit utálok benne. Lehet hamarosan összeírom azt is majd. Viszont csak azért,…..
                 "Az, ami a Lipótváros szívében, a Szabadság téren, a 2014. július 19-éről 20-ára virradó éjszaka történt, nem olyan súlyos, mint az, ami a magyar vidéken, főleg Északkelet-Magyarországon megy végbe a romákkal és az egész országban a négymillió…..
Gáborom 2014.07.22 21:38:24
Szerintem végre pontot kéne tenni erre a holokausztozós izére. Egyszer végig kéne venni pontról pontra ,hogy mi történt, miért történt,mi a tanulság, hogyan oszlik meg a felelősség a megszállók és hazai kiszolgálói között.
Miért ez a nagy zsidógyűlölet évszázadok óta.
( Mi a mai zsidógyűlölet mai oka....mert nyilván van.... )
( Esetleg Izrael és Palesztina története mi is pontosan, mire hivatkozik Palesztina és mire Izrael, kinek miben van igaza, mi lehet a megoldás, vagy csak szimpla vallási fanatizmusról van szó? )

És abba kéne már hagyni, bár még a kommunizmus ügye sincs lezárva - ez utóbbit nem is csodálom.Nácik valószínűleg már nincsenek hatalmon vagy vezető pozicíóban nálunk, de az egykori kommunista vezetők közül még akad egy pár a hon házában vagy közel ahhoz.
De nem ez a lényeg.

A lényeg az,hogy egyre több a szegény és a koldus.Egyre többen csúsznak lefelé, még azok is, akik dolgoznak.Sok-sok oka van ennek, de a megoldás mindig megbicsaklik, mindig csak féloldalas - ha elindul egyáltalán.

Ez sokkal de sokkal nagyobb probléma, mint egy kb 70 éves történet meg a másik, kb50-60 éves sztori.
Persze....igen....súlyos dolgok azok is, de kezd elmúlni az idő, egyszer csak üres szavak lesznek a mai gyalázkodásokból, ahelyett,hogy örök tanulságokká válnának és végre foglalkozhatnánk a jelen problémáival, amibe előbb-utóbb megint sokan belehalnak majd.

Vagy éhen, vagy egy újabb vérengzésben.

Szerintem, csak így egyszerűen.
Az ellenzéki médiában kiverte a biztosítékot Schmidt Mária cikke. A Heti Válasz múlt heti számában megjelent eszmefuttatás tartalmára több szót nem vesztegetnék; akit érdekel, elolvashatja a hetilapban. Vagy a Népszabadság mai számában tudomást szerezhet róla, interjú…..
Gáborom 2014.07.13 12:42:32
Ahogy "fehérfarkas" barátunk hosszabban leírta már: lehet,hogy Mariska arra gondolt, hogy a Nagykörúton kívüli milliókkal is kéne foglalkozni, azaz az átlagemberek problémáival, nevezetesen azzal,hogy 24 év zsidózás-komcsizás-hazaárulózás és egyéb baromkodás után rosszabb a helyzet egy átlagember életében mint a rendszerváltás előtt volt, még akkor is.ha egyébként akkor is szar volt az élet a legtöbb értelemben.
Másként: el lehet itt vitatkozgatni féligazságok mentén értelmiségit játszva, de ettől még nem lesz jobb senkinek, ettől még a gazdasági problémák nem oldódnak meg.

Érthetőbben: pofán kéne csapni mindenkit, aki még mindig a zsidó-cigány-meleg kértyét veszi elő ha nincs értelmes mondandója, hogy meg se tudjon szólalni 30 évig, hátha egyszer szót kapnak a valódi szakemberek is, főleg gazdaságiak,műszakiak,egyéb valódi hasznot hozó szakemberek, a szófosók meg végre kussolhatnának, eddig sem mentünk előre egy centit sem akár a zsidók, akár a cigányok, akár a melegek megítését nézem, sőt, inkább csak hátra. És ezek nem is a legnagyobb problémák, ezek csak addig problémák, amíg a nyomorból és a hónapról-hónapra élésből van jóval de jóval több mint egy tisztes polgári életből.

Ami azt a krétakörös pubit illeti: ő sem csinál mást, mint anarchiát, nem engedi,hogy másnak más legyena véleménye mint neki - azaz fogggalma sincs, mi az a pluralizmus, meg demokrácia.
Az ilyenek rosszabbak mindenkinél, még Nagykörúton belül is.
Gáborom 2014.07.13 12:53:41
@polyvinyl: Bizony kijár, mert már sokadszorra trollkodja szét mások vélemény nyílvánítását.Márpedig igenis tűrni kell, ha másnak más a véleménye, de neki is !!
Még akkor is, ha a DK-nak nincs igaza, mert nyilvánvalóan eddig is leszarták a cigányokat, csak eddig fegyverként használták őket ha valaki ki merte mondani hogy baj van velük - és tudjuk,hogy a velük az mit és a cigányokon belül kiket jelent - , és sosam a megoldáson filóztak hanem csak acsarkodtak saját hatalmukért.
Ezek a magukat nem tudom miért liberálisoknak - szerintem csak szimpla anarchisták - valló idióták azt gondolják, hogy csak nekik lehet véleményük. és az kötelező, másnak nem, mert ha másnak más, akkor az náci.Sőr homofób és persze rasszista is, de biztos,hogy boszorkány.

Ha nem tetszik valami, akkor szervezzen megint molinós és performanszos meg flash-es akciókat, hadd erősödjön a Fidesz - mert ezektől más nem fog.

A cigányok pedig 24 éve le vannak szarva, főleg a baloldalon.
És velük együtt mi is.
A történelmet általában komoly emberek csinálják. Nem mindig tehetségesen és felkészülten, de legtöbbször elszántan, hatalomvágytól vagy eszméktől, küldetésektől, vízióktól hajtva – csatában vagy tárgyalóasztalok mellett. Olykor komolytalan emberek is megkaparintják az…..
A szóbeszéd igaz. Ha Szegeden, az utcán embereket hallasz pusmogni, lehet, hogy pont róla beszélnek. Amikor a buszok, villamosok és autók utasai az ablakon csüngenek kifelé bámulva, lehet, hogy meglátták. Ha már egyszer is volt hozzá szerencséd, hatása alól nehezen vonhatod ki…..
HamPLÓ Egy kirándulás képei 2014.06.10 07:00:00
Na, kicsit kikapcsolok, és bár ugyan még mindig nem vagyok blogolós helyzetben, megmutatom, mi minden jött szembe velem mostanban Németországban. Például ez a fél adag: Nem elírás - ez tényleg egy fél adag rántott hús; ez volt az, amivel meg mertem próbálkozni - a teljes adag…..
Gáborom 2014.06.11 01:06:10
@KissGecihuszár: ...sajnos ez mindenre igaz. Ahogy egy neves írónk mondta vala nem oly régen egy tévében, tízmillió hülyével nem lehet megváltani a világot.
Néha már komolyan fizikai fájdalmat okoz az emberek hülyesége. Nem az a jóhiszemű, véletlen hülyeség, hanem az a szándékos, rosszindulatú butaság, amivel némelyek képesek mindenféle…..
Elég gané dolog az, amikor a médiamunkást úgy baszarintják ki melóhelyéről, hogy már elköszönni se tud a rajongóktól. De ez egy igen-igen-igen kemény világ, az esélyét sem szabad megadni, hogy emberünk búcsú helyett még verbálisan jól picsán rúgja volt munkáltatóját…..
Gáborom 2014.06.08 13:39:59
@MACISAJT: Kerényi biztos nem ír ilyet.
Csak gondol....
Gáborom 2014.06.08 15:09:21
@monddazigazatmar: jajj ne máááár..... :(
kerényi megnyilvánulásai elfogadhatatlanok, ezek sem nem polgáriak, sem nem ájróperek, sem nem korszerűek vagy felvilágosultak egyszóval: nem értelmesek.

Kerényi nem a polgári kormány polgári értékrendjét közvetíti, hanem a bugris magyar hagyományokat éleszti fel az értékesek helyett.
Viszont szépen hoz szavazatokat, csak erre kell, semmi másra.

Sajnálom őt, mert egykor egy értelmes ember volt, értelmes gondolatokkal.
A minap szemtanúja voltam (sokad magammal), hogy mit művelt Kulka János, amikor a Szent Irma út, és a Peresztegi út sarkán lévő benzinkútnál betért a shopba, hogy fizessen. Erről a benzinkútról tudni kell, hogy a tulajdonosa egy Győző nevezetű, önfejű, öntörvényű ember, aki…..
A hvg.hu-t  eddig nem a bulvárportálok között tartottam számon, de a lenti cikk olvasása után elgondolkodtam: vajon közéleti írásaik is ennyire megbízhatóak? Jó, tudom, ez a gasztro rovat, de a hitelesség ott is elvárható. Lássuk csak, mit írnak:  Limabab, rebarbara levél,…..