Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atepista

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történelem és evolúció Hatástalan gyógymódok mindig is voltak, most is vannak és a jövőben is lesznek. Ezek lehetnek olyanok, amelyek hatékonyságát semmilyen megbízható bizonyíték nem támasztja alá, emiatt nincs okunk feltételezni, hogy működnének; vagy lehetnek olyanok, melyekről tudjuk,…..
Mint azt a pénteki közvetítésen ígértem, megkértem az Andrássy úti iStyle-ból az első vásárlót, számoljon be a gyors tapasztaltairól, amiket hétvégén szerzett.Íme a beszámoló: Mikor először kézbe fogtam, nagyon rácsodálkoztam, milyen vékony is valójában. Nem volt még…..
atepista 2011.03.28 14:00:15
@Kohi:

"If the iPad is the answer, what is the question?"

:-)
  A dobos, a szakács, a cukrász meg a hidegburkoló   Tódor János írása    Nagycsécsen gyilkoltak először. A média és a hatóságok reakciójából - pontosabban annak hiányából - igazolva látták tettüket: csak ölni kell, és közelebb kerülhetnek…..
atepista 2011.03.25 15:09:11
@Archenemy: "értem. Tehát mondjuk pénzért, vagy felindulásból ölni valahogy jobb, mint származási alapon. Gondolom akkor kevésbé hal meg az áldozat."

Nem. De faji előítéletből ártatlanokat gyilkolászni mindenképpen más kategória nemcsak jogi, erkölcsi szempontból is.

Ismétlem: nem mentem az olaszliszkai vagy fehérvári gyilkosokat. Csak semmi köze ehhez az ügyhöz, akármennyire is szeretnék sokan.

Végtelenül leegyszerűsítve, hogy te is értsd: ha egy csoport piréz holnap hirtelen felindulásból meglincseli a családomat, feljogosít-e ez engem vagy téged, hogy hozzáfogjak a pirézek kiírtásához? De ha mégis megteszem, mentesülök-e a felelősség alól, ha a lincselésre, mint indítékra hivatkozom? És ha a pirézek életvitelére és bűnelkövetési rátáira?

Shalom.
atepista 2011.03.25 15:58:42
@Archenemy:
"1. Legyél szíves ne személyeskedj. Ha gondolod, inkább én is felhagyok a cinizmussal."

Ámen. És bocs.

"2. Soha nem mondtam, hogy bárkit is föl kéne menteni. A támadók gyerekeket, rendesen dolgozó embereket öltek meg, elítélem őket. De nem látom, hogy a rasszista támadás mitől rosszabb, mint a hirtelen felindulásból elkövetett, vagy a pénzért, hidegvérrel elkövetett támadás. Mindegyiknek lehet "bárki" az áldozata, tehát fölösleges volt kihangsúlyoznod, hogy "rasszista támadás esetén ártatlanokat ölnek meg", mert ez igaz az összes többi gyilkosságra is."

Rendben. Csakhogy nem az áldozatokról szóltam, hanem a gyilkosokról és ami/aki mögöttük van.

Én azt próbáltam a magam suta módján elmondani, hogy a rasszista gyilkosság egy másik szint. Igenis nagyon-nagyon más! Nem hittem, hogy ezt magyaráznom kéne. Több könytári irodalma van a totalitáriánus, fekete-fehér, mindent mindennel összemosó világlátás, gondolkodás kialakulásának, és az ebből eredő végtelen előítéletességnek.

És azt is pontosan tudjuk, hogy hová vezet, ha ezt a nyelvezetet, gondolkodásmódot a nagypolitika is átveszi.

Csupán ennyit akartam mondani. Uff.

És tényleg peace.
atepista 2011.03.25 16:34:46
@Archenemy:

"Mi alapján emelünk ki egy csoportformáló szempontot (bőrszín), és hagyunk elsikkadni egy csomó másikat (életkor, fizikum, nem)?"

Már miért tennénk, kedves ősellenség. Mégis, valahogy kevesen hisznek a nyugdíjasok, a gyenge fizikumúak, és a nőket terrorizálók kollektív bűnösségében, illetve annak jogosságában. Még mindig nem érted/érzed?

Egyébként meg, sajnos, sztrugackijnál a pont: "Az igazán elszomorító az, ha nem akarod megérteni."

Feladom.
Szomorú napra ébredtek a filmkedvelők, Leslie Nielsen sajnos eltávozott közülünk. De hogy a gyászos hangulatot kissé feldobjuk idézgessünk néhány fenomenális, kacagtató mondatot, párbeszédet, szöveget a filmjeiből.Kezdetnek jöjjön az Airplane-ből egy, ahol Nielsen doktort…..
Az iOS 4.0-val ugye az iPhone 3G egy kibírhatatlan lassú teknősbéka lett, aztán az Apple sokat javított a helyzeten a 4.1-gyel. Most pedig az a legfrissebb hír, hogy a 4.2 még gyorsabbá varázsolja párszor már bizonyára falhoz vágott telefont.Az örömteli hírre a 4.2 Golden Master…..
TalpraCigány Jönnek a cigányok 2009.10.04 14:39:00
...és jöjjenek is. Itt volt az ideje. Kállai László roma jogvédő, egy békés menettel kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy szarul bánunk a cigányokkal. Jövő vasárnap híveivel együtt, a Hősök terére érkezik. A "szalonrasszisták" -akik mindig készséggel elismerik hogy a…..
A ma elterjedt e-könyv olvasó berendezések mind az E-ink elektronikus papírját használják, és csak külsőben, szoftverben és hozzáadott extrákban különböznek igazán egymástól. A Vizplex e-papírt korábban már teszteltem, most egy viszonylag egyszerű kis eszköz, a Bookeen Cybook…..
atepista 2009.03.19 10:24:58
Jó az oldal, jó a cikk, visszajárok!

Én 2 hónapja nyűvöm a Cybook-ot, vegyes érzésekkel indultam de mára megszerettem, csak ezt olvasom.

Ami jó:
- a legkönnyebb, legkecsesebb, legvékonyabb kütyü a piacon
- nyílt formátumok támogatása
- gyakorlatilag lemeríthetetlen, amennyit a könyvtárrendezések alatt az USB-portról felvesz, abból akár hónapokig elfut

Ami nem:
- gáz ez a szoftver 2009-ben…
- számomra alapvető funkciók hiányoznak, pl. szövegkeresés, de ez nem csak Cybook-probléma
- ára: szerintem ezek a kütyük túl vannak árazva ahhoz képest, amit tudnak, de ez megint csak nem csak a Cybook-ra igaz

Összegzésként: a célnak tökéletesen megfelel, szerethető, és várjuk az újabb firmware-t…

Néhány megjegyzés a cikkhez:

„egyedül a középső gomb hangosabb egy kicsit a kelleténél”

Hardverhiba lehet, az enyém teljesen néma, olajozd meg :-)

„Van itt egy "file path" rendezési lehetőség is, mivel azonban a Cybook jelenleg nem támogatja az alkönyvtárak használatát, ez csak véletlenül maradhatott benne.”

Ó nem, ez nagyon hasznos, ezzel tudod a saját könyvstruktúrádat megjeleníteni. A Cybook eBooks mappáján belül ugyanis tetszőleges könyvtárszerkezetet hozhatsz létre külön mappákkal. Legyen mondjuk egy CIKKEK mappa és egy MESÉK mappa. Mivel a File path a mappák ABC-sorrendjében jeleníti meg a könyveket, a CIKKEK mappában lévő könyvek a sor elején lesznek, mint a MESÉK mappában lévők. Nagyon hasznos, én csak ezt használom.

„Sajnos a könyvek kiválasztásának módjai itt ki is merültek, így a készülék nem igazán alkalmas nagyon nagy számú könyv tárolására, illetve csak akkor, ha rászánjuk azt a plusz időt, hogy nehézkesen megkeressük a minket érdeklő könyvet a többi között.”

Nem igaz, lásd fenn :-)

“Sajnos a több szótár kezelése más szempontból is bajos: eddig még nem sikerült semmilyen módot találnom arra, hogy a szó megnézése után visszajussak az eredeti szöveghez.”

Pedig egyszerű: "Vissza" gomb kétszer (felülről a harmadik a bal oldalon). Ne a középső gomb + Back kombinációval navigálj, az tényleg macerás.

“a következő firmware frissítésbe ePub formátum támogatást is ígértek”

Elvileg már most tudsz konvertálni ePub-ot prc-re a Mobibook Creatorral, igaz, soha nem próbáltam.

„…TXT formátumra konvertált könyveket. Ez utóbbi és HTML esetén is kalaposan jelennek meg az ő és ű betűk”

Nálam minden ékezet rendben, szerintem vagy a fontokkal lehet gond (próbáld az alapértelmezett fontokat használni), vagy a HTML oldalak kódolásával. Esetleg frissítsd a firmware-t. Én naponta konvertálok html-re, soha semmi gond nem volt a megjelenítéssel.

„A PDF-ek megjelenítésénél a többi készüléken is ismerős problémába ütközünk.”

A pdf gyakorlatilag alkalmatlan, érdemes konvertálni html-be vagy txt-be vagy prc-be. Ehhez jó az általad is említett Creator, a Calibre (
calibre.kovidgoyal.net/download_windows), de bármilyen pdf editor, esetleg OCR megteszi. Kis tapasztalattal pár perc az egész, még a headerek, footnote-ok is gyorsan eltüntethetők…


Ajánlott olvasmány:
wiki.mobileread.com/wiki/Cybook_Gen3_Tips_and_Troubleshooting
www.mobileread.com/forums/forumdisplay.php?f=136

I’ll be back! :-)
A cím persze szándékosan hatásvadász és félreérthető. Gondoltam, bulvárosodjunk egy kicsit - lehet, hogy holnap kiteszek egy posztot, miszerint az egyik celeb nyolcéves kisfia a házi feladatában fordított félre valamit :). Vagy mégsem. Szóval, közben nyilván kitaláltátok,…..
Az eutanázia, avagy kegyes halál az egyik olyan téma, amivel az emberek lehetőség szerint csínján bánnak, nem nagyon lehet semleges álláspontot képviselni ugye, mert vagy támogatjuk a halálos betegségben szenvedők öngyilkosságának elősegítését, vagy konokul elutasítjuk -…..